Warning: Memcache::addserver() expects parameter 2 to be long, string given in /home/pinged2/webapps/maranathagr/libraries/joomla/cache/storage/memcache.php on line 84
 ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     1  4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31     

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΕΥΧΕΣ...ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 15 Απρίλιος 2015 14:44

Aγαπητοί μου φίλοι ,
Δεν άργησα να σας στείλω τις εορταστικές ευχές μου , γιατί όλη αυτή η θρησκευτοπανήγυρη απέχει απο αυτό που περιμένω και έτσι απέχω και γω...Τις αφήνω τις ετήσιες παραστάσεις - "αναστάσεις" του κόσμου έτσι να προσπεράσουν και υψώνω τα μάτια στον Αναστημένο Κύριο και βγαίνει απο τη καρδιά μιά αυθόρμητη δέηση..."είθε να έσκιζες τους ουρανούς και ναρχόσουν ξανά! "  
 
Σας στέλνω τις ευχές μου για την πραγματική Ανάσταση που μέλλει να συμβεί και...που δεν είναι μακρυά!
 
Αυτή είναι η πιό μεγάλειώδης ,πολύτιμη παρακαταθήκη που ο Χριστός υποσχέθηκε σ'αυτούς που Τον θυμούνται όχι μόνο το Πάσχα αλλά κάθε μέρα!

Μία Ανάσταση,μιά Άνοιξη παντοτεινή γι'αυτούς που Τον περιμένουν! 
Αυτή την Αιώνια Άνοιξη,την Ανάσταση προς ζωή περιμένουμε... και ευχόμαστε να είμαστε όλοι μαζί να Τον υποδεχθούμε με αγαλίαση!

φ,σ
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Μάιος 2015 17:09
Περισσότερα...
 
Αθεράπευτα Αθεοι-Αντιφατικοί Απολεις
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 08 Φεβρουάριος 2015 23:23
Αντιφατικά και ακυρολεκτικά βαρ-βαρ ομιλούν οι αθεράπευτα άπολεις άθεοι,αυτοί είναι οι πραγματικοί βάρβαροι όχι οι ξένοι που οι αρχαίοι ημών πρόγονοι αποκαλούσαν τους λαλούντας αγνώριστον γλώσσαν. Σοφόν είναι το σαφές όταν περιγράφει την αλήθεια των πραγμάτων.

Βεβαίως δεν υπάρχει νομική ισχύς του οποιουδήποτε κοινωνικού συμβολαίου όταν αυτό βασίζεται σε καταχρηστικούς ψευδείς όρους...Η ψευδολογία ορίζεται απο την ακατάσχετη υποσχετολογία και δωρεολογία. Όπου ακούς πολλά δώρα κράτα μικρό καλάθι. Η εμπειρία έχει δείξει ότι τα δώρα φέροντες είναι συνήθως οι υποκριτές πονηρεύομενοι του κόσμου τούτου. Πρόσεχε δηλαδή του Δωριείς καν δώρα φέρουσι! Τι δωριείς τι δαναοί έλληνες είναι οι πρώτοι διδάξαντες...
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 08 Φεβρουάριος 2015 23:33
Περισσότερα...
 
ΑΗ-ΒΑΣΙΛΙΚΩΤΑΤΟΙ !
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 31 Δεκέμβριος 2014 00:07
Μιά άδολη και νοούσα καρδιά δεν έχει, και δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με τη διακοσμητική του βασιλεύοντος παραπλανητικού συναισθήματος που δουλαγωγεί και αποπροσανατολίζει τους αδόκιμους ανθρώπους.

Αηβασιλικώτατοι οι άνθρωποι του αη-Βασίλη...Αντί για τον Χριστό, ο αη βασίλης γεννήθηκε στο στάβλο της καρδιάς τους,κατασκευή τους είναι και έμπνευση και για αυτό εορτάζουν και εκστασιάζονται.

Οι άνθρωποι αγαπούν το δικό τους και γι αυτό δεν αγαπούν τον Χριστό.Το έδειξαν απο τη πρώτη στιγμή ... ένα οποιοδήποτε άλλο ετοιμογέννητο... μάλλον θα το αποδέχονταν,θα νοιάζονταν... , αλλά για τον Χριστό δεν υπήρχε κανένας τόπος εν τω καταλύματι! Πέτρα σκανδάλου και σημείον αντιλεγόμενο εγένετο και με περισσή αντιπάθεια Τον αντιμετώπισαν εξ αρχής σαν ξένο και δη εκ της Γαλιλαίας των Εθνών...

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 02 Φεβρουάριος 2015 22:26
Περισσότερα...
 
Πνευματική κατά Χριστόν νεωτερικότητα
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Σάββατο, 21 Ιούνιος 2014 21:16
Όταν το συναίσθημα κυριαρχεί του πνεύματος δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε τον Θεό. Δεν μπορούμε να οδηγούμαστε από περιρρέοντα συναισθήματα. Μπορεί να μας αρέσει κάτι και το πιστεύουμε εύκολα και αβίαστα, αλλά αυτό που μας αρέσει,είναι σίγουρα αρεστό στον Θεό; Αν δεν είναι αρεστό στον Θεό, τότε ματαιοπονούμε μέσα στις δικές μας αντιλήψεις.

Είναι ανάγκη να εκζητούμε το αρεστό εις τον Θεό και αυτό γίνεται εφικτό μόνο αν αφήνουμε το πνεύμα του Θεού να μας αλλάζει και να μας καθοδηγεί εις πάσαν την αλήθεια.Και αυτό γίνεται μέσα απο την προσεκτική,μετά σπουδής μελέτη του ευαγγελίου του Χριστού.

Η δυναμική της μεταμόρφωσης, η κατά Χριστό πνευματική νεωτερικότητα ανατρέπει την γηράσκουσα πλησίον αφανισμού σαρκική αισθητική μας.

                                             φ.σ
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 26 Ιούνιος 2014 21:44
Περισσότερα...
 
ΑΔΕΛΦΟΙ = ΦΙΛΟΙ;
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 15 Ιούνιος 2014 22:20
Πόσες φορές θελήσαμε να γίνουμε φίλοι μεταξύ μας μέσα απο τη δική Του φιλία και δεν θελήσαμε...
Αδελφοί όλοι θέλουμε να είμαστε... αλλά φίλοι είμαστε; Όμως ας αναρωτηθούμε λίγο... ο Κύριος μας ονομάζει αδελφούς Του αλλά και συγχρόνως φίλους Του. Άρα δεν μπορεί κάποιος να είναι αδελφός του Χριστού και να μην είναι και φίλος Του.

Σε βιολογικούς αδελφούς μπορεί να υπάρχει το παράδοξο να μην είναι φίλοι αλλά σε πνευματικούς είναι αφύσικο κάποιος να είναι αδελφός αλλά να μη είναι φίλος.Ο Κύριος όσους έχει αδελφούς ,τους θέλει και φίλους.
Για να είναι κάποιος αδελφός πρέπει να είναι αποδεδειγμένα και φίλος.
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 06 Ιούλιος 2014 13:56
Περισσότερα...
 
Θρησκευτική ζωή εν τάφω...δεν θα πάρουμε
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 17 Απρίλιος 2014 21:27

 
Καθεστώς θρησκευτικού ενοικιοστασίου ενταφίασης έχουν οι τα επίγεια φρονούντες. Αυτοί έχουν και το φτυάρι και το χώμα και ειδικεύονται στη συνέργεια ενταφιαζόντων αλλά και ενταφιαζομένων.

Σαν χριστιανοί χωρίς οποιαδήποτε πρόσθετο επιθετικό προσδιορισμό αρνούμαστε την ευθανασία και το πρέπον facelifting αναγνώρισης απο την ταριχεύουσα κουλτούρα του θρησκευτισμού.

Σαν αναστημένοι νέοι άνθρωποι κατά πνεύμα,ένεκεν του ζωοποιούντος ημάς Χριστού δεν αγγίζουμε νεκρούς ανθρώπους και νεκρά συστήματα.

Μη μας ψάχνετε αδίκως  μέσα στους πεθαμένους γύρω . Δεν θα πάρουμε εμείς, νεκρές μάσκες, ενός νεκρού συστήματος για να υποδυθούμε δήθεν τους ζώντες.
φ.σ
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 06 Ιούλιος 2014 13:56
Περισσότερα...
 
ΧΑΡΟΥΠΟ-ΛΥΠΗ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 17 Απρίλιος 2014 21:05
"Και καθώς έφεραν αυτόν έξω...Ηκολούθει δε αυτόν πολύ πλήθος του λαού και γυναικών, αίτινες και ωδύροντο και εθρήνουν αυτόν.Στραφείς δε προς αυτάς ο Ιησούς, είπε· θυγατέρες της Ιερουσαλήμ, μη κλαίετε δι' εμέ, αλλά δι' εαυτάς κλαίετε και διά τα τέκνα σας...διότι εάν εις το υγρόν ξύλον πράττωσι ταύτα, τι θέλει γείνει εις το ξηρόν;" Λουκ. 23:26-31

Κλαίνε οι άνθρωποι και οδύρονται για τον Χριστό,όμως ο Χριστός δεν θέλει να κλαίμε γι Αυτόν.
Δεν θέλει το Μεγάλο μας Κλάμα κάθε Μεγάλη Παρασκευή!


Έχουμε ρυθμίσει τους μεγαλο-δακρυϊκούς αδένες μας να κλαίνε για τον Χριστό κάθε μεγάλη εβδομάδα και ιδιαίτερα την μεγάλη Πέμπτη και Παρασκευή και τότε κλαίμε για τον θάνατο Του...Τον λυπόμαστε αλλά δεν λυπόμαστε τον εαυτό μας.
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 29 Φεβρουάριος 2016 19:48
Περισσότερα...
 
Καθαρο-ημερολογίτες
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
"Εις μεν τους καθαρούς πάντα είναι καθαρά· εις δε τους μεμιασμένους και απίστους ουδέν καθαρόν, αλλά και ο νούς αυτών και η συνείδησις είναι μεμιασμένα. Ομολογούσιν ότι γνωρίζουσι τον Θεόν, με τα έργα όμως αρνούνται, βδελυκτοί όντες και απειθείς και εις παν έργον αγαθόν αδόκιμοι." Τίτ.1:15-16

Είναι ανήθικο να εθελοτυφλούμε και να διακοσμούμε τον βρώμικο κόσμο μας, να τον διαφημίζουμε, να τον υποστηρίζουμε, να τον επιβάλλουμε σε μας και τα παιδιά μας. Τα μασκαριλίκια της "καθαρής Δευτέρας" είναι ο απο μηχανής θεός των παρασκηνίων στο θρησκευτεμπορικό μας παλκοσένικο.Ένα θρησκευτικό τρικ της κατά παραγγελία κάθαρσης στο έργο της τραγωδίας μας. 

Και ο Πιλάτος καθάριζε τα χέρια του,και οι Φαρισαίοι πλένανε τα χέρια τους μέχρι τους αγκώνες.
Μάλιστα σαν τολμητές αυθάδεις μίλησαν στον Χριστό για την παραδοσιακή καθαρότητα που πρέπει να τηρείτε σχολαστικά...και Εκείνος τους αποκρίθηκε λέγοντας "ότι καλώς προεφήτευσεν ο Ησαΐας περί υμών των υποκριτών, ως είναι γεγραμμένον· Ούτος ο λαός διά των χειλέων με τιμά, η δε καρδία αυτών μακράν απέχει απ' εμού. Εις μάτην δε με σέβονται, διδάσκοντες διδασκαλίας εντάλματα ανθρώπων.Διότι αφήσαντες την εντολήν του Θεού, κρατείτε την παράδοσιν των ανθρώπων, πλύματα ξεστών και ποτηρίων, και άλλα παρόμοια τοιαύτα πολλά κάμνετε" 

Διαχρονική η καθαρο-ημέρευση των Φαρισαίων. Πάντοτε υπάρχουν και βασιλεύουν οι παραδοσιακά καθαροί, οι έξωθεν πλύντες, οι έξωθεν καθαρο-ταφίτες ! 

Το πιό πετυχημένο ψέμα είναι αυτό που φαίνεται αλήθεια, αλλά δεν είναι...
Δεν είμαστε εμείς οι βρώμικοι ,οι ημέρες μας είναι βρώμικες και γι'αυτό διατηρητέες! Όμως τηρούμε ευλαβικά τη μια Καθαρή Δευτέρα που μας δώρισαν για ν' αγιάσουμε  με φασολάδα και με ταραμά...
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 13:06
 
ΜΗ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΝΩΡΙΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

 Παντού γύρω παλιοί τερματικοί σταθμοί,μη κατέβεις νωρίς,μη παρασυρθείς από το πλήθος που ήδη έχει κατέβει.
Η αλήθεια και η σοφία δεν έχουν τέρμα όπως ο ουρανός δεν έχει άκρη...όλα όμως ξεκινάνε απο μία αρχή, που είναι ο φόβος,ο σεβασμός του Θεού.
Έχοντας σεβασμό προς τον  Θεό μπορούμε ν΄αγγίξουμε και να γνωρίσουμε τη σωτήρια δύναμη του Χριστού..." Σοφία και επιστήμη θέλουσιν είσθαι η στερέωσις των καιρών μας και η σωτήριος δύναμις· ο φόβος του Κυρίου, αυτός είναι ο θησαυρός μας." απο βιβλίο Ησαία 33:6                                                              
                                                               φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 03 Οκτώβριος 2012 23:27
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 6
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB