cd  ΟΡΙΣΜΟΣ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

         ΑΠΡΙΛΙΟΣ 
 2023       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
 3  5  6 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΟΡΙΣΜΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 21 Μάιος 2017 22:21

Ορισμός
Ορίζεις κάτι που εξουσιάζεις. Ο Αδάμ όρισε τα δημιουργήματα επειδή ετέθη κυρίαρχος της δημιουργίας όμως τον Θεό δεν μπορεί κανείς να τον ορίσει. Έτσι εισήχθησαν οι θρησκείες-σοφιστείες των ανθρώπων προσπαθώντας να ορίσουν και τον χειρότερο να επιβάλλουν τον Ώντα άπειρον και αόριστόν εξ ορισμού μη οριζόμενον εξ ανθρώπινης ανακαλύψεως. Συνεπώς τον Θεό όπως τον ονομάζουν τριαδικόν ή τριάδα είναι σοφιστικός θρησκευτικός εξ ιδίων αυτών προερχόμενος ορισμός και όχι βεβαίως εκ του θείου λόγου αποκαλυφθείς ορισμός, καθόσον είναι Βιβλικά ανύπαρκτος.

Ο Χριστός εξήγησε τον αόρατο Θεό και με την παραδειγματική του διδασκαλία έδειξε τα χαρακτηριστικά του Θεού πατρός του.
Αν εμείς ξεπερνάμε τα όρια τα ανθρώπινα και εισερχόμαστε αυθαιρέτως στο θείο περιβάλλον προσβάλλομε τον Θεό. Στους αρχαίους όταν συνέβαινε αυτό όριζαν την λέξη Ύβρις. Ο Θεός μόνο ορίζει τον εαυτό Του και – ανακαλύπτετε απ’ τον άνθρωπο.
Όρισε το όνομα του : ο Ων και το δυσανάγνωστο τετραγράμματο όνομα το όρισε ο Θεός στον λόγο του. Το αποκάλυψες στους ανθρώπους τους δικούς του όπως ήταν ο Αβραάμ και ο Μωυσής. Δεν μπορεί να ορίσει ο άνθρωπος ότι είναι υπεράνω τον ορίων του. Μόνο ότι ορίζει – εξουσιάζει μπορεί να ορίσει. Τον χρόνο δεν μπορείς να τον ορίσεις , είναι πρωτεύουσά έννοια , είναι αφηρημένη έννοια αυτό που δεν μπορούμε να εκφράσουμε και να ορίσουμε με λόγια.

Ο Θεός έστειλε τον Υιό του τον Κύριο της δόξης έγινε άνθρωπος για να γνωρίσουμε πώς μοιάζει ο Θεός - την εικόνα του Θεού του αοράτου που εσκήνωσε αναμεσά μας. Αν δεν ερχόταν ο Χριστός δεν θα μπορούσαμε να γνωρίσουμε το όνομά Του Θεού και Πατρός Του δηλ.τις ιδιότητες του Θεού διότι αυτές απεκαλύφθησαν με τον απεσταλλέντα εξ Αυτού Υιόν Του,τον Ιησούν Χριστόν που είχε όλες τις πνευματικές ιδιότητες του Θεού άνευ μέτρου εντός Του,τουτέστιν δια του Υιού Του κατέστη εφικτό να γνωρίσουν οι άνθρωποι της ευδοκίας τον Θεό τον Ύψιστο, να γνωρίσουν δηλ.το Άγιο Πνεύμα του Θεού. Ποιος είναι - ποιο είναι το θέλημα του – ποια είναι η αγάπη του – ποια είναι τα σχέδια του για τον άνθρωπο τον πεπτωκότα!

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 21 Μάιος 2017 22:45
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB