cd  ΧΙΟΥΜΟΡ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

         ΑΠΡΙΛΙΟΣ 
 2023       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
 3  5  6 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΧΙΟΥΜΟΡ
ΑΛΗΘΙΝΑ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ


ΕΡΩΤΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ Η ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ; PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

alt

Το ορθόδοξο εορτολόγιο λοιπόν προτείνει στους ερωτευμένους ορθοδόξους να εορτάζουν στις 3 Ιουλίου ημέρα των ορθοδόξων ερωτευμένωναντί της 14ης Φεβρουαρίου. Διευκρινίζεται ότι η 14η Φεβρουαρίου ημέρα εορτής του αγ.Βαλεντίνου είναι εορτή των Καθολικών ερωτευμένων και δεν είναι "πρέπον" να συνεορτάζουν. .

Δεν ξέρω αν εισακούει κανείς τα κελεύσματα του ορθοδόξου εορτολογίου, αφού ο Βαλεντίνος έχει καθολική υπεροχή, μιλάμε για ...καθολική επικράτηση!
Φαίνεται από την μεριά των "ορθοδόξων δεν υπάρχει ικανή
επικοινωνιακή πολιτική προς το απείθαρχο ποίμνιο...

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 28 Φεβρουάριος 2014 01:27
Περισσότερα...
 
ΚΑΝΔΗΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΝΔΥΛΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt

Διάβασα ότι η εικόνα " Παναγία η Δοχειάρισσα" που βρίσκεται στη μονή Βατοπεδίου  φρόντιζε λέει τα δοχεία με το λάδι της μονής να είναι πάντα γεμάτα, για να καίνε ασταμάτητα τα κανδήλια της εκκλησίας.

Απίστευτοι αυτοί  οι μοναχοί... Αυτό κι αν είναι θαύμα...
τα κανδήλια να  εξοικονομούν κονδύλια!   
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 13 Αύγουστος 2014 00:14
 
ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Αφιερωμένο το παραπάνω σκιτσάκι του Κυρ  , σ'όλους αυτούς που κόπτονται και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους κατά της διαφθοράς...
Όμως υπάρχει ακόμη λίγος χρόνος για πραγματική μετάνοια και αλλαγή πορείας.Χρειάζεται τόλμη και αρετή και όχι υποκρισία. Για come back σε Εκείνον που αλλάζει τον άνθρωπο πρώτα εσωτερικά και μπορεί να τον σώσει πραγματικά και να του χαρίσει την ελπίδα που δεν καταισχύνει .
Μόνο επιστρέφοντας στον Θεό ο άσωτος θα ξεφύγει απο τα γουρούνια ,τη λάσπη και τα ξυλοκέρατα της ζωής του. Ο  άσωτος άνθρωπος  είναι η αιτία του κακού πάνω στη γη.

                                       φιλ σωτ
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 11 Ιούλιος 2011 15:43
Περισσότερα...
 
ΚΥΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΩΝ! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
 
 
 Άκουσα στις ειδήσεις  για την απεργία των φορτηγών ΔΧ να μιλάνε  απο  το "σωματείο ο άγιος Χριστόφορος" έμεινα έκπληκτος όταν συνειδητοποίησα ότι  οι φορτηγατζήδες, νταλικέρηδες, βυτιοφορείς κλπ μεταφορείς   έχουν για προστάτη  τον άγιο Χριστόφορο!Και δεν είναι και οι μόνοι,είναι και σωματείο ταξιτζήδων με τέτοιο προστάτη. Έριξα μιά ματιά στο ιντερνετ για λοιπές πληροφορίες και αντιμετώπισα άλλο σοκ  όταν αντίκρυσα  την αγιογραφία/ τοιχογραφία του σε "Βυζαντινό Ναό των Αγ. Αναργύρων στο Αντρώνι Ηλείας.
"Μια από τις τοιχογραφίες της εκκλησίας είναι και ο άγιος σκύλος Αντρωνίου!!! (κυνοκέφαλος Άγιος Χριστόφορος). Αναπαριστά έναν άγιο με κεφάλι κυνηγόσκυλου της περιοχής και σώμα ανθρώπου. Δίπλα του, επίσης, υπάρχει μία άγνωστη στην ορθόδοξη και την καθολική εκκλησία αγιογραφία με το τίτλο «Κυνο-βιάρχης». Φαίνεται ότι ο ναός ήταν αρχαίο εκτροφείο σκύλων, οι οποίοι εξασφαλίζοντας τροφή στους κατοίκους, τους αγιοποίησαν.(!!!) ... ωστόσο το μνημείο έχει χαρακτηριστεί ως βυζαντινή αρχαιότητα.(!!!)
...Στους νεώτερους χρόνους, άρχισε να θεωρείται προστάτης των αυτοκινητιστών, των οδοιπόρων και του Σώματος Εφοδιασμού-Μεταφορών του Στρατού, ενώ είναι και ο πολιούχος της πόλης του Αγρινίου. Η μνήμη του τιμάται στις 9 Μαΐου από την Ορθόδοξη Εκκλησία και στις 25 Ιουλίου από την Καθολική" άντληση πληροφοριών απο Βικιπαιδεία
 Διάβασα επίσης στη Βικιπαιδεία : Με τον όρο θηριομορφισμός ή ζωομορφισμός, εννοείται...  η απεικόνιση θεών ως ζώων ...

Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό αλλά και πολύ αναγκαίο να καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος της ειδωλολατρείας που μπορεί να ζει και να βασιλεύει, χρόνια τώρα, βασισμένο σε ανθρώπινες απατηλές παραδόσεις και όχι στον άγιο Λόγο του Θεού.

 Τελικά με τέτοιο προστάτη άγιο οι φορτηγατζήδες μάλλον θα πρέπει να ήσαν ευχαριστημένοι αφού κανένας μέχρι τώρα δεν  μπορούσε να τους αγγίξει... Πάντως είναι όντως εντυπωσιακή η εμπλοκή της θρησκείας (προστατών-αγίων) στους τίτλους στα διάφορα σωματεία. Είναι ένα ερώτημα. Γιατί άραγε; ...

 Μάταιη θρησκοληψία, κωμικοτραγική,  είναι βολική και λίαν επιθυμητή γιά όλους τους εμπλεκόμενους επιτήδειους: του δούναι, αυτοί που καθοδηγούν, και  του λαβείν, αυτοί που ακολουθούν.
                                            
                   φ.σ

 
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Ιούλιος 2016 23:00
Περισσότερα...
 
ΚΑΡΝΑΒΑΛ-ΚΑΝΙΒΑΛ! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
 
alt

Το καρναβάλι θα μπορούσε να λέγεται και κανιβάλι, αφού οι καρναβαλιστές  κανιβαλίζονται με τα πρότυπά και τα παραδείγματα που οι ίδιοι
δημιουργούν, συντηρούν , σέβονται και  προσκυνούν.

  Έτσι για να μη ξεχνιόμαστε στο καρναβάλι της Πάτρας το 2009 απόλαυσε ο όχλος τους ήρωες του Βατοπεδίου ...Ωστόσο κάποιοι θέλησαν να  σταματήσουν την γελοιοποίηση και έτσι  ένας  παπαδίστικος σύλλογος ζήτησε να αποσυρθεί απο το καρναβάλι της Πάτρας ομοίωμα του Εφραίμ επειδή  και καλά ...προσβάλεται το και ο ηγούμενος Εφραίμ! Επικουρικά έστειλαν διαμαρτυρία 20 μονές του αγίου όρους  και ζήτησαν την απόσυρση του άρματος με τον Εφραίμ.

 Το αστείο στην όλη υπόθεση είναι ότι ζήτησαν αν τελικά παρελάσει το άρμα του Εφραίμ  να γραφεί πάνω στο άρμα ότι : " ο Δήμος Πατρέων σέβεται τον ηγούμενο Εφραίμ" ...!

Το δικαστήριο απέριψε την προσφυγή του συλλόγου  και έτσι ο Εφραίμ παρέλασε χωρίς τις πινακίδες ότι ο δήμος Πάτρας τον σέβεται..

Τι κρίμα θα ήταν πολύ ωραίο  και ακόμα πιό διδακτικό θέαμα ο καρνάβαλος του Εφραίμ με τις σεβάσμιες ταμπέλες ...
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 28 Φεβρουάριος 2014 01:07
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 3
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB