cd  ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

       
NOEMBΡΙΟΣ 2022       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   2  3 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΦΕΡΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 15 Σεπτέμβριος 2016 00:08

Η πνευματικότητα του οίκου μας καθορίζεται όχι απο κάποια θρησκευτική ταμπέλα αλλά αν ο Χριστός είναι απόλυτος Κύριος του οίκου μας!Όπου είναι δύο η τρείς συνηγμένοι στο όνομά Μου λέγει ο Χριστός όχι στο όνομα οποιασδήποτε εκκλησιαστικής κυριότητας.

Δεν είναι δυνατό η πνευματικότητα να έχει επιθετικό ετεροπροσδιορισμό,να είναι νομικό πρόσωπο ανθρώπινου δικαίου αλλά Πνευματικό πρόσωπο Θείου Δικαίου,αναγνωριζομένου μόνο εκ των λόγων και των πράξεών μας.Η Πνευματικότητα αυτοπροσδιορίζεται απο τους καρπούς του πνεύματος του Θεού και όχι των ανθρώπων.Η πνευματικότητα ,η άσκηση του πνεύματος επι του βίου καθορίζεται απο τον νόμο του πνεύματος του Θεού και όχι απο ανθρώπινης επίνοιας νομολογία-κανόνες δηλ. και αποφάσεις όλων των ανθρωποθρησκειών που θέλησαν να μονοπωλήσουν η κάθε μία το "ιερό" και που εν απιστία Θεού υπάρχουσες ανέλαβαν την απευθείας ανάθεση θρησκευτικής ματαιολογίας

Ο Χριστός αποιεροποίησε τον τόπο αλλά και τον τρόπο της κάθε θρησκείας. Στην ουσία κατήργησε τη θρησκευτική λειτουργία.
Ο Θεός πλέον απο της ελεύσεως του Χριστού λατρεύεται εν πνεύματι και αληθεία. Δεν λατρεύετε απο απρόσωπους θρησκευτανθρώπους με πλησμονή θρησκευτικότητας εν τόπω και τρόπω αλλά με ατομική εν Χριστώ πνευματικότητα!

Για να έχουμε την πνευματικότητα ,την εκ Θεού πρέπει να έχουμε νουν Χριστού.
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 20 Μάιος 2017 13:59
Περισσότερα...
 
ΑΜΠΑ... Ο ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 20 Ιούνιος 2016 00:03

Πατερούλη μου...

Σ'ευχαριστώ αμπά... μ' άνέβα- σες ψηλά, και μού 'δειξες εκεί πέρα μακριά στον ουρανό... την αιώνια γη της επαγγελίας...
Μου έδειξες ότι εκεί ανήκουμε,για κει πάμε Φιλήμωνα...δεν έχουμε εδώ πατρίδα διαμένουσα!

Αχ πατέρα, όλο... αμπά σ'έλεγα...στο τέλος όμως έμαθα κάτι πολύ καλύτερο...τότε που αυθόρμητα βγήκε απο τα χείλη μου μιά λέξη απίστευτη, που ποτέ δεν την είχα καταλάβει...
Για πρώτη μου φορά και τελευταία σου είπα αγγίζοντάς σε : Πατερούλη...
Ποτέ απο τότε δεν θέλω να το ξεχάσω αυτό το Πατερούλη... αυτό το Αββά/Αμπά...το είπα εγώ μιά φορά αλλά το άκουσα δυό φορές!

Μου τόχες πει ,μου τόχες δείξει,όταν τα βράδια,της Πέμπτης θαρώ, είχαμε συμελέτη στο σπίτι και έστρωνες μιά εφημερίδα στο τραπέζι της κουζίνας και μας μάζευες μαζί με τον αδελφό μου να διαβάσουμε,ακόμα και όταν αύριο είχαμε εξετάσεις,δεν άφησες κάτι να πέσει κάτω, ουδέν των συμφερόντων έμεινε αδιάβαστο-αδίδακτο...
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 20 Ιούνιος 2016 00:30
Περισσότερα...
 
ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΛΙΠΟΣ ΕΞΑΛΕΙΦΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΙΑ!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 19 Μάιος 2016 11:23

"Επληθυνθη επ εμε αδικια υπερηφανων, εγω δε εν ολη καρδια μου εξερευνησω τας εντολας σου , ετυρωθη ως γαλα (έπηξεν ως πάχος) η καρδια αυτων, εγω δε τον νομον σου εμελετησα" Ψαλμός 119,69-70

Το θρησκευτικό λίπος είναι τυρώδες πήγμα υπερηφανείας που προκαλεί αρτηριοσκλήρυν- ση στους απειθείς και αντιλέ-γοντες κατά του πνεύματος της Αληθείας !

Εξαλείφεται μόνο με απόρριψη κάθε ανθρώπινου δογματισμού και συνεχή και απροκατάληπτη εξερεύνηση των εντολών του Θεού!
Ο άνθρωπος του Θεού δεν πάσχει απο θρησκευτοπαθή λιπώδη εκφύλιση γιατί διατρέφεται αποκλειστικά με υγιαίνουσα πνευματική στέρεα τροφή και είναι αντεχόμενος εις πάσαν αντιλογία επειδή είναι πεπαιδευμένος υπο του πνεύματος του Θεού και εξασκείται κάθε μέρα με πνευματική γυμνασία.

φ.σ


Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 26 Μάιος 2016 17:55
Περισσότερα...
 
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚ ΘΕΟΥ ΙΕΡΑΡΧΙΑ: Ο ΠΑΤΗΡ, Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 05 Μάιος 2016 09:18

Η Ιεραρχία ορίζεται απο τον Θεό και κανένας δεν μπορεί να την τροποποιήσει!Κανείς δεν μπορεί να κάμει υπέρβαση ιεραρχίας...δηλ να πάει στον Θεό παρακάμπτοντας τον Χριστό! Είναι άλλωστε γεγραμμένος ο λόγος του Χριστού:" Oυδείς έρχεται στον Πατέρα Μου Θεό παρά μόνο δι Εμού"!

Είναι πάντοτε λοιπόν ισχύουσα και αμετάβλητη η θεία ιεραρχία και είναι η εξής: O Θεός ο Ύψιστος, η κεφαλή του Χριστού ! Ακολούθως ο Χριστός είναι η κεφαλή του σώματος της Εκκλησίας Του,όλων των σωζομένων,των υπακουόντων στον αρχηγό και τελειωτή της πίστης τους.Εκ τούτου καθίσταται σαφές ότι οποιαδήποτε ιδέα περί ισότητας θέσεων ή οντοτήτων στην ιεραρχική τάξη που ορίζει ο ύψιστος Θεός είναι μη προβλεπόμενη απο το θείο γεγραμμένο και απαγορεύεται οποιοσδήποτε περι τούτου ανθρώπινος δογματισμός!

Ως πιστοί του Χριστού ακολουθούμε την ιεραρχία που ο Θεός έδωσε εντολή , δηλ. υπακούμε στον Χριστό κατά πάντα ως κεφαλή μας και έτσι δια του Χριστού , του μεγάλου μας Αρχιερέως ερχόμαστε ενώπιον του Πατρός μας Θεού,του Ύψιστου,που ως Υψιστος σημαίνει ότι είναι υπεράνω των πάντων .

Έτσι μόνο μπορούμε να αρέσουμε στον Θεό και να είμαστε αποδεκτοί ενώπιόν της μεγαλοσύνης αν υπακούμε στον Χριστό Αυτού και αυτό σημαίνει ότι αυτομάτως δεν αναγνωρίζουμε όλες τις ιεραρχίες των ανθρωποθρησκευτικών συστημάτων του κόσμου τούτου!

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 08 Αύγουστος 2017 19:23
Περισσότερα...
 
ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΥΝΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΩΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 04 Μάιος 2016 23:29

To Πάσχα δεν είναι επι μαζών θρησκευτική κινητή εορτή αλλά προσωπική διαδραστική πνευματική εορτή.Δεν την πάμε εμείς όπου θέλουμε αλλά το Πάσχα μας κινεί,που σημαίνει μας δίνει ζωή να πορευθούμε την οδό της ζωής και της ανάστασης αν βέβαια συμετέχουμε και μεις ενεργά στη θυσία του Χριστού.

Είναι αυτό που λέγει ο Απ.Παύλος "Μετά του Χριστού συνεσταυρώθην· ζω δε ουχί πλέον εγώ, αλλ' ο Χριστός ζη εν εμοί·" Γαλ.2,20 και επίσης συνεχίζει ο απ.Παύλος προς Γαλ'ατες 5,24-25 να δεικνύει τα χαρακτηριστικά αυτών που είναι του Χριστού ... "Όσοι δε είναι του Χριστού εσταύρωσαν την σάρκα ομού με τα πάθη και τας επιθυμίας.Εάν ζώμεν κατά το Πνεύμα, ας περιπατώμεν και κατά το Πνεύμα.

Το Πάσχα ημών,το Πάσχα των δικών Του συσταυρωμένων δηλ. των αφιερωμένων πιστών του Χριστού διότι πίστη είναι έργο υπακοής δεν είναι θεωρία ή δογματική γνώση,ούτε βέβαια αναχωρητική μοναχικότητα αλλά διαδραστική ζώσα μαρτυρία αγιότητος! 

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 31 Μάρτιος 2018 10:03
Περισσότερα...
 
ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 04 Μάιος 2016 22:55

Όταν η Αγία Γραφή ομιλεί για το πνεύμα το Άγιο,εύλογα νοείται η κτητική σχέση στην οποία ανήκει και η οποία κατανοείται ότι είναι το πνεύμα του αγίου ύψιστου Θεού. Δεν νοείται το πνεύμα μόνο του χωρίς να εκχωρείται απο τον Θεό στους πιστούς δικούς Του ανθρώπους.

Βλέπουμε γενικώς ότι το πνεύμα αναφερόμενο μόνο του δεν έχει όνομα αλλά έχει χαρακτηριστικό γνώρισμα το πρόσωπο στο οποίο ανήκει ,στο πρόσωπο που σκέπτεται ,στην κάθε δηλ. έλλογη οντότητα και η οποία αναγνωρίζεται βέβαια με ένα όνομα. Συνεπώς πλήρης με σαφήνεια έκφραση είναι το πνεύμα του Θεού ή το πνεύμα του Χριστού ,η το πνεύμα του τάδε ανθρώπου.

Το πνεύμα λοιπόν δεν έχει διαφορετικό όνομα απο αυτόν που το κατέχει αλλά συστήνει αυτόν ακριβώς που το έχει. Εν προκειμένω το Πνεύμα το άγιο το δωρίζει ο Θεός, εκχύει την δωρεά του πνεύματος ο Δωρίζων,ο Δωροδότης Θεός στο κάθε παιδί Του που το αναγνωρίζει απο την πιστότητα της υπακοής του στον λόγο του Χριστού. 

φ.σ

Περισσότερα...
 
Δυστυχώς η διεθνής του θρησκευτισμού αντικατέστησε τους οριζόμενους εκ Θεού πατέρες !
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 29 Φεβρουάριος 2016 19:28

Ο Στέφανος στην ομιλία του λέγει τί είπε ο Θεός στον Μωυσή και λέγει ποιούς πατέρες ο Θεός αναγνωρίζει πάντοτε διότι ήταν πιστοί εις Αυτόν ..."Εγώ είμαι ο Θεός των πατέρων σου, ο Θεός του Αβραάμ και ο Θεός του Ισαάκ και ο Θεός του Ιακώβ." και μάλιστα ισχύει αυτό και σήμερα και πάντοτε καθόσον ο Χριστός είπε..."Περί δε της αναστάσεως των νεκρών δεν ανεγνώσατε το ρηθέν προς εσάς υπό του Θεού, λέγοντος· Εγώ είμαι ο Θεός του Αβραάμ και ο Θεός του Ισαάκ και ο Θεός του Ιακώβ; δεν είναι ο Θεός Θεός νεκρών, αλλά ζώντων. Και ακούσαντες οι όχλοι, εξεπλήττοντο διά την διδαχήν αυτού" Ματθ.22,31-33

Βλέπετε καμία θρησκευτική ταμπέλα να λέει ότι πιστεύει στον Θεό του Αβραάμ, Ισαάκ, Ιακώβ,στον Θεό των Πατέρων; Βλέπετε να προβάλει αυτούς τους πατέρες ή άλλους; Εδώ βλέπουμε σωρεία πατεροποιημένων προτομών να είναι οι στύλοι πάνω στους οποίους ανεγέρθησαν τα χριστεπώνυμα θρησκευτικά ιδρύματα! Βλέπουμε θρησκευτοανα- γορευθέντες πατέρες όπως: Αθανάσιος, Βασίλειος, Γρηγόριος, Αντώ- νιος, Κλήμης, Αυγουστίνος, Θωμάς Ακινάτης, Λούθηρος, Ζβίγγλιος, Καλβίνος, κ.α που έχουν ονομασθεί πατέρες γιατί προφανώς οι πατέρες Αβραάμ, Ισαάκ, Ιακώβ δεν γέμιζαν το μάτι των θρησκευτο-κατασκευα- στών , τους θεώρησαν καλούς μεν, αλλά για τον παλαιο-πατερικό Ιουδαϊσμό και όχι για τον νεο-πατερικό Χριστιανισμό τους!

Και έτσι έγινε αλλαγή πατέρων και αλλαγή των τέκνων...καθόσον τα τέκνα μοιάζουν των πατέρων τους...
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Ιούλιος 2016 23:11
Περισσότερα...
 
ΛΟΓΟΣ ΥΠΕΡ ΙΣΡΑΗΛΙΤΩΝ ...ΩΝ Ο ΕΠΙ ΠΑΝΤΩΝ ΘΕΟΣ ΕΥΛΟΓΗΤΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Σάββατο, 20 Φεβρουάριος 2016 12:20

Λόγος απ.Παύλου υπέρ κατά σάρκα Ισραηλιτών συγγενών του,ων η υιοθεσία,...ων οι πατέρες...ο ων (ή) ων ο επι πάντων Θεός ευλογητός ;

"Αλήθειαν λέγω εν Χριστώ...ότι λύπη μοι εστιν μεγάλη και αδιάλειπτος οδύνη τη καρδία μου. ηυχόμην γαρ ανάθεμα είναι αυτός εγώ απο του Χριστού υπέρ των αδελφών μου των συγγενών μου κατά σάρκα, οίτινες εισίν Ισραηλίται ων η υιοθεσία και η δόξα και οι διαθήκαι & η νομοθ.& η λατρεία ων οι πατέρες και εξ ών ο Χριστός το κατά σάρκα (ο ων) Η΄ (ων ο)*** επι πάντων Θεός ευλογητός εις τους αιώνας,αμήν" Απ.Παύλος προς Ρωμ.9/θ΄2-5

***Ανάγκη να βάλλουμε το διαζευκτικό επειδή σε άλλο κείμενο υπάρχει αντί του "Ο ΩΝ ..." το "ΩΝ Ο ..."
Παρακάτω θα γίνει αναλυτική μελέτη ώστε να προσεγγίσουμε το νόημα των λεγομένων του απ.Παύλου.

φ.σ


Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 23 Φεβρουάριος 2016 23:43
Περισσότερα...
 
Ο ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ...ΕΚΕΙΝΟΣ(δεικτική αντων.),ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ...!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 03 Φεβρουάριος 2016 23:46
Μερικά τινά περι της δεικτικής και όχι προσωπικής αντωνυμίας "εκείνος" . Για όσους επισπεύδοντες του τριαδισμού που έχουν εθελοανακαλύψει το "εκείνος" για να κτίσουν την τριαδολογία ως δόγμα βασιλευόμενης θρησκευτοκρατορίας.

Το σχετικό εδάφιο λέγει:
" Ο δε Παράκλητος, το Πνεύμα το Άγιον, το οποίον θέλει πέμψει ο Πατήρ εν τω ονόματί μου, εκείνος θέλει σας διδάξει πάντα και θέλει σας υπενθυμίσει πάντα όσα είπον προς εσάς."

Το "εκείνος " (δεικτική αντωνυμία) αναφέρεται στο προηγούμενο αρσεν. γένους αναφερόμενο στη πρόταση που είναι το "Παράκλητος"- δηλ. δείχνει απλή γραμματική σύνταξη επι του επιθέτου "παράκλητος",δηλ δείχνει τις παρακλητικές ιδιότητες που έχει το ουσιαστικό που έπεται ,και που είναι "Το Πνεύμα το Άγιον"! Δεν λέγει για το Πνεύμα , ο Οποίος, αλλά το οποίον, γιατί φυσικά δεν ταιριάζει στο γένος της γραμματικής!
Άρα με μόνη αναφορά στο "Εκείνος" δεν βγαίνει συμπέρασμα ότι είναι τρίτο πρόσωπο αφού το εκείνος αναφέρεται σε ουδέτερο ουσιαστικό που γραμματικά δεν έχει γένος αρσενικού ή θηλυκού, άρα είναι Δυναμικό θείο στοιχείο που στέλνεται απο Πρόσωπο που εν προκειμένω είναι ο Θεός, ο Πατέρας και Θεός του Χριστού! Είναι λοιπόν η καθαρά ευκολονόητη και όχι δυσνόητη έννοια της "Δυνάμεως εξ ύψους" που αναφέρεται στην Αγία Γραφή περί του Πνεύματος του Αγίου , και είναι Αυτό το οποίο εστάλη απο τον Θεό την ημέρα της Πεντηκοστής στους μαθητές του Χριστού και μόνο. Ακολούθως μέσω της υπακοής στον Αποστολικό Λόγο δίδεται το Πνεύμα του Θεού και στους μεταγενέστερους πιστούς Του Χριστού,στους πειθαρχούντες και υπακούοντες στο πνεύμα των νόμων του Θεού!
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 11 Φεβρουάριος 2016 23:59
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 26
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB