Warning: Memcache::addserver() expects parameter 2 to be long, string given in /home/pinged2/webapps/maranathagr/libraries/joomla/cache/storage/memcache.php on line 84
 ΑΡΘΡΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     1  4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31     

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

alt

Στις μέρες μας οι άνθρωποι γενικά μετρούν αντίστροφα περιμένοντας τα Χριστούγεννα ή τη πρωτοχρονιά. Πιθανόν να αποτελεί και κάποιας μορφής  προαίσθηση του επερχομένου τέλους τους...Γενικά οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί στην αντίφαση ,στην αντίθεση,στην αντίστροφη μέτρηση...

Ένα βράδυ στο Βερολίνο μπροστά στη πύλη του Βραδεμβούργου μέσα στη παγωνιά μιά εννιάφωτη λυχνία μισοσβηστή την πέρασα για επτάφωτη και παραξενεύτηκα που την είδα σβηστή.έμαθα αργότερα ότι δεν το κάμουν για οικονομία αλλά σηματοδοτούν με αυτόν τον τρόπο την αντίστροφη μέτρηση μέχρι τα Χριστούγεννα ή την πρωτοχρονιά ...Και οι Γερμανοί μετρούν ανάποδα όπως όλοι ...καμία σαρκικότητα δεν διαφοροποιείται απο τη εθνικότητα...

Όμως θα πρέπει να πούμε ότι η σοφία έχει να κάμει με την ταξινόμηση και όντας ο κόσμος εν αταξία μακράν απέχει από οτιδήποτε μετρήσιμο.Ζει εν αταξία και ακαταστασία σαν μοιραίος ρακοσυλλέκτης εν μέσω αχρείων πραγμάτων που αρέσκεται να επισωρεύει εις εαυτόν.

Οι άνθρωποι με ημερομηνία λήξεως έχουν την τεχνική μακαριότητα να βλέπουν τον χρόνο ανάποδα όπως τα ραδίκια οι εν ευθυμία αυτοσαρκαζόμενοι.

Χρειάζεται να ξεφύγουμε απο την απλή αίσθηση ,παράσταση του χρόνου. Χρειάζεται να στοχασθούμε λίγο για αυτό τον χρόνο που μας εξαυλώνει,αν το κάνουμε εχουμε τη δυνατότητα να μη παραμείνουμε εις το διηνεκές θλιβεροί μετρονόμοι της μοίρας.
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 20 Δεκέμβριος 2015 23:30
Περισσότερα...
 
Ο ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt

Δεν μπορούμε να μη το πούμε είναι ένας τέλειος και έξοχος πίνακας εξπρεσιονισμού , η εξιδανίκευση της αφαίρεσης περιεχομένου, ο ορισμός του μεταμοντερνισμού, ένα διαχρονικό καρέ υψηλής αφηρημένης τέχνης ,ένας αγνωστικισμός , η τέλεια σύλληψη της βασιλεύουσας υποκειμενικότητας! 

Παρενέργεια και σύμπτωμα μαζί της ανθρώπινης εθελοθρησκείας, η εικονική απεικόνιση   της ειδωλοποίησης  του εαυτού μας και του εσωτερικού κενού μας . Η παραμόρφωση είναι η βασική επιδίωξη του εξπρεσσιονισμού, ο μοντερνισμός απαλείφει βίαια τον ρεαλισμό.
Η συνειδητή απόρριψη της αλήθειας του Χριστού και ταυτόχρονα η προσκόλληση στην ψευδαίσθηση των φθαρτών πραγμάτων.
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 20 Δεκέμβριος 2015 23:29
Περισσότερα...
 
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΧΕΣΗ,ΟΧΙ ΑΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Ας μη μιλάμε ανήκοντες σε μία απρόσωπη μάζα προβάλλοντας κάποιο ομαδικό εμείς αυτοί και εσείς οι άλλοι . Ο Χριστός είναι ο μεγάλος προσωπικός μας φίλος αλλά είναι και ο προσωπικός διδάσκαλος, μας μιλάει προσωπικά, μας αγγίζει προσωπικά, μας εμπνέει και μας καθοδηγεί. Δεν επεμβαίνει στους όχλους,το θαύμα Του το κάμει προσωπικά στον καθένα μας, σε έναν-έναν προσωπικά. Δεν είναι σαν τους θρησκευτοπολιτικούς που με λόγους θρησκευτικού ξυλοτύπου εξειδικεύονται στο γαργαλίζειν τις ακοές των αφελών και ευκολόπιστων. Ο Λόγος Του είναι πνεύμα και ζωή και είναι δώρο προσωπικής προσφοράς και φιλίας για τον καθένα μας!

Είναι ανάγκη να μιλάμε προσωπικά, ίσως τότε μόνο μπορούμε να αγγίξουμε τον φίλο μας.
Μπορεί να συνηθίσαμε το σανίδι του facebook ,την κοινωνική υποβλητική δικτύωση που διευκολύνει τον απρόσωπο ρόλο του μαζανθρώπου ,όμως αν θέλουμε διαδραστική ωφέλεια ας αλλάξουμε επιτέλους διανομή ρόλων και ας απαιτήσουμε να  παίξει ο καθένας τον προσωπικό εαυτό του.

Τολμώ να μιλήσω για μένα ,να μη αντιπροσωπεύω καμία ταμπέλα. Αντιπροσωπεύω τον εαυτό μου,την πίστη μου στο λόγο του Θεού και όχι στον λόγο των ανθρώπων. Δεν κρύβομαι πίσω απο τη απρόσωπη μάζα και το πλήθος - δεν είναι άλλωστε ασφαλές και βέβαιο το βασιλεύον θρησκευτικό περιβάλλον - δεν καυχώμαι σε τίποτα άλλο εκτός απο τον Θεό Πατέρα και τον Σωτήρα και Κύριό μου Ιησού Χριστό. Ας παύσουμε να είμαστε ένα ανούσιο ποσοστό στα στατιστικά κατάστιχα των κατακερματισμένων θρησκειών.
Ας αντιδράσουμε στην επιβληθείσα κλασματοποίηση της υπαρξής μας στο δημοτολόγιο του απανθρωποποιημένου τους γκέτο.

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 24 Δεκέμβριος 2013 21:15
Περισσότερα...
 
1938 Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Η παρακάτω αναγραφή ιστορικών στοιχείων και γεγονότων επικυρώνει τη τραγική διαχρονικότητα που δυστυχώς δεν έχει ημερολογιακή δέσμευση... Είναι επικαιροποιημένη αφού η σκοτεινότητα της εποχής 1933 έως 1941 εξακολουθεί να δουλαγωγεί τους Έλληνες.

Παρόλο το δυσμενές της εποχής, μιά πνευματική φωτεινότητα διαφώτιζε τις ψυχές των ανθρώπων, εξαιρετική εν μέσω του απόλυτου σκοταδιού...όμως η απεριόριστη λάμψη των κρυστάλλων ενόχλησε υπερ το δέον και έπρεπε πάσει θυσία να καταποθεί το φως υπο του σκότους.Κάποια στιγμή ξάφνιασε η φοβερή νύχτα της διάσπασης  των κρυστάλλων και έγεινε διαρκής απο την στιγμή της εγκαθιδρύσεως των φασιστικών νόμων του 1938 περί απαγόρευσης της ελευθερίας του συναθρίζεσθαι των μέχρι τότε ενωμένων Χριστιανών.

Η επιβολή της διάσπασης της ενότητας των γνήσιων Χριστιανών της Ελλάδος εφευρέθη απο τη συνέργεια του δικτατορικού εξουσιαστή μετά του προθύμου θρησκευτικού εξουσιαστή.

Η πεποίθηση ότι η πρώτη χριστιανική Εκκλησία δεν είχε κάποιο προσδιορισμό ή ετικετοποίηση που να όριζε τη λειτουργία της παρά μόνο την απλή χριστιανική πίστη ήταν αυτονήτα δεδομένη ως μη προβλεπομένη απο τα κείμενα των Αγίων Γραφών.

Έτσι ενας μεγάλος αριθμός συναθροίσεων λειτουργούσαν σε πόλεις και χωριά της χώρας μας ανεπίσημα και βεβαίως χωρίς να έχουν οποιαδήποτε δογματική χροιά , επειδή είχαν την βέβαιη πεποίθηση ότι αξία δεν είχαν οι επινοημένες ονοματοδοσίες , αλλά η δια Ιησού Χριστού και μόνο ζωντανή πίστη στον Θεό.
Σε αυτό συντελούσε και η Συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία του συναθροίζεσθαι που υπήρχε στην Ελλάδα.

ΦΣ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 28 Οκτώβριος 2015 23:22
Περισσότερα...
 
Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δεν μπορεί να υπερτερεί το συναίσθημα πάνω στη λογική μας λατρεία.Το σώμα με τις αισθήσεις του είναι επιρρεπές στην συναισθηματική φόρτιση και αρέσκεται να παραστατικοποιεί με ποιητική διάθεση και πολλές φορές με έντονο λυρισμό και λογοτεχνική χροιά τα τεκταινόμενα της ζωής.

Ακούγεται ότι αγάπησε τόσο πολύ ο Θεός κάποιον και γι'αυτό τον πήρε στον ουρανό.Ακούγεται επίσης ο ομιλητής λέγει αντί Θεού προς τον κοιμηθέντα ...έλα πάνω τώρα ,αρκετά ήσουν κάτω...Ακούγεται επίσης ότι ο Θεός κόβει λουλούδια και τα παίρνει κοντά Του...
Όμως αυτές οι εικόνες είναι συναισθηματικής έμπνευσης και δεν αποτελούν στοιχεία λογικής λατρείας και αγιοκειμενικής πνευματικής έμπνευσης.
Όλοι οι άλλοι που μένουν στη γη ,δεν τους αγαπάει τόσο ο Θεός,και γι'αυτό τους αφήνει να ζούν;Μπορεί ο Θεός να αγαπάει κάποιον και εξ αυτού του λόγου να τον χωρίζει απο την σύζυγό του με την οποία ώρισε να είναι ένα σώμα αδιαίρετο ; Μπορεί ο Θεός να κόβει ένα λουλούδι και μάλιστα νεόφυτο;

Παραπέμπει περισσότερο σε απίστευτες συμμείξεις ζωγραφικής ή και κηπευτικής με παραστατική θεολογία η παράθεση τέτοιων ισχυρισμών παρά εμπνευσμένη εκ του Θείου Λόγου θεολογία. Είναι αυθαιρεσία και κινείται στις παρυφές της προσάψεως κατηγορίας για τον Θεό ,αυτού του τύπου οι αυθαίρετες επινοήσεις.
Θυμόμαστε όλοι τους παρηγορητές του Ιωβ. Βγάζανε δικά τους συμπεράσματα και απέδιδαν στον Θεό ενέργειες και πρακτικές που οι ίδιοι επέλεγαν.Δεν μπορούμε να ανακηρύσσουμε εαυτούς συμβούλους του Θεού και να οικοδομούμε ένα δικής μας τεχνουργίας οικοδόμημα γεμάτο αοριστολογίες,ασάφειες που δεν ωφελούν κανένα παρά τη δική μας εξουσιαστική αυταρέσκεια.
                                              φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 04 Αύγουστος 2014 22:07
Περισσότερα...
 
ΕΙΡΗΝΗ ΔΙΑΠΑΝΤΟΣ ΕΝ ΠΑΝΤΙ ΤΡΟΠΩ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 22 Αύγουστος 2013 20:48
“Επι πασιν δε τουτοις την αγαπην ητις εστιν συνδεσμος της τελειοτητος σπουδάζοντες να διατηρήτε την ενότητα του Πνεύματος διά του συνδέσμου της ειρήνης,και η ειρηνη του Χριστού βραβευετω εν ταις καρδιαις υμων εις ην και εκληθητε εν ενι σωματι και ευχαριστοι γινεσθε” Κολοσσαείς 3:14-15

Ίσως μέσω της πνευματικής δικτύωσης να υπάρχει η ελπίδα ένωσης,ενσωμάτωσης του λαού του Θεού.Μπορεί να φαίνεται πολύ τολμηρό και ανήκον στη σφαίρα του ιδεαλισμού. Όμως ο Χριστός δεν ήλθε να συνεχίσει τον ιδεαλισμό του Πλάτωνα και τον πρώιμο αγνωστικισμό των σοφιστών αλλά πρώτα έπραξε την αγάπη και μετά τη δίδαξε. Η αγάπη ,σαν πρακτική και σαν συμπεριφορά δεν είναι ιδεατή,δεν ανήκει στο φάσμα του ιδεατού κόσμου,δεν είναι ιδεοληψίας εγκώμιο αλλά υπηρετική, βιωματική, προσφορά ζωής .

Οι δεσμοί αίματος των αδελφών του Χριστού πρέπει να μαρτυρηθούν στους πάντες,να γίνουν φανεροί,να αναδειχθούν . Το χυθέν αίμα του Χριστού λαλεί καλύτερα απο του Άβελ, μας ονομάζει αδελφούς Του και ζητά να ζήσουμε την αδελφοποίηση ,να ενωθούμε εν τη αγάπη Του,για να δουν οι άνθρωποι live το έργο του Θεού στη ζωή και τη πρακτική μας.

Η δική Του αγάπη είναι ο σύνδεσμος της τελειότητας στον άγιο Ναό Του και μεις λίθοι ζώντες δια του ζέοντος πνεύματός Του συνδεδεμένοι...
Δεν υπάρχουν στο άγιο τόπο των σκηνωμάτων του Υψίστου διαχωρισμοί ανισοτήτων, ιδιοτελείς άνθρωπινες κανονικότητες, ούτε κοινωνικές προσαρτήσεις...
Τέλος στη χαμαιλεόντια κοινωνία της αδικίας, του διαίρει και βασίλευε.


Πρέπει να καταρρεύσει το οποιοδήποτε κοσμικό ψεοδοκονίαμα κοινικοθρησκευτι- σμού που φαντάζει στολισμένο και απαστράπτον,για να μη έχουμε οικιστικές ψευδαισθήσεις και αυταπάτες.

Ο Χριστός είναι ο σταλείς Υιός του Θεού, δεν είναι εκ της γης , είναι εκτός του κοινωνικοθρη-σκευτικού συστήματος και το αναιρεί,το ανατρέπει, συντρίβει τα δεσμά της δουλείας των νομο- παρασκευαστικών στοιχείων του κόσμου , και καλεί ως απελεύ-θερους να βγούμε και μεις έξω των στρατοπέδων συγκέντρω- σης του σύμμεικτου πλήθους.

Πρέπει να κρατήσουμε ανοικτή την θύρα Λόγου της αλήθειας Του που μπορεί να γίνει σήμερα μόνο μέσω της ηλεκτρονικής οδού.Δι' αυτής θα εισέλθουμε όλοι μαζί μέσα στον Λόγο, μέσα στον Χριστό-θα γίνουμε Ένα ,θα γίνουμε επι τέλους εν Χριστώ με την πρέπουσα τέλεια σημασία και μόνον τότε η λειτουργία της πίστης μας θα είναι εν δυνάμει ασφαλής και καρποφόρα. Τότε θα άρουμε πραγματικά το ζυγό Του που είναι ελαφρύς και καλός και θα συνεργασθούμε στον αγρό Του εν υπακοή πίστης.Τότε τα χειρόβολα θα προκύψουν σαν ώριμο καρποί της βιωμένης αγάπης μας

Ο μεγαλύτερος εφιάλτης του κοινωνικο-θρησκευτικού συστή- ματος είναι η επίτευξη ενότητας Χριστού μεταξύ όλων των πιστευόντων Του. Αυτό το θαυμαστό έργο θα γίνει πρακτικά εφικτό μόνο δια του συνδέσμου της ειρήνης μεταξύ μας. Η Ειρήνη του Χριστού θα μας ενώσει! Η αυτοπροαίρετη εκ καρδίας ανταπόκριση στο θείο Του κάλεσμα ,χωρίς βέβαια τους δικούς μας όρους θα δώσει στον Κύριο τη δυνατότητα να μας συγκεφαλαιώσει εν Αυτώ ώστε να φανεί η δική Του δύναμη και ισχύς στους προσμένοντες ιδείν τη δόξα του Θεού εν μέσω των ανθρώπων.

Δεν μπορούμε να ζήσουμε μισοί...Ζωή μισή δεν είναι ζωή.Το αναστημένο και ζων Σώμα του Χριστού είναι άρτιο,πλήρες,δεν έχει μώμο,ούτε κηλίδα,ούτε είναι ελλειπές ή συντετριμμένο ,η έχει θλάυσμα ή τι των τοιούτων.
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 22 Αύγουστος 2013 21:46
Περισσότερα...
 
Ο Υιός του Ανθρώπου όχι ο θεάνθρωπος
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 16 Ιούλιος 2013 22:02
"Ούτως είναι και γεγραμμένον· Ο πρώτος άνθρωπος Αδάμ έγεινεν εις ψυχήν ζώσαν· ο έσχατος Αδάμ εις πνεύμα ζωοποιούν. Πλην ουχί πρώτον το πνευματικόν, αλλά το ζωϊκόν, έπειτα το πνευματικόν. Ο πρώτος άνθρωπος είναι εκ της γης χοϊκός, ο δεύτερος άνθρωπος ο Κύριος εξ ουρανού" Α΄Κορινθ.15,45-47

Ο Υιός του ανθρώπου, το σπέρμα της γυναικός που συντρίβει το κεφάλι του φιδιού. Ο Υιός του ανθρώπου όχι ο Υιός του θεανθρώπου.

Δεν μπορεί ένας θεάνθρωπος να πληρώσει το αντίλυτρο της σωτηρίας του ανθρώπου.Άνθρωπος αμάρτησε ,άνθρωπος έπρεπε να πληρώσει .Ποιός μπορούσε να εξαγοράσει,να εξοφλήσει το χρέος των αμαρτιών και να σώσει άνθρωπο αφού όλοι μας είμασταν αμαρτωλοί χρεώστες... Μόνο ένας ο μοναδικός άγιος άνθρωπος ,ο Χριστός εξοφλεί το χρέος των αμαρτωλών ανθρώπων .

Η παιδαγωγική διδασκαλία για να είναι καρποφόρα πρέπει να είναι παραδειγματική. Ο Χριστός είναι το παράδειγμα ζωής,το πρότυπο του νέου πνευματικού ανθρώπου τον οποίο πρέπει να αποδεχθούμε για να αλλάξουμε ριζικά ,να μετανοήσουμε και να επιτρέψουμε στον νου του Χριστού,δηλαδή στο πνεύμα του Χριστού να μας κάμει νέους αληθινούς ,ελεύθερους ανθρώπους. Μόνο υπακούοντας στον νου του Χριστού μπορεί να αλλάξει η πονηρή μας φύση.

Η επι γης πορεία του Υιού του ανθρώπου Ιησού Χριστού είναι το διδασκαλικό παράδειγμα για κάθε άνθρωπο που θέλει να ακούσει τη φωνή Του,τον Λόγο ζωής που ο Θεός έστειλε για να πάρουν ζωή οι νεκροί σαρκικοί άνθρωποι και να γίνουν νέοι πνευματικοί άνθρωποι, ζώντες αδελφοί του Χριστού και δι' Αυτού υιοί του Θεού .

Οι φύσεις είναι ξεχωριστές και διακριτές. Υπάρχει η θεϊκή φύση, η αγγελική και η ανθρώπινη φύση. Δεν εμπλέκονται οι φύσεις. Ο Χριστός εκκένωσε τη θεϊκή φύση και πήρε την ανθρώπινη φύση για να κάνει το έργο της απολύτρωσης του ανθρώπου.
Ο Χριστός ελαττωμένος-(τον δε ολίγον τι παρά τους αγγέλους ηλαττωμένον Ιησούν βλέπομεν διά το πάθημα του θανάτου με δόξαν και τιμήν εστεφανωμένον, διά να γευθή θάνατον υπέρ παντός ανθρώπου διά της χάριτος του Θεού) Εβρ.2:9- έχων την ανθρώπινη φύση κάτωθεν της αγγελικής φύσεως, κατίσχυσε την αμαρτωλή φύση μας και αιχμαλώτησε αιχμαλωσία, τη δύναμη της αιχμαλωσίας μας, τουτέστιν την αμαρτία στη σάρκα μας.
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2015 17:15
Περισσότερα...
 
Η ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 18 Ιούνιος 2013 23:07
Τον Θεό ουδείς εχει δει πώποτε-ποτέ απόλυτο.

Εμείς οι άνθρωποι αν δεν έχουμε δει κάποιον και θέλουμε να αναφερθούμε σ'αυτόν,τον σχηματοποιούμε ως οντότητα στον νου μας. Του δίνουμε μιά συγκεκριμένη υπόσταση ,ένα πρόσωπο,μία μορφή. Έχουμε στον νου όχι μόνο το περίγραμμα αλλά και το εννοιολογικό περιεχόμενο, το σύνολο των ιδιοτήτων που περιέχονται και εκπέμπονται απο την προσωπικότητά του.
Αν δεν τον έχουμε δει ,έχουμε την αντίληψη και αδιάσειστη πεποίθηση ότι είναι ένας άνθρωπος όπως οι άλλοι που υπάρχουν και βλέπουμαι γύρω μας,και βέβαια συμμαρτυρεί σ'αυτό και η γνώση της ύπαρξης του εαυτού μας. Του εαυτού μας που είναι συγκεκριμένος, οριοθετημένος,μιά αυτόνομη ύπαρξη ξεχωριστή απο οποιαδήποτε έννοια μάζας,πολλαπλότητας.

Τον Θεό δεν τον έχουμε δει ,αλλά και εξ ορισμού αποκλείεται η πολαπλότητα,  μιάς και η έννοια Θεός είναι ταυτισμένη με την έννοια του Υψίστου,του Θεού του ζώντος αιωνίως,του μόνου Θεού που σαν Αυτόν δεν υπάρχει άλλος. Είναι ο ΩΝ,ο Αιώνιος Ύψιστος Θεός!

Ο Θεός εξ ορισμού αποκλείει την ισότητα τινός μαζί Του. Ο ίδιος ο Χριστός είπε πολύ καθαρά “ο Πατήρ μου μειζων μου εστιν και ουδεις δυναται αρπαζειν εκ της χειρος του Πατρός μου, Εγω και ο Πατήρ εν εσμεν” Η έκφραση του Χριστού δεν είναι δυνατόν να είναι αμφίσημη και να μη συναιρείται,να αντιλέγεται απο τα συμφραζόμενα  και μάλιστα στην ίδια πρόταση.Εδώ λέγει ότι τα πρόβατα δεν μπορεί να τα πάρει κανένας απο τα χέρια του Πατρός Μου Θεού που είναι μεγαλύτερος απο Εμένα.Και συνεχίζει Εγώ και ο Πατήρ είμαστε εν! Δηλαδή έχουμε ενότητα μεταξύ μας.“Εγώ και ο Πατήρ”-ενότητα πνεύματος όχι σώματος,όχι ύπαρξης γιατί προηγουμένως είχε πει ότι “είναι μεγαλύτερος απο Εμένα”
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 20 Δεκέμβριος 2015 23:32
Περισσότερα...
 
Ο ΧΡΙΣΤΌΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ θΑΝΑΤΟ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 18 Ιούνιος 2013 02:15

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 02 Φεβρουάριος 2015 22:23
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 8 από 21
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB