Warning: Memcache::addserver() expects parameter 2 to be long, string given in /home/pinged2/webapps/maranathagr/libraries/joomla/cache/storage/memcache.php on line 84
 ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
      ΙΟΥΝΙΟΣ 2018        

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
         2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29  30   

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΑΗ-ΒΑΣΙΛΙΚΩΤΑΤΟΙ !
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 31 Δεκέμβριος 2014 00:07
Μιά άδολη και νοούσα καρδιά δεν έχει, και δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με τη διακοσμητική του βασιλεύοντος παραπλανητικού συναισθήματος που δουλαγωγεί και αποπροσανατολίζει τους αδόκιμους ανθρώπους.

Αηβασιλικώτατοι οι άνθρωποι του αη-Βασίλη...Αντί για τον Χριστό, ο αη βασίλης γεννήθηκε στο στάβλο της καρδιάς τους,κατασκευή τους είναι και έμπνευση και για αυτό εορτάζουν και εκστασιάζονται.

Οι άνθρωποι αγαπούν το δικό τους και γι αυτό δεν αγαπούν τον Χριστό.Το έδειξαν απο τη πρώτη στιγμή ... ένα οποιοδήποτε άλλο ετοιμογέννητο... μάλλον θα το αποδέχονταν,θα νοιάζονταν... , αλλά για τον Χριστό δεν υπήρχε κανένας τόπος εν τω καταλύματι! Πέτρα σκανδάλου και σημείον αντιλεγόμενο εγένετο και με περισσή αντιπάθεια Τον αντιμετώπισαν εξ αρχής σαν ξένο και δη εκ της Γαλιλαίας των Εθνών...

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 02 Φεβρουάριος 2015 22:26
Περισσότερα...
 
Πνευματική κατά Χριστόν νεωτερικότητα
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Σάββατο, 21 Ιούνιος 2014 21:16
Όταν το συναίσθημα κυριαρχεί του πνεύματος δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε τον Θεό. Δεν μπορούμε να οδηγούμαστε από περιρρέοντα συναισθήματα. Μπορεί να μας αρέσει κάτι και το πιστεύουμε εύκολα και αβίαστα, αλλά αυτό που μας αρέσει,είναι σίγουρα αρεστό στον Θεό; Αν δεν είναι αρεστό στον Θεό, τότε ματαιοπονούμε μέσα στις δικές μας αντιλήψεις.

Είναι ανάγκη να εκζητούμε το αρεστό εις τον Θεό και αυτό γίνεται εφικτό μόνο αν αφήνουμε το πνεύμα του Θεού να μας αλλάζει και να μας καθοδηγεί εις πάσαν την αλήθεια.Και αυτό γίνεται μέσα απο την προσεκτική,μετά σπουδής μελέτη του ευαγγελίου του Χριστού.

Η δυναμική της μεταμόρφωσης, η κατά Χριστό πνευματική νεωτερικότητα ανατρέπει την γηράσκουσα πλησίον αφανισμού σαρκική αισθητική μας.

                                             φ.σ
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 26 Ιούνιος 2014 21:44
Περισσότερα...
 
ΑΔΕΛΦΟΙ = ΦΙΛΟΙ;
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 15 Ιούνιος 2014 22:20
Πόσες φορές θελήσαμε να γίνουμε φίλοι μεταξύ μας μέσα απο τη δική Του φιλία και δεν θελήσαμε...
Αδελφοί όλοι θέλουμε να είμαστε... αλλά φίλοι είμαστε; Όμως ας αναρωτηθούμε λίγο... ο Κύριος μας ονομάζει αδελφούς Του αλλά και συγχρόνως φίλους Του. Άρα δεν μπορεί κάποιος να είναι αδελφός του Χριστού και να μην είναι και φίλος Του.

Σε βιολογικούς αδελφούς μπορεί να υπάρχει το παράδοξο να μην είναι φίλοι αλλά σε πνευματικούς είναι αφύσικο κάποιος να είναι αδελφός αλλά να μη είναι φίλος.Ο Κύριος όσους έχει αδελφούς ,τους θέλει και φίλους.
Για να είναι κάποιος αδελφός πρέπει να είναι αποδεδειγμένα και φίλος.
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 06 Ιούλιος 2014 13:56
Περισσότερα...
 
Θρησκευτική ζωή εν τάφω...δεν θα πάρουμε
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 17 Απρίλιος 2014 21:27

 
Καθεστώς θρησκευτικού ενοικιοστασίου ενταφίασης έχουν οι τα επίγεια φρονούντες. Αυτοί έχουν και το φτυάρι και το χώμα και ειδικεύονται στη συνέργεια ενταφιαζόντων αλλά και ενταφιαζομένων.

Σαν χριστιανοί χωρίς οποιαδήποτε πρόσθετο επιθετικό προσδιορισμό αρνούμαστε την ευθανασία και το πρέπον facelifting αναγνώρισης απο την ταριχεύουσα κουλτούρα του θρησκευτισμού.

Σαν αναστημένοι νέοι άνθρωποι κατά πνεύμα,ένεκεν του ζωοποιούντος ημάς Χριστού δεν αγγίζουμε νεκρούς ανθρώπους και νεκρά συστήματα.

Μη μας ψάχνετε αδίκως  μέσα στους πεθαμένους γύρω . Δεν θα πάρουμε εμείς, νεκρές μάσκες, ενός νεκρού συστήματος για να υποδυθούμε δήθεν τους ζώντες.
φ.σ
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 06 Ιούλιος 2014 13:56
Περισσότερα...
 
ΧΑΡΟΥΠΟ-ΛΥΠΗ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 17 Απρίλιος 2014 21:05
"Και καθώς έφεραν αυτόν έξω...Ηκολούθει δε αυτόν πολύ πλήθος του λαού και γυναικών, αίτινες και ωδύροντο και εθρήνουν αυτόν.Στραφείς δε προς αυτάς ο Ιησούς, είπε· θυγατέρες της Ιερουσαλήμ, μη κλαίετε δι' εμέ, αλλά δι' εαυτάς κλαίετε και διά τα τέκνα σας...διότι εάν εις το υγρόν ξύλον πράττωσι ταύτα, τι θέλει γείνει εις το ξηρόν;" Λουκ. 23:26-31

Κλαίνε οι άνθρωποι και οδύρονται για τον Χριστό,όμως ο Χριστός δεν θέλει να κλαίμε γι Αυτόν.
Δεν θέλει το Μεγάλο μας Κλάμα κάθε Μεγάλη Παρασκευή!


Έχουμε ρυθμίσει τους μεγαλο-δακρυϊκούς αδένες μας να κλαίνε για τον Χριστό κάθε μεγάλη εβδομάδα και ιδιαίτερα την μεγάλη Πέμπτη και Παρασκευή και τότε κλαίμε για τον θάνατο Του...Τον λυπόμαστε αλλά δεν λυπόμαστε τον εαυτό μας.
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 29 Φεβρουάριος 2016 19:48
Περισσότερα...
 
Καθαρο-ημερολογίτες
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
"Εις μεν τους καθαρούς πάντα είναι καθαρά· εις δε τους μεμιασμένους και απίστους ουδέν καθαρόν, αλλά και ο νούς αυτών και η συνείδησις είναι μεμιασμένα. Ομολογούσιν ότι γνωρίζουσι τον Θεόν, με τα έργα όμως αρνούνται, βδελυκτοί όντες και απειθείς και εις παν έργον αγαθόν αδόκιμοι." Τίτ.1:15-16

Είναι ανήθικο να εθελοτυφλούμε και να διακοσμούμε τον βρώμικο κόσμο μας, να τον διαφημίζουμε, να τον υποστηρίζουμε, να τον επιβάλλουμε σε μας και τα παιδιά μας. Τα μασκαριλίκια της "καθαρής Δευτέρας" είναι ο απο μηχανής θεός των παρασκηνίων στο θρησκευτεμπορικό μας παλκοσένικο.Ένα θρησκευτικό τρικ της κατά παραγγελία κάθαρσης στο έργο της τραγωδίας μας. 

Και ο Πιλάτος καθάριζε τα χέρια του,και οι Φαρισαίοι πλένανε τα χέρια τους μέχρι τους αγκώνες.
Μάλιστα σαν τολμητές αυθάδεις μίλησαν στον Χριστό για την παραδοσιακή καθαρότητα που πρέπει να τηρείτε σχολαστικά...και Εκείνος τους αποκρίθηκε λέγοντας "ότι καλώς προεφήτευσεν ο Ησαΐας περί υμών των υποκριτών, ως είναι γεγραμμένον· Ούτος ο λαός διά των χειλέων με τιμά, η δε καρδία αυτών μακράν απέχει απ' εμού. Εις μάτην δε με σέβονται, διδάσκοντες διδασκαλίας εντάλματα ανθρώπων.Διότι αφήσαντες την εντολήν του Θεού, κρατείτε την παράδοσιν των ανθρώπων, πλύματα ξεστών και ποτηρίων, και άλλα παρόμοια τοιαύτα πολλά κάμνετε" 

Διαχρονική η καθαρο-ημέρευση των Φαρισαίων. Πάντοτε υπάρχουν και βασιλεύουν οι παραδοσιακά καθαροί, οι έξωθεν πλύντες, οι έξωθεν καθαρο-ταφίτες ! 

Το πιό πετυχημένο ψέμα είναι αυτό που φαίνεται αλήθεια, αλλά δεν είναι...
Δεν είμαστε εμείς οι βρώμικοι ,οι ημέρες μας είναι βρώμικες και γι'αυτό διατηρητέες! Όμως τηρούμε ευλαβικά τη μια Καθαρή Δευτέρα που μας δώρισαν για ν' αγιάσουμε  με φασολάδα και με ταραμά...
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 13:06
 
ΜΗ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΝΩΡΙΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

 Παντού γύρω παλιοί τερματικοί σταθμοί,μη κατέβεις νωρίς,μη παρασυρθείς από το πλήθος που ήδη έχει κατέβει.
Η αλήθεια και η σοφία δεν έχουν τέρμα όπως ο ουρανός δεν έχει άκρη...όλα όμως ξεκινάνε απο μία αρχή, που είναι ο φόβος,ο σεβασμός του Θεού.
Έχοντας σεβασμό προς τον  Θεό μπορούμε ν΄αγγίξουμε και να γνωρίσουμε τη σωτήρια δύναμη του Χριστού..." Σοφία και επιστήμη θέλουσιν είσθαι η στερέωσις των καιρών μας και η σωτήριος δύναμις· ο φόβος του Κυρίου, αυτός είναι ο θησαυρός μας." απο βιβλίο Ησαία 33:6                                                              
                                                               φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 03 Οκτώβριος 2012 23:27
 
ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   


«Δώσε μου κάποιον ταπεινό, σεμνό, γεμάτο αγάπη και για τον Θεό και τον άνθρωπο, έναν άνθρωπο γεμάτο έλεος και καλά έργα, δίχως διχοστασία ή υποκρισία και άσε τη ψυχή μου να βρίσκεται με τέτοιους Χριστιανούς, όποιοι και αν είναι και οποιανδήποτε γνώμη έχουν. Οποιοσδήποτε κάνει το θέλημα του Πατρός, αυτός είναι ο αδελφός μου …»
                         
Τζον Γουέσλεϋ
                                          (1703-1791)
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 04 Σεπτέμβριος 2011 20:53
 
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ...
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 03 Φεβρουάριος 2011 18:19


Ο χρόνος είναι :
  • πολύ αργός για όσους περιμένουν
  • πολύ γρήγορος για όσους φοβούνται
  • πολύ μακρύς για όσους υποφέρουν
  • πολύ σύντομος για όσους χαίρονται
  • και αιώνιος για όσους αγαπούν
Henry Van Dyke
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 03 Φεβρουάριος 2011 19:33
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 6
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB