cd  ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

         ΑΠΡΙΛΙΟΣ 
 2023       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
 3  5  6 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
EDITORIAL
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 06 Οκτώβριος 2020 20:40
 

Καλοσωρίσατε στην ιστοσελίδα Μαρανάθα ! την οποία επιμελούμε με την χάρη του Κυρίου Ιησού Χριστού ως απλός μαθητής Του και η οποία υπηρετεί την Ιουδαιοχριστιανική πίστη διότι αυτή δίδαξε ο Χριστός και όχι μια τριαδοθεϊστική εκ των εθνών δοξασία που δίδαξαν οι εχοντες αγνωσία Θεού!
Ο μονογενής θεός Υιός εστάλη απο τον Θεό Πατέρα Αυτού για να σώσει τον κόσμο απο την θανατική καταδίκη ενεκεν των αμαρτιών του! Ετσι αγαπησε ο Θεός τον κόσμο και εδωκε τον Υιό Του για να μη απωλεσθεί πας ο πιστευων εις Αυτόν. Πίστη που σώζει είναι η γνώριση της Αληθείας και εννοείται η πλήρης έμπρακτη εννόηση και μαρτυρία αυτής!

Προς τουτο ο Χριστός ζήτησε απο κάθε ανθρωπο να μαθητευει εφ όρου ζωής παρα τους πόδας Του , για να μαθει την Αλήθεια η οποια μονο αυτή αγιάζει και ετσι δίνει δικαίωμα απόκτησης αιώνιας ζωής !
Περι του γνωρισματος αυτών που εχουν αιώνια ζωή ειπε ο Κύριος:
"Αυτή είναι η αιώνια ζωή να γιγνωσκουν Σε τον μονον Αληθινον Θεό και ον απεστειλας εις τον κόσμον."
Αυτή η ρήση του Κυρίου που σαφώς ορίζει τι εστί αιώνιος ζωή αποκλείει εξ αυτής τους διδάσκοντες ή κηρύττοντες ένα τριαδικό θεό ή μία τριάδα θεών γενικά τους διδάσκοντες εθνοτριαδισμό που δεν έχει καμία σχέση με την Ιουδαιοχριστιανική πίστη που δίδαξε ο Χριστός στους μαθητές Του και η οποία συνίστασται στο να γιγνώσκουν αποκλειστικά 2 θεία Πρόσωπα ,του Πατρός και του Υιού Του
φ.σ
Περισσότερα...
 
ΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΟΧΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 01 Ιανουάριος 2019 16:32
Ο Θεός στέλνει το Πνευμα της Αληθείας σε ανθρώπους που υπακούουν στον γεγραμμένο τύπο της Διδαχής του Χριστού και των Αποστόλων Του. Αυτός είναι ο τρόπος για να είμαστε νήπιοι κλυδωνιζόμενοι υπό πάντα άνεμο της εθελοδιδασκαλίας του υπάρχει γύρω μας.

Ο Θεός κοιτάζει να δει αιτία για να στείλει το πνευμα Του στους ανθρώπους.Και η αιτία αυτή είναι μόνο η πειθαρχία σε ότι λέγει ο λόγος Του. Θέλει να δει αν έχουμε διάθεση υπακοής εις τις εντολές του Υιού Του που έστειλε για να μας ελευθερώσει και σώσει .
Αν εμείς υπακούμε σε ανθρώπινες διδασκαλίες και γινόμαστε δούλοι ανθρώπων τότε ο Θεός δεν ευαρεστείται σε μας, όσο κι αν ζητάμε πνευμα άγιο απο το πρωί μέχρι το βράδυ ,δεν θα προχωρήσουμε στην οσιότητα της Αληθείας δηλ στον αγιασμό μας

φ.σ
Περισσότερα...
 
O ΕΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 01 Ιανουάριος 2019 15:58

Εύχομαι σε κάθε φίλο μου,σε όλους ανεξαιρέτως ..να κάμουν την προσωπική τους ο καθένας επανάσταση ενάντια στη πολιτική και θρησκευτική καταδυνάστευση που τους κρατούν υποταγμένους σε μιά κοινωνικοθρησκευτική συνοχή-μάζωξη, οπαδοποίηση, στρατοπεδοποίηση πείτε το όπως θέλετε... στο ίδιο στρατόπεδο καταναγκαστικών έργων με διαφορετικές ταμπέλες οδηγεί...

Αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς τον αρχηγό και τελειωτή της πίστης τον Ιησού Χριστό Τον αποσταλλόντα απο τον Θεό Υίό Του να ελευθερώσει τους πολιτικούς και θρησκευτικούς κρατούμενουςόλου του κόσμου! Η Ελευθερία δεν είναι εξ ανθρώπων... εξ ανθρώπων υπάρχει μόνο η δουλεία.

Η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει είπε ο Χριστός στους μαθητές Του αλλά και σε όλους μας.

Αληθινή επανάσταση είναι η επανάσταση του πνεύματος ενάντια στο στασιασμό της σάρκας. Μόνο επι αναστάσεως νεκρών συνειδήσεων μπορεί να δομηθεί ο αληθινά επαναστατημένος άνθρωπος που δύναται να ποιήσει το αγαθό και ευάρεστο και τέλειο! Η δυναμική του πνεύματος του Θεού ελευθερώνει τους δεσμίους απο τη δουλεία του συστήματος κοινωνικής και θρησκευτικής κιβδηλοποίησης.

φ.σ

Περισσότερα...
 
Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 31 Μάιος 2018 00:10
Οι Εβραίοι δεν πίστεψαν ότι ο Θεός εν αρχή είχε έναν Υιό ,τον Λόγο που αναφέρει ο απ.Ιωάννης...αλλά πίστεψαν ότι ο προυπάρχων Λόγος ήταν η Τορά και μάλιστα ένας ραβίνος διακήρυττε ότι ο Θεό κοιτούσε την Τορά ως σχέδιον και έτσι δημιούργησε τον κόσμο! 

Δηλ.ταυτιζαν τον Λόγο όχι ως μονογενή Υιό που ήταν εις τον κόλπο του Πατρός που
 αποκαλύπτει δια πνεύματος αγίου ο Ιωάννης στο Ευαγγέλιο,αλλά τον ταυτιζαν ως ιδεατό σχεδιαστικό υπόμνημα ,ως αρχιτεκτονικό βιβλίο!


Το ίδιο πιστευουν και στον Ισλαμισμό ότι ο Λόγος ήταν το κοράνι ως ιδεατό προυπάρχων σχεδίασμα σοφίας ! 

Το ίδιο ερμηνεύουν και στης βιβλκής εταιρείας τον σχολιασμό ότι ο Λόγος είναι η Σοφία του Θεού ως ενυπάρχουσα στον Θεό ,ως ένθετος λόγος και γι αυτό γράφουν ότι ο ίδιος ο Θεός έγινε σάρκα! και αυτό το γράφουν μέσα στην παράφραση της Βίβλου που εξέδωσαν ,στην ουσία προκαταλαμβά- νουν τον αναγνώστη στην εξωβιβλική δοξασία περι τριαδικού θεού! 

Εκ των παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα ότι οι θρησκείες των ανθρώπων δεν δέχτηκαν τον Υιό του Θεού ως Μονογενή Υιό του Θεού,ως ξεχωριστή θεία προσωπικό- τητα αλλά ως ιδεατό ένθετο λόγο ως σοφία,ως σκέψη δηλ του Θεού! 

Στη ουσία δεν πίστεψαν στον Υιό τον αποασταλέντα εκ Θεού αλλά στον Θεό ότι ήταν ο Υιός ,στην ουσία απειθούν στην αλήθεια την αποκαλυφθείσα περί του Υιού του Θεού ότι αυτός ήτο ο προυπάρχων Λόγος-αίτιος δημιουργίας των πάντων και ο οποίος εκένωσεν τον εαυτό Του ως Υιού του Θεού και έγινε σάρκα ,ως υιούς του Ανθρώπου για να σώσει τους υιούς των ανθρώπων!
φ.σ 
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 13 Σεπτέμβριος 2020 00:05
Περισσότερα...
 
ΑΚΤΙΣΤΟΣ-ΑΓΕΝΝΗΤΟΣ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΗΡ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 27 Νοέμβριος 2017 16:32
Άκτιστος-Αγέννητος είναι μόνον ο Θεός διότι δεν εγεννήθη-δεν έχει αρχή , δεν έχει πατέρα ο Θεός.Ο Θεός είναι ο Γενήτωρ και ο Πρώτος Γεννηθείς δια του Πνεύματός Του είναι ο Μονογενής Υιός Αυτού! Ο Απ.Ιωάννης γράφει " όστις πιστεύει ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός, εκ του Θεού εγεννήθη, και πας όστις αγαπά τον γεννήσαντα αγαπά και τον γεννηθέντα εξ αυτού" Α΄Ιωάν.5,1

Ο Θεός γεννά-δημιουργεί μόνο πνευματικά τέκνα και αυτά, εννοείται, δια του Πνεύματός Του.
Για να έχει κάποιος τον Θεό Πατέρα πρέπει να έχει και τον Υιό Αυτού ...δεν γίνεται να έχει μόνο τον Υιό καθόσον λέγει ο Χριστός προς τους εν πνεύματι και αληθεία όντες αδελφούς Του "Εγώ και ο Πατήρ θέλομεν ελθεί και μονήν ποιήσωμεν" Συνεπώς δεν είναι ένα πρόσωπο ο Θεός Πατήρ και ο Θεός Υιός αλλά Δύο ξεχωριστά θεία πρόσωπα που έχουν ένα Πνεύμα και που εμείς οι πιστοί δια του Ιδίου πνεύματος λειτουργούμε ως υιοί Υψίστου!

Ο Θεός δια του πνεύματός Του κτίζει- γενά τον εσωτερικό πνευματικό άνθρωπο,αυτός είναι η καινή κτίση και αυτό γίνεται εις εκείνους που δέχονται τα λόγια του Χριστού,την διδαχή του Χριστού εντός τους και πιστευουν και υπακούουν στον Χριστό και έτσι γενιούνται νέοι υιοί Θεού,οι δίκαιοι εκ πίστεως δια του Πρώτου Υιού Του ,του Ιησού Χριστού του Δικαίου! Γεγραμμένον Εβρ 2,10-13 ότι ο Χριστός είναι ο φέρων εις την δόξαν πολλούς υιούς,τους νέους εν πνεύματι αδελφούς Του,τα παιδία που ο Θεός Του έδωκε!

Εχει αρχή η Σοφία διότι είναι γεγραμμένο ότι εκτίσθη (μετάφρ. εγενήθη) η Σοφία! Κτισθείσα Σοφία είναι η γενηθείσα Σοφία εν τω Προσώπω του Υιού του Θεού! Σοφία η πλησίον του Θεού Δημιουργούσα είναι ο Λόγος- Ο Ελλογος Αίτιος της Δημιουργίας ο θεός Λόγος διότι ως Υιός του Θεού είχε την θεική φύση,όμοια φύση με τον Θεό Πατέρα Αυτού! Είναι ο Χριστός δια του Οποίου ο Θεός Πατήρ εποίησε το παν, καθόσον είναι γεγραμμένον ...παν ότι έγεινε έγινε δι Αυτού και ουδέν έγινεν χωρίς του Χριστού!
φ.σ
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 27 Νοέμβριος 2017 16:47
Περισσότερα...
 
Η ΚΟΙΝΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΠΕΙΘΙΑΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 22 Μάιος 2017 16:06
Εξ ορισμού η κοινή γνώμη είναι η δόξα των ανθρώπων!Ποτέ η διδαχή του Χριστού δεν αποτέλεσε κοινής αποδοχής γνώμη του κόσμου .
Διότι απλά η κοινή γνώμη είναι αυτή που αρέσει στους πολλούς και αυτή που δοξάζει το ανθρώπινο θρησκευτικό επιχειρείν. Ο Κύριος το είπε ξεκάθαρα...ότι ο κόσμος αγαπάει το ιδικόν του,το εκ του κόσμου δηλ.,όσα λέγουν οι εκπρόσωποί του ,όσα λένε οι σοφοί του κόσμου τούτου.

Συνεπώς η επικρατούσα άποψη,η κοινή γνώμη του κόσμου και δη η θρησκευτική δεν είναι εκ Θεού,αλλά είναι εκ του κόσμου! Συνεπώς δεν χρειάζεται παρά κάποιος να δει ποιά είναι τα σημεία κατατεθέντα της κοινής θρησκευτικής γνώμης εν προκειμένω της αυτοονομαζόμενης χριστιανικής γνώμης. Τα 2 apriori μη αμφισβητούμενα στοιχεία της χριστεπώνυμης πίστης όπως αυτά ορίζονται απο τις εξουσιοδογματοφόρες επίσημες χριστεπώνυμες εκκλησίες είναι  η τριαδικότητα του Θεού και η αθανασία της ψυχής!

Ολοι συμφωνούν μετ'επιτάσσεως για την ορθότητα αυτής της κοινής θρησκευτικής γνώμης. Και όσοι δείξουν το παραμικρό στοιχείο αμφισβήτησης... αποκλείονται της κοινωνικής συνοχής και αφορίζονται ως παρείσακτοι,ή ως άσοφοι ή ακόμα και ως εχθροί του Χριστού...
 
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 22 Ιούλιος 2017 19:43
Περισσότερα...
 
ΑΝΘΡΩΠΟΘΕΟΛΟΓΙΑ ΕΣΤΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΘΟΛΟΛΟΓΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 21 Μάιος 2017 22:30

Οι θρησκευτικές παραδόσεις των ανθρώπων ορίζουν τον τρόπο λατρείας που οι άνθρωποι τελικά επιλέγουν ή σύρρονται προς τούτο απο την εκλεγμένη υπο των ιδίων θρησκευτο- ιεραρχική κηδεμονία. Οι θρησκ παραδόσεις επειδή ακριβώς είναι εξ ανθρώπων και όχι εκ Θεού περιέχουν μυστηρική ανθρωποθεολογία.

Γι αυτό στο λογικό ερώτημα της μη αντίληψης τριάδας και της αθανασίας της ψυχής οι θρησκείες οχυρώνονται στην μυστηριακή θολολογία η οποία είναι μιά κλειστή οδός προς την λογική λατρεία που ο Θεός απαιτεί απο τα έλλογα φωτεισμένα υπ Αυτού ευπειθή παιδιά Του.

Η μυστηριακή θολολογία έτσι πρέπει να αυτοσυστήνεται και όχι βέβαια θεολογία είναι θεωρία συγχίσεως δεν είναι επιστήμη βασισμένη επι αποκαλυμμένων θεμελίων εκ πνεύματος Θεού!
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 26 Μάιος 2017 13:26
Περισσότερα...
 
ΟΡΙΣΜΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 21 Μάιος 2017 22:21

Ορίζεις κάτι που εξουσιάζεις. Ο Αδάμ όρισε τα δημιουργήματα επειδή ετέθη κυρίαρχος της δημιουργίας όμως τον Θεό δεν μπορεί κανείς να τον ορίσει.

Έτσι εισήχθησαν οι θρησκείες-σοφιστείες των ανθρώπων προσπαθώντας να ορίσουν και τον χειρότερο να επιβάλλουν τον Ώντα άπειρον και αόριστόν εξ ορισμού μη οριζόμενον εξ ανθρώπινης ανακαλύψεως.

Συνεπώς τον Θεό όπως τον ονομάζουν τριαδικόν ή τριάδα είναι σοφιστικός θρησκευτικός εξ ιδίων αυτών προερχόμενος ορισμός και όχι βεβαίως εκ του θείου λόγου αποκαλυφθείς ορισμός, καθόσον είναι Βιβλικά ανύπαρκτος.

φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 21 Μάιος 2017 22:45
Περισσότερα...
 
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΙΩΝΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 21 Μάιος 2017 21:39

Ποιό είναι το Πραγματικό Πνευματικό Σάββατο του Θεού!

Στον παλιό Ισραήλ ήταν οριζόμενο "Σάββατο Κυρίω τω Θεώ Σου"...στον νέο Ισραήλ κατά πνεύμα είναι οριζόμενο" όλες οι ημέρες Κυρίω τω Θεώ Σου"!

Στο θέμα του χρόνου όλες οι ημέρες είναι ίδιες άρα δεν υπάρχει διαφοροποίηση σήμερα του Σαββάτου ως ημέρας, ούτε Κυριακή αλλά όλες οι ημέρες είναι ίδιες και χρειάζεται όλες οι ημέρες μας να είναι του Κυρίου και όχι μία ή δύο ημέρες και οι άλλες να ανήκουν σε εμάς. 

Βέβαια αν θέλουν κάποιοι να ξεχωρίζουν τις ημέρες, για τον Θεό το κάμουν αλλά ο Θεός τώρα δεν το επιβάλλει.

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 21 Μάιος 2017 22:41
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 26
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB