cd  ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

         ΑΠΡΙΛΙΟΣ 
 2023       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
 3  5  6 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΝΕΟΣ ΤΡΟΜΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 31 Δεκέμβριος 2008 15:30
alt

Το μέλλον αόρατο, άγνωστο και κάθε τι άγνωστο προκαλεί φόβο. Φόβο που επιτείνεται από τις πρακτικές του παρελθόντος και του σήμερα.
Η τρομοκρατία στην πρώτη γραμμή. Λίγο πριν μας αφήσει το 2008 και για να μην το ξεχάσουμε, οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας και οι ρουκέτες της Χαμάς δολοφονούν εκατόμβες απλών ανθρώπων
Ο τρόμος καλά κρατεί.

Τι
άραγε μας επιφυλάσσει η νέα χρονιά;

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 31 Δεκέμβριος 2012 02:43
Περισσότερα...
 
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Η ΣΑΤΟΥΡΝΑΛΙΑ;
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

 

alt

Νύχτα χριστουγεννιάτικη στη Ρώμη... το Κολοσσαίο φωταγωγημένο και δίπλα του φωταγωγημένο το χριστουγεννιάτικο έλατο .

Ατμόσφαιρα εορταστική , εντυπωσιακή, έτσι εορτάζουν Χριστούγεννα εφέτος στη Ρώμη, το ίδιο και πέρυσι.

Η αποκαλούμενη “αιώνια πόλη” δυστυχώς δεν αλλάζει αφού δεν αλλάζουν οι άνθρωποι , παραμένουν ίδιοι , όπως τότε που ζήταγαν άρτο και θεάματα , έτσι και σήμερα ζητάνε θέαμα , ατμόσφαιρα με λαμπιόνια και στολίδια και βέβαια όχι μόνο άρτο αλλά γαλοπούλες ,γουρουνόπουλα, γλυκά και σαμπάνιες.

Οι χριστιανοί τότε ήταν το κύριο μενού στο θέαμα του Κολοσσαίου . Στο αμφιθέατρο τα πλήθη παραληρούσαν και πέρναγαν μια πολύ αξιομνημόνευτη μέρα ....

Και τώρα η εορταστική ατμόσφαιρα δεν είναι το ζητούμενο; Συνεπώς το έλατο με τα λαμπιόνια και τα στολίδια δίπλα στο Κολοσσαίο ταιριάζει απόλυτα...     
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 09 Ιούνιος 2019 20:49
Περισσότερα...
 
ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

Από την ειδική έρευνα που πραγματοποίησε το «Ευρωβαρόμετρο» στα πλαίσια των 25 χρόνων συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και που δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες , συλλέξαμε κάποια στοιχεία που πραγματικά εντυπωσιάζουν. 

Ο βαθμός αξιοπιστίας με την οποία περιβάλλουν οι Έλληνες την Ορθόδοξη Εκκλησία φτάνει το 65% και ισοβαθμεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με άλλα λόγια, περίπου 6 από τους 10 Έλληνες εμπιστεύονται την εκκλησία τους και εκτιμούν τους ιερείς της....Με αυτήν την έρευνα γίνεται φανερή η απόσταση που χωρίζει τις παλαιότερες πομπώδεις μεγαλοστομίες για το ποσοστό -97%- των ορθόδοξων στην πατρίδα μας και την θλιβερή πραγματικότητα.


Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 Ιανουάριος 2011 13:42
Περισσότερα...
 
ΚΟΠΙΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ,ΤΗ ΦΟΥΣΚΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
 
 
“ Υπάρχει κακό θλιβερό, που είδα κάτω απο τον  ήλιο, πλούτος φυλαττόμενος απο αυτόν που τον έχει , προς βλάβην του.
 
Και ο πλούτος εκείνος χάνεται από συμφοράς κακής... Όπως βγήκε απο τη κοιλιά της μητέρας του, γυμνός θα επιστρέψει, φεύγοντας όπως  ήλθε, και δεν θα βαστάζει τίποτα απο τον κόπο του, γιά να έχη στο χέρι του. 

...έρχεται  μιά μαύρη Παρασκευή  ή μαύρη  Δευτέρα , Όλα ήτανε μια μεγάλη φούσκα ! τι έχει μέσα η φούσκα; αέρα... Τι λέει η Γραφή: κοπιάζεις για τον άνεμο, για την φούσκα δηλαδή !
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 17 Απρίλιος 2010 22:01
Περισσότερα...
 
"ΑΓΑΠΗ ΜΗ ΕΧΩΝ, ΟΥΔΕΝ ΕΙΜΙ" άρθρο κατα του θρησκευτικού ρατσισμού
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
 alt

Πόσο μεγάλη τιμή κι αιώνιο βάρος δόξας σ' όλους εκείνους που διάλεξαν να ακολουθήσουν τον Κύριο και μόνο Εκείνον , και μαζί Του να αξιωθούν χάρη της αλήθειας να νοιώσουν τις πληγές και τις οδύνες Του.
 
Δεν ήταν για αυτούς άξιος ο κόσμος... κι ως περικαθάρματα του κόσμου έγιναν , και έλαβαν την απόφαση του θανάτου για να μην έχουν ελπίδα, παρά μόνο στον Θεό που ανασταίνει τους νεκρούς.

Πόσοι άραγε στο πέρασμα του χρόνου,αμέτρητοι,ασυμβίβαστοι, δεν λογάριασαν το οποιοδήποτε κόστος για να είναι πραγματικά μαθητές του Χριστού και μάρτυρες του Ευαγγελίου

Για όλους αυτούς που περιθωριοποιήθηκαν και ένιωσαν τις πληγές του θρησκευτικού ρατσισμού, ας γραφούν αυτές οι σειρές.
Φ.Σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 26 Νοέμβριος 2012 02:39
Περισσότερα...
 
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   


 

Λέξη χιλιοειπωμένη, αφού είναι γνωστό το «όλοι χριστιανοί είμαστε!!!». Από τότε που πρωτακούστηκε, στην Αντιόχεια (Πράξεις 11/ια΄ 26) μέχρι σήμερα, πήρε τόσες μορφές όσες και οι εποχές που πέρασαν. 

Της προστέθηκαν χίλια δυο επίθετα που προσδιόριζαν τη διαφορετικότητα των θέσεων, απόψεων, δογμάτων, κάποια εντελώς αντίθετα μεταξύ τους, καθώς και τη διαφορετικότητα των θεολόγων, θρησκευτικών αλλά και πολιτικών αρχηγών. 

Κομματιάστηκε σε χιλιάδες μικρά ή μεγάλα κομμάτια. Κακοποιήθηκε από φανατικούς, πολεμοχαρείς και ματαιόδοξους ανθρώπους. Την καταχράστηκαν, την πούλησαν, την καπηλεύτηκαν. 

Ωστόσο εξακολουθεί ακόμη και σήμερα, να αποτελεί στην απλή, αγνή της μορφή, το ζητούμενο για κάθε άνθρωπο που αναζητεί το Θεό και μελετά το Λόγο Του.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 09 Μάρτιος 2011 23:04
Περισσότερα...
 
ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
alt
 
Τα σύμβολα των αριθμών επινοήθηκαν από αρχαιοτάτων χρόνων για να μπορέσουν οι άνθρωποι να λειτουργήσουν μεταξύ τους.

Κοιτώντας το λεξικό για ένα γενικό ορισμό που να ερμηνεύει την έννοια τους, αναφέρεται σαν κάτι δύσκολο, αν μη και αδύνατο.
Κι ακόμη πως η έννοια τους πρέπει να θεωρείται ως "πρώτη", δηλαδή ως μία έννοια που δεν ανάγεται σε άλλες απλούστερες.

Όμως πρόθεση μας δεν είναι ούτε η αριθμητική, ούτε η άλγεβρα αλλά να προσπαθήσουμε να καταγράψουμε την πνευματική τους σημασία κάτι ανάλογο δηλαδή με τα γράμματα και τις λέξεις που εκφράζουν με την σημειολογία τους σκέψεις και προεκτάσεις.
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 04 Αύγουστος 2014 21:52
Περισσότερα...
 
ΑΓΙΑΣΜΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 23 Ιούνιος 2008 19:50
 
 


ΑΓΙΑΣΜΟΣ
Το όνομα του Θεού πρέπει να Αγιασθεί, να καθαριστεί,  και αυτό πρέπει να γίνει από εμάς .
Αυτό έκανε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός , αυτό είναι το θέλημά Του, και αυτός είναι και ο δικός μας ρόλος και σκοπός να αποκαταστήσουμε το όνομα του Θεού, να Το κάνουμε γνωστό στους ανθρώπους και να καυχόμαστε σε αυτό:
ότι Τον γνωρίσαμε και Τον δοκιμάσαμε, ότι είναι αγαθός και ζωντανός Θεός , Θεός ελέους και μακροθυμίας.

Ιερεμίας 9:24
 "αλλ' ο καυχώμενος ας καυχάται εις τούτο, ότι εννοεί και γνωρίζει εμέ, ότι εγώ είμαι ο Κύριος, ο ποιών έλεος, κρίσιν και δικαιοσύνην επί της γής· επειδή εις ταύτα ευαρεστούμαι, λέγει Κύριος.
 
απο Δημ Κορονιώτη

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 05 Ιανουάριος 2011 17:40
Περισσότερα...
 
Δύο στρουθία
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
alt 
ΔΥΟ ΣΤΡΟΥΘΙΑ

Όλα είναι θέμα ευαισθησίας και προσοχής. Με πόσα μέσα, αλήθεια, μιλά σε μας συνεχώς ο Θεός; Τα πάντα τα έφτιαξε για τον άνθρωπο. Στόλισε τη ζωή μας με την μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων, σχημάτων, ήχων και φωτός. Μιλά ο Θεός. Έτσι απλά και όμορφα. Μόνο που δεν υπάρχουν αυτιά. Αυτιά έτοιμα να ακούσουν τη φωνή Του.
Βάρυναν οι ακοές και γαργαλίζονται σε άλλες φωνές, πάχυναν οι καρδιές και τα μάτια θάμπωσαν και έκλεισαν.  Παρ'όλα αυτά ο Θεός εξακολουθεί να μιλά. Ευτυχώς.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 06 Μάρτιος 2015 01:26
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 21 22 23 24 25 26 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 22 από 26
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB