cd  ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

       
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27  28  29  30 
31            

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ:Η ΕΘΕΛΟΘΡΗΣΚΗ ΔΙΑΦΥΓΗ ΕΚ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ...
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 15 Απρίλιος 2015 20:28

Είναι καλό να παίρνουμε τη Λογική απόσταση απο την εθελοθρησκεία των ανθρώπων για να μπορούμε να έχουμε θέση και άποψη ορθή και ωφέλιμη δηλαδή να εννοούμε τη Αλήθεια !

Προσωπικά δεν συμετέχω στην εμποροπανήγυρη των θρησκευτικών αθανατοποημέ- νων ψυχών που αφού είναι αθάνατες δεν χρειάζονται να εορτάζουν και να ονομάζουν την Ανάσταση! Ανάσταση νεκρών λέγει το Ευαγγέλιο και όχι ανάσταση σωμάτων...άλλο σώμα πεθαίνει και άλλο σώμα θα αναστηθεί που σημαίνει δεν ανίσταται το ψυχικό σώμα που πεθαίνει, διαλύεται,αναλύεται , αλλά άλλο νέο σώμα-καμία σχέση με το χωμάτινο- το επουράνιο δίδεται απο τον Θεό στην ανάσταση των νεκρών. Περισσότερα επ'αυτού στο άρθρο Μαρανάθα -Ψυχή ζώσα χωρία σώμα δεν υπάρχει"

Ο Χριστός πέθανε,έγινε νεκρός και δεν αναστήθηκε μόνος Του αλλά ο Θεός Του και πατέρας Του, Τον ανέστησε απο τους νεκρούς! Ο Χριστός δεν ζούσε όταν πέθανε...όπως τολμούν να λένε όσοι αθεόφοβα κάνουν προσθαφειρέσεις σχετικά με την φύση Του.Ο Χριστός ήταν όπως άνθρωπος όπως λέγει ξεκάθαρα η Αγία Γραφή σαν και μας παρεκτόε βέβαι αμαρτίας.Έγινε ο Μοναδικός Άγιος Άνθρωπος επι της γης για να πεθάνει υπέρ των αμαρτωλών ανθρώπων! 

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 31 Ιούλιος 2015 19:52
Περισσότερα...
 
ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ Η΄ ΣΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ;ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 14 Απρίλιος 2015 23:47

Όλοι μιλούν για πίστη στην Ανάσταση αλλά με την πιστευτική τους στην αθανασία των ψυχών αναιρούν την δύναμη της Ανάστασης! Ο απ.Παύλος λέγει στον Τιμόθεο :"Νόει αυτά που λέγω" που σημαίνει ότι η Ανάσταση των νεκρών δεν είναι λεκτική φράση αλλά νοηματική ...δηλαδή εκπέμπει επίγνωση πίστης!

Με την αρχαία μυθολογική ευρεσιτεχνία περί ψυχής αθανάτου να έχει εισχωρήσει στο προαύλειο χώρο της νεοσύστατης Εκκλησίας απο τους αυτοπατεροποιημένους σφετεριστές της Αποστολικής διαδοχής επεβλήθη η αλλοίωση νοήματος κοινώς εχάθη η Αλήθεια περί της Ανάστασης των νεκρών,η άπαξ παραδοθείσα πίστη στους αγίους.

Ούτε λίγο,ούτε πολύ προσετέθη υπό της θρησκευτικής εργολαβίας η "αθανασία των ψυχών" ως απαραίτητο προσθετικό ενίσχυμα... στο άγιο θεμέλιο της πίστης που είναι ο Χριστός και η Ανάσταση των νεκρών. Αυτή η προσθετική της εθελοθρησκείας εθεωρήθη απο τους μεταγενεστέρους ως αυθεντία,κάτι για το οποίο εξεζήτησαν μετά λαιμαργίας οι θρησκευόμενοι κατακυριευτές για να διασφαλίσουν την θέση της εξουσιαστικής τους καθέδρας.

φ.σ

 
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 31 Μάρτιος 2018 10:06
Περισσότερα...
 
ΠΟΙΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΜΕ ΠΙΛΟΤΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ;
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 01 Απρίλιος 2015 23:05


Δεν είναι ένα τραγικό μεμονομένο,αποσπασματικό εξωφρενικό περιστατικό αυτό που συνέβη στις Άλπεις,είναι η τραγική εικόνα τέλους ενός κόσμου που επέλεξε ως μοναδικό της ζωής του ταξείδιον την ματαιότητα των διαλογισμών του,την αυτάρεσκη στα μάτια του εικόνα της πολιτικής και θρησκευτικής του ειδωλοαυταπάτης.Θυσίασε στο βωμό του κοσμοειδώλου του, τον εαυτό του,τα παιδιά του,τα πάντα πρόσφερε ως καύσιμο της αερο-πλάνης, της κατασκευασμένης εφήμερης ευτυχίας του...

Άνοιξε την καταραμένη πόρτα της καρδιάς σου...γιατί την σφάλισες,την έκαμες απαραβίαστη για να γλιτώσεις απο τους δαίμονές σου...αλλά απο τον δικό σου δαίμονα που αλωνίζει μέσα σου ...ποιός θα σε γλιτώσει; Όμως ο Χριστός δεν πρόκειται με βία να παραβιάσει καμιά πόρτα αμπαρωμένη,της ασφαλείας μας το οχύρωμα,κανένα πρωσοπολατρικό του εαυτού μας κιγκλίδωμα αλλά στέκει έξωθεν και κτυπά την πόρτα της λογικής μας...

Αν σταματήσουμε να είμαστε άφρωνες-πλανώντες και πλανώμενοι-πετώντας με τις αέρα πατέρα lines μας και έλθουμε εις εαυτόν θεωρώντας με αισχύνη τα μαδημένα μας φτερά ήδη πεταμένα και μη παραβλέποντας την άπτερη γύμνια της έργο-στασιαστι- κής μας επάρκειας...ναι ίσως τότε την έσχατη στιγμή πατήσουμε το μπουτόν ανοίγματος της καρδιάς μας και αφήσουμε τον Χριστό να μπει στο άσυλό μας για να φέρει σε ισοροπία την πλοήγησή μας και να αναστρέψει έτσι την φρενίτιδα της κατάπτωσής μας.

φ.σ


Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2015 20:41
Περισσότερα...
 
ΑΛΗΘΕΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΑΓΑΠΗ ΜΗ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΟΥΣ!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 29 Μάρτιος 2015 23:03
Τα τέκνα της Αγάπης ταυτίζονται με τα τέκνα της Αληθείας

Με την θρησκευτική παραπληροφόρηση να βασιλεύει και να χειραγωγεί τα ευκόλως πειθήνια τέκνα της... παρακαλούνται οι ευκόλως διαγράφοντες εκ της ζωής (τους) για δογματικούς λόγους να σταματήσουν να πίνουν και να κερνούν το delete-rium...Και μη θεωρήσουν ότι η ψηφιακή τους ζωή δεν αντανακλά την πραγματική τους ζωή. Ότι πράττουμε φανερώνει ποιοί είμαστε ! Όσοι διαγράφουν αδελφούς του Χριστού κινδυνεύουν να αυτοδιαγραφούν εκ της Βίβλου της Ζωής Του,αν βεβαίως ήταν κάποτε αποδεδειγμένα εγγεγραμμένοι. Ας μη ξεχνάμε ότι μόνο ο Κύριος γνωρίζει τους όντας Αυτού! Και βέβαια απο την αγάπη μεταξύ μας γίνεται αποδείξιμο αν είμαστε όντως όντες Αυτού!

Ο Απ.Ιωάννης καθορίζει ότι η αγάπη έχει άμεση συσχέτιση με την αλήθεια...Λέγει στην Β΄  επιστολή του"Αύτη είναι η αγάπη, να περιπατώμεν κατά τας εντολάς του Θεού."
Πως γίνεται λοιπόν κανείς να δαγκώνει ή να διαγράφει τον εαυτό του; 

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 29 Μάρτιος 2015 23:59
Περισσότερα...
 
Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΕΥΚΟΛΟΝΟΗΤΗ ΔΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 29 Μάρτιος 2015 13:10

"Πόσο εύκολο να ζω μαζί σου, Κύριε!Πόσο εύκολο να πιστεύω σε Σένα!Όταν ο νους μου ψάχνει απεγνωσμένα ή ατονεί μες την παραζάλη,όταν κι ο πιο έξυπνος ανάμεσά μας δεν μπορεί να δει πέρα απ’ αυτό το βράδυ, μη ξέροντας τι να κάνει αύριο –Συ μου στέλνεις τη φώτιση να γνωρίζω ότι υπάρχεις και ότι θα φροντίσεις να μη χαθούν όλα τα μονοπάτια της αγαθότητός Σου. ...κοιτάζω με δέος πίσω στις μέρες τις χωρίς ελπίδα – σ’ εκείνο το μέρος, απ’ όπου μπορούσα να στέλνω στην ανθρωπότητα ένα καθρέφτισμα των ακτίνων Σου.Κι όσο χρόνο χρειαστώ ακόμη θα μου τον δώσεις.Κι ό,τι δεν κατορθώσω σίγουρα θα το έχεις παραχωρήσει σε άλλους."(Μετάφραση: Δημήτρης Δημουλάς)

Το παραπάνω ποίημα "Μια προσευχή" είναι του Σολτζενίτσιν,του αδέσμευτου ιχνηλάτη της διανόησης. Μέσα απο την καρδιά του ή καλύτερα απο τον νου του διακηρύσσει ότι η πίστη στον Θεό είναι ευκολονόητη, εύκολα προσεγ-γίζεται δια του υγιαίνοντος νοός!

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 30 Μάρτιος 2015 22:40
Περισσότερα...
 
Η ΑΜΟΙΒΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 08 Μάρτιος 2015 00:14

Η αμοιβή έρχεται στο τέλος μετά την εργασία. Εργάζεσαι σήμερα, το θέλημα του Θεού και το αποτέλεσμα θα γίνει αργότερα.

Οι καρποί θα φυτρώσουν όταν πέσουν τα άνθη. Δεν γίνονται μαζί και τα δύο!

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 19 Μάρτιος 2015 14:02
Περισσότερα...
 
ΨΥΧΗ ΖΩΣΑ ΧΩΡΙΣ ΣΩΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Σάββατο, 21 Φεβρουάριος 2015 21:53

 Ο Λόγος του Θεού προβλέπει την ύπαρξη μόνο 2 ειδών σωμάτων : 1.Το ψυχικό- σαρκικό- χοικό και 2. Το πνευματικό-επουράνιο.
  Αυτά τα δύο μόνο σώματα αναφέρει ο Λόγος του Θεού δια την υπόσταση του ανθρώπου.
Ψυχή χωρίς σώμα-ασώματη δεν μπορεί να υπάρξει.
Μεσαία κατάσταση δεν υπάρχει. Συνεπώς δεν υπάρχει ζωή χωρίς ένα σώμα.Όπως δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς σώμα χωμάτινο έτσι και δεν μπορεί να υπάρξει επουράνιος άνθρωπος χωρίς επουράνιο σώμα.
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 31 Μάρτιος 2018 10:05
Περισσότερα...
 
Ο ΘΕΟΣ ΩΣ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 10 Φεβρουάριος 2015 01:09

Φιλόσοφος είναι ο φίλος της σοφίας και ως εκ τούτου φίλος προς τον πλησίον,επειδή ακριβώς η σοφία στοχεύει στην ευδαιμονία του ανθρώπου.
Η ευδαιμονία κατά τον Αριστοτέλη είναι το ύψιστο αγαθό εις τον άνθρωπο και μάλιστα εν τη πόλει και όχι κατά μόνας ,άρα σε αγαθή σχέση με τον κάθε πλησίον.

Η έννοια του πλησίον είναι εν τη κοινωνία,είναι δηλαδή σε σχέση με τον έτερο υπάρχοντα εν τη πόλει. Η σοφία υπάρχει και γίνεται πλησίον στον ευδοκούντα και προσδεχόμενο αυτήν. Η πλησιότητα είναι η καλή σχέση του ενός με τον έτερον,δηλαδή η φίλια σύνδεση. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι στην έννοια του πλησίον εκτός του ανθρώπου είναι και η ύπαρξη της έννοιας του Θεού εις την πόλιν.Είναι αγαθό εις τον άνθρωπο να συνυπάρχει με κάθε έτερο όν ,πόσο μάλλον με τον Ων,με τον ύψιστον αλλά και πλησίον του ως πανταχού Παρών! 

φ.σ


Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 Νοέμβριος 2016 23:02
Περισσότερα...
 
ΟΜΟΝΟΟΥΝΤΕΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 02 Φεβρουάριος 2015 20:06
Επειδή οι άνθρωποι δεν υποτάσσονται στον νουν του Χριστού, καθόσον αν- ομονοούντες , βάλθηκαν να αλλάξουν την ταξινομημένη με σοφία θεού σειρά των γραμμάτων της λέξης "ομόνοια" και ως αταξινόμητοι τους προέκυψε η λέξη "ανόμοιοι"… Λένε οι άνθρωποι μεγάλες κουβέντες περί ομονοίας αλλά στη πραγματικότητα ως μη αγαπώντες αλλήλους εργάζονται την ανομία ως θέλοντες να είναι ανόμοιοι με τον Χριστό! 

Το ανακάτεμα , κοινώς η σύγχυση των εννοιών είναι το προσφιλές άθλημα των μαγείρων της εθελοθρησκείας των ανθρώπων. Συσκεπτόμενοι οι άνθρωποι την λέξη Ομόνοια , είτε εννοούν την πλατεία Ομονοίας, είτε την ποδοσφαική ομάδα Ομόνοια Κύπρου , είτε σε τελευταία ανάλυση την καθολικότητα της απερισκεψίας, της αμεριμνησίας και την υποδούλωση στη γενική ανοησιαρχία, συμετέχοντες στη γενική απεργία του νοός τους…
Σημασία όμως δεν είναι να σκέφτονται όλοι το ίδιο…αυτό ήδη υπάρχει στη καταδυναστευόμενη φύση μας , είναι γενικό το κακό σε όλους τους φύσει δούλους της αμαρτίας.

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 02 Φεβρουάριος 2015 20:52
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 6 από 26
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB