cd  ΝΕΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

         ΑΠΡΙΛΙΟΣ 
 2023       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
 3  5  6 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΝΕΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Μόνο ο Θεός μπορεί να σου δώσει ένα νέο όνομά δικό σου,κατάδικό σου,που δεν θα ανήκει σε άλλον,που θα σε προσδιορίζει ως νέο αιώνια μοναδικό άνθρωπο.Η φράση σε β΄πρόσωπο είναι για κάθε ακούοντα την πηγή της σοφίας Θεού που αποκαλύφθηκε δια του Χριστού στους ανθρώπους. Όλα τα ονόματα των τεθνεώτων είναι τραγικά ίδια και δούλα αμνημόνευτα καθόσον εφήμερα και πλησίον αφανισμού. Κανένας δεν θα υπάρχει για να θυμάται έκαστος τον άλλον,όσο κι αν οι εφήμεροι εφημέριοι αυτού του κόσμου των νεκρών προσπαθούν με κόλυβα και μνημόσυνα να εκβιάσουν μιά μνήμη που δεν υπάρχει...

Ο Montaigne έγραφε στο δοκίμιο του περί δόξας...μιλώντας για την φήμη έλεγε: " δεν ΄έχω άλλο τρόπο να αντιληφθώ τη φήμη,το όφελος ή την ευχαρίστηση παρά μόνο σαν ματαιότητα μιάς φανταστικής γνώμης...γιατί το να περιμένω να την αποκτήσει το όνομά μου,πρώτον δεν έχω όνομα που να είναι αρκετά δικό μου:απο τα δύο που έχω,το ένα είναι κοινό σε ολόκληρη τη γενιά μου,ίσως και σε άλλες...η αλλαγή μιάς μόνο συλλαβής θα μπερδέψει τις μοίρες μας,'ετσι ώστε να έχω μερίδιο στη δόξα τους,και εκείνοι στη ντροπή μου...'οσο για το άλλο όνομά μου ( Michel),ανήκει σε οποιονδήποτε θελήσει να το πάρει.έτσι θα τιμούσα ίσως ένα διαρρήκτη αντί για μένα.Κι έπειτα αν θα είχα ένα ιδιαίτερο διακριτικό,τι θα μπορούσε να χαρακτηρίζει όταν πιά δεν θα υπάρχω;"..ποιός απο τον κόσμο ασχολείται μαζί μας,καταγράφει τον ατομικό θάνατό μας ή ότι μας συμβαίνει ; Ο κόσμος δεν γράφει ιστορίες για τόσο "ασήμαντα" πράγματα...όσο είναι η ζωή και ο θάνατος ενός απλού "ανώνυμου" ανθρώπου).Πόσους ενάρετους ανθρώπους έχουμε δει να επιζούν της ίδια τους της φήμης...Πόσοι επενδύουν σ'αυτή " τη φανταστική και παράδοξη ζωή και πάνε να χάσουν την αληθινή και ουσιαστική ζωή και να δεσμευτούν σε ένα αιώνιο θάνατο;
Οι σοφοί βάζουν ένα πιο ωραίο και πιο δίκαιο στόχο...Η ανταμοιβή μιάς καλής πράξης είναι η ίδια η πράξη(Σενέκας)...Οι πράξεις της αρετής είναι απο μόνες τους εξαιρετικά ευγενείς για να επιζητούν άλλη ανταμοιβή πέρα απο την ίδια τους την αξία,και κυρίως για νατη ζητούν στη ματαιότητα των ανθρώπινων κρίσεων."

Όμως ο Θεός δεν απολύει δικαίους και αδίκους,ενάρετους και ανήθικους αλλά Είναι εκείνος Δίκαιος και καταγράφει το πνεύμα(πνευματική υπόσταση) κάθε ανθρώπου που έζησε επι της γης. Ματαιότητα είναι οι άνθρωποι να επιζητούν την ανταμοιβή των αρετών (αν τις έπραξαν) απο την εφήμερη κοινή ανθρώπινη μνήμη.Επειδή υπάρχει θάνατος έλεγε πάλι ο Montaigne ολόκληρη η ζωή πρέπει να είναι μιά προετοιμασία για την ύστατη στιγμή,ενώ ο θάνατος ανάγεται σε σκοπό και κριτήριο της πρότερης ύπαρξης.Ο θάνατος του σχεδόν ταυτισμένου με τον εαυτό του ...φίλου του La Boetie τον επιρεάζει και γράφει ένα δοκίμιο με τίτλο¨η φιλοσοφία είναι μελέτη θανάτου".

Ο βίος του ανθρώπου δεν είναι μιά προετοιμασία υποδοχής του θανάτου αλλά είναι μιά προετοιμασία υποδοχής-αποδοχής της νέας ζωής που βασίζεται στη πίστη στον Θεό που ανασταίνει τους νεκρούς δια του Χριστού! Και τούτο δυνατό και βέβαιο γιατί τα αδύνατα παρ ανθρώποις δυνατά παρα τω Θεώ!Η Υπεσχημένη απο τον Θεό Ανάσταση των νεκρών προς ζωή, είναι το μελλοντικό έσχατο που έδωσε νόημα και σκοπό στην ανθρώπινη ιστορία, και αναίρεσε την τραγική εφημερότητα των ανθρώπων.Όμως όλο το παραπάνω ισχύει μόνο για τον μετανοημένο άνθρωπο που δέχεται τον Χριστό ως Λυτρωτή και Κύριό Του!

Ο Θεός θα δώσει στο δικαιωμένο εκ πίστεως άνθρωπο ένα νέο όνομα ,μοναδικό και αιώνια υπαρκτό και θα είναι προσωπικό του αφου θα το γνωρίζει μόνο ο λαμβάνων... "ο εχων αυτί ας ακούσει τι το πνευμα λεγει προς τις εκκλησίες ,εις τον νικώντα θα δωσω εις αυτόν να φάγει απο το μαννα το κεκρυμμενο και θα δωσω σ'αυτόν ψηφο λευκη και επι την ψηφο ονομα καινούργιο γεγραμμενο το οποίο ουδεις γνωρίζει παρά μόνο ο λαμβανων" Αποκ.2,17-18

Ένα όνομα άξιο της νέας Δημιουργίας του Θεού,των νικητών πιστών Υιών του Θεού,εκείνων που έφεραν αξίως το όνομα του Χριστού ως Κυρίου τους,των αδελφών του Χριστού! Το όνομα αυτό θα το δώσει ο Θεός όχι η εκάστοτε σήμερα κοσμική θρησκευτική ενορία σε συνεργασία με το γήινο δημοτολόγιο που παρέχουν σωρηδόν ονόματα αναλώσιμα .
Στο Δημοτολόγιο των πολιτών της Ουράνιας Ιερουσαλήμ είναι γραμμένο με το αίμα του Χριστού το νέο όνομα των λυτρωμένων του Χριστού!

O Αβραάμ πίστευε στη Ανάσταση...αυτή έβλεπε ως λύση και όχι την ανθρώπινη επιννόηση αντιμετώπιση του θανάτου ,μιά απο χέρι αφερέγγυα πρακτική.Ο Αβραάμ δεν έβλεπε τον θάνατο του Ισαάκ αλλά έβλεπε-πίστευε στην ανάστασή του! Ο Αβραάμ πίστευε στον Θεό που ανασταίνει τους νεκρούς και όχι στη δική του ανθρωποκεντρική γνώμη! Μπορεί να μη ξέρουμε το γιατί και το διότι αλλά μπορούμε να γνωρίσουμε Εκείνον που δίνει την σωτήριο εξήγηση. Σωτηρία απο τον θάνατο δεν μπορεί ο άνθρωπος να δώσει,είναι πέραν των δυνατοτήτων του. Αυτό δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φιλοσοφική επιστήμη για να αντιληφθεί ο άνθρωπος ότι το μόνο σίγουρο,βέβαιο γεγονός που θα αντιμετωπίσει ,χωρίς μάλιστα να προγνωρίζει τον χρόνο άφιξης του μοιραίου,είναι αυτό τούτη η μοιραία κατάληξη του θανάτου.

Ο Θεός ο κατοικών την αιωνιότητα ,ο έχων την αθανασία είναι Δίκαιος εις τους αιώνες και δεν μπορεί να μη κρίνει την οικουμένη εν δικαιοσύνη...δεν μπορεί να έχουν ίδιο τέλος θανάτου οι δίκαιοι,οι ενάρετοι,οι της αληθείας με τους αδίκους,ασεβείς,ανήθικους πονηρούς και κακούς και για αυτό έκαμε γνωστό δια του Χριστού την δικαιοκρισία Του που μέλλει να κάμει την δική Του έσχατη ώρα!

Ο απ.Παύλος στην Αθήνα διακήρυξε αυτό ακριβώς ότι ο ο Θεός ώρισε ημέρα όπου θα κρίνει την οικουμένη εν δικαιοσύνη με ένα άνδρα που ανέστησε απο τους νεκρούς...και γι αυτό τους είπε αλλά και σε μας ...ότι είναι απαραίτητο,εκ των ων ουκ άνευ, να μετανοήσουμε έκαστος προσωπικά (εννοείται αν έχουμε υγιή επίγνωση της αμαρτωλότητάς μας ) και να εμπιστευθούμε τη ζωή μας σ' Εκείνον τον Άγνωστο Θεό που Τον αγνοούμε,αν και είναι πλησίον,δεν ήταν ποτέ μακρυά μας ο Θεός...

Τους καιρούς της αγνοίας παραβλέπει ο Θεός! Τούτο υπόσχεται το Ευαγγέλιο του Θεού της συγχώρησης: Ανάσταση απο τους νεκρούς προς ζωή αιώνια σάυτούς που εν μετανοία ακολουθούν εναρέτως το παράδειγμα του Χριστού,αυτούς που περπατούν τον βίο εμπιστεύομενοι και υπακούοντες στον Χριστό,αυτοί οι μόνοι που θα δικαιωθούν και θα αποκτήσουν δια της αναστάσεως ζωή αιώνια,θα αποκτήσουν δηλαδή και αυτοί την αθανασία ως υιοί της ανάστασης προς ζωή.

Εκτός απο την ανάσταση προς ζωή υπάρχει και η ανάσταση προς κρίση και αυτό επειδή ακριβώς ο Θεός είναι Δίκαιος και θα δώσει στον καθένα άνθρωπο ότι του αξίζει.Στην ανάσταση προς κρίση θα είναι παρόντες όλοι οι αμετανόητοι άδικοι,οι πονηροί και γόητες του κόσμου της απείθειας...αυτοί θα δώσουν λογαριασμό της ασύνετης πρακτικής που ακολούθησαν εν τω βίω τους,και θα είναι αναπολόγητοι για τον ηθελημένο αγνωστικισμό μας,την θανάσιμη αμέλειά μας,την εγωπαθή αφέλειά μας!

Το αποτέλεσμα της κρίσεως είναι το κρίμα και αυτό είναι στο λαιμό τους ως περιδέραιο απωλείας. Μόνο ο Θεός μπορεί να απωλέσει και αυτό θα κάμει για τους αμετανόητους και απώλεια είναι ο δεύτερος θάνατος που είναι αιώνιος. Ο δεύτερος θάνατος είναι αυτό που πρέπει να μας φοβίζει...όχι ο πρώτος θάνατος που συμβαίνει σε όλους,αυτός λέγεται ύπνος,όπως ο ίδιος ο Χριστός τον αναφέρει γιατί πολύ απλά υπάρχει η πρωία της αναστάσεως την οποία έχει ορίσει ο Θεός στο τέλος των καιρών της ανθρώπινης ιστορίας.

Η Απώλεια ,ο δεύτερος θάνατος είναι για όλους αυτούς που συνέστησαν τον άδικο εαυτό τους ως θεό και απέρριψαν τον Θεό τον Δίκαιο τον Ζώντα εις αιώνες. Απορρίπτονες οι άνθρωποι τον Χριστό που έστειλε ο Θεός για αναλάβει τις ανομίες μας,απορρίπτουν τη σωτηρία τους και μένουν εν τη κρίσιμη αμετανοησία τους.

Γιατί να χαθείτε! μας παρακαλεί όλους ο Θεός...Βλέπει το τέλος μας και μας παρακαλεί σώθητε πάντα τα έθνη και οι λαοί,κοιτάξτε στο έργο σωτηρίας, συγχώρησης, συμφιλίωσης που Έκαμα για να μη απωλεσθείτε,κοιτάξτε με μετάνοια ,αλλάξτε την αυτοκτονική σας πορεία με την παροχή Ψήφου Εμπιστοσύνης όχι στον άφρωνα εαυτό σας αλλά σε ένα Κυβερνήτη δικό Μου,τον ίδιο τον μονογενή Υιό Μου που σας δίδω υπέρ της ζωής σας, για να σας οδηγήσει με ασφάλεια,με προστασία,με προσωπική αγάπη και φροντίδα απο σήμερα και για πάντα μέχρι την αιωνιότητα!

φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 Νοέμβριος 2016 22:30
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB