cd  Η ΑΓΑΠΗ ΝΙΚΑΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΜΑΪΟΣ  2021   

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27  28  29  30 
31            

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Η ΑΓΑΠΗ ΝΙΚΑΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

 Θα σας διηγηθώ μια μικρή ιστορία που κάπου διάβασα. Δεν ξέρω αν είναι  αληθινή. Μου φάνηκε λίγο απλοϊκή, ωστόσο γέννησε μέσα μου πολλές σκέψεις.

 "Η ιστορία μας διαδραματίστηκε στον Σηκουάνα, το μεγάλο ποτάμι που διασχίζει το Παρίσι. Πρωταγωνιστές ήταν ένας βαρκάρης και ο σκύλος του. Μερικοί τουρίστες που έτυχε να περιπατούν στις όχθες του έγιναν μάρτυρες της ιστορίας μας. Η εικόνα της βάρκας που έπλεε σύμφωνα με το ρεύμα του ποταμού ήταν συνηθισμένη, ώσπου ξαφνικά ο βαρκάρης μας, άφησε τα κουπιά, άρπαξε το σκύλο του και τον πέταξε με δύναμη στο νερό. Το καημένο το ζώο αγωνιζόταν να κρατηθεί στην επιφάνεια και παρά την ορμή του νερού που το παράσερνε, προσπαθούσε να πλησιάσει τη βάρκα. Το αφεντικό του όμως, όρθιο μέσα στη βάρκα, το χτυπούσε με το κουπί και το έδιωχνε θέλοντας προφανώς να το πνίξει, ποιος να 'ξερε γιατί.
Η μάχη αυτή κράτησε αρκετή ώρα, όταν ξαφνικά ο κακός εκείνος άνθρωπος μετά από μια αδέξια κίνηση, έχασε την ισορροπία του και έπεσε κι αυτός στο νερό. Το ρεύμα του ποταμού άρχισε να τον παρασύρει μακριά απ' τη βάρκα του και φάνηκε να κινδυνεύει. Τότε συνέβη το αναπάντεχο. Ο πιστός του σκύλος ξεχνώντας τα βάναυσα κτυπήματα του κυρίου του, τον έφτασε, τον άρπαξε με τα δόντια απ' το σακάκι και κολυμπώντας με όλη του τη δύναμη τον τράβηξε κοντά στην όχθη, απ' όπου τον έβγαλαν έξω οι περαστικοί μάρτυρες του περιστατικού."
 


Η μικρή αυτή ιστορία μ' έκανε να σκεφτώ πόσο πολύ μοιάζουμε στον κακό βαρκάρη και πόσο λίγο μοιάζουμε στο σκύλο του. Είναι αλήθεια ότι το ευαγγέλιο δεν μαθαίνεται μέσα στα κολέγια και τα Πανεπιστήμια, θεολογικά και μη, αλλά μέσα στην καθημερινή ζωή όταν εφαρμόζουμε τις εντολές του. Το ευαγγέλιο δεν είναι θεωρία, θεολογία, φιλοσοφία. Το ευαγγέλιο είναι τρόπος ζωής, είναι συμπεριφορά, είναι χαρακτήρας. Οι εντολές του Κυρίου Ιησού Χριστού ακούγονται επαναστατικές, εντελώς αντίθετες με τα ανθρώπινα μέτρα. Όχι μάτι για μάτι και δόντι για δόντι, αλλά "Σ' εκείνον που θέλει να σε πάει στο Δικαστήριο και να πάρει το πουκάμισό σου άφησέ του και πανωφόρι" Ματθ. 5/ε΄ 40. Το κακό δεν νικιέται από το κακό. Η αμαρτία δεν διώχνεται από άλλη μεγαλύτερη. Η αδικία δεν τιμωρείται με πιότερη αδικία. "αλλ' εάν πεινά ο εχθρός σου, δώσε του ψωμί, εάν διψά, πότιζέ τον, κάνοντας αυτό, θα συσσωρεύσεις αναμμένα κάρβουνα στο κεφάλι του. Να μη νικάσαι από το κακό, αλλά να νικάς το κακό δια του καλού" Ρωμ. 12/ιβ΄ 20, 21. Αλήθεια, τι μεγάλη φωτιά έβαλε στ' αφεντικό του, ο σκύλος της ιστορίας μας, όταν βγήκαν κι δυο έξω απ' το νερό;
 

Καλούνται χριστιανικές καρδιές, με σεβασμό κι αγάπη στο θείο Λόγο, να εφαρμόσουν αυτά που χρόνια τώρα μελετούν, συμμελετούν και κηρύττουν. Να εφαρμόσουν στην πράξη την… εκδίκηση της αγάπης. 

Π.Σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2011 02:24
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB