cd  ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

       
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27  28  29  30 
31            

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Η ΑΝΘΡΩΠΟΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΘΕΪΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Όταν οι άγιοι της πολιτείας συμπίπτουν με τους αγίους της θρησκείας τότε έχουμε μιά άγια κοινωνία...όπερ άτοπο.
Συνεπώς ζούμε σε μιά ουτοπία κοινωνικής αγιότητας που τη συντηρούμε ευλαβικά επειδή γεννηθήκαμε μέσα σ'αυτή. Δεν μας ζητήθηκε η βούληση ένταξης ή όχι , αλλά μας επιβλήθηκε a priori το εκάστοτε κοινοβιακό θρησκευτικό καταπίστευμα. Είναι ανάγκη να διαγράψουμε τους ιούς του παραδοσιακού κοινωνικοθρησκευ-τισμού που μας έχουν εντάξει σε μιά απάτη αγιοποίησης και αντ' αυτής να εγγράψουμε τον Λόγο του Θεού το μόνο δυναμικό στοιχείο αγιασμού ...


Υπάρχει περισσή μεγαλοπρεπής θρησκεία χωρίς Θεό.
Ο Σταύρος Ζουμπουλάκης στο βιβλίο του “Θεός στην πόλη” αναφερόμενος στα ευρωπαικά θρησκευτικά δρώμενα ορθά επισημαίνει ότι ”Οι σημερινοί άνθρωποι της Ευρώπης σχεδόν στην ολότητά τους,είτε λένε πιστεύω στον θεό είτε λένε δεν πιστεύω στον Θεό και στις δύο περιπτώσεις δεν εννοούν τίποτα,μιά τόσο βαρυσήμαντη δήλωση δεν σημαίνει και δεν συνεπάγεται τίποτε για τον τρόπο ζωής τους...Η κοινωνία είναι άθεη ακόμη και όταν τα μέλη της πιστεύουν στην ύπαρξη του Θεού, ο σύγχρονος πολιτισμός αναπτύσσεται ερρήμην του Θεού”


Η ανθρωπάρεσκη θρησκεία επέτυχε να οδηγήσει στην αθεία το πλείστο των ανθρώπων.Άθεος δεν είναι μόνο αυτός που δεν πιστεύει στην ύπαρξη του Θεού αλλά άθεος ,χωρίς Θεό δηλαδή ,είναι και όποιος δεν έχει την ύπαρξη του Θεού στη ζωή του! 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2015 23:54
περισσότερα
 
ΕΝΕΠΑΙΖΟΝ ΑΥΤΟΝ ...ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΕΣ ΕΥΧΕΣ !
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Ακούω συνέχεια όλους γύρω μου να εύχονται καλά Χριστούγεννα ...δηλαδή λένε δεν έχει γεννηθεί ακόμα ο Χριστός στη ζωή τους και εύχονται κάποτε να γίνει...Τα ευχολόγια δίνουν και παίρνουν αιώνες τώρα , και παίζουν οι άνθρωποι τους χριστιανούς στολισμένοι με κάτι σαν χριστιανικά που τα λένε χριστουγεννιάτικα για να τα διαχωρίζουν απο τα αγιοβασιλιάτικα. Στο μυαλό τους κινέζικα είναι όλα ευτελή και ανάξια λόγου αλλά τη πλάκα τους να κάνουν και να περάσουν οι "άγιες μέρες" όσο γίνεται πιό ατμοσφαιρικά.

Το κατορθώνουν απαξάπαντες όλοι της σύγχρονης Βαβέλ τη περίοδο των Χριστουγέννων να βασιλεύει ο απόλυτος κομφορμισμός. Ειδικεύονται άλλωστε στην υποκριτική - μιμητική τέχνη της θρησκευτοκουλτούρας, της λαοφιλούς θρησκευτικής "Commedia dell’arte"!

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 13 Δεκέμβριος 2014 23:30
Περισσότερα...
 
ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

alt

Στις μέρες μας οι άνθρωποι γενικά μετρούν αντίστροφα περιμένοντας τα Χριστούγεννα ή τη πρωτοχρονιά. Πιθανόν να αποτελεί και κάποιας μορφής  προαίσθηση του επερχομένου τέλους τους...Γενικά οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί στην αντίφαση ,στην αντίθεση,στην αντίστροφη μέτρηση...

Ένα βράδυ στο Βερολίνο μπροστά στη πύλη του Βραδεμβούργου μέσα στη παγωνιά μιά εννιάφωτη λυχνία μισοσβηστή την πέρασα για επτάφωτη και παραξενεύτηκα που την είδα σβηστή.έμαθα αργότερα ότι δεν το κάμουν για οικονομία αλλά σηματοδοτούν με αυτόν τον τρόπο την αντίστροφη μέτρηση μέχρι τα Χριστούγεννα ή την πρωτοχρονιά ...Και οι Γερμανοί μετρούν ανάποδα όπως όλοι ...καμία σαρκικότητα δεν διαφοροποιείται απο τη εθνικότητα...

Όμως θα πρέπει να πούμε ότι η σοφία έχει να κάμει με την ταξινόμηση και όντας ο κόσμος εν αταξία μακράν απέχει από οτιδήποτε μετρήσιμο.Ζει εν αταξία και ακαταστασία σαν μοιραίος ρακοσυλλέκτης εν μέσω αχρείων πραγμάτων που αρέσκεται να επισωρεύει εις εαυτόν.

Οι άνθρωποι με ημερομηνία λήξεως έχουν την τεχνική μακαριότητα να βλέπουν τον χρόνο ανάποδα όπως τα ραδίκια οι εν ευθυμία αυτοσαρκαζόμενοι.

Χρειάζεται να ξεφύγουμε απο την απλή αίσθηση ,παράσταση του χρόνου. Χρειάζεται να στοχασθούμε λίγο για αυτό τον χρόνο που μας εξαυλώνει,αν το κάνουμε εχουμε τη δυνατότητα να μη παραμείνουμε εις το διηνεκές θλιβεροί μετρονόμοι της μοίρας.
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 20 Δεκέμβριος 2015 23:30
Περισσότερα...
 
Ο ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt

Δεν μπορούμε να μη το πούμε είναι ένας τέλειος και έξοχος πίνακας εξπρεσιονισμού , η εξιδανίκευση της αφαίρεσης περιεχομένου, ο ορισμός του μεταμοντερνισμού, ένα διαχρονικό καρέ υψηλής αφηρημένης τέχνης ,ένας αγνωστικισμός , η τέλεια σύλληψη της βασιλεύουσας υποκειμενικότητας! 

Παρενέργεια και σύμπτωμα μαζί της ανθρώπινης εθελοθρησκείας, η εικονική απεικόνιση   της ειδωλοποίησης  του εαυτού μας και του εσωτερικού κενού μας . Η παραμόρφωση είναι η βασική επιδίωξη του εξπρεσσιονισμού, ο μοντερνισμός απαλείφει βίαια τον ρεαλισμό.
Η συνειδητή απόρριψη της αλήθειας του Χριστού και ταυτόχρονα η προσκόλληση στην ψευδαίσθηση των φθαρτών πραγμάτων.
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 20 Δεκέμβριος 2015 23:29
Περισσότερα...
 
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΧΕΣΗ,ΟΧΙ ΑΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Ας μη μιλάμε ανήκοντες σε μία απρόσωπη μάζα προβάλλοντας κάποιο ομαδικό εμείς αυτοί και εσείς οι άλλοι . Ο Χριστός είναι ο μεγάλος προσωπικός μας φίλος αλλά είναι και ο προσωπικός διδάσκαλος, μας μιλάει προσωπικά, μας αγγίζει προσωπικά, μας εμπνέει και μας καθοδηγεί. Δεν επεμβαίνει στους όχλους,το θαύμα Του το κάμει προσωπικά στον καθένα μας, σε έναν-έναν προσωπικά. Δεν είναι σαν τους θρησκευτοπολιτικούς που με λόγους θρησκευτικού ξυλοτύπου εξειδικεύονται στο γαργαλίζειν τις ακοές των αφελών και ευκολόπιστων. Ο Λόγος Του είναι πνεύμα και ζωή και είναι δώρο προσωπικής προσφοράς και φιλίας για τον καθένα μας!

Είναι ανάγκη να μιλάμε προσωπικά, ίσως τότε μόνο μπορούμε να αγγίξουμε τον φίλο μας.
Μπορεί να συνηθίσαμε το σανίδι του facebook ,την κοινωνική υποβλητική δικτύωση που διευκολύνει τον απρόσωπο ρόλο του μαζανθρώπου ,όμως αν θέλουμε διαδραστική ωφέλεια ας αλλάξουμε επιτέλους διανομή ρόλων και ας απαιτήσουμε να  παίξει ο καθένας τον προσωπικό εαυτό του.

Τολμώ να μιλήσω για μένα ,να μη αντιπροσωπεύω καμία ταμπέλα. Αντιπροσωπεύω τον εαυτό μου,την πίστη μου στο λόγο του Θεού και όχι στον λόγο των ανθρώπων. Δεν κρύβομαι πίσω απο τη απρόσωπη μάζα και το πλήθος - δεν είναι άλλωστε ασφαλές και βέβαιο το βασιλεύον θρησκευτικό περιβάλλον - δεν καυχώμαι σε τίποτα άλλο εκτός απο τον Θεό Πατέρα και τον Σωτήρα και Κύριό μου Ιησού Χριστό. Ας παύσουμε να είμαστε ένα ανούσιο ποσοστό στα στατιστικά κατάστιχα των κατακερματισμένων θρησκειών.
Ας αντιδράσουμε στην επιβληθείσα κλασματοποίηση της υπαρξής μας στο δημοτολόγιο του απανθρωποποιημένου τους γκέτο.

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 24 Δεκέμβριος 2013 21:15
Περισσότερα...
 
1938 Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Η παρακάτω αναγραφή ιστορικών στοιχείων και γεγονότων επικυρώνει τη τραγική διαχρονικότητα που δυστυχώς δεν έχει ημερολογιακή δέσμευση... Είναι επικαιροποιημένη αφού η σκοτεινότητα της εποχής 1933 έως 1941 εξακολουθεί να δουλαγωγεί τους Έλληνες.

Παρόλο το δυσμενές της εποχής, μιά πνευματική φωτεινότητα διαφώτιζε τις ψυχές των ανθρώπων, εξαιρετική εν μέσω του απόλυτου σκοταδιού...όμως η απεριόριστη λάμψη των κρυστάλλων ενόχλησε υπερ το δέον και έπρεπε πάσει θυσία να καταποθεί το φως υπο του σκότους.Κάποια στιγμή ξάφνιασε η φοβερή νύχτα της διάσπασης  των κρυστάλλων και έγεινε διαρκής απο την στιγμή της εγκαθιδρύσεως των φασιστικών νόμων του 1938 περί απαγόρευσης της ελευθερίας του συναθρίζεσθαι των μέχρι τότε ενωμένων Χριστιανών.

Η επιβολή της διάσπασης της ενότητας των γνήσιων Χριστιανών της Ελλάδος εφευρέθη απο τη συνέργεια του δικτατορικού εξουσιαστή μετά του προθύμου θρησκευτικού εξουσιαστή.

Η πεποίθηση ότι η πρώτη χριστιανική Εκκλησία δεν είχε κάποιο προσδιορισμό ή ετικετοποίηση που να όριζε τη λειτουργία της παρά μόνο την απλή χριστιανική πίστη ήταν αυτονήτα δεδομένη ως μη προβλεπομένη απο τα κείμενα των Αγίων Γραφών.

Έτσι ενας μεγάλος αριθμός συναθροίσεων λειτουργούσαν σε πόλεις και χωριά της χώρας μας ανεπίσημα και βεβαίως χωρίς να έχουν οποιαδήποτε δογματική χροιά , επειδή είχαν την βέβαιη πεποίθηση ότι αξία δεν είχαν οι επινοημένες ονοματοδοσίες , αλλά η δια Ιησού Χριστού και μόνο ζωντανή πίστη στον Θεό.
Σε αυτό συντελούσε και η Συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία του συναθροίζεσθαι που υπήρχε στην Ελλάδα.

ΦΣ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 28 Οκτώβριος 2015 23:22
Περισσότερα...
 
Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δεν μπορεί να υπερτερεί το συναίσθημα πάνω στη λογική μας λατρεία.Το σώμα με τις αισθήσεις του είναι επιρρεπές στην συναισθηματική φόρτιση και αρέσκεται να παραστατικοποιεί με ποιητική διάθεση και πολλές φορές με έντονο λυρισμό και λογοτεχνική χροιά τα τεκταινόμενα της ζωής.

Ακούγεται ότι αγάπησε τόσο πολύ ο Θεός κάποιον και γι'αυτό τον πήρε στον ουρανό.Ακούγεται επίσης ο ομιλητής λέγει αντί Θεού προς τον κοιμηθέντα ...έλα πάνω τώρα ,αρκετά ήσουν κάτω...Ακούγεται επίσης ότι ο Θεός κόβει λουλούδια και τα παίρνει κοντά Του...
Όμως αυτές οι εικόνες είναι συναισθηματικής έμπνευσης και δεν αποτελούν στοιχεία λογικής λατρείας και αγιοκειμενικής πνευματικής έμπνευσης.
Όλοι οι άλλοι που μένουν στη γη ,δεν τους αγαπάει τόσο ο Θεός,και γι'αυτό τους αφήνει να ζούν;Μπορεί ο Θεός να αγαπάει κάποιον και εξ αυτού του λόγου να τον χωρίζει απο την σύζυγό του με την οποία ώρισε να είναι ένα σώμα αδιαίρετο ; Μπορεί ο Θεός να κόβει ένα λουλούδι και μάλιστα νεόφυτο;

Παραπέμπει περισσότερο σε απίστευτες συμμείξεις ζωγραφικής ή και κηπευτικής με παραστατική θεολογία η παράθεση τέτοιων ισχυρισμών παρά εμπνευσμένη εκ του Θείου Λόγου θεολογία. Είναι αυθαιρεσία και κινείται στις παρυφές της προσάψεως κατηγορίας για τον Θεό ,αυτού του τύπου οι αυθαίρετες επινοήσεις.
Θυμόμαστε όλοι τους παρηγορητές του Ιωβ. Βγάζανε δικά τους συμπεράσματα και απέδιδαν στον Θεό ενέργειες και πρακτικές που οι ίδιοι επέλεγαν.Δεν μπορούμε να ανακηρύσσουμε εαυτούς συμβούλους του Θεού και να οικοδομούμε ένα δικής μας τεχνουργίας οικοδόμημα γεμάτο αοριστολογίες,ασάφειες που δεν ωφελούν κανένα παρά τη δική μας εξουσιαστική αυταρέσκεια.
                                              φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 04 Αύγουστος 2014 22:07
Περισσότερα...
 
ΕΙΡΗΝΗ ΔΙΑΠΑΝΤΟΣ ΕΝ ΠΑΝΤΙ ΤΡΟΠΩ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 22 Αύγουστος 2013 20:48
“Επι πασιν δε τουτοις την αγαπην ητις εστιν συνδεσμος της τελειοτητος σπουδάζοντες να διατηρήτε την ενότητα του Πνεύματος διά του συνδέσμου της ειρήνης,και η ειρηνη του Χριστού βραβευετω εν ταις καρδιαις υμων εις ην και εκληθητε εν ενι σωματι και ευχαριστοι γινεσθε” Κολοσσαείς 3:14-15

Ίσως μέσω της πνευματικής δικτύωσης να υπάρχει η ελπίδα ένωσης,ενσωμάτωσης του λαού του Θεού.Μπορεί να φαίνεται πολύ τολμηρό και ανήκον στη σφαίρα του ιδεαλισμού. Όμως ο Χριστός δεν ήλθε να συνεχίσει τον ιδεαλισμό του Πλάτωνα και τον πρώιμο αγνωστικισμό των σοφιστών αλλά πρώτα έπραξε την αγάπη και μετά τη δίδαξε. Η αγάπη ,σαν πρακτική και σαν συμπεριφορά δεν είναι ιδεατή,δεν ανήκει στο φάσμα του ιδεατού κόσμου,δεν είναι ιδεοληψίας εγκώμιο αλλά υπηρετική, βιωματική, προσφορά ζωής .

Οι δεσμοί αίματος των αδελφών του Χριστού πρέπει να μαρτυρηθούν στους πάντες,να γίνουν φανεροί,να αναδειχθούν . Το χυθέν αίμα του Χριστού λαλεί καλύτερα απο του Άβελ, μας ονομάζει αδελφούς Του και ζητά να ζήσουμε την αδελφοποίηση ,να ενωθούμε εν τη αγάπη Του,για να δουν οι άνθρωποι live το έργο του Θεού στη ζωή και τη πρακτική μας.

Η δική Του αγάπη είναι ο σύνδεσμος της τελειότητας στον άγιο Ναό Του και μεις λίθοι ζώντες δια του ζέοντος πνεύματός Του συνδεδεμένοι...
Δεν υπάρχουν στο άγιο τόπο των σκηνωμάτων του Υψίστου διαχωρισμοί ανισοτήτων, ιδιοτελείς άνθρωπινες κανονικότητες, ούτε κοινωνικές προσαρτήσεις...
Τέλος στη χαμαιλεόντια κοινωνία της αδικίας, του διαίρει και βασίλευε.


Πρέπει να καταρρεύσει το οποιοδήποτε κοσμικό ψεοδοκονίαμα κοινικοθρησκευτι- σμού που φαντάζει στολισμένο και απαστράπτον,για να μη έχουμε οικιστικές ψευδαισθήσεις και αυταπάτες.

Ο Χριστός είναι ο σταλείς Υιός του Θεού, δεν είναι εκ της γης , είναι εκτός του κοινωνικοθρη-σκευτικού συστήματος και το αναιρεί,το ανατρέπει, συντρίβει τα δεσμά της δουλείας των νομο- παρασκευαστικών στοιχείων του κόσμου , και καλεί ως απελεύ-θερους να βγούμε και μεις έξω των στρατοπέδων συγκέντρω- σης του σύμμεικτου πλήθους.

Πρέπει να κρατήσουμε ανοικτή την θύρα Λόγου της αλήθειας Του που μπορεί να γίνει σήμερα μόνο μέσω της ηλεκτρονικής οδού.Δι' αυτής θα εισέλθουμε όλοι μαζί μέσα στον Λόγο, μέσα στον Χριστό-θα γίνουμε Ένα ,θα γίνουμε επι τέλους εν Χριστώ με την πρέπουσα τέλεια σημασία και μόνον τότε η λειτουργία της πίστης μας θα είναι εν δυνάμει ασφαλής και καρποφόρα. Τότε θα άρουμε πραγματικά το ζυγό Του που είναι ελαφρύς και καλός και θα συνεργασθούμε στον αγρό Του εν υπακοή πίστης.Τότε τα χειρόβολα θα προκύψουν σαν ώριμο καρποί της βιωμένης αγάπης μας

Ο μεγαλύτερος εφιάλτης του κοινωνικο-θρησκευτικού συστή- ματος είναι η επίτευξη ενότητας Χριστού μεταξύ όλων των πιστευόντων Του. Αυτό το θαυμαστό έργο θα γίνει πρακτικά εφικτό μόνο δια του συνδέσμου της ειρήνης μεταξύ μας. Η Ειρήνη του Χριστού θα μας ενώσει! Η αυτοπροαίρετη εκ καρδίας ανταπόκριση στο θείο Του κάλεσμα ,χωρίς βέβαια τους δικούς μας όρους θα δώσει στον Κύριο τη δυνατότητα να μας συγκεφαλαιώσει εν Αυτώ ώστε να φανεί η δική Του δύναμη και ισχύς στους προσμένοντες ιδείν τη δόξα του Θεού εν μέσω των ανθρώπων.

Δεν μπορούμε να ζήσουμε μισοί...Ζωή μισή δεν είναι ζωή.Το αναστημένο και ζων Σώμα του Χριστού είναι άρτιο,πλήρες,δεν έχει μώμο,ούτε κηλίδα,ούτε είναι ελλειπές ή συντετριμμένο ,η έχει θλάυσμα ή τι των τοιούτων.
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 22 Αύγουστος 2013 21:46
Περισσότερα...
 
Ο Υιός του Ανθρώπου όχι ο θεάνθρωπος
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 16 Ιούλιος 2013 22:02
"Ούτως είναι και γεγραμμένον· Ο πρώτος άνθρωπος Αδάμ έγεινεν εις ψυχήν ζώσαν· ο έσχατος Αδάμ εις πνεύμα ζωοποιούν. Πλην ουχί πρώτον το πνευματικόν, αλλά το ζωϊκόν, έπειτα το πνευματικόν. Ο πρώτος άνθρωπος είναι εκ της γης χοϊκός, ο δεύτερος άνθρωπος ο Κύριος εξ ουρανού" Α΄Κορινθ.15,45-47

Ο Υιός του ανθρώπου, το σπέρμα της γυναικός που συντρίβει το κεφάλι του φιδιού. Ο Υιός του ανθρώπου όχι ο Υιός του θεανθρώπου.

Δεν μπορεί ένας θεάνθρωπος να πληρώσει το αντίλυτρο της σωτηρίας του ανθρώπου.Άνθρωπος αμάρτησε ,άνθρωπος έπρεπε να πληρώσει .Ποιός μπορούσε να εξαγοράσει,να εξοφλήσει το χρέος των αμαρτιών και να σώσει άνθρωπο αφού όλοι μας είμασταν αμαρτωλοί χρεώστες... Μόνο ένας ο μοναδικός άγιος άνθρωπος ,ο Χριστός εξοφλεί το χρέος των αμαρτωλών ανθρώπων .

Η παιδαγωγική διδασκαλία για να είναι καρποφόρα πρέπει να είναι παραδειγματική. Ο Χριστός είναι το παράδειγμα ζωής,το πρότυπο του νέου πνευματικού ανθρώπου τον οποίο πρέπει να αποδεχθούμε για να αλλάξουμε ριζικά ,να μετανοήσουμε και να επιτρέψουμε στον νου του Χριστού,δηλαδή στο πνεύμα του Χριστού να μας κάμει νέους αληθινούς ,ελεύθερους ανθρώπους. Μόνο υπακούοντας στον νου του Χριστού μπορεί να αλλάξει η πονηρή μας φύση.

Η επι γης πορεία του Υιού του ανθρώπου Ιησού Χριστού είναι το διδασκαλικό παράδειγμα για κάθε άνθρωπο που θέλει να ακούσει τη φωνή Του,τον Λόγο ζωής που ο Θεός έστειλε για να πάρουν ζωή οι νεκροί σαρκικοί άνθρωποι και να γίνουν νέοι πνευματικοί άνθρωποι, ζώντες αδελφοί του Χριστού και δι' Αυτού υιοί του Θεού .

Οι φύσεις είναι ξεχωριστές και διακριτές. Υπάρχει η θεϊκή φύση, η αγγελική και η ανθρώπινη φύση. Δεν εμπλέκονται οι φύσεις. Ο Χριστός εκκένωσε τη θεϊκή φύση και πήρε την ανθρώπινη φύση για να κάνει το έργο της απολύτρωσης του ανθρώπου.
Ο Χριστός ελαττωμένος-(τον δε ολίγον τι παρά τους αγγέλους ηλαττωμένον Ιησούν βλέπομεν διά το πάθημα του θανάτου με δόξαν και τιμήν εστεφανωμένον, διά να γευθή θάνατον υπέρ παντός ανθρώπου διά της χάριτος του Θεού) Εβρ.2:9- έχων την ανθρώπινη φύση κάτωθεν της αγγελικής φύσεως, κατίσχυσε την αμαρτωλή φύση μας και αιχμαλώτησε αιχμαλωσία, τη δύναμη της αιχμαλωσίας μας, τουτέστιν την αμαρτία στη σάρκα μας.
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2015 17:15
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 11 από 26
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB