cd  ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

       
NOEMBΡΙΟΣ 2022       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   2  3 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2016 12:29

"Αλλά συ μένε εις εκείνα, τα οποία έμαθες και επιστώθης, εξεύρων παρά τίνος έμαθες, και ότι από βρέφους γνωρίζεις τα ιερά γράμματα, τα δυνάμενα να σε σοφίσωσιν εις σωτηρίαν διά της πίστεως της εν Χριστώ Ιησού."

Τι μάθηση έχουμε και ποιά πίστωση έχουμε και αν έχουμε κάτι ... απο ποιόν έχουμε πιστωθεί απο τους Αποστόλους του Χριστού ή απο τους ιεράρχες των ανθρώπων; Ο Χριστός είπε να μη είναι κανένας κατεξουσιάζων του πομνίου Του. Όρισε την σωτηρία των πιστευόντων εις Αυτόν δια του λόγου των Αποστόλων Του μόνον!
Το επίθετο "ιεράρχης" παραπέμπει σε θρησκευτική εξουσία και όχι πνευματική διακονία. Πόσο καλύτερο δεν θα ήταν να μη υπήρχε κανένας ιεράρχης, καμία "πενταρχία" που είχαν ονομάσει τα πατριαρχεία οι μεσαιωνάροι ως κέντρα άσκησης θρησκευτικής εξουσίας οι τρώγωντες το ποίμνιο και όχι φυλάττοντες αυτό.

Είναι ανάγκη να το πούμε καθαρά για να μη θρησκευτοαπατάται κανένας... Αν δεν έχουμε πιστωθεί απο τον γεγραμμένο αποστολικό Λόγο τότε έχουμε πτωχεύσει και έχουμε καταχωρηθεί στο πτωχευτικό δίκαιο του κόσμου της απείθειας.

φ.σ


Περισσότερα...
 
Ο Σωκράτης στην απολογία του: δεν ξέρω τι είναι θάνατος!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 06 Ιανουάριος 2016 23:04
Είναι πρώτιστο καθήκον του ανθρώπου να γνωρίσει την Αλήθεια και η Αλήθεια δεν είναι εντός του ανθρώπου αλλά εκτός του ανθρώπου.

Η εμπειρία είναι βοηθός του ανθρώπου αλλά δεν αρκεί για να αποκτήσει ο άνθρωπος σοφία. Εμπειρία χωρίς εξήγηση απο τον Θεό των εξηγήσεων είναι ατελής και οδηγεί εις την σοφιστική ψευδαίσθηση.

Εμπειρία χωρίς ένα σώμα εν ζωή είναι ουτοπία. Όπως ο Αριστοτέλης είπε ψυχή χωρίς σώμα δεν υφίσταται αυτονόητο ότι εμπειρία μεταθανάτια δεν μπορεί να υπάρξει διότι δεν υπάρχει σώμα εν ζωή...
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2016 00:54
Περισσότερα...
 
ΜΕΣ' ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΟΛΥΜΠΑΝΕ!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Κάποια στιγμή ένα παπάς έπεσε κατά λάθος απο τη βάρκα και έγινε επισπεύδων αγιοποιητής των υδάτων πριν προλάβει να ρίξει τον σταυρό στη θάλασσα...Παπάς στη θάλασσα κάποιοι θα σκέφτηκαν ή θα φώναξαν αλλά καλύτερα... δεν είναι πιό άγια τα νερά μαζί μe το σταυρό να πετιέται και ο παπάς μέσα ως bonus super agious;

Τρόμαξαν όμως τα σαλάχια βλέποντας ένα μαυροχρυσοκέντητο σαλάχι που δεν είχαν ξαναδεί στο Αιγαίο...ίσως κάποια σαλάχια και λοιπά ψάρια του Αιγαίου έκτοτε να έχουν και να προσκυνούν ένα άγιο Σαλάχιους που τους έπεσε ξαφνικά πάνω τους...

Μη σας φανεί παράξενο ...Μέσ' του Αιγαίου...αγγελοπαπάδες κολυμπάνε...ψέλνοντας βοήθα παναγιά...που λέει και το νησιώτικο τραγούδι..

Ξέρετε ποιά παναγιά,τι λέω παναγιές να δείτε που κολυμπάνε σε σχεδίες ή μόνες τους όπως λένε στα νησιά πως ...φανερώθηκε η φανερωμένη,η κανάλα ας πούμε (ας με συγχωρήσουν οι Κρητικοί φίλοι της Αληθείας δεν είναι γι αυτούς), λέω λοιπόν κολυμπάνε απο τη γαστερομάνα Κρήτη γιατί κάποιοι τουριστικοί οδηγοί νησιών τα γράφουν και μάλιστα  είχαν και φως λέει πάνω τους οι ανοικτού τύπου ferry boat εικόνες! 

Το παραμύθι λέει μόνες τους οι παναγιές στη θάλασσα ήλθαν επιπλέουσες αλλά όπως όλα τα παραμύθια ...υπάρχει και ο δράκος εικονοαγωγιάτης θαλασσο- κρητο-κράτωρ κωπηλάτης ως άγιος σέρβερ της κάθε παναγιάς.

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 15 Αύγουστος 2016 00:21
Περισσότερα...
 
Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΤΡΕΦΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΣΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 31 Δεκέμβριος 2015 22:12

Άγιος Διοτρεφής έρχεται... στην Εκκλησία έρχεται ...και τους αδελφούς δεν καταδέχεται ...Εκβάλει δε απο την Εκκλησία... η αρχό,η αρχόντισσα θρησκεία!
Άγιος Τριο-τρεφής έρχεται... απο τη, τη Καππαδοκία έρχεται... και με την τριάδα ανατρέφεται... τους  αιρετικούς αποστρέφεται... γιατί πρέπει η Αλήθεια στη θρησκεία  να απαγορεύεται...

Ας αφήσουν την καραμελωμένη αγάπη και τα πλαστικά λουλούδια, όλοι αυτό το σύμμεικτο πλήθος θρησκευτικού οπορτουνισμού που συντρέχει με αρχηγούς τους διαχρονικούς Διοτρεφήδες που έχουν ως ποιμένες, κάποιους  πνευματικά ανειδίκευτους αυτοδιοριζόμε- νους ιερείς που προεξέχον καθήκον θρησκευτικής εμπάθειας έχουν να σβήνουν το Πνεύμα στην Εκκλησία αποκόπτοντας και αφορίζοντας και διώχνοντας ως αιρετικούς και αποσυναγώγους όλους όσους έχουν την παρρησία της ελευθερίας του πνεύματος της Αληθείας δηλ.να διώχνουν όσους σκέφτονται και πιστεύουν διαφορετικά απο τα συνοδικά τους κατεξουσιαστικά  καταστατικά.

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Ιούλιος 2016 23:06
Περισσότερα...
 
ΠΩΣ ΜΕΤΕΒΗΜΕΝ ΕΚ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗΝ;ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΓΑΠΑΜΕ!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
"Ημείς εξεύρομεν ότι μετέβημεν εκ του θανάτου εις την ζωήν,διότι αγαπώμεν τους αδελφούς,όστις δεν αγαπά τον αδελφόν μένει εν τω θανάτω."

Εάν λειτουργούμε εν αγάπη είμαστε ζώντες στα μάτια του Θεού, υπάρχουμε ως λειτουργοί ιερείς Του και με αυτή την έννοια έχουμε μεταβεί απο την κατάσταση του θανάτου εις την κατάσταση της ζωής πάντοτε στα μάτια του Θεού που βλέπει και λογαριάζει ποιός είναι ο ποιών το θέλημά Του και ποιός είναι μη ποιών το θέλημά Του.

Αν δεν αγαπούμε πάντοτε εν έργω και αληθεία,τότε αγαπούμε μόνο συναισθηματικά(μόνο τους αγαπώντες ημάς) με συνέπεια να μένουμε στην προτέρα κατάσταση του θανάτου δηλ δεν μας θεωρεί ο Θεός ως ζώντες ως έχοντες δηλ την ευαρέσκειά Του ,την Χάρη Του άρα και την μέλλουσα μισθαποδοσία εν ουρανοίς που την υπόσχεται μόνο στους εργαζόμενους κατά το θέλημά Του.
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2016 21:08
Περισσότερα...
 
ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ...ΟΙ ΑΛΛΟΙ !
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Πως εννοούμε το "όλοι είμαστε οι άλλοι" αφού αν είμαστε Χριστιανοί, γεννηθέντες εκ του πνεύματος του Θεού και όχι γεννηθέντες εκ των θρησκειών, τότε δεν πρέπει να είμαστε σαν τους άλλους, τους Γάλλους, Άγγλους, Πορτογάλλους, γενικά τους Έλληνες, τους εθνικούς όλους...

Αν ταυτιζόμαστε με τους άλλους τότε δεν είμαστε εμείς...Και αν δεν είμαστε εμείς τότε τι είμαστε παρά σώματα νεκρά...άνευ Πνεύματος Χριστού που είναι το μόνο που κάνει τη διαφορά μεταξύ ζώντων και νεκρών! 

Όλος ο κόσμος θρησκευεται και μάλιστα οι Γάλλοι θρησκευόμενοι έχουν Κυρία αντί για Κύριο, και μ'αυτή την έννοια οι έλληνες θρησκευτικοί δούλοι δικαιολογημένα συνασπίζο- νται διότι έχουν την ίδια κυρία...εκείνοι ως παναγία των Παρισίων κοινώς Νοτρ ντάμ-(η κυρία τους)! και οι κατοικούντες την ελληνική επικράτεια "η παναγιά μαζί τους" η μεγαλόχαρη,η παντάνασσα, ή πλατυτέρα των ουρανών κλπ...
Μήπως πρέπει να πούμε "είμαστε όλοι αμαρτωλοί" και αυτό εν θλίψει και μετανοία καρδιάς και όχι εν καυχήσει γιατί αυτό σημαίνει είμαστε όλοι Γάλλοι,είμαστε όλοι Σαρλί Εμπντό...δηλαδή είμαστε όλοι θρησκευόμενοι με θεό-είδωλο τον χωμάτινο εαυτό μας και με λατρευτική εικόνα την κοινή πατρίδα μας την επίγεια.

φ.σ


Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Ιούλιος 2016 23:16
Περισσότερα...
 
ΝΕΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Μόνο ο Θεός μπορεί να σου δώσει ένα νέο όνομά δικό σου,κατάδικό σου,που δεν θα ανήκει σε άλλον,που θα σε προσδιορίζει ως νέο αιώνια μοναδικό άνθρωπο.

Η φράση σε β΄πρόσωπο είναι για κάθε ακούοντα την πηγή της σοφίας Θεού που αποκαλύφθηκε δια του Χριστού στους ανθρώπους.

Όλα τα ονόματα των τεθνεώτων είναι τραγικά ίδια και δούλα αμνημόνευτα καθόσον εφήμερα και πλησίον αφανισμού. Κανένας δεν θα υπάρχει για να θυμάται έκαστος τον άλλον,όσο κι αν οι εφήμεροι εφημέριοι αυτού του κόσμου των νεκρών προσπαθούν με κόλυβα και μνημόσυνα να εκβιάσουν μιά μνήμη που δεν υπάρχει...

Όμως ο Θεός δεν απολύει δικαίους και αδίκους,ενάρετους και ανήθικους αλλά Είναι εκείνος Δίκαιος και καταγράφει το πνεύμα(πνευματική υπόσταση) κάθε ανθρώπου που έζησε επι της γης. Ματαιότητα είναι οι άνθρωποι να επιζητούν την ανταμοιβή των αρετών (αν τις έπραξαν) απο την εφήμερη κοινή ανθρώπινη μνήμη...όμως τίποτα που αγιάζει ο Θεός δεν πάει χαμένο ...διότι έχει ορίσει ημέρα ανταμοιβής  του δικαίου ανθρώπου δια της αναστάσεως προς ζωή αιώνια  και επίσης ημέρα ανταμοιβής θανάτου αιωνίου δια κάθε  αμετανόητο άνθρωπο.

φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 Νοέμβριος 2016 22:30
Περισσότερα...
 
Αγάπης πλοίο δώστε σήμερον στους πνιγόμενους!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 01 Νοέμβριος 2015 23:47


"Αγάπη πλείω δος" ζητούσαν κάποιοι απο τον Θεό και κάποιοι νόμιζαν ότι ζητούσαν πλοίο απο το Θεό ...και όμως στο τραγικό σήμερα η γλώσσα η λανθάνουσα κραυγάζει για την αλήθεια...Ναί ένα πλοίο αγάπης και συμπόνοιας μας έδωσε ο Θεός και μεις το 'χουμε δεμένο ...γιατί είμαστε για δέσιμο ...μιά πέτρα στο λαιμό για να φουντάρουμε όταν εμποδίζουμε τα μικρά παιδιά να ανέβουν τη σκάλα του πλοίου της ευδαιμονίας μας...

Κάποιοι πνίγονται δίπλα μας και μεις πάνω στο πλοίο της εαυτοαγάπης πετάμε λουλούδια στους πνιγμένους αντί να τους σώζουμε ...είμαστε στον εξώστη του πλοίου μας και πετάμε νεκρογαρύφαλα στα επιπλέοντα πτώματα κάποιων που δεν ευδόκησαν ποτέ να γίνουν ευτυχείς εταίροι της φιλαυτίας μας αλλά δυστυχείς παράταιροι της φιλοτομαρικής ασπλαχνίας μας.

Τα πλοία μας τα ναυλώνουμε μόνο για για μπίζνες κρουαζιέρες των δούλων εαυτών μας και για αυτό τα δουλεμπορικά του θανάτου ανταποκρίνονται πλήρως ... στο εταιρικό μας νηολόγιο επίσημων και ανεπίσημων σκαφών εμπορικής δουλεμπορίας!

Τα πλοία μας δεν είναι για να πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας αλλά για να διαπλέουμε τα πελάγη δυστυχίας ώστε να να σώζουμε ψυχές εκ θανάτου.Το πλοίο είναι η προέκταση του χεριού μας...όσα είναι εν τω χειρί σου λοστρόμε και αξιωματικέ της γέφυρας.

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 02 Νοέμβριος 2015 15:29
Περισσότερα...
 
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 19 Οκτώβριος 2015 22:48
Οι πιο πολλοί άνθρωποι δεν σκέπτονται την ύπαρξη του θανάτου.Αυτό δεν σημαίνει ότι αναιρείται η ύπαρξή του με την δική μας στρατηγική περί αποστροφής της θεωρίας του και εξωβελισμό της έλευσής του στη σκέψη μας. Είναι μιά σκόπιμη απατηλή φυγή απο την πραγματικότητα η τεχνιτή αφαίρεση της έννοιας του θανάτου...

Σημασία όμως έχει να βρούμε ποιός είναι Εκείνος που σώζει απο τον θάνατο και είναι βέβαια ο ορισμένος απο τον Θεό Σωτήρας του κόσμου, ο Χριστός  που είπε "Εγώ είμαι η Αλήθεια, η Ανάσταση και η Ζωή"! Αυτά είναι τα 3 βήματα της σωτηρίας που πρέπει να ακολουθήσουμε και μας τα προσφέρει ο Θεός δια του Υιού Του δια να αποκτήσουμε ζωή...

Προσέχουμε ότι η ζωή είναι το τελευταίο βήμα...έπεται των δύο άλλων που είναι η βιωμένη μας υπακοή στην Αλήθεια του Χριστού και η ημέρα της Ανάστασής μας απο τους νεκρούς ! 

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 19 Οκτώβριος 2015 23:02
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 26
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB