cd  ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚ ΘΕΟΥ ΙΕΡΑΡΧΙΑ: Ο ΠΑΤΗΡ, Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΜΑΪΟΣ  2021   

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27  28  29  30 
31            

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚ ΘΕΟΥ ΙΕΡΑΡΧΙΑ: Ο ΠΑΤΗΡ, Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 05 Μάιος 2016 09:18

"Πας όστις παραβαίνει και δεν μένει εν τη διδαχή του Χριστού Θεόν δεν έχει• ο μένων εν τη διδαχή του Χριστού, ούτος έχει και τον Πατέρα και τον Υιόν. Β΄Ιωάν.1,8-9

Προηγουμένως ο απ.Ιωάννης αναφέρει στο εδ.6«Και αύτη είναι η αγάπη, να περιπατώμεν κατά τας εντολάς αυτού. Αύτη είναι η εντολή, καθώς ηκούσατε απ' αρχής, να περιπατήτε εις αυτήν

"Θέλω δε να εξεύρητε, ότι η κεφαλή παντός ανδρός είναι ο Χριστός, κεφαλή δε της γυναικός ο ανήρ, κεφαλή δε του Χριστού ο Θεός" Α΄Κορ.11,3

Λέγει ο Χριστός: "Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή· ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι' εμού" Ιωάν.14,6

Για να πάμε στον Πατέρα δεν πάμε με άλλο τρόπο παρά μόνο δια της υπακοής στον Χριστό,δηλαδή με υπακοή στη Διδαχή Του όλη , όχι επιλεκτική,όχι όπως ο καθένας θρησκευτόδοξα διαλογίζεται ...αυτό σημαίνει να έχουμε προσωπική σχέση με τον Χριστό και όχι όπως κατανοεί ο καθένας τον Χριστό,συναισθηματικά,εικονιστικά, θρησκευτικά γενικώς.Προσωπική σχέση με τον Χριστό σημαίνει ότι όλοι οι δικοί Του ως μέλη του σώματός Του είναι υπάκουοι κατα πάντα στη κεφαλή τους που είναι ο Χριστός μόνο.

Τα μέλη του σώματός Του ,η Εκκλησία Του δηλ. δεν έχει επικεφαλής κανένα θρησκευτικό ιεράρχη με οποιαδήποτε διδαχή διαφορετική απο αυτά που είπε και δίδαξε ο Χριστός. Αν εμείς νομίζουμε ότι επειδή ο Χριστός πέθανε για μας σωθήκαμε μόνο με αυτό τότε κοιμώμεθα επι κορυφής καταρτίου.

Αυτό είναι η αρχή,η γέννησή μας ...αν δεν μεγαλώσουμε πνευματικά υπακούοντας μόνο στη διδαχή Του και δεν αποδείξουμε στη πράξη την μετάνοιά μας,αποστρεφόμενοι την οποιαδήποτε ματαιολογία της βασιλεύουσας χριστεπώνυμης θρησκευτικής συνείδησης...τότε δεν έχουμε ζωή Πνεύματος Χριστού,αλλά ζωή θρησκευτοπάθειας.

Ακολουθούντες την οδό της θρησκευτικής συνείδησης με επικεφαλείς καθοδηγητές ιεράρχες αναμορφωμένους ή όχι, επιτετραμένους ιεροεξεταστές, αμβωνορήτορες σοφιστικής ανθρωποθεολογίας κλπ δεν μπορούμε ,όχι να να πάμε στον Θεό,ούτε και να πλησιάσουμε δεν μπορούμε και το χειρότερο παίρνουμε στο λαιμό μας και τους αμαθείς και ακάκους.

Ο απ.Ιωάννης το λέγει καθαρά"Πας όστις παραβαίνει και δεν μένει εν τη διδαχή του Χριστού Θεόν δεν έχει• ο μένων εν τη διδαχή του Χριστού, ούτος έχει και τον Πατέρα και τον Υιόν".
Ο Χριστός δεν πίστευε σένα τριαδικό Θεό,ούτε στις γραφές υπήρχε τέτοια διανοητική σύλληψη. Ούτε φυσικά ο Αβραάμ πίστευε σένα τριαδικό θεό,ούτε ζήτησε να ερευνήσει την φύση του Θεού όταν τον κάλεσε να βγει απο τον λαό του και τις ειδωλολατρικές-πολυθειστικές παραδόσεις της πατροσυγγενείας του.

Ο Χριστός μόνο εξήγησε τον αόρατον Θεό και Πατέρα Του και αν δεν μας φθάνουν οι εξηγήσεις Του τότε αληθώς είμαστε σε θρησκευτική μυστηριακή σύγχιση.
Οι εβραίοι πιστοί δεν έψαχναν να βρουν ποιά είναι η φύση του Θεού διότι πίστευαν σ'ένα Θεό προσωπικό και μοναδικό και συγκεκριμένο,τον Θεό του Αβραάμ,του Ισαάκ..,ένα Θεό γνωστό με αυτά τα στοιχεία επίγνωσης και έτσι Τον γνώριζαν και Τον πίστευαν ,δεν έβαζαν τον Θεό στο μικροσκόπιο της απείθειας για να βρουν ποιά είναι η φύση Του,ποιά είναι η ουσία Του!
Αυτά όλα ήταν επιννοήσεις εφευρέσεις του ελληνιστικού τρόπου σκέψης που πίστευαν σε πολλούς θεούς αγνώστους και γι αυτό έψαχναν και εματαιόνονταν εις την θρησκευτική πιθανολογία και ποτέ στην αλήθεια του πνεύματος του Θεού , στον Οποίο δεν επείθοντο αλλά στους εθελοθρησκευτικούς διαλογισμούς τους.

Είναι ανάγκη να μιλάμε καθαρά την πνευματική γλώσσα του Ευαγγελίου του Χριστού όχι σύμμεικτη με θρησκευτικές εξωβιβλικές παραδόσεις χειρότερες των Φαρισαίων που τουλάχιστον δεν έφευγαν απο το γράμμα του νόμου,εδώ στην μεταποστολική εποχή οι χριστεπώνυμοι ξέφυγαν και απο γράμμα του νόμου της πίστης λέγοντας πράγματα μη γεγραμμένα...

Ας προσέξουμε αδελφοί:Η μυστηριακή ασάφεια της τριαδoλογίας είναι βασικό εμπόδιο στη προσωπική σχέση υπακοής πίστης του καθενός μας με τον Χριστό,την κεφαλή μας και άρα εμπόδιο στο να είμαστε αρεστοί εις τον Θεό Πατέρα που είναι η κεφαλή του Χριστού!

Ο απ. Παύλος μιλάει στου Κορίνθιους και τους ενθαρρύνει ... " Μιμηταί μου γίνεσθε, καθώς και εγώ του Χριστού. Σας επαινώ δε, αδελφοί, ότι εις πάντα με ενθυμείσθε, και κρατείτε τας παραδόσεις, καθώς παρέδωκα εις εσάς. Θέλω δε να εξεύρητε, ότι η κεφαλή παντός ανδρός είναι ο Χριστός, κεφαλή δε της γυναικός ο ανήρ, κεφαλή δε του Χριστού ο Θεός."(κεφ.11,1)

Με την λέξη κεφαλή αντιλαμβανόμαστε την ιεραρχία,την εξουσία, μεταφορικά συμβολίζει την έννοια του αρχηγού και του ηγέτη . Προτάσσεται η έννοια της υπακοής η οποία όμως έχει απόλυτη σύνδεση με την αγάπη,φαίνεται δε απο τα λόγια του Κυρίου: ”εάν Με αγαπάτε να τηρείτε τις εντολές Μου” Η έννοια στο θείο κείμενο είναι μεταξύ απόλυτα διακριτών προσώπων, δηλαδή η γυναίκα σε σχέση με τον άνδρα της, ο άνδρας σε σχέση με τον Χριστό,ο Χριστός σε σχέση με τον Πατέρα Θεό. Έχει ιδιαίτερη σημασία το εδάφιο διότι αναφέρεται διαχρονικά και όταν ο Χριστός ήταν επι της γης και τώρα ενδοξασμένος στα δεξιά του Πατρός,του Παλαιού των Ημερών(Δαν.7:13) στον οποίον προσήλθε μετά την ανάληψή Του. Διαβάζουμε... "Είδον εν οράμασι νυκτός και ιδού, ως Υιός ανθρώπου ήρχετο μετά των νεφελών του ουρανού και έφθασεν έως του Παλαιού των ημερών και εισήγαγον αυτόν ενώπιον αυτού."

Η Ιεραρχία ορίζεται απο τον Θεό και κανένας δεν μπορεί να την τροποποιήσει!Κανείς δεν μπορεί να κάμει υπέρβαση ιεραρχίας...δηλ να πάει στον Θεό παρακάμπτοντας τον Χριστό! Είναι άλλωστε γεγραμμένος ο λόγος του Χριστού:" Oυδείς έρχεται στον Πατέρα Μου Θεό παρά μόνο δι Εμού"!
Είναι πάντοτε λοιπόν ισχύουσα και αμετάβλητη η θεία ιεραρχία και είναι η εξής: O Θεός ο Ύψιστος, η κεφαλή του Χριστού ! Ακολούθως ο Χριστός είναι η κεφαλή του σώματος της Εκκλησίας Του,όλων των σωζομένων,των υπακουόντων στον αρχηγό και τελειωτή της πίστης τους.Εκ τούτου καθίσταται σαφές ότι οποιαδήποτε ιδέα περί ισότητας θέσεων ή οντοτήτων στην ιεραρχική τάξη που ορίζει ο ύψιστος Θεός είναι μη προβλεπόμενη απο το θείο γεγραμμένο και απαγορεύεται οποιοσδήποτε περι τούτου ανθρώπινος δογματισμός!

Ως πιστοί του Χριστού ακολουθούμε την ιεραρχία που ο Θεός έδωσε εντολή , δηλ. υπακούμε στον Χριστό κατά πάντα ως κεφαλή μας και έτσι δια του Χριστού , του μεγάλου μας Αρχιερέως ερχόμαστε ενώπιον του Πατρός μας Θεού,του Ύψιστου,που ως Υψιστος σημαίνει ότι είναι υπεράνω των πάντων . Έτσι μόνο μπορούμε να αρέσουμε στον Θεό και να είμαστε αποδεκτοί ενώπιόν της μεγαλοσύνης αν υπακούμε στον Χριστό Αυτού και αυτό σημαίνει ότι αυτομάτως δεν αναγνωρίζουμε όλες τις ιεραρχίες των ανθρωποθρησκευτικών συστημάτων του κόσμου τούτου!

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 08 Αύγουστος 2017 19:23
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB