Warning: Memcache::addserver() expects parameter 2 to be long, string given in /home/pinged2/webapps/maranathagr/libraries/joomla/cache/storage/memcache.php on line 84
 ΑΡΘΡΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     1  4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31     

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

alt
Κάποιες σκέψεις για ιστορικό Χριστιανισμό και θρησκευτοκρατορίες του κόσμου που ονομάζουν εαυτές εκκλησίες αντί του ορθοδοξότερου-καθολικότερου ΕΝΚΛΗΣΙΕΣ.
Για να αντιληφθεί κάποιος το μέγεθος του χάους πρέπει να κάμει ενα flash back και με κριτικό πνεύμα να μπορέσει να διακρίνει ποιά είναι η Εκκλησία του Χριστού και ποιές είναι οι Ενκλησίες των ανθρώπων.

Πιάνομαι απο την έκφραση ιστορικού Χριστιανισμού που μάλλον έπρεπε να λέγεται ιστορικός αυτοκρατορικός χριστιανισμός...Εν πάσει περιπτώσει θα δούμε τι μπορεί οι άνθρωποι να εννοούν. Είναι γεγονός ότι αυτή την έκφραση την χρησιμοποιούν κατ' εξακολούθηση οι θιασώτες της καθολικότητας ενάντια στους αναζητητές της κατ' αυτών εν απαξιώσει “αιρετικότητας”... Η καθολικότητα ας πούμε της Δυτικής και της Ανατολικής επονομαζομένης εκκλησίας σηματοδοτεί τον χαλκευμένο χαρακτήρα του ιστορικού Χριστιανισμού. Αυτοί καθ' εαυτούς μετρούντες εαυτούς και προς εαυτούς συγκρίνοντες εαυτούς, συστήνουν εαυτούς ως συνεχιστές της αποστολικής διαδοχής. Αυτοί βεβαίως καυχήθησαν και καυχώνται στα δικά τους μέτρα και σταθμά που επινόησαν δηλαδή εις τα άμετρα όπως λέγει ο απ.Παύλος στους Κορινθίους , και όχι κατά το μέτρον του κανόνος, το οποίον εμοίρασεν ο Θεός εις τους αποστόλους.
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 07 Απρίλιος 2014 22:22
Περισσότερα...
 
"ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝ" : ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 26 Νοέμβριος 2012 18:08

Πρέπει να εννοούμε μόνο το γεγραμμένο του λόγου του Θεού ,όπως λέγει και ο απ. Παύλος στον Τιμόθεο: "Εννόει όσα λέγω", όλα τα άλλα, τα δογματικά των ανθρώπων είναι ανάγκη να τα προσπερνάμε.

Ο απ. Παύλος μιλάει στου Κορίνθιους και τους ενθαρρύνει ... " Μιμηταί μου γίνεσθε, καθώς και εγώ του Χριστού. Σας επαινώ δε, αδελφοί, ότι εις πάντα με ενθυμείσθε, και κρατείτε τας παραδόσεις, καθώς παρέδωκα εις εσάς. Θέλω δε να εξεύρητε, ότι η κεφαλή παντός ανδρός είναι ο Χριστός, κεφαλή δε της γυναικός ο ανήρ, κεφαλή δε του Χριστού ο Θεός."(κεφ.11,1)

Με την λέξη κεφαλή αντιλαμβανόμαστε την ιεραρχία,την εξουσία, μεταφορικά συμβολίζει την έννοια του αρχηγού και του ηγέτη . Προτάσσεται η έννοια της υπακοής η οποία όμως έχει απόλυτη σύνδεση με την αγάπη, φαίνεται δε απο τα λόγια του Κυρίου : ”εάν Με αγαπάτε να τηρείτε τις εντολές Μου” Η έννοια στο θείο κείμενο είναι μεταξύ απόλυτα διακριτών προσώπων, δηλαδή η γυναίκα σε σχέση με τον άνδρα της, ο άνδρας σε σχέση με τον Χριστό,ο Χριστός σε σχέση με τον Πατέρα Θεό.

Έχει ιδιαίτερη σημασία το εδάφιο διότι αναφέρεται διαχρονικά και όταν ο Χριστός ήταν επι της γης και τώρα ενδοξασμένος στα δεξιά του Πατρός,του Παλαιού των Ημερών(Δαν.7:13) στον οποίον προσήλθε μετά την ανάληψή Του. Διαβάζουμε: "Είδον εν οράμασι νυκτός και ιδού, ως Υιός ανθρώπου ήρχετο μετά των νεφελών του ουρανού και έφθασεν έως του Παλαιού των ημερών και εισήγαγον αυτόν ενώπιον αυτού."

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 20 Δεκέμβριος 2015 23:33
Περισσότερα...
 
Η ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
“Διά πίστεως ο Μωϋσής, αφού εμεγάλωσεν, ηρνήθη να λέγηται υιός της θυγατρός του Φαραώ, προκρίνας μάλλον να κακουχήται με τον λαόν του Θεού παρά να έχη πρόσκαιρον απόλαυσιν αμαρτίας, κρίνας τον υπέρ του Χριστού ονειδισμόν μεγαλήτερον πλούτον παρά τους εν Αιγύπτω θησαυρούς· διότι απέβλεπεν εις την μισθαποδοσίαν. Διά πίστεως αφήκε την Αίγυπτον, μη φοβηθείς τον θυμόν του βασιλέως· διότι ως βλέπων τον αόρατον ενεκαρτέρησε.”
Το θρησκόληπτο καθεστώς βασιλεύει στους ανθρώπους. Καμία σχέση με το παράδειγμα του Μωυσή του ανθρώπου του Θεού που προκρίνει να κακουχείται με το λαό του Θεού παρά να έχει πρόσκαιρη απόλαυση αμαρτίας.
Η προσκαιρη απόλαυση!


Χρειάζεται να αρνηθούμε τον εαυτό μας και το σύστημα που συστήσαμε και να αρνηθούμε να έχουμε πρόσκαιρη απόλαυση αμαρτίας. Το ίδιο είπε ο Χριστός και σ'αυτόν που ήθελε να τον ακολουθήσει αλλά η καρδιά του ήταν στην περιουσία και τα κτήματά του..."ύπαγε, πώλησον όσα έχεις και δος εις τους πτωχούς, και θέλεις έχει θησαυρόν εν ουρανώ, και ελθέ, ακολούθει μοι, σηκώσας τον σταυρόν. Εκείνος όμως σκυθρωπάσας διά τον λόγον, ανεχώρησε λυπούμενος· διότι είχε κτήματα πολλά."


Δεν υπάρχουν πωλήσεις των κτημάτων και των ακινήτων της άρχουσας θρησκείας! Τα χρυσά εκμαγεία της θρησκευτικής κενοδοξίας δεν πωλούνται.
Η πλουτοκρατία των αυτοανακηρυχθέντων μεσαζόντων της πίστης ζει και βασιλεύει.
Φ.Σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 21 Φεβρουάριος 2015 21:08
Περισσότερα...
 
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

alt

Όταν χανόμαστε και δεν ξέρουμε ποια κατεύθυνση ν' ακολουθήσουμε χρειαζόμαστε βασικά ένα πράγμα...ένα χάρτη να μας δείξει που βρισκόμαστε ,που θέλουμε να πάμε και ποιό δρόμο ν' ακολουθήσουμε για να πάμε εκεί που θέλουμε. Πόσο πρέπει ν' αλλάξουμε,να διορθώσουμε την πορεία μας; Λίγε μοίρες ή μήπως πλήρη στροφή καταργώντας τις μέχρι σήμερα κατευθυντήριες γραμμές που μας οδήγησαν στο πουθενά και στο τίποτα.


Ποιο προσανατολισμό και ποια επιλογή είναι ανάγκη ν' ακολουθήσουμε για να φθάσουμε ασφαλείς και βέβαιοι στο στόχο μας. Στροφή πρέπει να κάνουμε αλλά όχι στροφή πέριξ του εαυτού μας και της χρόνιας εσωστρέφειάς μας. Θυμίζει στρατώνες η στροφή πέριξ του εαυτού μας... μια συνεχή μεταβολή χωρίς κανένα στόχο και χωρίς καμία λογική εξήγηση.

Εγκλωβισμένοι σε ένα φαύλο σύστημα εγωπάθειας και υπερηφάνειας βιώνουμε το απόλυτο της αφροσύνης. Στροβιλιζόμαστε μέσα στους εγωκεντρικούς στρατώνες μας και εύκολα πετάμε  μέχρι τη στρατόσφαιρα της τεχνικής εξύψωσής μας. Όμως η πτώση είναι προδιαγεγραμμένη και το ξέρουμε καλά...

Όλα τα τεχνητά υψηλά είναι προσωρινά, όσο τα καύσιμα της υπερηφανείας. Τα πνευματικά υψηλά δεν μπορούμε να τα προσεγγίσουμε καβάλα σε γειωμένα ελατήρια. Χρειάζεται να ανέβουμε πιο πάνω απο το κοσμικό κενό μας και αυτό γίνεται αν ξεπεράσουμε και πετάξουμε απο πάνω μας τα βαρίδια που μας κρατούν γειωμένους και δουλοπάροικους και αφήσουμε το Πνεύμα του Θεού να μας ανυψώσει εκεί που είναι ο Θεός.
                                              φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 10 Μάρτιος 2013 01:44
Περισσότερα...
 
ΘΡΗΣΚΕΥΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

alt
Φορολόγηση γονέων ανάλογα με τα πόσα τέκνα έχουν, μυρηκάζεται και καταπίνει ακορέστως  το φοροτεχνικό τμήμα του Υπουργείου οικονομίας... Κυνηγούν και θηρεύουν τους πολύτεκνους και δεν είναι τυχαίο που αυτούς βρήκαν για να αποσπάσουν τα ψιχία των παιδιών τους. Δεν εννοούν και δεν διακρίνουν παρά μόνο την αδικία και την αρπάγη.

Το σύστημα όμως κάνει στραβά μάτια στους ειδικού τύπου μεγαλο-μαυρο-σχήμονες  πολύτεκνους της θρησκευτικής οικογενειοκρατίας...
Οι θρησκευτοπατέρες είναι αυτοί που απαλάσσονται  δόσεων,δεν έχουν καμία υποχρέωση,οικείοι γαρ του συστήματος λήψεων.

Είναι η υπερέχουσα θρησκευτική κάστα των πατέρων με τα πολλά τέκνα που τους ενεχυρίασε αυτόματα το πρόγραμμα ευγονικής της πατρώας φυλής ... Αυτοί είναι οι ενχειριζόμενοι την πατερίτσα ως εργαλείο εξουσίας ,εκμετάλλευσης και καταδυνάστευσης παρά υποστήριξης και καθοδήγησης.

Γιατί άραγε η αμύθητη εκκλησιαστική περιουσία δεν απασχολεί κανένα ,είτε ανιόντα είτε κατιόντα; Το αξιοπερίεργο είναι ότι δεν απασχολεί ούτε τη Τρόικα ,ούτε τους εντολοδόχους προισταμένους της Ευρώπης και του ΔΝΤ. Κανένας δεν έχει πει κουβέντα για τους πεφορτωμένους θησαυρούς των μοναστηρίων και των λοιπών χρυσοφόρων ευαγών θρησκευτικών ιδρυμάτων. Τους τόνους των ταμάτων και των χρυσάγιων.

Όλοι μας εύκολα και αβίαστα καταδικάζουμε και μεμφόμαστε τις αγοραπωλησίες χρυσού και τα φυτρωμένα παντού παραμάγαζα της χρυσοθηρίας που λυμαίνονται αισχροκερδώς τον πένητα,τον φτωχό,τον εν απογνώσει άνθρωπο αλλά πως και δεν μυκτηρίζουμε τα βαρέως τύπου σεντούκια των πλουτο θρησκευτικών ιδρυμάτων ,των προβεβλημένων υπερπαναγιών και κάποιων υπεραγίων έναντι άλλων ολιγώτερον "αξιοτίμων" αγίων και οσίομαρτύρων; Τι τάχα δεν έμεινε ούτε ένα δεκάλεπτο της χήρας στο πάτο; όλα έχουν μοιρασθεί στους φτωχούς,στους κατατρεγμένους,στους πεινώντες ;

                                                                  φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 04 Σεπτέμβριος 2014 00:34
Περισσότερα...
 
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΩΣ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟ ΕΙΔΩΛΟ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Η αποτύπωση μιάς γυναίκας μ' ένα παιδάκι στην αγκαλιά της.Τι δείχνει η εικόνα , ποιά είναι τα χαρακτηριστικά της και και ποιό νόημα εκπέμπει;

Το ευαγγέλιο πάντως του Θεού δεν είναι εγχειρίδιο μητριαρχικής οικονομίας, δεν διδάσκει προσχολική και βρεφική αγωγή και βεβαίως δεν είναι συναξάρι μητρικών ενστίκτων και συναισθημάτων.
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 15 Αύγουστος 2016 00:16
Περισσότερα...
 
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η΄ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Ο χειρότερος εχθρός μου είναι ο εαυτός μου,άρα όλοι οι άλλοι είναι καλύτεροι από 'μένα! Ας το σκεφθούμε λίγο... Γιαυτό είναι απαραίτητο να θεωρούμε αλλήλους υπερέχοντας. Αν υποστηρίζω ότι είμαι καλύτερος, αγιώτερος, πνευματικότερος σημαίνει ότι δεν έχω επαρκή γνώση του εαυτού μου.

Αν ομφαλοσκοπώ συνέχεια το μόνο που επιτυγχάνω να αποκτήσω μιά γενναία κύρτωση... και θα περπατώ όχι όρθιος αλλά σηκωτός
με σωληνάκια τεχνητής υποστήριξης απο τους πάντα πρόθυμους προς τούτο κόλακο-πάροχους...

Δεν είναι καλό ο άνθρωπος να αυταπατάται.Αν βάλω δε και την κατάληξη -ότατος τότε έχω ξεφύγει σε ηλιοθεωρήσεις και αεροσυλέξεις . Ας επιτρέψουμε τον Κύριο να δώσει Εκείνος την αξία στον καθένα μας και όχι εμείς να προβάλλουμε την όποια αξία μας απαξιώνοντας τους άλλους. Οι προκαταλήψεις μας οδηγούν στο να φρονούμε παραπάνω απο όσο πρέπει να φρονούμε.
 

Ο Σωκράτης θεωρούσε ως βάση και κρίσιμη αρχή της προσέγγισης της γνώσης την απαλλαγή όλων των προκαταλήψεων και προδιαθέσεων.Γιαυτό και ξεκινούσε απο το πρώτο βήμα της σοφίας που είναι ακριβώς η επίγνωση της άγνοιάς του.Ένα ξέρω ότι δεν ξέρω τίποτα και πρέπει να πάω να μαθητεύσω παρα τους πόδας του μόνου Διδάσκαλου Ιησού Χριστού για να μπορώ να σταθώ στα πόδια μου ,χωρίς να στηρίζομαι σε κανένα ώμο και σε κανένα δεκανίκι, περπατώντας την οδό της αλήθειας και του φωτός Του.
                                     φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 13 Σεπτέμβριος 2014 23:37
Περισσότερα...
 
Μενέ,Μενέ,θεκέλ,ουφαρσίν!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 25 Ιούλιος 2012 21:18

"Και συ... δεν εταπείνωσας την καρδίαν σου, ενώ εγνώριζες πάντα ταύτα· αλλ' υψώθης εναντίον του Κυρίου του ουρανού·... και εδοξολόγησας τους θεούς τους αργυρούς και τους χρυσούς, τους χαλκούς, τους σιδηρούς, τους ξυλίνους και τους λιθίνους, οίτινες δεν βλέπουσιν ουδέ ακούουσιν ουδέ νοούσι· τον δε Θεόν, εις του οποίου την χείρα είναι η πνοή σου και εις την εξουσίαν αυτού πάσαι αι οδοί σου, δεν εδόξασας. Διά τούτο εστάλη απ' έμπροσθεν αυτού η παλάμη της χειρός και ενεχαράχθη η γραφή αύτη. Και αύτη είναι η γραφή ήτις ενεχαράχθη· Μενέ, Μενέ, Θεκέλ, Ο υ φ α ρ σ ί ν.  Αύτη είναι η ερμηνεία του πράγματος· Μενέ, εμέτρησεν ο Θεός την βασιλείαν σου και ετελείωσεν αυτήν·  Θεκέλ, εζυγίσθης εν τη πλάστιγγι και ευρέθης ελλιπής· Φερές, διηρέθη η βασιλεία σου" είπε ο Δανιήλ κεφ.5:22-28

Αυτά τα λόγια δεν είναι μόνο για την Βαβυλώνα ,είναι και για την Ρώμη αλλά και την Νέα Ρώμη!Υπερηφάνεια και έπαρση της θρησκόληπτης ειδωλολατρείας... Χρυσές και αργυρές εικόνες που δοξάζονται αντί του Θεού. Ας γνωρίσουν οι βασιλευόμενες ανθρωπάρεσκες θρησκείες της γης ότι λίγο καιρό έχουν ακόμη. Ο Θεός είναι Εκείνος που μετράει,ζυγίζει και κρίνει.Οι άνθρωποι έχουν τα δικά τους μέτρα και σταθμά, οι νοθεύοντες τα ζύγια της απάτης αλλά ο Θεός είναι ο δίκαιος, αυτός είναι ο Κριτής.
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 25 Ιούλιος 2012 21:45
 
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΧΡΟΝΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

              alt

Διάβασα μια είδηση στα νέα που λέει. Η διεθνής υπηρεσία που κρατά συγχρονισμένα τα ρολόγια σε όλο τον κόσμο ετοιμάζεται να προσθέσει ένα εμβόλιμο δευτερόλεπτο στο τελευταίο λεπτό της 30ής Ιουνίου 2012. 

Ένα ημερονύκτιο υποτίθεται ότι διαρκεί ακριβώς 24 ώρες, ή 86.400 δευτερόλεπτα, στην πραγματικότητα όμως η Γη χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό της…
Τελικά ο χρόνος δεν είναι ένα απόλυτο μέγεθος, αλλά χρειάζεται από καιρό σε καιρό διόρθωση για να πλησιάζει στην πραγματικότητα. 
Ο χρόνος αποτελεί συστατικό στοιχείο του σημερινού πολιτισμού μας. Πάνω σ’ αυτόν ρυθμίζουμε και μετράμε τη ζωή μας, υποτασσόμαστε σ’ αυτόν, τον κυνηγάμε και μας αγχώνει, τον είπαμε χρήμα, τον κάναμε θεό μας και είναι αμίληκτος δυνάστης απέναντί μας.

Διερωτώμαι γιατί, ενώ βασίζουμε τη μέτρηση του χρόνου πάνω στη δημιουργία του Θεού και τους νόμους που την διέπουν, δηλαδή την περιστροφή της γης γύρω από τον εαυτό της και τον ήλιο, ωστόσο η μέτρηση δεν είναι σταθερή καθόσον η επιστήμη διαπιστώνει, “η ταχύτητα περιστροφής παρουσιάζει διακυμάνσεις λόγω κοσμικών και γεωλογικών παραγόντων, μεταβάλλοντας ανεπαίσθητα τη διάρκεια του ημερονυκτίου”.

 

Ο Θεός δεν αφήνει σταθερό το χρόνο, τον απομυθοποιεί. Αποδεικνύει λανθασμένους όλους τους υπολογισμούς μας, για να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να Τον πλησιάσουμε με την γήινη γνώση μας. Εκείνο που Τον ευαρεστεί είναι η πίστη μας και έτσι μόνο αποκαλύπτεται σε μας.
                                                              π.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 26 Ιούνιος 2014 21:50
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 9 από 21
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB