cd  ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

       
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27  28  29  30 
31            

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΘΕΟΦΡΟΥΡΗΤΟ
Τρίτη, 03 Ιούνιος 2008 18:35
Σέρβος ορθόδοξος ιερέας ευλογεί οπλοφόρους λίγο πριν πάνε σε αποστολή στην Στρεμπρένιτσα το 1995, όπου σφαγιάστηκαν 8.000 άτομα απο Σερβοβόσνιους!

Ο κ. Βαρθολομαίος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λάρισα και στην 1η Στρατιά, εκφράσθηκε σαν θερμός οπαδός του ψυχρού πολέμου , της αύξησης των στρατευμάτων, των εξοπλισμών, της επιθετικότητας, και των απειλών και υποστήριξε τη συγκρότηση και διατήρηση στρατευμάτων .

Είναι απαράδεκτο σε χριστιανό να επικροτεί όλα αυτά και να τα υποθάλπει, με το να εμπλέκει τον Άγιο Θεό σε αυτές τις μικροεθνικιστικές ανοησίες και να χαρακτηρίζει το στράτευμα της Ελλάδος "θεοφρούρητο".

Εκτός αν εννοεί ότι το φρουρεί ο θεός του κόσμου τούτου (Β΄ Κορ. 4/δ΄ 4), οπότε είμαστε … ασφαλείς!!!

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 08 Ιανουάριος 2009 01:35
Περισσότερα...
 
ΥΠΕΡΝΙΚΩΜΕΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 30 Μάιος 2008 00:17
alt

ΥΠΕΡΝΙΚΩΜΕΝ

Καθώς ο χρόνος περνάει  και βαδίζουμε γεμάτοι απορία για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, είναι απαραίτητο να κοιτάζουμε με ευγνωμοσύνη στο παρελθόν. Ένα παρελθόν που, για τα παιδιά του Θεού, αποτελεί πολύτιμο οδηγό και δείγμα Θείου ενδιαφέροντος και φροντίδας.
Κύριος ο Θεός, με πολύ αγάπη, διδάσκει και μας όπως και εκείνον τον λαό Του, τον Ισραήλ, με τα λόγια του προφήτη Ησαία:
“Ακούστε με εσείς, που τη σωτηρία ποθείτε και που τον Κύριο αναζητάτε! Σκεφτείτε από ποιο βράχο έχετε κοπεί, από ποιο λατομείο έχετε προέλθει” (51/να΄1). 
Η εικόνα είναι καταπληκτική και το μήνυμα ευκολονόητο. Πέτρα ακατέργαστη ο καθένας μας και ο σκληρός βράχος η προέλευσή μας. Πέτρα που χρειάζεται να λατομηθεί, να πελεκηθεί, να σκαλιστεί, να πάρει τη μορφή που ο μεγάλος καλλιτέχνης θέλει να της δώσει. Δύσκολη δουλειά και επίπονη.
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 02 Μάιος 2013 13:03
Περισσότερα...
 
ΟΧΙ ΕΓΩ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
ΟΧΙ ΕΓΩ…

 Ακούγεται πολύ συχνά σε διάφορους χώρους μεταξύ των ανθρώπων. Μια έτοιμη δικαιολογία. «Όχι εγώ, αλλά κάποιος άλλος είναι ο φταίχτης» .
Αυτός δεν ήταν ο πρώτος πονηρός καρπός, δικαιολογία που βγήκε από το στόμα ανθρώπου μετά την πτώση και την αμαρτία; «Ο Αδάμ αποκρίθηκε: ‘‘Η γυναίκα που μου έδωσες, εκείνη μου πρόσφερε έναν καρπό και έφαγα’’. Ο Κύριος ο Θεός ρώτησε τη γυναίκα: ‘‘Γιατί το έκανες αυτό;’’ Εκείνη απάντησε: ‘‘Το φίδι με εξαπάτησε και έφαγα’’» Γέν. 3/γ΄ 12,13.

Έκτοτε μυριάδες στόματα χρησιμοποίησαν αυτή τη μέθοδο εξαπατώντας συνανθρώπους τους.

Ο Θεός μας ωστόσο δεν εξαπατάται ούτε έρχεται σε δίλημμα, γιατί Αυτός γνωρίζει τα κρυπτά των καρδιών και μπροστά Του είναι όλα γυμνά και τετραχηλισμένα.

Η αμαρτία κάνει τον άνθρωπο δειλό, ποταπό, του αφαιρεί την αξιοπρέπεια, τον ανδρισμό, τον γελοιοποιεί, τον κάνει αχρείο.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 05 Μάρτιος 2014 21:44
Περισσότερα...
 
ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΑΤΕ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 20 Μάιος 2008 00:07ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΑΤΕ

Η αιτία που προκάλεσε τον πρώτο φόνο ήταν ο φθόνος. Ο Κάιν φθόνησε τον αδελφό του για την ευμένεια με την οποία Κύριος ο Θεός δέχτηκε την προσφορά του Άβελ, ενώ απέρριψε τη δική του. Ωστόσο παρά τη προειδοποίηση του Θεού, ο Κάιν τυφλωμένος από το φθόνο σκότωσε τον αδελφό του.

Φοβερό συναίσθημα ο φθόνος. Καρπός της αμαρτίας που εξαιτίας της παρακοής του προπάτορά μας μπήκε στην πρώτη οικογένεια και προξένησε τον πρώτο πόνο αποχωρισμού.

Έκτοτε ο ολέθριος αυτός καρπός φυτρώνει συχνότατα ανάμεσα στα αδέλφια, με πολύ οδυνηρά αποτελέσματα. Τα παραδείγματα πλείστα όσα από την Αγία Γραφή, Ισμαήλ - Ισαάκ, Ησάυ - Ιακώβ, τα δέκα αδέλφια με τον Ιωσήφ κ.α.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 26 Απρίλιος 2010 21:55
Περισσότερα...
 
ΝΤΟΠΕΡΜΕΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 08 Απρίλιος 2008 17:22

Η Ντόπα πάει σύννεφο. Οι κυβερνήσεις πέφτουν, η ντόπα μένει, και μάλιστα ολυμπιακών προδιαγραφών....

Άθλια εμπορευματοποίηση των πάντων. Παγκόσμιοι Χορηγοί με άφθονο χρήμα ντοπάρουν τους αθλητές με κάθε μέσο για να φανούν και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Πίσω απο τις ετικέτες και τα παχιά λόγια για αρχές, ιδεώδη και πρότυπα, ένας ολόκληρος κόσμος αλλοτριωμένος και δέσμιος των πιό μεγάλων παθών. Πάθος του χρήματος, πάθος του εγωισμού , πάθος του ναρκισσισμού και της πλεονεξίας.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 25 Ιούλιος 2012 21:18
Περισσότερα...
 
ΑΝΑΛΥΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΕΙΝΑΙ
Τρίτη, 08 Απρίλιος 2008 01:21
«ΣΥΝΕΧΟΜΑΙ ΔΕ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ, ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑΝ ΕΧΩΝ ΕΙΣ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΛΛΩ ΓΑΡ ΜΑΛΛΟΝ ΚΡΕΙΣΣΟΝ. ΤΟ ΔΕ ΕΠΙΜΕΝΕΙΝ ΤΗ ΣΑΡΚΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΕΡΟΝ ΔΙ ΥΜΑΣ»
Φιλιττ. Α: 23-24 (Κριτικό κείμενο NESTLE)

 
Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑ , ΤΟ «ΑΝΑΛΥΣΑΙ» ΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΝΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΩ», ΕΝΝΟΙΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΑΒΑΤΗ (ΛΕΞΙΚΟ ΑΡΧ. ΕΛΛΗΝ. ΓΛΩΣΣΑΣ, Ι. ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΥ) ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΠΙ ΠΛΟΙΩΝ, ΕΠΙ ΑΛΟΓΩΝ ΚΛΠ ΔΗΛΑΔΗ: ΛΥΩ ΤΑ ΣΧΟΙΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΥΜΝΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΠΡΟΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΝΑΧΩΡΩ, ΑΠΟΠΛΕΩ, ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΠΛΟΙΟΥ.

ΣΥΝΕΠΩΣ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΙΣΧΥΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΛΕΞΙΚΟΥ ΠΕΡΙ ΛΥΣΕΩΣ, ΔΙΑΛΥΣΕΩΣ, ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ. ΟΜΙΛΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΟΥ (ΥΠΝΟΥ).
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 07 Αύγουστος 2008 22:47
Περισσότερα...
 
Η ΝΥΦΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ!
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

alt

Η αληθινή ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα ατελιέ νυφικών και η μέλλουσα νύφη καθώς δοκιμάζει τα νυφικά είχε μία απορία βλέποντας τις ουρές των νυφικών να απλώνονται γύρω της και ρωτάει: - αν θέλω να περπατήσω, θα μπορώ η μήπως κινδυνεύω να πέσω ; λέει η πωλήτρια , δεν θα υπάρχει πρόβλημα! Η νύφη τότε λέει : για μπροστά εντάξει , αλλά τι γίνεται , αν θέλω να περπατήσω προς τα πίσω; Η πωλήτρια μάλλον ξαφνιάστηκε με την ερώτηση και απαντά με βεβαιότητα : κοιτάξτε η νύφη δεν πάει ποτέ προς τα πίσω! εκτός εαν ...θέλει να φύγει απο τον γάμο!

Η νύφη δεν πάει ποτέ προς τα πίσω ! αυτή η φράση με έβαλε σε σκέψη...

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 21 Ιούνιος 2014 15:31
Περισσότερα...
 
Ο ΠΛΗΣΙΟΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 24 Μάρτιος 2008 23:07
alt
 
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ενάντια στον ρατσισμό...
Θα μπορούσατε να θεωρήσετε πλησίον σας έναν ομοφυλόφιλο, μια πόρνη, έναν ναρκομανή;
Όλους αυτούς που δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά την προσωποποίηση της ανθρώπινης παρακμής και την αθλιότητα της αμαρτίας; Θα προσπερνούσατε βιαστικά τη δυστυχία τους σαν τον Ιερέα και τον Λευίτη της παραβολής, για να προλάβετε το κήρυγμα ή τη συμμελέτη σας; Τι θα κάνατε εάν ξαφνικά, στο δρόμο σας, μπροστά σας, συναντούσατε κάποιον απ’ αυτούς που οι άλλοι περιφρονούν, κατατρέχουν, κλωτσούν; Ο Κύριος είχε χαρακτηριστεί σαν ο φίλος των τελωνών και αμαρτωλών (Λουκ.7/ζ΄ 34), μην το ξεχνάμε.
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 13 Δεκέμβριος 2014 23:14
Περισσότερα...
 
ΤΟ ΟΛΟΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   


Ο πλούτος του Όλου μοιάζει με το αχανές σύμπαν και η ανθρώπινη γνώση ένα βέλος που αιωρείται, που περιφέρεται και θαυμάζει, απορεί και εκστασιάζεται και ολοένα ψάχνει τον στόχο του! Ο στόχος του βέλους είναι το Όλο, ένα Όλο όμως που χάνεται στο άπειρο.

 Αυτό που διαθέτουμε τελικά είναι μια διαρκή κίνηση, που τείνει και οδεύει στο σύμπαν με μια ταχύτητα που ορίζεται και συγχρόνως περιορίζεται δραστικά από την ανθρώπινη έλλειψη. Συναρπαστικότητα χωρίς τέλος.

Αυτή η προοδευτική κίνηση της επιστήμης στο δρόμο για τη σοφία, ξετυλίγει μπροστά μας το θαύμα της δημιουργίας που υπάρχει γύρω μας και οδηγεί αναπόφευκτα σε Εκείνον που έπλασε αυτό το όλον!

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2012 12:48
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 21 22 23 24 25 26 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 23 από 26
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB