Warning: Memcache::addserver() expects parameter 2 to be long, string given in /home/pinged2/webapps/maranathagr/libraries/joomla/cache/storage/memcache.php on line 84
 ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     1  4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31     

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΑΛΗΘΕΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΑΓΑΠΗ ΜΗ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΟΥΣ!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 29 Μάρτιος 2015 23:03
Τα τέκνα της Αγάπης ταυτίζονται με τα τέκνα της Αληθείας

Με την θρησκευτική παραπληροφόρηση να βασιλεύει και να χειραγωγεί τα ευκόλως πειθήνια τέκνα της... παρακαλούνται οι ευκόλως διαγράφοντες εκ της ζωής (τους) για δογματικούς λόγους να σταματήσουν να πίνουν και να κερνούν το delete-rium...Και μη θεωρήσουν ότι η ψηφιακή τους ζωή δεν αντανακλά την πραγματική τους ζωή. Ότι πράττουμε φανερώνει ποιοί είμαστε ! Όσοι διαγράφουν αδελφούς του Χριστού κινδυνεύουν να αυτοδιαγραφούν εκ της Βίβλου της Ζωής Του,αν βεβαίως ήταν κάποτε αποδεδειγμένα εγγεγραμμένοι. Ας μη ξεχνάμε ότι μόνο ο Κύριος γνωρίζει τους όντας Αυτού! Και βέβαια απο την αγάπη μεταξύ μας γίνεται αποδείξιμο αν είμαστε όντως όντες Αυτού!

Ο Απ.Ιωάννης καθορίζει ότι η αγάπη έχει άμεση συσχέτιση με την αλήθεια...Λέγει στην Β΄  επιστολή του"Αύτη είναι η αγάπη, να περιπατώμεν κατά τας εντολάς του Θεού."
Πως γίνεται λοιπόν κανείς να δαγκώνει ή να διαγράφει τον εαυτό του; 

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 29 Μάρτιος 2015 23:59
Περισσότερα...
 
Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΕΥΚΟΛΟΝΟΗΤΗ ΔΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 29 Μάρτιος 2015 13:10

"Πόσο εύκολο να ζω μαζί σου, Κύριε!Πόσο εύκολο να πιστεύω σε Σένα!Όταν ο νους μου ψάχνει απεγνωσμένα ή ατονεί μες την παραζάλη,όταν κι ο πιο έξυπνος ανάμεσά μας δεν μπορεί να δει πέρα απ’ αυτό το βράδυ, μη ξέροντας τι να κάνει αύριο –Συ μου στέλνεις τη φώτιση να γνωρίζω ότι υπάρχεις και ότι θα φροντίσεις να μη χαθούν όλα τα μονοπάτια της αγαθότητός Σου. ...κοιτάζω με δέος πίσω στις μέρες τις χωρίς ελπίδα – σ’ εκείνο το μέρος, απ’ όπου μπορούσα να στέλνω στην ανθρωπότητα ένα καθρέφτισμα των ακτίνων Σου.Κι όσο χρόνο χρειαστώ ακόμη θα μου τον δώσεις.Κι ό,τι δεν κατορθώσω σίγουρα θα το έχεις παραχωρήσει σε άλλους."(Μετάφραση: Δημήτρης Δημουλάς)

Το παραπάνω ποίημα "Μια προσευχή" είναι του Σολτζενίτσιν,του αδέσμευτου ιχνηλάτη της διανόησης. Μέσα απο την καρδιά του ή καλύτερα απο τον νου του διακηρύσσει ότι η πίστη στον Θεό είναι ευκολονόητη, εύκολα προσεγ-γίζεται δια του υγιαίνοντος νοός!

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 30 Μάρτιος 2015 22:40
Περισσότερα...
 
Η ΑΜΟΙΒΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 08 Μάρτιος 2015 00:14

Η αμοιβή έρχεται στο τέλος μετά την εργασία. Εργάζεσαι σήμερα, το θέλημα του Θεού και το αποτέλεσμα θα γίνει αργότερα.

Οι καρποί θα φυτρώσουν όταν πέσουν τα άνθη. Δεν γίνονται μαζί και τα δύο!

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 19 Μάρτιος 2015 14:02
Περισσότερα...
 
ΨΥΧΗ ΖΩΣΑ ΧΩΡΙΣ ΣΩΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Σάββατο, 21 Φεβρουάριος 2015 21:53

 Ο Λόγος του Θεού προβλέπει την ύπαρξη μόνο 2 ειδών σωμάτων : 1.Το ψυχικό- σαρκικό- χοικό και 2. Το πνευματικό-επουράνιο.
  Αυτά τα δύο μόνο σώματα αναφέρει ο Λόγος του Θεού δια την υπόσταση του ανθρώπου.
Ψυχή χωρίς σώμα-ασώματη δεν μπορεί να υπάρξει.
Μεσαία κατάσταση δεν υπάρχει. Συνεπώς δεν υπάρχει ζωή χωρίς ένα σώμα.Όπως δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς σώμα χωμάτινο έτσι και δεν μπορεί να υπάρξει επουράνιος άνθρωπος χωρίς επουράνιο σώμα.
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 31 Μάρτιος 2018 10:05
Περισσότερα...
 
Ο ΘΕΟΣ ΩΣ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 10 Φεβρουάριος 2015 01:09

Φιλόσοφος είναι ο φίλος της σοφίας και ως εκ τούτου φίλος προς τον πλησίον,επειδή ακριβώς η σοφία στοχεύει στην ευδαιμονία του ανθρώπου.
Η ευδαιμονία κατά τον Αριστοτέλη είναι το ύψιστο αγαθό εις τον άνθρωπο και μάλιστα εν τη πόλει και όχι κατά μόνας ,άρα σε αγαθή σχέση με τον κάθε πλησίον.

Η έννοια του πλησίον είναι εν τη κοινωνία,είναι δηλαδή σε σχέση με τον έτερο υπάρχοντα εν τη πόλει. Η σοφία υπάρχει και γίνεται πλησίον στον ευδοκούντα και προσδεχόμενο αυτήν. Η πλησιότητα είναι η καλή σχέση του ενός με τον έτερον,δηλαδή η φίλια σύνδεση. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι στην έννοια του πλησίον εκτός του ανθρώπου είναι και η ύπαρξη της έννοιας του Θεού εις την πόλιν.Είναι αγαθό εις τον άνθρωπο να συνυπάρχει με κάθε έτερο όν ,πόσο μάλλον με τον Ων,με τον ύψιστον αλλά και πλησίον του ως πανταχού Παρών! 

φ.σ


Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 Νοέμβριος 2016 23:02
Περισσότερα...
 
ΟΜΟΝΟΟΥΝΤΕΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 02 Φεβρουάριος 2015 20:06
Επειδή οι άνθρωποι δεν υποτάσσονται στον νουν του Χριστού, καθόσον αν- ομονοούντες , βάλθηκαν να αλλάξουν την ταξινομημένη με σοφία θεού σειρά των γραμμάτων της λέξης "ομόνοια" και ως αταξινόμητοι τους προέκυψε η λέξη "ανόμοιοι"… Λένε οι άνθρωποι μεγάλες κουβέντες περί ομονοίας αλλά στη πραγματικότητα ως μη αγαπώντες αλλήλους εργάζονται την ανομία ως θέλοντες να είναι ανόμοιοι με τον Χριστό! 

Το ανακάτεμα , κοινώς η σύγχυση των εννοιών είναι το προσφιλές άθλημα των μαγείρων της εθελοθρησκείας των ανθρώπων. Συσκεπτόμενοι οι άνθρωποι την λέξη Ομόνοια , είτε εννοούν την πλατεία Ομονοίας, είτε την ποδοσφαική ομάδα Ομόνοια Κύπρου , είτε σε τελευταία ανάλυση την καθολικότητα της απερισκεψίας, της αμεριμνησίας και την υποδούλωση στη γενική ανοησιαρχία, συμετέχοντες στη γενική απεργία του νοός τους…
Σημασία όμως δεν είναι να σκέφτονται όλοι το ίδιο…αυτό ήδη υπάρχει στη καταδυναστευόμενη φύση μας , είναι γενικό το κακό σε όλους τους φύσει δούλους της αμαρτίας.

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 02 Φεβρουάριος 2015 20:52
Περισσότερα...
 
ΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Σε περιόδους χάους ή σκοταδιού είναι προσφορότερο το έδαφος ανάπτυξης, αναφύησης ζιζανίων - ανωφελών, αναληθών και επιζήμιων. Χαρακτηριστική η παραβολή των ζιζανίων.. "αλλ' ενώ εκοιμώντο οι άνθρωποι, ήλθεν ο εχθρός αυτού και έσπειρε ζιζάνια ανά μέσον του σίτου και ανεχώρησεν. Ότε δε εβλάστησεν ο χόρτος και έκαμε καρπόν, τότε εφάνησαν και τα ζιζάνια..."

Είναι αλήθεια ότι η θρησκευτική ιστορία γέμει απο θρήσκους ανθρώπους οι οποίοι παρέμεναν διαρκώς πεινώντες και διψώντες την θρησκευτική αυτοδικαίωση και ούτω μοιραίως κατέληγαν... καθόσον ετρέφοντο ακορέστως με κονσέρβες μηδαμινής διατροφικής αξίας και λίαν συντόμου λήξεως που τους χορηγούσαν αφειδώς τα ιεροδιδασκαλία Παραπαιδείας και Θνησκευμάτων!
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 19 Μάρτιος 2015 14:00
Περισσότερα...
 
ΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΝΩΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Ο εκλεγμένος πρωθυπουργός δεν θέλησε να συμετέχει στη θρησκευτική τελετουργία δια την ορκωμοσία θεωρώντας ότι η αθεία δεν συνάδει με την θρησκευτικότητα...
Δεν έχουν καταλάβει όμως οι άνθρωποι ότι όλα τα δηλωτικά περι αυτών διαπιστευτήρια αποτελούν εξ ορισμού θρησκευτικά έγγραφα της πιστευτικής τους ταυτότητας ...
Θρησκείες τελικά είναι όλες μας οι κοινωνικοποιήσεις,οι πολιτικοποιήσεις και οι ιεροποιήσεις-όλες κατασκευές έσωθεν , εξ ιδίων ημών ικανοτήτων και εξ ιδίων ημών κατασκευαστικών δεξιοτήτων. Όλες οι καθεστηκυίες χριστεπώνυμες ή μη θρησκείες είναι συνιστώσες των αλλοτριωμένων κοινωνιών..
                                          φ.σ


Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2015 23:53
Περισσότερα...
 
ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 29 Ιανουάριος 2015 20:31
Όλα τα μηδενικά είναι ίσα και έτσι μόνο προκύπτει μιά κοινωνία ισότητας! 
Το πρόβλημα γεννιέται όταν τα μηδενικά νομίζουν ότι δεν είναι μηδενικά...

Δεν πρέπει να διστάσουμε να έλθουμε σε σύγκρουση με το  κοινωνικοθρησκευτικό σύστημα που παράγει ιεραρχίες ,βλέπε ανισότητες. Η κοινωνία των ανθρώπων βασίζεται σε μηχανισμούς συμφερόντων που αναπαράγουν ανισότητες και εμφυτεύουν το διαφθείροντα τσιπάκι .

 Η κοινωνία διαφθείρει και δουλαγωγεί τα μέλη της,ο άνθρωπος χάνει την ελευθερία του γινόμενος μηχανικό εξάρτημα της κοινωνίας. Δυστυχώς οι θρησκείες των ανθρώπων απετέλεσαν αναπόσπαστα κομμάτια του κοινωνικού ιστού και συνέδραμαν στο μέρος που τους αναλογεί , στην καταδυνάστευση και την αλλοτρίωση
.
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2015 20:42
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 6 από 26
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB