cd  ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ...ΜΟΝΟ ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟΝ!
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

       
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27  28  29  30 
31            

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ...ΜΟΝΟ ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟΝ!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 05 Αύγουστος 2015 00:27

Μας βρήκες παραπεταμένους στην άκρη του δρόμου, ανήμπορους, εγκαταλελειμένους, άρρωστους, καταθλιμμένους, και ήλθες κοντά μας και έσκυψες και μας έδωσες το χέρι Σου και μας είπες στον καθένα μας: έλα σε σηκώνω,σε ανορθώνω... αν θέλεις μπορείς να Με εμπιστευθείς και να Με ακολουθήσεις και  δεν θα είσαι πια δούλος χαντακωμένος,θα σε ελευθερώσω Εγώ απο τα δεσμά της ανελεύθερης ζωής που σε καταπίνει. Έλα όπως είσαι...το μόνο που σου ζητάω να πιάσεις το χέρι Μου και να Με αφήσεις να σε σώσω από την εν τάφω ζωή σου και να σου δώσω την ελευθερία που τόσο έχεις ανάγκη. Δεν σου ζητάω τίποτα άλλο,ούτε μετάνοιες,ούτε προσευχές,ούτε γονατίσματα,νηστείες,ασκητικές ασκήσεις , αυτομαστιγώσεις και υποσχέσεις αγιοφροσύνης...

Δεν σε καταπιέζω να φέρει όλες σου τις αμαρτίες στο προσκήνιο,εδώ μέσα στο χαντάκι που είσαι μέσα στις λάσπες και τον ορυμαγδό. Δεν σου ζητώ να έχεις άγχος για όλες σου τις αμαρτίες , μικρές και μεγάλες, δεν σου ζητάω να πας κάπου να γονατίσεις σε κάποιο άνθρωπο ή σε κάποιο θρησκευτικό σύστημα να πεις αυτά που σε βαραίνουν και με άγχος να τα πεις όλα μη τυχόν και ξεχάσεις κάτι και δεν το πεις...
Σωστά λες δεν μπορώ αυτό το βάρος να τοχω μπρος στα μάτια μου και να με εκβιάζει κάποιος να το πω και να σωθώ... Αυτό κάνουν όλοι οι παρατρεχάμενοι των θρησκευτικών κοινοτήτων, πάνε στο θρησκευτικό κοινοτάρχη ...του λεν' ένα συγνώμη και μετά καθάρισαν, παίρνουν ένα συγχωροχάρτι  διαρκείας με την υποχρέωση να τηρούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα....όπως κάθε Κυριακή στην εκκλησία, να μη καπνίζεις, να προσεύχεσαι όταν τρως, ξυπνάς, κοιμάσαι ,να κάνεις και καμιά νηστεία, να κάνεις και καμιά καλή πράξη,που και που,σαν το Τοτό να περάσεις μια γριούλα απο το ένα φανάρι στο άλλο...έστω και αν δεν το θέλει η γριούλα!Γενικά να είσαι ένα ευυπόληπτο θρησκευτικό άτομο ,και να περνάς καλά, άφοβα στη θρησκευτική-κοινωνική ευημερία σου ενταγμένος, σε ένα γραμμικό σύστημα του τύπου αμαρτιο-συγχώρεσης ,αμαρτία και συγχώρηση σένα διαρκές μηχανικό αλισβερίσι μετανοησιοκρατίας και  αμαρτιοκρατίας.

Για σκέψου τώρα λίγο ...νάσαι μέσα στο χαντάκι, ημιθανής θαμένος άθαφτος και νάρχεται ένα παπάς απο πάνω και να σε πατά στο κεφάλι ,και να σε καπνίζει με το θυμιατήρι και να σου λέγει ...μετά-νόησε, μετα-νόησε, μετα-νόησε...
Μοιάζει με στρατιωτικά παράγγελμα σωματικής βελτίωσης ...δίκην ένα δύο κάτω,ένα συνεχές καψωνάρισμα ....Αυτά πρεσβεύει η συστηματική θεολογία της θρησκευτικής επιμελητείας που έχει πάρει τη θέση του Χριστού και χαρίζει αφειδώς  εγγυήσεις μετανοησιαρχίας χωρίς να έχει αυτό το δικαίωμα,... Δεν έδωσε ο Χριστός κανένα υποκαταστατικό δικαίωμα αφέσεως αμαρτιών και μάλιστα με τρόπο εκβιαστικό,καταπιεστικό και στην ουσία αποτρεπτικό για οποιαδήποτε  ουσιαστική δυναμική μετάνοια  του αμαρτωλού ανθρώπου.

Μιά γραφική παράσταση γεμάτη pics πάνω αμαρτίας-κάτω μετανοίας,πάνω αμαρτίας-κάτω μετανοίας ...μια τεθλασμένη άνω κάτω ζωής χωρίς δύναμη ανύψωσης -απελευθέρωσης απο μιά δουλεία θρησκευτοποιητικής ασεβο-ευσέβειας. Μιά τούρτα που συνέχεια σβήνεις τα κεράκια και αυτά πάντα ανοικτά να σπινθηρίζουν ,να μη σε αφήνουν να ευφρανθείς,καν να γευθείς την τούρτα των αγέννητων γενεθλίων σου που σου ετοίμασε το σύστημα θρησκευτικής ορφανοποίησης...Οι πιο πολλοί βολεύονται και καταπίνουν το χαπάκι της θρησκευτικής ευτυχίας,κάποιοι άλλοι όμως που δεν τους βολεύει η ανωφελής αφέλεια...αντιδρούν σένα σύστημα πρόσταγμα δουλικού "σκήψτε" και παραγγελμάτων καταναγκαστικών έργων υπό την επίβλεψη της θρησκευτικής αστυνομίας...

Η ταμπέλα λέγει :" η εργασιο-θρησκεία ελευθερώνει" όπου άπαντες χωρίς όνομα , μ' ένα αριθμό θρησκευτικού μητρώου στο πέτο,να υπόκεινται σε μιά απαιτητή ισοπεδωτική καταδυνάστευση και όλοι μαζί να συναυλίζονται σε μιά αλέα θανάτου... όλοι φορούν το ίδιο θρησκευτοδουλικό φασόν ιμάτιο, στενάχωρο, χωρίς πόρους,που δεν αφήνει να πάρεις αναπνοή,απαγορευτικό οποιασδήποτε απόπειρας κίνησης,ούτε καν ανάδευσης...σαν τα μωρά που κάποτε τα σφιχτοδένανε, τα φάσκιωναν και κείνα έκλαιγαν χωρίς οι άλλοι να καταλαβαίνουν τι έχουν τα έρημα και κλαίνε....Και έτσι αποτρέπονται οι άνθρωποι ...αντιδρούν στα παραγγέλματα των μεγαφώνων των θρησκευτο-στρατοπέδων που τους επιτάσσουν, σε μια δούλα υποταγή... σε ένα διαρκές Σισύφειο κύλισμα της ασήκωτης πέτρας τους με αμοιβή όχι την απάλοιψη της πέτρας αλλά αυτή την ίδια την ενασχόληση με την πέτρα...ένας άθλιος λαός να κουβαλά πέτρα μέχρι να πεθάνει , χωρίς λύτρωση,χωρίς βοήθεια, χωρίς ξεκούραση...

Το ερώτημα του Χριστού δεν είναι να μετανοήσει κάποιος μέσα στο λάκο του τάφου του, αλλά να βγει εκ του τάφου του! Εξάλλου δεν τον βγάζει η οποιαδήποτε μετάνοιά του αλλά ο ίδιος ο Χριστός τον βγάζει, τον απελευθερώνει τραβώντας τον με δύναμη δική Του ! Ο Χριστός δεν ήλθε για να κρίνει τους αμαρτωλούς αλλά να τους σώσει! Ο Χριστός έχει συγχωρήσει όλες μας τις προγενομένες αμαρτίες γιατί γι αυτές έχει προπληρώσει συνεπώς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα μη δίνοντας το χέρι μας σ Αυτόν που θέλει να μας ελευθερώσει.... ευχαριστώ πρέπει να Του πούμε και να ζήσουμε μιά φιλική ζωή κοντά Του.

Κοντά Του σημαίνει ακούω την φωνή τη δική Του ,και θέλω να σκέφτομαι όπως Εκείνος σκέφτεται,όπως Εκείνος βλέπει τα πράγματα και όπως Εκείνος αγαπάει και έκαμε,ποίησε  το θέλημα του Θεού Πατέρα Του. Ο Χριστός λέγει σέχω ήδη συγχωρήσει -δεν σου μένει να κάνεις κάτι περισσότερο από το να Με ακολουθείς -follow Me... Ακολούθησέ με και άφησε τα όλα αυτά που σε κρατούν δούλο μιας αμαρτωλότητας που υπερβαίνει το είναι σου. Μόνο Εγώ μπορώ να σου πάρω την υπερβαίνουσα τις δυνατότητές σου  δύναμη της αμαρτίας. Δεν σου βάζω οποιοδήποτε βάρος γιατί απλά δεν μπορείς να τα σηκώσεις αλλά γιατί αυτά τα βάρη τα σήκωσα Εγώ πριν ακόμα γεννηθούμε.

Γνώρισε λοιπόν ότι η φυλακή σου είναι ανοικτή...είσαι ελεύθερος να βγείς απο τη φυλακή σου αλλά μη μπεις σε μιά άλλη φυλακή θρησκευτικοκοινωνική αλλά ακολούθησε τον ελευθερωτή σου,που δεν είναι κανένας εφήμερος ήρωας του συστήματος παρ-αγιοποίησης αλλά είναι Εκείνος που έγινε νεκρός για σ' ένα αλλά και έγινε ζων εις τους αιώνες για να σώζει εις το παντελές τους διαχρονικά προσερχομένους εις Αυτόν. Πως θα μπορούσαμε να εξιλαιωθούμε με ένα νεκρό Χριστό εμείς όλοι οι μετά Χριστό γεννηθέντες αν δεν ανίστατο ο Χριστός δεν θα είχαμε καμία ελπίδα ζωής και ανάστασης !

Αν Με εμπιστευθείς και με ακολουθήσεις δεν θα είσαι δούλος του εαυτού σου,ούτε των άλλων,κανενός συστήματος είτε εσωτερικού είτε εξωτερικού. Δεν θα κυριαρχείσαι απο την δύναμη την ισοπεδωτική της αμαρτίας γιατί θάναι Κύριος της ζωής σου ο Χριστός, θάσαι νικητής γιατί Εκείνος είναι ο Νικητής και πολεμάει τις μάχες μας και τις κερδίζει γιτί φυσικό είναι ο μεγαλύτερος εν ημίν να νικάει τον εν τω κόσμω. Δεν θα έχεις ηττοπάθεια ,αλλά θα περπατάς όρθιος μέσα στη χάρη και την δύναμη του αναστάντος και ζώντος δια του πνεύματός Του Χριστού. Ακολουθούμε τον Χριστό γιατί χωρίς Αυτόν είμαστε χαμένοι απο χέρι,δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τον εχθρό της ψυχής μας που είναι ο πονηρός ,ο διαβάλλων και πλανών όλη την οικουμένη. Και έτι θέλει μας ελευθερώνει ...μιά διαρκή ελευθερία!

Πρέπει να είμαστε εις θέσιν να περπατάμε με τον Χριστό για να μην είμαστε υπηρέτες - δούλοι της αμαρτίας αλλά ελεύθεροι,με την δυναμική του ενοικούντος Πνεύματος Του εντός μας μένοντες εν τω αγιασμώ της Αληθείας Του.
Ο Χριστός δεν είναι διάκονος αμαρτιών-αστοχιών των θεωρητικών ανεπίδεκτων μελών του θρησκευτικού τουρισμού αλλά των επιμελών μαθητών Του που Τον ακολουθούν πιστά ,που περπατούν στα ίχνη Του , που υπακούουν με την θέλησή τους στο ζωοποιό λόγο Του που διάγουν μια ζωή μέσα στο φως του προσώπου Του.

Μετάνοια υπάρχει μόνο σ' αυτούς που είναι στο δρόμο... όχι πριν έλθουν στο δρόμο, γιατί τα πριν έχουν ήδη συγχωρηθεί, μόλις αποφασίσουμε να Τον ακολουθήσουμε. Μακριά απο ένα σύστημα που ζητάει και απαιτεί μια καταπίεση για μετάνοια,σάνθρώπους που είναι δούλοι της αμαρτίας και παλεύουν μόνοι τους να διορθώσουν τα αδιόρθωτα. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε στους ανθρώπους είναι να απλώσουμε το χέρι και να τους σηκώσουμε απο το χαντάκι του δρόμου,απο τo περιθώριο της απελπισίας και να τους δείξουμε τον δρόμο της ζωής που είναι ο Χριστός.

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 05 Αύγουστος 2015 01:28
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB