cd  Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ!
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

         ΑΠΡΙΛΙΟΣ 
 2023       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
 3  5  6 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 19 Οκτώβριος 2015 22:48

Ο θανατος είναι έξοδος απο τη ζωή - Η ανάσταση (των δικαίων) είναι η είσοδος στην ζωή!

"Και είπεν ο Κύριος προς εμέ: Και αν ο Μωυσής και ο Σαμουήλ ίσταντο ενώπιόν Μου,η ψυχή Μου δεν έθελεν είσθαι υπερ του λαού τούτου,αποδίωξον αυτούς απ έμπροσθέν Μου ,και ας εξέλθωσι." Ιερεμίας ιε΄,1
Εδώ ο Θεός ομιλεί προς τον προφήτη Ιερεμία και είναι οργισμένος με την απείθεια του λαού Ισραήλ και ιδίως προς τους προφήτες και ιερείς του λαού που εκήρυτταν τον εαυτό τους και όχι το θέλημα και τις εντολές του Θεού.
Το εδάφιο αναφέρει ρητά ότι ο Μωυσής και ο Σαμουήλ δεν ίστανται ενώπιον του Θεού,δηλ.δεν είναι ζώντες στη παρουσία του Θεού.

Και όταν δεν υπάρχουν στην ουράνια σκηνή ενώπιον του Θεού,δεν μπορούμε να λέμε εμείς ότι υπάρχουν με κάποια έννοια που εμείς προσπαθούμε να εφεύρουμε για να δώσουμε λύση στον θάνατο που κυριαρχεί στους ανθρώπους είτε είναι πιστοί του Θεού όπως ο Μωυσής και ο Σαμουήλ ,είτε άπιστοι όπως ο κόσμος της αμαρτίας.

Όταν λοιπόν δεν ζουν στη παρουσία του Θεού όσοι έχουν αποθάνει ,τότε είναι ευνόητο ότι δεν ομιλούν,δεν ακούν,δεν αισθάνωνται,δεν βλέπουν γιατί πολύ απλά όλα αυτά είναι χαρακτηριστικές ιδιότητες μιάς ζώσας ύπαρξης. Συνεπώς δεν πρέπει να υποκαθιστούμε την Ανάσταση των νεκρών με δογμα-θεωρία προχριστιανικής προελεύσεως...που είναι η αθανασία των ψυχών των νεκρών.
Ανάγκη λοιπόν να γιγνώσκουμε όσα αναγιγνώσκουμε...γιατί έτσι η Αλήθεια του Θεού μας ελευθερώνει! Απο τι μας ελευθερώνει η Αλήθεια;...μα απο τις διδασκαλίες και τα εντάλματα των ανθρώπων!

Ο θάνατος δεν είναι πραγματικότητα που σώζει αλλά που απολύει.Θα μου πείτε είναι αυτονόητο ,γιατί το λες; Παράδοξον ότι ο θάνατος που είναι η έξοδος απο τη ζωή για κάποιους να θεωρείται ως είσοδος εις την ζωή...όμως σημασία δεν έχει αν πιστεύει κάποιος στον αθανατοψυχικό πλατωνισμό,νέου η παλαιού τύπου αλλά αν πιστεύουμε ή όχι στον Θεό που ανασταίνει τους νεκρούς!

Και είναι αυτή η πεποίθηση εις τον Θεό που ανέστησε τον Χριστό , μία απο τα 2 προαπαιτούμενα για τη σωτηρία μας,καθόσον γεγραμμένος "Ο λόγος της πίστεως, τον οποίον κηρύττομεν. Ότι εάν ομολογήσουμε διά του στόματός μας τον Κύριον Ιησούν, και πιστεύσουμε εν τη καρδία μας ότι ο Θεός ανέστησεν αυτόν εκ νεκρών, θέλουμε σωθή·." Ρωμ.10, 9-10

Ποτέ ο θάνατος δεν είναι καλός για τον άνθρωπο.Είναι το αντίθετο της ζωής και είναι ο εχθρός του ανθρώπου,ένας εχθρός ακαταμάχητος μεν απο τον άνθρωπο αλλά όχι βεβαίως απο τον Θεό που έχει προβλέψει την κατάργησή του,καθόσον γεγραμμένο ότι..."έσχατος εχθρός καταργείται ο θάνατος"!

Ο θάνατος είναι αποτέλεσμα μιάς αρρωστημένης κατάστασης. Οι πιο πολλοί άνθρωποι δεν σκέπτονται την ύπαρξη του θανάτου.Αυτό δεν σημαίνει ότι αναιρείται η ύπαρξή του με την δική μας στρατηγική περί αποστροφής της θεωρίας του και εξωβελισμό της έλευσής του στη σκέψη μας. Είναι μιά σκόπιμη απατηλή φυγή απο την πραγματικότητα η τεχνιτή αφαίρεση της έννοιας του θανάτου απο το νοητικό πεδίο ,όπου εκεί η σπορά και ο θερισμός έχουν τις οριοθετήσεις κατά το ημών ευάρεστον και ευήλιον δοκησισοφίζειν.
Με τη εθελούσια φυγή απο την πραγματικότητα, ο καθένας επιλέγει δοκησίσοφα την αθανασία της ψυχούλας του και με μία θρησκευτική αλοιφή επικάλυψης φτιάχνει μιά πίστη της αρεσκείας του και έτσι εισέρχεται μετά βαίων και κλάδων στο χώρο της ψευδαίσθησης, στη μη αλήθεια,στο μη α-λαθεύειν ήτοι στο λαθεύειν!

Σημασία όμως έχει να βρούμε ποιός είναι Εκείνος που σώζει απο τον θάνατο,που λύνει το πρόβλημα του θανάτου και είναι βέβαια ο ορισμένος απο τον Θεό Σωτήρας του κόσμου,ο Χριστός του Θεού που είπε "Εγώ είμαι η Αλήθεια, η Ανάσταση και η Ζωή"! Είναι τα 3 βήματα της σωτηρίας που πρέπει να ακολουθήσουμε και μας τα προσφέρει ο Θεός δια του Υιού Του δια να αποκτήσουμε ζωή, εμείς όλοι που ως δούλοι της αμαρτίας υποκείμεθα εις την πραγματικότητα του θανάτου.

Προσέχουμε ότι η ζωή είναι το τελευταίο βήμα...έπεται των δύο άλλων που είναι η βιωμένη μας υπακοή στην Αλήθεια του Χριστού και η ημέρα της Ανάστασής μας απο τους νεκρούς ! Πρέπει πρώτα να ζήσουμε τον βίο μας επι της γης περιπατούντες εν τη Αληθεία και μάλιστα πιστοί έως θανάτου για να μετέχουμε στο 2ο βήμα που είναι η ανάσταση των δικαίων που θα γίνει την έσχατη ημέρα. Αυτή η ανάσταση είναι προς ζωή δηλαδή η ανάσταση που θα μας δώσει την αιώνια ζωή που είναι η είσοδός μας στη βασιλεία του Θεού , που θα μας φέρει ο Κύριός μας ,ο Χριστός ενώπιον του Θεού Πατέρα μας. Έτσι μόνο φθάνουμε στο τελικό βήμα άφιξης -στην είσοδο εις την ζωή ,στην απόλαυση της αιωνιότητος!

Ο Χριστός έδωσε την Αλήθεια,την δυναμική διδαχή του Θεού στους ανθρώπους της ευδοκίας,αυτούς που είναι ευπειθείς και υπάκουοι εις αυτήν. Η Αλήθεια του Θεού όχι μόνο ελευθερώνει τους δεσμίους απο την δύναμη της αμαρτίας,αστοχίας αλλά και τους εκχωρεί δικαίωμα ανάστασης προς ζωή αιώνια εν τη ημέρα της δεύτερης έλευσης του Χριστού.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 19 Οκτώβριος 2015 23:02
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB