cd  Ο ΤΡΙΑΔΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΘΕΙΣΜΟΥ!
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

         ΑΠΡΙΛΙΟΣ 
 2023       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
 3  5  6 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Ο ΤΡΙΑΔΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΘΕΙΣΜΟΥ!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 06 Δεκέμβριος 2016 00:37

Μήνυμα αδελφικό και ενωτικό του ενός υπάρχοντος Μονοθειστικού λαού του Θεού,του εν Πνεύματι και Αληθεία ζώντος Ισραηλ του Θεού !
Όλοι οι Ισραηλίτες του Θεού, και οι εκ καταγωγής και ομοιότητας κατα την πίστη του Αβραάμ, αλλά και οι εξ εθνών προσήλυτοι Μονοθειστές,οι αληθινοί ακολουθητές του Χριστού, διώκονται ένεκεν του Μονοθεισμού τους, απο τους Εθνικούς τριαδοθειστάς! Η κοινή δίωξη ένεκεν του Μονοθεισμού συνιστά την πνευματική ενότητα και ταυτότητα του μόνου αιώνιου λαού του Θεού που αποτελείται εξ Εβραίων πιστών ,που είναι η ρίζα και εκ προσηλύτων πιστών εκ των εθνών (άρα και Ελλήνων) που είναι οι κλάδοι της μίας καλιελαίας του Θεού!

Ο Άντολφ φον Χάρνακ λέγει ότι μπορεί να υπάρξει διάλογος ανάμεσα σε Χριστιανούς και Ιουδαίους αφού ο Χριστός με το κύρηγμά Του,τις παραβολές...αυτά που δίδαξε έλκουν τα περισσότερα την καταγωγή τους απο την Τορά και προσβλέπει σε μια εν δυνάμει ενωτική προσέγγιση ώστε "να μη χαρακτηρισθεί ο Χριστιανισμός σχίσμα Ιουδαικόν."Τούτο πρέπει να πούμε το σχίσμα είναι ευθύνη του "μη Χριστιανισμού" -ενός Εθνικού Χριστεπώνυμου τριθεισμού που λανσαρίσθηκε απο εθνικούς που ακολούθησαν όχι τον Μονοθεισμό του εξ Ιουδαίων Χριστού και των Αποστόλων Του αλλά ένα πολυθειστικό θρησκευτικό υβρίδιο που έγινε κοινό σε Δύση και ανατολή στα έθνη που απλά απέκτησαν ένα νέο triad god face lifting στη θέση της εθνικής ανέκαθεν πολυθείας!

Ο θεός δεν βλέπει καμία εθνοθρησκευτική ταυτότητα ...βλέπει μόνο πνευματική ταυτότητα ,υική ταυτότητα δηλ ταυτότητα πνεύματος δικού Του που δίδει γεναιόδωρα χωρίς να ονειδίζει κανένα ...σε όλους τους ανθρώπους που θέλουν με την προαίρεση της καρδιάς τους να είναι τέκνα υπακοής στο άγιο θέλημα Του που είναι το αγαθό και ευάρεστο και τέλειο!
Προυπόθεση να είναι κάποιος παιδί του Θεού είναι να Τον αναγνωρίζει ως Μοναδικό Πατέρα Του Ουράνιο και φυσικό ευνόητο να Τον υπακούει ως Πατέρα...να μη έχει δηλ άλλους θεούς πλην του Ενός Θεού του Υψίστου!

Στην προσευχή που δίδαξε ο Χριστός προσφωνούμε εμείς οι πιστεύοντες στον Μονοθεισμό..."Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς"!...έτσι γίνεται γνωστός ο Υψιστος Θεός με την ιδιότητα του Πατέρα όλων των ανθρώπων που Τον αγαπούν και τον σέβονται επειδή ακριβώς είναι Πατέρας και μάλιστα Αγαθός Πατήρ που παρέχει στα παιδιά Του πάσα δόση αγαθη΄και παν δώρημα τέλειο εκ τους Πατρός των φώτων...και βέβαια δεν υπάρχει καμία σκιά μεταβολής στον αγαθοποιό χαρακτήρα Του!

Η πολυτιμότερη δόση είναι που δίνει ο Θεός το δικό Του Πνεύμα άγιο , όπως και στους προ Χριστού Προφήτες του λαού Ισραήλ -ενέργεια και δύναμη φωτισμού και σοφίας- και όχι βέβαια ένα τρίτο θεικό πρόσωπο- στα παιδιά Του! Σε εκείνους δηλ.που Τον υπακούουν, (διότι η υική σχέση συνίσταται απόλυτα απο την σχέση υπακοής) . Το πνεύμα σοφίας και αγιότητος του Θεού αυτό έχουμε ανάγκη περισσότερο απο κάθε τι άλλο...γιατί με την δύναμη του Πνεύματος Του Θεού μόνο ο άνθρωπος απελευθερώνεται απο τα πάθη και τις επιθυμίες που τον δουλαγωγούν εις το να πράττει το κακό,το άδικο το ανήθικο γενικά το άνομο. Πράττοντας οι άνθρωποι το κακό καθίστανται παραβάτες του θείου νόμου, υπακούοντας δηλ.στον εαυτό τους αντί να υπακούουν στον Θεό που Τους έπλασε και τους έδωσε το δώρο της ζωής ακριβώς για να ζουν εν αρμονία ,σε μία οικογένεια ,όπου όλοι οι άνθρωποι θάπρεπε φυσιολογικά να είναι αδελφοί και να αγαπούν και τιμούν και σέβονται τον ίδιο Εναν Θεό Πατέρα!

Πρέπει να τονίσουμε ότι ο Θεός βλέπει όλους τους ανθρώπους ως δημιουργήματά Του ανεξαρτήτως των χωρισμών που έχουν κάμει οι άνθρωποι ως λαοί μεταξύ τους που η αιτία είναι η διαφορετική εκάστου λαού εθνοθρησκευτική ταυτότητα...προιόν υπερηφανίας,καταδυνάστευσης ενός εναντίον του άλλου,εγωπαθείας,μίσους...ένεκα δηλ των παθών και επιθυμιών των ασύνετων καρδιών τους έσπειραν έχθρα ,διαμάχη και θέρισαν θάνατο ...απώλεια ζωής καθόσον απεστάτησαν απο τον ένα Πατέρα και Θεό και εματαιώθησαν λατρευοντες ψευτικους κατασκευασμένους θεούς είδωλα δικής τους κατασκευής και επινόησης ,στην ουσία λάτρευαν τον πονηρό εαυτό τους ως άνθρωπο θεό με τα όλα του τα φθαρτά και διεφθαρμένα συμπράγκαλα τους ,δηλ αυτοανακηρύχθηκαν υπεράνθρωποι κηρύσσοντας ακόμα και την αθανασία τους σκαρφιζόμενοι ένα βολικό εν φαντασία ψυχαθάνατο ιδεαλισμό...-εργαζόμενοι το κακό αναισθητούντες εαυτούς ακορέστως χωρίς όρια μέχρι και πάθη ατιμίας ασελγούντες παρα φύση και ενάντια στη φυσική χρήση των σωματων τους.

Πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι η ονομασία Ισραήλ δεν αποτελεί εθνοθρησκευτική ταυτότητα αλλά πνευματική διότι ο Ιακώβ ήτο παιδί του Αβραάμ και ονομάσθηκε Ισραήλ του Θεού επειδή ακριβώς ήταν υπάκουος στον ένα αληθινό Θεό του Αβραάμ είχε δηλ την ίδια πίστη του τέκνου του Θεού Αβραάμ. Μονο δηλ ο κατα πνεύμα Θεού ζων εν υπακοή Ισραηλίτης ήταν ο αληθινό Ισραηλίτης του Θεού παιδί ένεκεν της υπακοής στον Ένα Θεό ,τον Ζώντα στους αιώνες! Γι αυτό και όσοι υπακούουν στον θεό της ζωής παι΄ρνουν και τις ιδιότητες της ζωής ως εν υπακοή πίστεως ανυποκρίτου τέκνα υπακοής ,τέκνα υιοθεσίας που δεν χάνεται επειδή προέβλεψε ο Θεός δια του πρώτου Μονογενούς Υιού Του να αναδημιουργήσει τον πεπτωκότα άνθρωπο!

" Ο Ιησούς δεν υπήρξε Χριστιανός ήταν καθ'όλα Ιουδαίος"! έγραψε ο Γιούλιους Βελχάουζεν και όπως σημειώνει ο Ραβίνος Ηλ.Σαμπετάι " δηλαδή δεν εκήρυξε καμιά νέα πίστη,αλλά δίδαξε τους ανθρώπους να τηρούν την βούληση του Θεού.Και όπως πρεσβευουν οι Ιουδαίοι η βούληση του Θεού ενυπάρχει στον Νόμο του Μωυσέως και στα λοιπά βιβλία της Βίβλου!"

Συνεπώς ο αληθινός ακολουθητής της Μονοθειστικής διδαχής του Χριστού ,αυτός είναι ο αληθινός χριστιανός και ο οποίος ακολουθεί τον Νόμο του Μωυσέως που ενυπάρχει στην Βίβλο. Αρα κοινή η οδός που περπατεί ο πιστός του Θεού ο υπακούων στη βούληση του Θεού που είναι καταγεγραμμένη και στον Νόμο του Μωυσέως αλλά και στην Διδαχή του Χριστού ο ο οποίος δεν κατέλυσε τον Νόμο της ορθής πίστης που ήταν απο Αβραάμ-Μωυσή και στους προφήτες αλλά ήλθε να εκπληρώσει και να εκτελέσει και να διδάξει για να ονομασθεί μέγας εν τη βασιλεία του Θεού δηλ να εισέλθει σ αυτήν πρώτος ως άξιος μέτοχος εις την μεγαλωσύνη του Υψίστου Θεού(μεγάλοι είναι οι εισερχόμενοι -ελάχιστοι οι μη εισερχόμενοι διότι αθετούν έστω και μία ελαχίστη των εντολών σκεφθείτε να αθετούν περισσότερες ή και όλες...)κατά Ματθ ευαγ. 5,17-19

Η πίστη στον ένα Θεό ισχύει απαράλλακτη σε όλους τους ακολουθούντες τη πίστη αυτή που θέλει ο Θεός και που μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξής πρόταση "ότι οι οφθαλμοί του Παντοδυνάμου είναι επι εκείνων που φοβούνται και σέβονται Αυτόν τηρούντες τα διατάγματα και τις εντολές Αυτού" και επειδή κανείς δεν μπορεί πλήρως να εκτελέσει λόγω της αδυναμίας της σαρκός όλα στην εντέλεια...όρισε ο Ιδιος ότι "η ευαρέσκειά Του θα συνεχισθεί σε όλους τους ανθρώπους που διευθετούν και διορθώνουν την οδό τους ενώπιόν Του"!

Και αυτόν ακριβώς τον νόμο της εν χάριτι διόρθωσης και διευθέτησης ήλθε να κατασκευάσει ο Χριστός για να οδοιπορήσει ο λαός του Θεού ,ο ένας ,ο εν πνεύματι υπακοής λαός Ισραήλ που συμπεριλαμβάνει κατα την ευδοκία και την φιλανθρωπία του Θεού και τους ερχομένους εκ των Εθνών προσήλυτους εν μετανοία θέλοντας υπακούσαι στον Μονοθεισμό του Ισραήλ!
Άρα ο Χριστιανισμός είναι ταυτόσημος με τον Ισραηλιτικό Μονοθεισμό και δεν υπάρχει αντιδικία ,ούτε διαμάχη και όχι βέβαια οποιαδήποτε έννοια δίωξης και αποσυναγώγησης μεταξύ των!

Όλο το πρόβλημα έγινε με την εισαγωγή του τριαδοθεισμού των Εθνικών που σφετερίσθηκαν το έργο του Χριστού και χρησιμοποίησαν το όνομα του Χριστού στην σκοπούμενη εαυτοσυστημική τους θρησκευτοδοξία και ματαιοδοξία!
Ο Ισαάκ Νεύτων ανέφερε και απέδειξε ότι το δόγμα της τριάδος έκαμε τη μεγαλύτερη ζημιά στο έργο του Θεού...και ήταν έργο συνέργειας ρωμαιοκαθολικής και ελληνορθοδόξου τριαδικοποίησης του Θεού!

Διαχρονικά ο λαός Ισραήλ πάντοτε εδιώκετο για τον Μονοθεισμό του απο την πολυθεία των Εθνών...πάντοτε ο πιστός κατά πνεύμα λαός Ισραήλ εδιώκετο έτσι και μετά την εισαγωγή στην ιστορία της τριθείας απο τους λεγομένους "χριστιανούς" καλύτερα εθνοχριστεπώνυμους της εθνο-απείθειας επεκτάθηκε βάναυσα και ανελέητα και στους αληθινούς χριστιανούς Μονοθειστές! Ετσι όλοι οι Ισραηλίτες του Θεού, και οι εκ καταγωγής και ομοιότητας κατα την πίστη του Αβρραάμ αλλά και εξ εθνών προσήλυτοι Μονοθειστές αληθινοί ακολουθητές του Χριστού διώκονται ένεκεν του Μονοθεισμού τους απο τους Εθνικούς τριαδοθειστάς!

Ο Μπέρναρντ Κάσπερ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι πάντοτε ο λαός Ισραήλ ήτο " υπο την σκιάν της δισχιλιετούς χριστιανικής και ισλαμικής αντιουδαικής πολεμικής" και ο Γιώργος Παμπούκης στο βιβλίο του "Στην τροχιά του Ενός Θεού" γράφει..." Συναρπαστικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η ιστορία του εβραικού λαού μετά την εμφάνιση του Χριστιανισμού και ιδιαίτερα όταν ΄γινεται η κτρίαρχη πλέον θρησκεία του κράτους.έκτοτε με πρόσχημα την ιδιότητα του"θεοκτόνου" η οποία αυθαίρετα και ανιστόρητα αποδίδεται συλλογικά πλέον και αδιαλείπτως στον λαό των Εβραίων,ολόκληρος ο χριστιανικός κόσμος,με εμφανή την εκ των παρασκηνίων πρωταγωνιστή (αυτονομαζομένη Εκκλησία) του "αγαπάτε αλλήλους"....για μιάμιση χιλιετία επιδίδεται στο μεγαλύτερο και σαδιστικότερο ανθρωποκυνηγητό που γνώρισε ποτέ η ιστορία..Τα αίτια,οι απίστευτες εξελίξεις...του μέγιστου αυτού διαχρονικού εγκλήματος που διέπεραξαν οι οπαδοί του γλυκύτατου Ιησού...αφήνουν στον αναγνώστη μιά κυρίαρχη γεύση...ότι το ανθρώπινο θηρίο...παραμένει πανίσχυρο και αμετάβλητο ανα τους αιώνες"

Το ίδιο μένος και ανελέητο ανθρωποκυνηγητό διέπραξαν οι δήθεν χριστιανοί , μάλιστα όλοι ενωμένοι στο όνομα της τριάδος παπικοί και ορθοδόξιοι αλλά και διαμαρτυρόδοξοι εναντίον των αιρετικών Μονοθειστών αντιτριαδιστών που ακολουθούσαν με θάρρος και πίστη την μονοθειστική διδαχή του Χριστού. Αυτό το αναφέρει ο Κοντορσέ στο βιβλίο του σχεδίασμα για την πρόοδο του ανθρώπου! Γράφει ο Κοντορσέ που περιγράφει τα θρησκευτικά δρώμενα κατά τον μεσαίωνα και μετέπειτα..."η θρησκευτική μισαλλοδοξία ήταν το κοινό χαρακτηριστικό όλων των θρησκευτικών παρατάξεων και την ενέπνεαν σε όλες τις κυβερνήσεις.Οι οπαδοί του παπισμού καταδίωκαν όλες τις προτεσταντικές ομολογίες.Αυτές αναθεμάτιζαν η μία την άλλη,αλλά συνασπίζονταν ενάντια σε όσους αντετίθεντο στο τραδικό δόγμα,οι οποίοι επιδεικνύνοτας μεγαλύτερη συνέπεια,είχαν υποβάλλει όλα εξ ίσου τα δόγματα στην εξέταση αν όχι του ορθού λόγου,τουλάχιστον μιάς λελογισμένης κριτικής και δεν θεωρούσαν πως όφειλαν να απαλλαγούν απο κάποιες παραδοξότητες μόνο και μόνο για να επιμένουν σε άλλες το ίδιο εξοργιστικές"

Προσέξτε όλες οι αλληλοαναθεματιζόμενες προσταντικές ομολογίες συμφωνούσαν με τον καθολικισμό ως προς την δίωξιν των Μονοθειστών αντιτριαδιστών (συνασπίζονταν ενάντια σε όσους αντετίθεντο στο τραδικό δόγμα) , και όλοι μαζί κυνηγούσαν τους αδελφούς εκείνους που με τόλμη πίστης στον Θεό , παρά στους ανθρώπους , αντιτίθεντο στην εξωβιβλική τριαδολογία.

Γι αυτό οι εθνοτριαδιστές που και οι ίδιοι δεν μπορούν να εννοήσουν ότι εθελοπιστευουν...υπεραμύνονται της μη λογικής πίστης εις τον τριαδικό άγνωστο Θεό δηλ.κηρύττουν και καθοδηγούν, ότι μόνο με μυστηριακή αγνωστικιστική επινοητικότητα ,ευρίσκει κάποιος τον τριαδικό Θεό!
Στην ουσία οι θρησκείες των ανθρώπων εναντιώνονται στη λογική λατρεία που είναι η μόνη αποδεκτή απο τον Θεό!

Ο Χριστός ποτέ δεν μίλησε ότι ήταν ο Θεός αλλά έλεγε και διακήρυττε ότι ήτο ο υιός του ανθρώπου ,όχι δηλ θεάνθρωπος ή δεύτερο πρόσωπο της τριάδος ή ο θεός ό ίδιος που δυστυχώς κηρύττουν οι τριαδιστές ηγήτορες ενός αυτοδιαχειριζόμενου τριαδικού δεσποτισμού της σαρκός τους!

Ο εθνοτριαδισμός μορφή έχει ευσεβείας αλλά αρνείται την δύναμη αυτής αφού είναι εν ασεβεία και απειθεία περί την πίστη την αγία που θέλει και απαιτεί ο Ενας και Μοναδικός Θεός,ο Υψιστος απο τους ανθρώπους όλης της γης! Ο εθνοτριαδισμός είναι η διεθνής δογματική εθελοθρησκεία με τις επι μέρους άπειρες αυτοδιαιρέσεις που αρέσκονται να ποιούν για να συστήνουν τους ηγεμονίσκους τους πάντοτε όμως εν αυτώ τω ιδίω και απαραβάτω πλαισίω του τριαδισμού!

Παρουσιάζοντας τον Θεό ως τριαδικό οι τριαδοθειστές διαιρώντας δηλ. τον Θεό σε ομιλία,πρόσωπο και πνεύμα εγκαθιδρύθη παγκοσμίως ο εθνικοτριαδισμός αντί του Χριστιανισμού ! Έτσι δημιουργήθη χάσμα μέγα μεταξύ του Εβραικού Μονοθεισμού και του εθνικού χριστεπώνυμου τριθεισμού...ου συγκοινωνώσιν πλέον λόγω πλήρους ασυμβατότητας!

Όμως αφαιρώντας απο την μέση την πλαστή τριαδικότητα του εθνικού κληρικαλισμού, αφαιρείται το σκάνδαλο διαχωρισμού διαίρεσης της κοινής πίστης στον ένα και Μοναδικό Θεό του Αβραάμ ,αλλά και του Χριστού και όλοι οι εν τω Μονοθεισμώ συμφωνούντες, λατρεύουν εν πνεύματι και αληθεία τον Ένα Υψιστο Θεό της ειρήνης και της συμφιλίωσης!

Καθίσταται εφικτή ,λογικά και πρακτικά εννοήσιμη πλέον η ιδέα προσέγγισης ή καλύτερα ταύτισης του αληθινού Μονοθειστικού Χριστιανισμού με τον αληθινό Ιουδαικό Μονοθεισμό! Λέμε αληθινό ως επιθετικό προσδιορισμό του Μονοθεισμού γιατί τους αληθείς προφήτες που απέστειλε ο Θεός τους εφόνευαν οι δοτοί ψευδοπροφήτες του λαού Ισραήλ και το ίδιο έγεινε και στην περίπτωση του Ιησού Χριστού τον οποίο είχε προφητευσει ο Μωυσής ως προφήτη "ως εμέ" που θα σήκωνε εσχάτως ο Θεός αλλά και ο Αβρραάμ για τον οποίο ο Χριστός είπε ότι είδε την ημέρα την εμήν και εχάρη ...και στηλιτευοντας την υποκριτική τους πίστη είπε στους απειθείς εβραίους που ήθελαν να τον φονεύσουν ότι εσείς μισείτε αυτόν ,στον οποίο ο Αβρράμ εχάρη όταν προείδε την έλευσή του !

Πάντοτε οι πιστοί Εβραίοι και οι πιστοί Χριστιανοί πίστευαν και πιστεύουν στον Μονοθεισμό του αληθινού Θεού και δεν ανέχονται την αλλοίωσης της πίστης στον τριαδικό θεό του Πάπα και των τριών ιεραρχών και όλου αυτού του τριαδοιερατείου!

Τα παιδιά του Αβραάμ είναι τα παιδιά της πίστεως στον ένα και μοναδικό Θεό του Αβραάμ αλλά και του Χριστού διότι ο Αβραάμ και ο Χριστός στον ίδιο Θεό προσευχονταν και λάτρευαν εν πνεύματι και εν αληθεία.

Καμία ιδέα τριαδικότητας δεν επιτρέπετο στον λαό Ισραήλ-ήταν κάτι αδιανόητο στους πιστούς Ιουδαίους η τριθεία,ή τριμορφηθεία...κάτι που οι εθνικοί συνήθιζαν να έχουν όχι μόνο τρεις αλλά και δεκατρείς θεότητες!

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 06 Δεκέμβριος 2016 01:49
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB