cd  ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

         ΑΠΡΙΛΙΟΣ 
 2023       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
 3  5  6 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΞΕΝΟΣ ΗΜΟΥΝ ...ΣΤΗ ΛΑΜΠΕΝΤΟΥΖΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 03 Ιούλιος 2014 00:36
alt
Λαμπεντούζα ...κανένας δεν θα γνώριζε αυτό τον πέτρινο ύφαλο,καταμεσής στη θάλασσα...αν δεν ήταν ο τόπος μαρτυρίου κάποιων ανθρώπων... Περισσότεροι απο 270 οι νεκροί στα νερά εκεί έξω απο τη Λαμπεντούζα...Οι μαρτυρίες που έδιναν τα συνεργεία διάσωσης από το ναυάγιο ήταν σοκαριστικές: «Ξετυλίξαμε ένα τείχος σορών» στο πλοίο, ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας , εξηγώντας πως οι σοροί..."ήταν κολλημένες η μία πάνω στην άλλη,...ήταν απερίγραπτο το θέαμα των ενωμένων σωμάτων,ήταν αγκαλιασμένοι.."

Απόβλητοι οι άμοιροι ξένοι απο την εαυτουλίστικη  κοινωνία των ημετέρων οικείων... Εννοείται ότι για τους ιδικούς μας ενδιαφερόμαστε, δηλαδή για την προέκταση του κυρίαρχου εαυτούλη, ότι αυτός προστάζει, την πάρταόλα του, κατά την προσφιλή ιδιοτέλειά του. Ιδιοτέλεια , τι να είναι άραγε ,μήπως είναι νησί σαν τη Λαμπεντούζα και δεν την ξέραμε μέχρι τώρα...ακούγεται πάντως εύηχη και καμπανιζέ...
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Μάιος 2015 17:15
Περισσότερα...
 
ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ...ΤΟ ΑΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΟ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 29 Ιούνιος 2014 00:56
alt

Συνήθως η περί Διαφθοράς συζήτηση τίθεται υπο του πλήθους των ανθρώπων για την εκάστοτε εξουσία...ότι είναι διεφθαρμένη και χρειάζεται να αλλάζει , γιατί διαφθείρεται συνεχώς και ακαταπαύστως.
Ομως ο Θεός λέγει ότι ο λαός είναι διεφθαρμένος, δηλαδή η κοινωνία ολόκληρη ,όπως είναι στημένη γηράσκει αεί διαφθειρόμενη...

...Κανένας δεν έχει αντιληφθεί την πραγματική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη να γίνει και που είναι η μεταρρύθμιση του λαού...δηλ. η προσωπική μεταρρύθμιση του καθενός ατόμου .Είναι ανάγκη τα επι μέρους στοιχεία δομής της κοινωνίας, τα πρόσωπα,τα άτομα να μεταρρυθμισθούν... να αναγεννηθούν δηλαδή,και απο διεφθαρμένα να αλλάξουν νοοτροπία, να γίνουν ηθικά με πνευματικές αξίες.

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 29 Ιανουάριος 2015 20:39
Περισσότερα...
 
ΕΛΕΗΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
"Ουδέ του τρέχοντος,ουδέ του θέλοντος αλλά του ελεούντος Θεού"

Στο κείμενο:· Ελεήσω ὃν ἂν ἐλεῶ καὶ οἰκτιρήσω ὃν ἂν οἰκτίρω. ἄρα οὖν οὐ τοῦ θέλοντος οὐδὲ τοῦ τρέχοντος ἀλλὰ τοῦ ἐλεῶντος θεοῦ." Ρωμ.9:15-16 

Δηλούται εν προκειμένω ο τρόπος ενέργειας του Θεού προς τους ανθρώπους. Όσο κι' αν τρέχουμε, πορευόμαστε δι ανθρωπίνης βουλήσεως δεν μπορούμε να πλησιάσουμε.
Δεν προσεγγίζεται ο Θεός δια των έργων μας. Είναι 
αντίθετες οι βουλές και οι οδοί των ανθρώπων από τις βουλές και οδούς του Θεού. Ο Θεός προσεγγίζεται μόνο αν ζητήσουμε έλεος από Αυτόν.
Για να ζητήσουμε έλεος πρέπει να εννοήσουμε την αμαρτωλότητά μας, να την παραδεχθούμε,να την ομολογήσουμε ενώπιόν Του και να ζητήσουμε έτσι συγχώρηση απο τον Θεό.

Ο Θεός αγαπά έλεος και γι'αυτό έδωκε άφεση αμαρτιών εις τους πιστεύοντας στο εξιλαστήριο έργο της θυσίας του Χριστού που έγεινα ακριβώς γι αυτό τον λόγο,την άφεση των αμαρτιών μας.


Επειδή ο Θεός είναι αγάπη ,το έλεός Του απορρέει απο αυτή την μεγαλειώδη ιδιότητά Του και χρειάζεται απαραίτητα να Του πούμε ειλικρινά ... "Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τω αμαρτωλώ" Λουκ. 18:13

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Μάιος 2015 17:14
Περισσότερα...
 
ΝΕΚΡΕΣ ΔΙΑΣΗΜΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Ο Αριστοτέλης και ο Πλάτων που έρχονται πρώτοι ως διασημότατοι όλων των αιώνων... σύμφωνα με την κατάταξη του Tεχνολογικού Iνστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), παραπέμπει ότι είχαν καλή διαφήμιση-προβολή-καλή επικοινωνιακή πολιτική…Στην ίδια κατάταξη φαίνεται επίσης να αναρτάται το όνομα του Χριστού στην τρίτη θέση! Η ανεξέλεγκτη αντιδιαφήμιση- δυσφήμιση που έχει υποστεί ο Χριστός απο τις θρησκείες των ανθρώπων έκανε το απίστευτο να οδηγήσει τους ανθρώπους στην αθεΐα...

Η 3η θέση που απονέμουν οι άνθρωπο στον Χριστό δείχνει ότι ο κόσμος αγάπησε την εικόνα του Χριστού,το είδωλο του Χριστού και όχι τον Ίδιο.Την εικόνα του,το άγαλμά Του έβαλαν τρίτο στην εκτίμησή τους,όχι το Λόγο Του,όχι το έργο Του, γιατί αυτό το απέρριψαν βάζοντάς το ανάμεσα στις φιλοσοφίες των ανθρώπων
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 13 Δεκέμβριος 2014 23:28
Περισσότερα...
 
Ο Δρόμος της ερήμου
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Μιά πρωταπριλιά είναι η ζωή μας , ας πετάξουμε όσο είναι καιρός τον κινούμενο διάδρομο της ψευδοζωής και την αυταπάτη που προσφέρει και ας πάμε να βρούμε τον Δρόμο της ζωής που είναι ο Χριστός!                                                                        φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 13 Δεκέμβριος 2014 23:33
Περισσότερα...
 
ΤΗ ΑΓΝΩΣΤΩ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Σάββατο, 15 Μάρτιος 2014 21:04
Είναι απαραίτητο σωτηριακής κρισιμότητας αίτημα ...όλοι οι αδελφοί μας να είναι συγχρόνως και φίλοι μας αλλοιώς χάνεται η αναγνωρισιμότητά μας ως μαθητών του Χριστού. Φιλώ σημαίνει αγαπώ στα λεξικά...αλλά εμείς έχουμε χάσει την έννοια των λέξεων... κατορθώσαμε να χωρίσουμε τη φιλία απο την αγάπη!

Έχουμε ως καραμέλλα την λέξη αναγέννηση...όμως ας αγαπήσουμε πρώτα ενθέρμως με φιλαδέλφεια ανυπόκριτη και μετά ας ψελλίσουμε το οτιδήποτε πνευματικό. Ο Χριστός πρώτα έκαμε ,ποίησε, και μετά μίλησε και κήρυξε.

φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 Απρίλιος 2014 23:54
Περισσότερα...
 
Θάθελες μιά άλλη ζωή;
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 23 Φεβρουάριος 2014 21:35
Ρωτούν πολλοί αν είχες την δυνατότητα να ξαναγεννηθείς,θα ακολουθούσες την ίδια πορεία;Μόνο όσοι δικαιολογούν εύκολα και αβίαστα τα αδικαιολόγητα απαντούν θετικά,είναι οι βολικοί του συστήματος.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που δεν βολεύονται με το τετριμμένο,το φθαρτό,το κάλπικο,το κοινώς παραδεκτό,το προβεβλημένο κατευθυνόμενο,το ελλιπές και το εκκρεμές. Οι ανήσυχοι σκαπανείς της αναζήτησης, οι εραστές της τελειότητος δεν ησυχάζουν αν δεν βρούν την κρυμμένη Αλήθεια .

Αυτοί μόνο θά'θελαν μιά άλλη ζωή,άλλους δασκάλους,άλλους οραματισμούς,άλλη προοπτική. Μόνο όποιος ζητήσει την αλήθεια,θα την βρει...
 
φσ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 28 Φεβρουάριος 2014 01:24
Περισσότερα...
 
ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 11 Φεβρουάριος 2014 21:58

Είναι ανάγκη να τολμήσουμε την αναίρεση της πλασματικότητας, την παθογένεια της συνήθειας να τρέφουμε εαυτούς και αλλήλους από έτοιμα προμαγειρεμένα σερβιρίσματα.

Βαλθήκαμε να ικανοποιήσουμε την πείνα μας με τα βρώμικα των εθνικών μας δρόμων . Ποιός ελέγχει την τροφή που του χορηγείται , τι υλικά έχουν χρησιμοποιηθεί , αν είναι αγνά,είναι φυσικά ή είναι τεχνικά επεξεργασμένα , εμποτισμένα με καρυκεύματα και χρωστικές , συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης ,ωραία στην γεύση αλλά δηλητήριο στα όργανα του σώματος;
Το σώμα έχει ανάγκη υγιούς , άφθονης και ποικίλης τροφής για να αυξηθεί και να ανταποκριθεί στις ανάγκες του μέτρου της ηλικίας που ευρίσκεται.
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 23 Αύγουστος 2014 21:23
Περισσότερα...
 
" ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ"- ΤΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΥ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt
Ο λόγος του Χριστού ορίζει τον Χριστό ως τον κεχρισμένο του Θεού σωτήρα του κόσμου. Κατά φυσική συνέπεια ο λόγος του ανθρώπου ορίζει το είναι και το ποιόν εκάστου.

Το ονομασθέν “Σύμβολο της πίστεως” αποτελεί λόγο όχι του Χριστού , ούτε των Αποστόλων αλλά λόγο θρησκευτικών πολιτευτών. Αυτό είναι προφανές διότι αποτελεί θρησκευτικό- πολιτικό πρόσταγμα αφού αποφασίσθηκε απο θρησκευτικούς άρχοντες τη συνδρομή και σκέπη όχι του Θεού αλλά του αυτοκράτορος Κωνσταντίνου.
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 01 Μάρτιος 2016 15:58
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 10 από 26
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB