Warning: Memcache::addserver() expects parameter 2 to be long, string given in /home/pinged2/webapps/maranathagr/libraries/joomla/cache/storage/memcache.php on line 84
 ΑΡΘΡΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
              ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
       Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
       ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΦΕΒΡOYAΡΙΟΣ 2017    


Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1 2  3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΜΕΡΙΜΝΩΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Αλήθεια πόσο εφευρετικοί είμαστε... μπορούμε όλα να τα ταιριάξουμε και να τα εντάξουμε στο project του λίγο απ' όλα, ολίγο απο το κάθε τι που μας χαρίζει την επιτυχία,την ανύψωση,την ανάδειξη,την αύξηση του εγώ μας που έγεινε ο απόλυτος image maker! Αυτή κι αν είναι η παγκόσμια έκδοση του μεταμοντερνισμού ,μέσα στον οποίο ενταχθήκαμε και αναπαυθήκαμε και ουδείς ο εξυπνών.

Κτήσαμε τη Βασιλική της υποκειμενικότητάς μας αποστασιοποιημένοι την δύναμη της βιβλικής αντικειμενικότητας. Την απόλυτη κυριαρχία μας την συνδέσαμε με αυθαίρετες κατασκευές, σχετικοποιώντας τις εντολές,τις αξίες και τις σταθερές του θελήματος του Θεού.

Το Ευαγγέλιο απευθύνει έκκληση ,ότι αν θέλο7υμε να Ζήσουμε, είναι ανάγκη να ελέγχουμε τους εαυτούς μας, αν είμαστε στην αληθινή πίστη του Χριστού, για να ξεφύγουμε απο τις όποιες γήινες αυταπάτες.Διακηρύσσει ότι είμαστε χρεώστες όχι στην σάρκα, ώστε να ζούμε κατά σάρκα ·διότι εάν ζούμε κατά την σάρκα, μέλλει να αποθάνουμε· αλλ' εάν διά του Πνεύματος θανατόνουμε τις πράξεις του σώματος, θέλομεν ζήσει.
                                                             φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 22 Αύγουστος 2013 23:29
Περισσότερα...
 
ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ;
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Η λέξη «Θεοφάνεια» δεν υπάρχει στην Αγία Γραφή, Παλαιά και Καινή Διαθήκη, διότι ο Θεός δεν φαίνεται,είναι αόρατος, και άνθρωπος δεν μπορεί να Τον δει και να ζήσει: «Θεόν ουδείς εώρακεν πωποτε μονογενής υιός ο ων εις τον κόλπον του Πατρός εκείνος εξηγήσατο». Ιωάννης 1/α΄18.
Είναι άξιον ερώτησης και προβληματισμού τι εορτάζουν οι άνθρωποι γύρω μας με οδηγούς,τους μεγαλοσχήμονες με τα χρυσά και τις πέρλες;

Εορτάζουν αυτοσυστηνόμενοι την εφεύρεση της παράδοσής τους και υποκρινόμενοι αγιάζουν τα νερά που οι ίδιοι έχουν βρωμίσει με την ακαθαρσία της ασέβειας διδάσκοντες διδασκαλίας, εντάλματα ανθρώπων.
 Δεν μολύνει τον άνθρωπον το εισερχόμενον εις το στόμα, αλλά το εξερχόμενον εκ του στόματος τούτο μολύνει τον άνθρωπον. Δεν είναι το νερό που πίνουμε ακάθαρτο αλλά εμείς είμαστε οι ακάθαρτοι με τα λόγια και τα έργα μας! το νεράκι καθαρίζει μόνο τη εξωτερική πλευρά της σάρκας μας...την εσωτερική πλευρά της σάρκας μας , πως καθαρίζετε άραγε;
Απατώντες εαυτούς και αλλήλους μαδάτε τον άτυχο βασιλικό και καταβρέχεται τους παρατρεχάμενους και νομίζετε ότι ποιμένετε το δόλιο ποίμνιο που πάντοτε αρέσκεται σε άρτο και θεάματα,εορτές και πανηγύρια!
                                              φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 06 Ιανουάριος 2015 00:12
Περισσότερα...
 
ΘΕΟΣ ...ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt
Παλιότερα στο σινεμά βλέπαμε πριν την κανονική ταινία το λεγόμενο ζουρνάλ...προβολή ασπρόμαυρων στιγμιοτύπων περι το τι είχε συμβεί τις προηγούμενες μέρες στη Ελλάδα. Ας προβάλουμε σαν σε ζουρνάλ 4 ακριβώς χρόνια πριν.

6 Ιανουαρίου 2008 ξυπνάμε όλοι απο έναν σφοδρότατο σεισμό στις 07.14 ώρα Ελλάδος. Μετά απο μερικά δευτερόλεπτα που έμοιαζαν με ατελείωτη προσμονή σταμάτησε ο συγκλονιστικός εφιάλτης χωρίς τραγικές συνέπειες.
Μετά απο λίγο ανοίξαμε την τηλεόραση να δούμε τα νέα...Σεισμός 6,5 R στο Λεωνίδιο. Μίλησαν για μεγάλο εστιακό βάθος του σεισμού, περίπου 84 χιλιόμετρα, και το οποίο χαρακτηρίσθηκε απο όλους σωτήριο . 'Ενας Δημοσιογράφος ρώτησε... αν ήταν λιγώτερο βαθύς ο σεισμός τι θα γινόταν; Ο έγκριτος σεισμολόγος που κλήθηκε να σχολιάσει ,ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Θεός της Ελλάδος έσωσε τη χώρα μας!

Μου έκανε εντύπωση η παραδοχή του επιστήμονα, ότι ο Θεός έσωσε, αλλά αυτό το πρόσθεμα ... της Ελλάδος παρέπεμπε στην δήθεν καλοσύνη και την υπεροχή των Ελλήνων έναντι όλων των άλλων λαών.

Θυμίζει κάπως το "Μακράν απ' εμού, μη με εγγίσης, διότι είμαι αγιώτερός σου" Ησ.65,5 που έλεγαν οι πρώτοι διδάξαντες Εβραίοι.Δυστυχώς έχει λεχθεί πολλές φορές η ρήση αυτή απο αρμόδιους και αναρμόδιους, θρησκευόμενους και μή.

Ειλικρινά πιστεύει κανένας μας ότι είμαστε οι καλύτεροι , οι καλυτερότεροι...οι αγιώτεροι ; Ξέχασα όμως σίγουρα δεν είμαστε αγιώτεροι αλλά μάλλον αγιώτατοι, όσιοι,οσιώτατοι, πανοσιολογότατοι και βάλε.

                                                             φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 10 Μάρτιος 2013 00:37
Περισσότερα...
 
AZYMOI
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

alt

"Ας εορτάζομεν, ουχί με ζύμην παλαιάν, ουδέ με ζύμην κακίας και πονηρίας, αλλά με άζυμα ειλικρινείας και αληθείας" Α΄ Κορ. 5/ε΄ 8. 

Δεν μπορούμε πια να πορευόμαστε στη ζωή μας όπως παλιά. Δεν γίνεται να κρατάμε μέσα μας κακία και πονηρία, αλλά η ζωή μας ολόκληρη να διακρίνεται από ειλικρίνεια και αλήθεια.

Όλη η ζωή μας σαν Χριστιανοί, από τότε που γνωρίσαμε το Χριστό, είναι μια γιορτή, η γιορτή των αζύμων, που ξεκίνησε από το πάσχα μας, τη θυσία του Χριστού για μας, σύναξη αγία, χαρά στον Ουρανό και θα τελειώσει, με το πολύ Του έλεος, τη μέρα της δόξας, στην Ανάσταση των δικαίων. Τότε που σε μεγαλοπρεπή σύναξη, αγία πάλι, θα δώσει ο Κύριος της δόξας το στέφανο της δικαιοσύνης σ' όλους εκείνους που, τον αγώνα τον καλό αγωνίστηκαν, το δρόμο τελείωσαν, την πίστη διατήρησαν και τώρα επιποθούν την επιφάνειά Του (Β΄ Τιμ. 4/δ΄ 8,7).

                              π.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 02 Μάιος 2013 12:59
Περισσότερα...
 
ΕΤΙ ΕΔΩΚΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΖΗΤΗΣΕΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2011 22:36

" Και είπεν ο Θεός προς αυτόν, Επειδή... δεν εζήτησες εις σεαυτόν πολυζωΐα, και δεν εζήτησες εις σεαυτόν πλούτη, και δεν εζήτησες την ζωή των εχθρών σου, αλλ' εζήτησες εις σεαυτόν σύνεση διά να εννοής κρίση, ιδού, έκαμα κατά τους λόγους σου· ιδού, έδωκα εις σε καρδία σοφή και συνετή... έτι δε έδωκα εις σε και ό,τι δεν εζήτησας, και πλούτο και δόξα... και εάν περιπατής εις τας οδούς μου, φυλάττωντας τα διατάγματά μου και τας εντολάς μου... τότε θέλω μακρύνει τας ημέρας σου"     Α΄Βασιλέων 3:11-14
 Όλοι οι άνθρωποι επιζητούν με κάθε τρόπο την πολυζωία, ζητούν τον πλούτο και ζητούν μιά νικηφόρα ζωή! Όμως ο Θεός δεν δίνει τίποτα από αυτά εάν δεν εκζητήσουμε την Βασιλεία Του και την δικαιοσύνη Του , που μας παρουσιάσθηκαν στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Το Ευαγγέλιο ξεκαθαρίζει για να μη ματαιοπονούμε στις μέριμνές μας ..."Ζητείτε πρώτον την Βασιλεία του Θεού και την δικαιοσύνη Αυτού και αυτά όλα θα σας προστεθούν." Ματθ. 6:33

                                             φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 14 Φεβρουάριος 2012 01:28
 
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
 

Ο νόμος του πνεύματος του Χριστού, αυτός είναι ο αληθινός νόμος της ελευθερίας. Δεν υπόκειται και δεν δύναται να υπαχθεί στους νόμους και τους περιορισμούς των ανθρώπων.
Μόνο η σάρκα μας μπορεί να περιορισθεί μέσα σε πλαίσια, όρια, σύνορα, δεσμά, κι αυτό για λίγο... Όμως το Πνεύμα του Χριστού μας, όπου θέλει πνέει και ζωοποιεί και δεν μπορεί να δεσμευθεί από καμία ανθρώπινη διάταξη. Η αγάπη είναι η πεμπτουσία της ελευθερίας, κατ' αυτής δεν υπάρχει νόμος.
                                                           
   φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 24 Ιανουάριος 2014 01:59
 
ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ...Ν'ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΚΕΨΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2011 00:46
alt

"Άρα λοιπόν, αν κανείς ανήκει στο Χριστό, είναι καινούργιο δημιούργημα.
Τα παλιά πέρασαν, τώρα πια έχουν γίνει όλα καινούργια!" Β΄Κορ.5,17       

Έχουμε ανάγκη ο λόγος του Θεού να κατοικεί μέσα μας πλούσια ,να ενεργεί εν δυνάμει,να εμπνέει και να οδηγεί,να κυριαρχεί, να αφαιρεί ότι άχρηστο, παλιό, ψεύτικο, άδικο και να προσθέτει τις αρετές του πνεύματος,ότι καλό,δίκαιο, άγιο και αληθινό.

Όταν αφήσουμε να ενεργήσει ο Λόγος του Θεού μέσα μας, τότε μόνο μπορούμε να βιώσουμε τη νέα αληθινή, άγια και όμορφη ζωή. 


Ήθελα να σας μεταφέρω μιά εμπειρία απο την Αλβανία. Εκεί γνώρισα τον Έντουαρτ, η ιστορία του έχει γυρισθεί και ταινία με τον ομώνυμο τίτλο. Η μετάνοια και επιστροφή ενός δολοφόνου και ληστή, στη χάρη του Χριστού!
                                           φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 09 Ιούνιος 2014 01:32
Περισσότερα...
 
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

“...καίτοι ων Υιός, έμαθε την υπακοήν αφ' όσων έπαθε, και γενόμενος τέλειος, κατεστάθη αίτιος σωτηρίας αιωνίου εις πάντας τους υπακούοντας εις Αυτόν·” Εβρ. 5:8-10
 Τα παθήματα είναι απαραίτητο να μετουσιωθούν σε μαθήματα, δεν πρέπει να μας προσπεράσουν ... Είναι απαραίτητο να σταθούμε στο καθένα απο αυτά που μας συμβαίνουν, και να μάθουμε από τον Χριστό ,να γίνουμε βιωματικοί μαθητές Του.
Κάθε πάθημα που μας συμβαίνει είναι μάθημα... και εξαρτάται απο την διαχείριση που θα κάνουμε ,κατά πόσο είμαστε επιμελείς,εύχρηστοι και υπάκουοι μαθητές .
Μόνο σαν εν δυνάμει μαθητές βιώνουμε στην πράξη την αλλαγή του Πνεύματος του Θεού στη ζωή μας. Αν γεννηθήκαμε κατά πνεύμα από τον Θεό πρέπει και κατά πνεύμα να περπατάμε σαν εκτελεστές του Λόγου και όχι ακροατές επιλήσμονες.
Γεννημένοι απο τον Θεό σημαίνει έχουμε τα χαρακτηριστικά του Πνεύματος του Θεού και διαχειριζόμαστε πνευματικά, τα παθήματα της σάρκας μας
Μόνο αν πειθαρχούμε, ο Θεός δίνει το πνεύμα Του σε μας. 
                                                              φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2012 12:44
Περισσότερα...
 
ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Ας μη νομίσει κανένας ότι γίνεται κάτι παράξενο και αδιαννόητο στη χώρα της ασυνεννοησίας, που κατάντησε ένα κουρέλι,ένα τρύπιο ρυπαρό ιμάτιο.
Αν εμείς που θέλουμε να είμαστε μαθητές του Χριστού, δεν μπορούμε να συγκεντρωθούμε , να συνεννοηθούμε και να ενωθούμε εν αγάπη...τι να περιμένει κανείς από τους θλιβερούς εγκάθετους της ανθρώπινης πολιτικής επινόησης; Οι άρχοντες ,ναί, είναι η επιτομή της ασοφίας, της αγνωσίας Θεού,της μωρίας, ο ορισμός της ανεπάρκειας. Μωραίνει Κύριος ους βούλεται απωλέσαι.
Ο Κύριος παραδίδει λάφυρο τους βουλευτές και μωραίνει τους κριτές.
Όμως εμείς, μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε αν φταίμε κάπου;                                                      φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 05 Ιούλιος 2012 01:00
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 10 από 20
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB