cd  ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

       
NOEMBΡΙΟΣ 2022       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   2  3 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Μ.ΓΚΑΝΤΙ:Μ'ΑΡΕΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ...ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΑΣ ΔΕΝ Μ' ΑΡΕΣΟΥΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 02 Οκτώβριος 2014 21:05

alt

Σαν σήμερα 2 Οκτωβρίου του 1869 ο Γκάντι γεννήθηκε...

Ο Γκάντι είχε πει ... "ότι η μη βία προϋποθέτει πίστη στον Θεό και πίστη στον άνθρωπο." Και είπε την αλήθεια ότι η ειρήνη είναι εφικτή μόνο όταν ο Θεός συνεργεί με τον άνθρωπο που θέλει το αγαθό!

Ο Θεός αξιοποιεί την προσωπικότητα του ανθρώπου,δεν την απαξιώνει όπως κάμουν οι άθεοι καταφρονητές της αφροσύνης, αλλά την εξυψώνει χαρίζοντας τις θείες πνευματικές αρετές Του ώστε ο άνθρωπος να είναι πάντα ωφέλιμα αγαθοποιός προς τον πλησίον του.

 
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 02 Οκτώβριος 2014 21:49
Περισσότερα...
 
ΟΝΕΙΡΑ ΖΩΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΓΡΥΠΝΟΥΝΤΕΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 23 Σεπτέμβριος 2014 23:41

Ένα κείμενο περί των ονείρων που όμως είναι μόνο για αγρυπνούντες ονειροπόλους μιας άλλης ονειρεμένης ζωής που επίκειται να γίνει πραγματικότητα ....μόνο για όσους την ονειρεύονται και τη προσμένουν.

"Υπάρχουν όνειρα που θέλουμε να δούμε.Υπάρχουν όνειρα που πρέπει να δούμε.Τα πρώτα είναι ανθρώπινα, τα δεύτερα θεϊκά.

Υπάρχουν δρόμοι , άγνωστοι, κλειστοί που δεν τους ανοίγουμε,που φοβόμαστε να διαβούμε. Αν όμως τους ονειρευτούμε ... τους οραματι-σθούμε, τότε μόνο μπορούμε να τους διαβούμε!

φ,σ


Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 24 Σεπτέμβριος 2014 00:34
Περισσότερα...
 
Ο ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ κ.ΖΑΚΧΑΙΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Παρασκευή, 19 Σεπτέμβριος 2014 23:33

Ζακχαίο, τον φώναξε ο Χριστός με το όνομά του!

Δεν ενοχλήθηκε ο Χριστός επειδή ο Ζακχαίος ήταν πολύ αμαρτωλός, σαν αρχιτελώνης που ήταν, αλλά τουναντίον είδε την ιδιαιτερότητά του και τη διάθεσή του να δει τον Χριστό προσωπικά και όχι χαμένος μέσα στο απρόσωπο πλήθος.

Προσωπική λοιπόν η κλήση του Χριστού προς πάντα άνθρωπο.
Ο Χριστός απευθύνεται σε κάθε ένα μας προσωπικά αρκεί να ξεχωρίσουμε από το πλήθος!.
φ.σ

Περισσότερα...
 
Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ,ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Παρασκευή, 05 Σεπτέμβριος 2014 01:00
Στο δρόμο για τη σοφία του Θεού το πρώτο βήμα είναι η ευγένεια...Είναι η φυσική λειτουργία του ελεύθερου απροκατάληπτου ανθρώπου.!

Η θύρα της σοφίας είναι για τους ανθρώπους της ευδοκίας, σ'αυτούς που δεν την προσπερνούν με αδιαφορία...
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 13 Δεκέμβριος 2014 23:26
Περισσότερα...
 
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΡΑΝΑΘΟΔΡΟΜΩΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Παρασκευή, 22 Αύγουστος 2014 02:14
alt
Αν ασκείς μόνο το σώμα μπορείς να είσαι μαραθονοδρόμος,αν ασκείσαι κατά το Πνεύμα του Χριστού τότε δεν μπορείς να μην είσαι Μαραναθονοδρόμος! Το συνέδριο των Μαρανοθοδρόμων θα είναι μιά όαση εν τη ερήμω. Είναι ανάγκη να υπάρχουν οι οάσεις για ανεφοδιασμό νερού και άρτου ζωής απο τους συνοδοιπόρους της ερήμου...

Χωρίς όαση κινδυνεύουμε απο την ευκόλως εμπεριπλέκουσα ψευδόραση. Το σώμα εξαντλείται ,το Πνεύμα του Θεού μόνο ανανεώνει και αναπτερώνει.

Αν νοιώθεις αποκαμωμένος, πληγωμένος απο τις μάχες της ερήμου, μη τα παρατάς,έλα στην όαση,στη σκιά των Πτερύγων Του να αγαλιάσεις...υπάρχει άφθονο νερό της ζωής για όλους τους διψασμένους και περισσός άρτος ζωής για κάθε ένα που πεινάει για την δικαιοσύνη του Θεού.

Πόσον ωραίοι οι πόδες των ευαγγελιζομένων τα αγαθά ,των ευαγγελιζομένων την ειρήνη του Θεού,πετούν επι των ορέων οι της  ωραιότητας οι ειρηνοποιοί!
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2016 21:06
Περισσότερα...
 
Ο ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Σάββατο, 02 Αύγουστος 2014 00:31

alt

"Εν φυλακή ήμην και ήλθετε προς Με..."

Ναι εκεί μέσα στη φυλακή γνώρισα τον Χριστό ανάμεσα και γω στους δυστυχισμένους  φυλακισμένους όλης της γης…Τιμή μου να είμαι συνκρατούμενος του Χριστού και ακόμη πιό πολύ αν για χάρη Του γευθώ και γω μιά ελάχιστη ατίμωση, παίρνοντας θέση κοντά Του και όχι απέναντί Του.

Έτσι είναι όσοι Τον γνωρίζουν προσωπικά,έτσι βλέπουν τον Χριστό ως φυλακισμένο δούλο μ’ ένα ματωμένο λέντιο στη μέση, όχι σαν βασιλιά του κόσμου τούτου…άλλωστε οι βασιλείς και βασιλεύοντες είναι στα παλάτια τους μέσα στα μαλακά τους ιμάτια. 

φ.σ


Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 02 Αύγουστος 2014 00:51
Περισσότερα...
 
ΟΙ NO NAME ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΣΜΟΥ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 29 Ιούλιος 2014 23:31

Άταφα νεκρά σώματα αγκαλιασμένα κείτονται μέσα στο κάρο της Ιστορίας...
Χώμα και στάχτη στο φουλαρισμένο κοινοτάφιο μιας καταραμένης γης που σπάρθηκε με πτώματα μιάς μαυροφόρας ανθρωποθρησκείας που πότε σκοτώνει με το σταυρό,πότε με το άστρο ,πότε με την ημισέληνο.

Σφάζονται οι ημισεληνοφόροι με τους σταυροφόρους και οι δυό μαζί με τους αστεροφόρους χάριν μιάς αντίθεης θρησκειολατρείας μίσους και απωλείας.

Ποιός όμως θα κλάψει για κάποιους λίγους που τα σώματά τους ποτέ δεν βρέθηκαν, γιατί ποτέ τους δεν θέλησαν να κρεμάσουν οποιαδήποτε λερωμένη ταμπέλλα θρησκειολατρείας...όλους αυτούς τους no name της θρησκείας, τους anonymous, τους θρησκευτικά αγνοούμενους...
Ποιός ασχολείται σήμερα αλλά και πάντοτε με τα περικαθάρματα,τα αιρετικά αποβράσματα των καθόλα θρησκευτικών κοινοτήτων...
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 13 Δεκέμβριος 2014 23:22
Περισσότερα...
 
Η ΣΚΑΛΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Σάββατο, 19 Ιούλιος 2014 22:02

Ο ουρανός είναι για μας τους ανθρώπους. Το ξέρουμε εμπειρικά σαν μιά ομπρέλλα θαυμαστή που μας περιβάλλει , που δεν μας πλακώνει, που μας επιτρέπει να αναπνέουμε και να έχουμε την αίσθηση του πιο υψηλού απο μας αλλά και ταυτόχρονα όμορφου και μοναδικού.Ότι υπάρχει κάτι πιο υψηλό απο μας, όταν βέβαια ευκαιρήσουμε να σηκώσουμε τα μάτια προς τον ουρανό.

Το θέλουν οι άνθρωποι, απλά δε γνωρίζουν τρόπο προσέγγισης του ουρανού. Αγωνιούν βάζοντας σκάλες και στήνοντας σκάλες, άλλοι επινοούν ασανσέρ και αναβατόρια.

Στήνουν ανεμόσκαλες που όμως στηρίζονται μόνο στη γη και δεν έχουν να ακουμπήσουν στο υψηλότερο σημείο σταθεροποίησης και έτσι δημιουργούνται ελλιπείς σκάλες από ελλιπείς ανθρώπους, αίολη ανεπάρκεια που μετεωρίζεται.
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 22 Αύγουστος 2014 00:47
Περισσότερα...
 
ΚΥΚΛΟΣ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Παρασκευή, 18 Ιούλιος 2014 12:23

Η αγκαλιά δεν είναι ποτέ τετράγωνη αλλά ένας κύκλος που του λείπει ένα ημικύκλιο που κλείνει και λαμβάνει την τελεία σύνδεση του κύκλου όταν περιλάβει στην αγκαλιά του τον πλησίον. Όσο μεγαλύτερη αγκαλιά τόσο μεγαλύτερος ο κύκλος της αγάπης εν παραστάσει.

Αν θέλουμε να εκφρασθούμε για κάποιον που γνωρίζει το αντικείμενο μελέτης του από όλες τις πλευρές και τις απόψεις τότε λέμε ότι αυτός είχε σφαιρική αντίληψη του πράγματος ή των πραγμάτων. 

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 19 Ιούλιος 2014 01:23
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 9 από 26
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB