cd  ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ  2020    

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   1  2  3 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΜΙΣΘΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2016 12:30
 

 
"Μπροστά σ'ένα ταπεινό,κοινό πολίτη στον οποίο παρατηρώ εντιμότητα του χαρακτήρα σε κάποιον ορισμένο βαθμό,τέτοια που δεν έχω επίγνωσή της σ' εμένα τον ίδιο,υποκλίνεται το πνεύμα μου,είτε το θέλω είτε όχι,όσο ψηλά και αν κρατώ το κεφάλι μου, για να μη παραβλέπει την ανωτερότητά μου.Γιατί συμβαίνει αυτό;To παράδειγμά του κρατά ενώπιόν μου έναν νόμο που καταρρακώνει την αλαζονεία μου,όταν τον συγκρίνω με την συμπεριφορά μου,και έτσι βλέπω να αναδεικνύεται εμπράκτως η τήρηση,άρα και ο εφικτός χαρακτήρας του.
Ο σεβασμός είναι ένας φόρος τιμής που δεν μπορούμε να τον αρνηθούμε στην αξιομισθία, είτε το θέλουμε, είτε όχι,όσο κι αν συγκρατηθούμε απο το να τον εκφράσουμε εξωτερικά, εν τούτοις όμως δεν μπορούμε να αποφύγουμε να τον αισθανθούμε εσωτερικά! " Ιμ.Κάντ
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Ιούλιος 2016 22:45
 
ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΑΦΕΛΕΙΑ!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Ενα Ψέμα δεν μπορει να είναι άσχημο...δίοτι δεν μπορει να ελκύσει...Κι αν δεν μπορεί να ελκύσει δεν μπορεί και να τεκνοπoιήσει με το έτερο προσφιλές ήμιση...την Αφέλεια.

Έτσι όμορφο και ελκυστικό το Ψέμα προσελκύει την πλουσία και με αρχές κόρη των τιμών...

Πριν έλθουν εις γάμου κοινωνία η Αφέλεια πέφτει στην αγκαλιά του Ψέματος ... απο την παθιασμένη σαρκική σχέση τους μένει αναπάντεχα έγκυος η Αφέλεια...
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2016 20:52
Περισσότερα...
 
ΥΓΙΗΣ... Ο ΑΠΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Όπως ψυχοσωματικές όλες οι αρρώστειες του ανθρώπου ,έτσι άρρωστες είναι και όλες οι κοινωνικοθρησκευτικές συνειδήσεις του! Μόνο ο αμιγώς Πνευματικός άνθρωπος τουτέστιν αυτός που έχει νουν Χριστού είναι υγιής!

Απλότητα σημαίνει έλλειψη συνθετότητας,πολυπλοκότητας,γενικά απλότητα ίσον καθαρότητα,μη προσμεικτικότητα. Συνεπώς για να μη είναι κάποιος άρρωστος πρέπει να διατηρεί την απλότητα του Χριστού!

Απλός και ανεπιτήδευτος είναι ο άνθρωπος στον οποίο κατοικεί μόνο το Πνεύμα του αναστημένου Χριστού! Μόνο όποιος έχει το πνεύμα του Χριστού αυτός είναι δικός Του!
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2016 21:00
Περισσότερα...
 
ΕΥΧΕΣ...ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 15 Απρίλιος 2015 14:44

Aγαπητοί μου φίλοι ,
Δεν άργησα να σας στείλω τις εορταστικές ευχές μου , γιατί όλη αυτή η θρησκευτοπανήγυρη απέχει απο αυτό που περιμένω και έτσι απέχω και γω...Τις αφήνω τις ετήσιες παραστάσεις - "αναστάσεις" του κόσμου έτσι να προσπεράσουν και υψώνω τα μάτια στον Αναστημένο Κύριο και βγαίνει απο τη καρδιά μιά αυθόρμητη δέηση..."είθε να έσκιζες τους ουρανούς και ναρχόσουν ξανά! "  
 
Σας στέλνω τις ευχές μου για την πραγματική Ανάσταση που μέλλει να συμβεί και...που δεν είναι μακρυά!
 
Αυτή είναι η πιό μεγάλειώδης ,πολύτιμη παρακαταθήκη που ο Χριστός υποσχέθηκε σ'αυτούς που Τον θυμούνται όχι μόνο το Πάσχα αλλά κάθε μέρα!

Μία Ανάσταση,μιά Άνοιξη παντοτεινή γι'αυτούς που Τον περιμένουν! 
Αυτή την Αιώνια Άνοιξη,την Ανάσταση προς ζωή περιμένουμε... και ευχόμαστε να είμαστε όλοι μαζί να Τον υποδεχθούμε με αγαλίαση!

φ,σ
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Μάιος 2015 17:09
Περισσότερα...
 
Αθεράπευτα Αθεοι-Αντιφατικοί Απολεις
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 08 Φεβρουάριος 2015 23:23
Αντιφατικά και ακυρολεκτικά βαρ-βαρ ομιλούν οι αθεράπευτα άπολεις άθεοι,αυτοί είναι οι πραγματικοί βάρβαροι όχι οι ξένοι που οι αρχαίοι ημών πρόγονοι αποκαλούσαν τους λαλούντας αγνώριστον γλώσσαν. Σοφόν είναι το σαφές όταν περιγράφει την αλήθεια των πραγμάτων.

Βεβαίως δεν υπάρχει νομική ισχύς του οποιουδήποτε κοινωνικού συμβολαίου όταν αυτό βασίζεται σε καταχρηστικούς ψευδείς όρους...Η ψευδολογία ορίζεται απο την ακατάσχετη υποσχετολογία και δωρεολογία. Όπου ακούς πολλά δώρα κράτα μικρό καλάθι. Η εμπειρία έχει δείξει ότι τα δώρα φέροντες είναι συνήθως οι υποκριτές πονηρεύομενοι του κόσμου τούτου. Πρόσεχε δηλαδή του Δωριείς καν δώρα φέρουσι! Τι δωριείς τι δαναοί έλληνες είναι οι πρώτοι διδάξαντες...
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 08 Φεβρουάριος 2015 23:33
Περισσότερα...
 
ΑΗ-ΒΑΣΙΛΙΚΩΤΑΤΟΙ !
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 31 Δεκέμβριος 2014 00:07
Μιά άδολη και νοούσα καρδιά δεν έχει, και δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με τη διακοσμητική του βασιλεύοντος παραπλανητικού συναισθήματος που δουλαγωγεί και αποπροσανατολίζει τους αδόκιμους ανθρώπους.

Αηβασιλικώτατοι οι άνθρωποι του αη-Βασίλη...Αντί για τον Χριστό, ο αη βασίλης γεννήθηκε στο στάβλο της καρδιάς τους,κατασκευή τους είναι και έμπνευση και για αυτό εορτάζουν και εκστασιάζονται.

Οι άνθρωποι αγαπούν το δικό τους και γι αυτό δεν αγαπούν τον Χριστό.Το έδειξαν απο τη πρώτη στιγμή ... ένα οποιοδήποτε άλλο ετοιμογέννητο... μάλλον θα το αποδέχονταν,θα νοιάζονταν... , αλλά για τον Χριστό δεν υπήρχε κανένας τόπος εν τω καταλύματι! Πέτρα σκανδάλου και σημείον αντιλεγόμενο εγένετο και με περισσή αντιπάθεια Τον αντιμετώπισαν εξ αρχής σαν ξένο και δη εκ της Γαλιλαίας των Εθνών...

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 02 Φεβρουάριος 2015 22:26
Περισσότερα...
 
Πνευματική κατά Χριστόν νεωτερικότητα
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Σάββατο, 21 Ιούνιος 2014 21:16
Όταν το συναίσθημα κυριαρχεί του πνεύματος δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε τον Θεό. Δεν μπορούμε να οδηγούμαστε από περιρρέοντα συναισθήματα. Μπορεί να μας αρέσει κάτι και το πιστεύουμε εύκολα και αβίαστα, αλλά αυτό που μας αρέσει,είναι σίγουρα αρεστό στον Θεό; Αν δεν είναι αρεστό στον Θεό, τότε ματαιοπονούμε μέσα στις δικές μας αντιλήψεις.

Είναι ανάγκη να εκζητούμε το αρεστό εις τον Θεό και αυτό γίνεται εφικτό μόνο αν αφήνουμε το πνεύμα του Θεού να μας αλλάζει και να μας καθοδηγεί εις πάσαν την αλήθεια.Και αυτό γίνεται μέσα απο την προσεκτική,μετά σπουδής μελέτη του ευαγγελίου του Χριστού.

Η δυναμική της μεταμόρφωσης, η κατά Χριστό πνευματική νεωτερικότητα ανατρέπει την γηράσκουσα πλησίον αφανισμού σαρκική αισθητική μας.

                                             φ.σ
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 26 Ιούνιος 2014 21:44
Περισσότερα...
 
ΑΔΕΛΦΟΙ = ΦΙΛΟΙ;
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 15 Ιούνιος 2014 22:20
Πόσες φορές θελήσαμε να γίνουμε φίλοι μεταξύ μας μέσα απο τη δική Του φιλία και δεν θελήσαμε...
Αδελφοί όλοι θέλουμε να είμαστε... αλλά φίλοι είμαστε; Όμως ας αναρωτηθούμε λίγο... ο Κύριος μας ονομάζει αδελφούς Του αλλά και συγχρόνως φίλους Του. Άρα δεν μπορεί κάποιος να είναι αδελφός του Χριστού και να μην είναι και φίλος Του.

Σε βιολογικούς αδελφούς μπορεί να υπάρχει το παράδοξο να μην είναι φίλοι αλλά σε πνευματικούς είναι αφύσικο κάποιος να είναι αδελφός αλλά να μη είναι φίλος.Ο Κύριος όσους έχει αδελφούς ,τους θέλει και φίλους.
Για να είναι κάποιος αδελφός πρέπει να είναι αποδεδειγμένα και φίλος.
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 06 Ιούλιος 2014 13:56
Περισσότερα...
 
Θρησκευτική ζωή εν τάφω...δεν θα πάρουμε
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 17 Απρίλιος 2014 21:27

 
Καθεστώς θρησκευτικού ενοικιοστασίου ενταφίασης έχουν οι τα επίγεια φρονούντες. Αυτοί έχουν και το φτυάρι και το χώμα και ειδικεύονται στη συνέργεια ενταφιαζόντων αλλά και ενταφιαζομένων.

Σαν χριστιανοί χωρίς οποιαδήποτε πρόσθετο επιθετικό προσδιορισμό αρνούμαστε την ευθανασία και το πρέπον facelifting αναγνώρισης απο την ταριχεύουσα κουλτούρα του θρησκευτισμού.

Σαν αναστημένοι νέοι άνθρωποι κατά πνεύμα,ένεκεν του ζωοποιούντος ημάς Χριστού δεν αγγίζουμε νεκρούς ανθρώπους και νεκρά συστήματα.

Μη μας ψάχνετε αδίκως  μέσα στους πεθαμένους γύρω . Δεν θα πάρουμε εμείς, νεκρές μάσκες, ενός νεκρού συστήματος για να υποδυθούμε δήθεν τους ζώντες.
φ.σ
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 06 Ιούλιος 2014 13:56
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 6
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB