cd  ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

       
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27  28  29  30 
31            

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΦΩΤΙΑ
Σάββατο, 28 Ιούλιος 2007 15:22
foties
    Βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού.Ιούλιος και Αυγουστος, μήνες της ζέστης και των πυρκαγιών.
Η είδηση για κάποια πυρκαγιά που κατακαίγει δάση, καλλιέργειες, σπίτια, κόπους και ιδρώταχρόνων,αποτελεί κάτι πολύ, μα πολύ συνηθισμένο. Ενέργεια οδηγημένη από ανθρώπινη απληστία και μανία καταστροφής ή από ανόητη απερισκεψία και εγκληματική αδιαφορία,ποιος αλήθεια να ξέρει εκτός από το Θεό;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 18 Αύγουστος 2007 17:18
Περισσότερα...
 
ΜΜΕ
Παρασκευή, 22 Ιούνιος 2007 22:09

tvtv

ΜΜΕ
Τα είπαν τέταρτη εξουσία, με σκοπό να συμπληρώσουν τον Μοντεσκιέ και τις τρεις εξουσίες του. Μήπως δεν είναι; Υπάρχει σήμερα κανείς που να μπορεί να αντισταθεί στον καταιγισμό της πληροφόρησης, στην επιμελώς προετοιμαζόμενη και επιδιωκόμενη «αλήθεια»;

Το ξέρουμε όλοι μας καλά ότι δεν υπάρχουν καλά και κακά ΜΜΕ, υπάρχουν όμως ηθικές και ανήθικες καρδιές. Όλα αυτά τα μέσα δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να εκπέμπουν το περίσσευμα της καρδιάς μιας πονηρής ,διεστραμμένης και μοιχαλίδας γενιάς. Αναπαράγουν ένα φαύλο κύκλο αμαρτίας και καταστροφής. Η φράση του αποστόλου Παύλου «πλανώντες και πλανώμενοι» (Β’ Τιμ. 3/γ’13) περιγράφει με ακρίβεια τη σημερινή πραγματικότητα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 02 Μάιος 2008 22:56
Περισσότερα...
 
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Παρασκευή, 22 Ιούνιος 2007 02:32
row1

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

 

«Όντες δε συνεργοί αυτού…» Β΄ Κορινθίους 6/ς΄ 1

Καθώς ξεφυλλίζω τη Γραφή μου συναντώ κάποιες λέξεις που ειλικρινά, μου είναι πολύ εντυπωσιακές σε σημείο να τις θεωρώ υπερβολικές. Είναι δύσκολο σε μένα και το μικρό μου μυαλό, να αποδεχτώ τον τίτλο του Θεϊκού συνεργάτη. Πως είναι δυνατόν ο Θεός, ο Δημιουργός, ο Δεσπότης ουρανού και γης, ο Παντοκράτωρ, να χρειάζεται συνεργάτες ανθρώπους και μάλιστα γεμάτους ελλείψεις και ελαττώματα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 14 Σεπτέμβριος 2008 23:11
Περισσότερα...
 
ΕΘΕΛΟ-BRIGHTS
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 18 Ιούνιος 2007 23:19

Εθελο-Brights

Διαβάζοντας ένα άρθρο με τίτλο "το κίνημα του Αθεϊσμού αντεπιτίθεται"(Καθημερινή της Κυριακής 31-12-06)που αναφέρεται στην μεθοδολογία των αθεϊστών για αλλαγή του image τους , σκάλωσα στο θράσος του παραλογισμού και της παραπλάνησης που παραδέρνει αυτούς που αυτοαποκαλούνται έξυπνοι και σοφοί.Στο άρθρο της Καθημερινής σημειώνεται ότι υπάρχει η ιδέα να μην ονομάζονται με το ούτως η άλλως έχον αρνητική έννοια επίθετο του αθεϊστή αλλά με έναν πιο κομψό όρο . Για τον λόγο αυτό προτείνεται ο όρος bright (μετάφραση έξυπνος ή φωτεινός ) ,κατ αντιστοιχία δηλαδή του gay (μετάφραση χαρούμενος) ,αντί ομοφυλόφιλος.

Ανέκαθεν η κλασική μέθοδος της πλάνης ήταν η αλλαγή της έννοιας των λέξεων και για αυτό δεν μας ξενίζει το μέγεθος της αλλοίωσης των φυσικών εννοιών με την διαστρέβλωση και τον αποπροσανατολισμό.

Για σκεφτείτε λίγο, αυτός που έχει χαρά, αυτός που χαίρεται να εξομοιώνεται με τους έκφυλους και τους διεστραμμένους !

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 31 Δεκέμβριος 2011 20:00
Περισσότερα...
 
ΜΑΛΑΤΕΙΑ
Σάββατο, 02 Ιούνιος 2007 03:30

«Μην προσεύχεστε ενάντια στο διωγμό, προσευχηθείτε να μείνουμε πιστοί. Προσευχηθείτε για την Εκκλησία του Χριστού στην Τουρκία», είναι η έκκληση των πιστών από εκεί. Και συνεχίζουν με πνεύμα γεμάτο από τη δύναμη του Θεού: «Η Εκκλησία κερδίζει με τη θυσία των αδελφών μας, με τον καρπό στη ζωή μας, με την αναζωογόνηση της πίστης, με την επιθυμία να διαδώσουμε το Ευαγγέλιο που μόνο Αυτό μπορεί να διώξει το σκοτάδι από τη Μαλάτεια. Προσεύχεστε να σταθούμε δυνατοί στην επίθεση που προέρχεται είτε από εξωτερικούς είτε από εσωτερικούς παράγοντες, όπως είναι η αμαρτία, η αιτία που μας αδυνατίζει.»

malatya_map

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 14 Σεπτέμβριος 2008 23:12
Περισσότερα...
 
ΑΛΑΤΙ
Τρίτη, 08 Μάιος 2007 02:46
bread

Το ερώτημα είναι, είμαστε αλάτι στη γη; 'Εχουμε μέσα μας νοστιμιά; είμαστε το αντίδοτο στην αποσύνθεση γύρω μας; ζεσταίνουμε τις καρδιές των ανθρώπων με την αγάπη του Θεού; αφήνουμε τον Κύριο να μας κάνει πραγματικό αλάτι; Αλλοιώς τίποτε πιο θλιβερό, τίποτε πιο άχρηστο από το ξάρμυρο αλάτι.

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 14 Σεπτέμβριος 2008 23:13
Περισσότερα...
 
ΛΑΓΟΙ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
actress
Τούτος ο μήνας, ο φετινός Μάιος,είναι σημαντικός για την Γαλλία λόγω της διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών οι εκλογές που γίνονται κάθε τόσο και ο προεκλογικός αγώνας όλων αυτών που υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 24 Απρίλιος 2012 15:27
Περισσότερα...
 
ΕΝΕΠΑΙΖΟΝ ΔΕ ΑΥΤΟΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
" Και ότε ήλθον εις τον τόπον τον ονομαζόμενον Κρανίον, εκεί εσταύρωσαν Αυτόν... Διαμεριζό- μενοι δε τα ιμάτια Αυτού, έβαλον κλήρον. Και ίστατο ο λαός θεωρών. Ενέπαιζον δε και οι άρχοντες μετ'αυτών ... ενέπαιζον δε Αυτόν και οι στρατιώται, πλησιάζοντες και προσφέροντες όξος εις Αυτόν..." (Λουκ.κγ΄ 35-36)

 
Απο φυλλάδιο διοργάνωσης εκδρομών και προσφορών ξενοδοχείων για τις ημέρες του Πάσχα διαβάζουμε και το παρακάτω

Μεγάλη Παρασκευή:
Μπουφέ, δείπνο με νηστήσιμα.

Μεγάλο Σάββατο:
"Κοκταίηλ Πάρτυ με τσουρέκια, κόκκινα αβγά, λαμπάδες και σοκολατένια αβγά για τους μικρούς μας φίλους. Αναστάσιμο γλέντι και τραγούδι.
Κυριακή Πάσχα:
Λαμπριάτικο πρωινό με ούζο, μεζέδες, ελληνικούς χορούς και τσολιάδες στον ήλιο. Βραδινό γλέντι και τραγούδι από την ορχήστρα..
 

Η παραπάνω καταχώρηση μοιάζει πάντα να είναι επίκαιρη και να επαναλαμβάνεται σήμερα και κάθε χρόνο από τότε, που οι πρώτοι διδάξαντες, οι άρχοντες, ο όχλος, οι στρατιώτες, όλοι μαζί, ενέπαιξαν την θυσία του Χριστού. Ηταν μιά ευχάριστη ατμόσφαιρα, όπου διασκέδαζαν, έπαιζαν, διακωμωδούσαν...

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 02 Μάιος 2013 13:01
Περισσότερα...
 
ΕΡΓΟ Η ΕΡΓΑ;
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τον ρωτήσανε για έργα και Εκείνος απήντησε για το έργο. Οι άνθρωποι θέλουνε πολλά έργα. Πολλά και άχρηστα. Ο Κύριος όμως ζητά ένα, αλλά ουσιώδες.

Ένα έργο παράξενο που δεν μοιάζει καθόλου με εκείνα που είχαν συνηθίσει να κάνουν. Να πιστέψουν στον Χριστό, τον απεσταλμένο του Θεού.
amigdalia ekso apo leprokomeio
Φωτο Μπέργκεν Νορβηγιας-αμυγδαλιά ανθισμένη όπως φαίνεται απο μέσα απο το παλιό λεπροκομείο

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 06 Μάρτιος 2015 01:27
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 21 22 23 24 25 26 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 26 από 26
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB