cd  ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

         ΑΠΡΙΛΙΟΣ 
 2023       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
 3  5  6 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΧΑΡΟΥΠΟ-ΛΥΠΗ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 17 Απρίλιος 2014 21:05
"Και καθώς έφεραν αυτόν έξω...Ηκολούθει δε αυτόν πολύ πλήθος του λαού και γυναικών, αίτινες και ωδύροντο και εθρήνουν αυτόν.Στραφείς δε προς αυτάς ο Ιησούς, είπε· θυγατέρες της Ιερουσαλήμ, μη κλαίετε δι' εμέ, αλλά δι' εαυτάς κλαίετε και διά τα τέκνα σας...διότι εάν εις το υγρόν ξύλον πράττωσι ταύτα, τι θέλει γείνει εις το ξηρόν;" Λουκ. 23:26-31

Κλαίνε οι άνθρωποι και οδύρονται για τον Χριστό,όμως ο Χριστός δεν θέλει να κλαίμε γι Αυτόν.
Δεν θέλει το Μεγάλο μας Κλάμα κάθε Μεγάλη Παρασκευή!


Έχουμε ρυθμίσει τους μεγαλο-δακρυϊκούς αδένες μας να κλαίνε για τον Χριστό κάθε μεγάλη εβδομάδα και ιδιαίτερα την μεγάλη Πέμπτη και Παρασκευή και τότε κλαίμε για τον θάνατο Του...Τον λυπόμαστε αλλά δεν λυπόμαστε τον εαυτό μας.
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 29 Φεβρουάριος 2016 19:48
Περισσότερα...
 
Καθαρο-ημερολογίτες
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
"Εις μεν τους καθαρούς πάντα είναι καθαρά· εις δε τους μεμιασμένους και απίστους ουδέν καθαρόν, αλλά και ο νούς αυτών και η συνείδησις είναι μεμιασμένα. Ομολογούσιν ότι γνωρίζουσι τον Θεόν, με τα έργα όμως αρνούνται, βδελυκτοί όντες και απειθείς και εις παν έργον αγαθόν αδόκιμοι." Τίτ.1:15-16

Είναι ανήθικο να εθελοτυφλούμε και να διακοσμούμε τον βρώμικο κόσμο μας, να τον διαφημίζουμε, να τον υποστηρίζουμε, να τον επιβάλλουμε σε μας και τα παιδιά μας. Τα μασκαριλίκια της "καθαρής Δευτέρας" είναι ο απο μηχανής θεός των παρασκηνίων στο θρησκευτεμπορικό μας παλκοσένικο.Ένα θρησκευτικό τρικ της κατά παραγγελία κάθαρσης στο έργο της τραγωδίας μας. 

Και ο Πιλάτος καθάριζε τα χέρια του,και οι Φαρισαίοι πλένανε τα χέρια τους μέχρι τους αγκώνες.
Μάλιστα σαν τολμητές αυθάδεις μίλησαν στον Χριστό για την παραδοσιακή καθαρότητα που πρέπει να τηρείτε σχολαστικά...και Εκείνος τους αποκρίθηκε λέγοντας "ότι καλώς προεφήτευσεν ο Ησαΐας περί υμών των υποκριτών, ως είναι γεγραμμένον· Ούτος ο λαός διά των χειλέων με τιμά, η δε καρδία αυτών μακράν απέχει απ' εμού. Εις μάτην δε με σέβονται, διδάσκοντες διδασκαλίας εντάλματα ανθρώπων.Διότι αφήσαντες την εντολήν του Θεού, κρατείτε την παράδοσιν των ανθρώπων, πλύματα ξεστών και ποτηρίων, και άλλα παρόμοια τοιαύτα πολλά κάμνετε" 

Διαχρονική η καθαρο-ημέρευση των Φαρισαίων. Πάντοτε υπάρχουν και βασιλεύουν οι παραδοσιακά καθαροί, οι έξωθεν πλύντες, οι έξωθεν καθαρο-ταφίτες ! 

Το πιό πετυχημένο ψέμα είναι αυτό που φαίνεται αλήθεια, αλλά δεν είναι...
Δεν είμαστε εμείς οι βρώμικοι ,οι ημέρες μας είναι βρώμικες και γι'αυτό διατηρητέες! Όμως τηρούμε ευλαβικά τη μια Καθαρή Δευτέρα που μας δώρισαν για ν' αγιάσουμε  με φασολάδα και με ταραμά...
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 13:06
 
ΜΗ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΝΩΡΙΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

 Παντού γύρω παλιοί τερματικοί σταθμοί,μη κατέβεις νωρίς,μη παρασυρθείς από το πλήθος που ήδη έχει κατέβει.
Η αλήθεια και η σοφία δεν έχουν τέρμα όπως ο ουρανός δεν έχει άκρη...όλα όμως ξεκινάνε απο μία αρχή, που είναι ο φόβος,ο σεβασμός του Θεού.
Έχοντας σεβασμό προς τον  Θεό μπορούμε ν΄αγγίξουμε και να γνωρίσουμε τη σωτήρια δύναμη του Χριστού..." Σοφία και επιστήμη θέλουσιν είσθαι η στερέωσις των καιρών μας και η σωτήριος δύναμις· ο φόβος του Κυρίου, αυτός είναι ο θησαυρός μας." απο βιβλίο Ησαία 33:6                                                              
                                                               φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 03 Οκτώβριος 2012 23:27
 
ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   


«Δώσε μου κάποιον ταπεινό, σεμνό, γεμάτο αγάπη και για τον Θεό και τον άνθρωπο, έναν άνθρωπο γεμάτο έλεος και καλά έργα, δίχως διχοστασία ή υποκρισία και άσε τη ψυχή μου να βρίσκεται με τέτοιους Χριστιανούς, όποιοι και αν είναι και οποιανδήποτε γνώμη έχουν. Οποιοσδήποτε κάνει το θέλημα του Πατρός, αυτός είναι ο αδελφός μου …»
                         
Τζον Γουέσλεϋ
                                          (1703-1791)
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 04 Σεπτέμβριος 2011 20:53
 
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ...
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 03 Φεβρουάριος 2011 18:19


Ο χρόνος είναι :
  • πολύ αργός για όσους περιμένουν
  • πολύ γρήγορος για όσους φοβούνται
  • πολύ μακρύς για όσους υποφέρουν
  • πολύ σύντομος για όσους χαίρονται
  • και αιώνιος για όσους αγαπούν
Henry Van Dyke
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 03 Φεβρουάριος 2011 19:33
 
Ο ΣΑΡΚΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΑΥΤΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 11 Ιανουάριος 2011 01:21

Τι να γράψω σήμερα.

Τι άραγε να γράψω,
ποιες σκέψεις και συλλογισμούς
και πάλι να ξεθάψω.
  
Κι αν η καρδιά μου πάλλεται
και η ψυχή φωνάζει
κι όλο το σώμα ακολουθεί
και σιγοαναστενάζει
 
Πόσο αγώνα θέλει η ζωή,
προσπάθεια μεγάλη
βράδυ – πρωί, κάθε στιγμή
κι απ’ την αρχή και πάλι.
  
Μα κάποιος πού ‘ναι μέσα μου
συχνά παραπονιέται,
όλη την ώρα τον ξυπνώ
μ’ αυτός αποκοιμιέται!

Άσε με”, λέει, “βαρέθηκα,
θέλω να κοιμηθώ,
δεν θέλω να κουράζομαι,
ούτε να προσπαθώ.

[..]
Μαρία
2 Ιαν.11
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 29 Φεβρουάριος 2016 19:50
Περισσότερα...
 
ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt
Ο διάσημος Γάλλος συγγραφέας, Μισέλ Ουελμπέκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή μεταξύ άλλων λέγει και τα εξής: "αυτό όμως που με εντυπωσιάζει είναι πόσο γρήγορα συγχωρείται στους Ορθόδοξους η αμαρτία της σάρκας. Ηδη και στους Καθολικούς η συγχώρεση έχει γίνει πια κάτι πολύ εύκολο, ρουτίνα."
-ερώτηση δημοσιογράφου: Ενδεχομένως πρόκειται για μια ριζικά διαφορετική αντίληψη της αμαρτίας...
"Ναι.Υπάρχουν τα προφανή αμαρτήματα και άλλα τα οποία ποικίλλουν. Μου αρέσει η καθολική λειτουργία.
Στην εκκλησία ξαναβρίσκω την αίσθηση της κοινότητας. Με συνεπαίρνει η μουσική και πιστεύω για λίγο στον Θεό. Μόλις βγω στον δρόμο χάνω τα πάντα..."

Μ' άρεσε αυτό που είπε  το πιστεύω για λίγο στο Θεό και μετά μόλις βγώ έξω χάνω τα πάντα... Δημοφιλή η εύκολη συγχώρηση Ορθοδόξων, Καθολικών και όποιων άλλων το συνηθίζουν. Είναι απλό, μιας και  προσφέρεται με ένα κεράκι, ένα φίλημα της εικόνας, του αγάλματος , μια μετάνοια τούμπα  , ένα γενναίο σταυροκόπιασμα, κάποιο δεκάλεπτο στα παγκάρι, ένα μακρόσυρτο κυριελέησον και καθάρισε, πάει περίπατο η αμαρτία. Θρησκεία εύκολη, πατέντα καλοστημένη, βολικό ταχυφαγείο που σε χορταίνει. Δεν χρειάζεται να δεις τι ανάγκη έχεις  . Δεν χρειάζεται να καταλάβεις και πολλά, ούτε να ρωτήσεις,ούτε να αναρωτηθείς ,το τρως ,το καταπίνεις σαν χαπάκι και συνεχίζεις. Όλα καλά και εύκολα, γρήγορα, απρόσκοπτα και  το κυριότερο δεν πεινάς πια, δεν χρειάζεται να ψάξεις πουθενά αλλού. Εκατομμύρια οπαδών  ορκίζονται πίστη στο όνομά των θρησκειών που τους προσφέρονται ανέξοδα, άκοπα, βολικά. Είναι οι θρησκείες των όχλων που ακμάζουν προσφέροντας προκατ στέγη, πλαστική τροφή και τζάμπα θέαμα.
Φ.Σ  
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Ιούλιος 2016 22:57
 
ΑΡΓΗΣΕ Ο ΠΑΠΑΣ!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 29 Σεπτέμβριος 2010 00:43
 

Ο πάπας Βενέδικτος παραδέχθηκε   πως η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία «δεν επέδειξε επαρκή επαγρύπνηση» όσον αφορά τα σκάνδαλα παιδεραστίας στα οποία εμπλέκονται ιερείς και προσέθεσε πως οι αποκαλύψεις για σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών ήταν γι' αυτόν «ένα σοκ».

«Η Εκκλησία δεν επέδειξε επαρκή επαγρύπνηση», δήλωσε. «Δεν έλαβε αρκετά γρήγορα και αποφασιστικά τα απαραίτητα μέτρα», πρόσθεσε και ζήτησε να υπάρξει «μια δίκαιη ποινή» για τους ενόχους.
 
«Είναι ανέντιμο να λες ότι οι αρχές της Εκκλησίας ήταν αργές και δεν επέδειξαν επαγρύπνηση» όσον αφορά πράξεις παιδεραστίας, δήλωσε η Ζοέλ Καστέξ, μέλος του διεθνούς δικτύου των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς (SNAP). το οποίο εδρεύει στις ΗΠΑ.
« Αντιθέτως, ήταν γρήγορες και επαγρυπνούσαν, αλλά για να κρύψουν και όχι για να προλάβουν αυτές τις τρομερές ενέργειες », πρόσθεσε.

 απο τα ΝΕΑ
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 22 Οκτώβριος 2010 12:03
 
ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΔΕΛΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Η παναγιά της Τήνου στις εκλογές του 1915 και τι είπε ο Ελευθ.Βενιζέλος περι ειδωλολατρείας και μεσαιωνικής δεισιδαιμονίας !

 Έτος 1915 και η προεκλογική εκστρατεία των Αντιβενιζελικών φιλοβασιλικών   στηρίζεται εκτός των άλλων και στην συστηματική εκμετάλλευση της σοβαρής ασθένειας του βασιλιά Κωνσταντίνου που προκάλεσε οργανωμένες εκδηλώσεις λαικής λατρείας και θρησκοληψίας. Επι του προκειμένου ο τότε πρωθυπ. Γούναρης και η κυβέρνησή του μερέφεραν απο την Τήνο την εικόνα της παναγιάς με  πομπή στο παλάτι για να γίνει καλά ο "λαοφιλής" βασιλιάς Κωνσταντίνος  ...)

Επίκαιρο, γιατί δυστυχώς ισχύει ακόμη αυτό που είπε τότε ο Βενιζέλος ότι "σπρώχνουν τον αγράμματο κοσμάκη στην ειδωλολατρεία και  την  πιο σκοτεινή μεσαιωνική δεισιδαιμονία"! Πηνελόπης Σ. Δέλτα, Ελευθ. Βενιζέλος,Αθήνα 1978,  σελίδα 278.

Παραθέτουμε το αποκαλυπτικό απόκομμα απο τη κριτική ματιά της Πηνελόπης Δέλτα πάνω σ'αυτά που συνέβησαν λίγο πριν τις εκλογές της 31 Μαίου 1915.

Πηγή: TA ΝΕΑ / ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 13 Αύγουστος 2014 00:19
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 6
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB