cd  Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΤΩΧΕΙΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

       
NOEMBΡΙΟΣ 2022       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   2  3 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΤΩΧΕΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Παρασκευή, 12 Ιούνιος 2015 13:46

Ο Κοραής έλεγε για όλους τους προγονολάτρες και πατεροκαυχωμένους και πράττοντες ουδέν άξιον προσωπικής ευγένειας ότι είναι οι εκ μνημάτων ευγενείς.Τους πειράζουν τα έξωθεν μνημόνια αλλά όχι τα έσωθεν μνημόσυνα, επειδή τα κόλυβα είναι τα μόνα παράγωγα της αεργίας τους καθόσον απαραίτητα για να εκτρέφουν την ματαιοταυτότητά τους.

Δυστύχημα διαχρονικό η πνευματική πτωχεία των Ελλήνων ήτις είναι η αιτία πάντων των δεινών!Προσπαθούσε ο δόλιος Κοραής να ευαισθητοποιήσει τον Έλληνα εις την καταπολέμηση της μάστιγας της εκούσιας αργίας που τον παραδέρνει διαχρονικά λέγοντας..."ασυγκρίτως μεγαλυτέρα ελεημοσύνη να κόπτη τις τας αιτίας της πτωχείας,παρά να τρέφη πτωχούς.Η πτωχεία προέρχεται πολλάκις απο εκούσιαν αργίαν,παρά απο τα κοινάς της πατρίδος συμφοράς,αργοί και πτωχοί εκεί μάλιστα ευρίσκονται πολλοί,όπου δεν είναι τέχναι,ουδ'επιστήμαι ,όπου δεν βασιλεύουν νόμοι χρηστοί." Προλεγόμενα στους αρχαίους συγγραφείς Αδ Κοραή τόμος Δ΄ και ως παραπομπή το εξής < Εις τας Αθήνας ούτε πτωχός,ούτε ψωμοζύτης ευρίσκετο,εις όσον οι Αθηναίοι εκυβαιρνώντο απο νόμους χρηστούς...αλλά των καλών του Σόλωνος νόμων η καταφρόνησις,και της χρηστής των νέων παιδείας η αμέλεια εγέμισεν έπειτα (ως λέγει ο Ισοκράτης) και τας Αθήνας απο ψωμοζύτας.>

Σοφή η θέση περι του ευημερούντος ανθρώπου που μπορεί να γίνει μόνο ο ενάρετος -χρηστός άνθρωπος! Θέση απόλυτα συμφωνούσα με τον Λόγο του Θεού που βεβαιώνει..."Δεν είδα δίκαιον να πεινά ούτε το σπέρμα αυτού να ζητάει άρτον" Ψαλμοί Του Δαβίδ!

Επίσης λέγει ο Κοραής για το τότε απελεύθερο νεοσύστατο κράτος της Ελλάδος προς τους νέους φιλομούσους (μέλλοντας αναλαμβάνειν την διακυβέρνηση)" ότι η Πατρίς μέλλει να ζητήσει νόμους απο σας. Πως έχετε λοιπόν να διδάξετε τους άλλους την δικαιοσύνη και την αρετήν,πως έχετε να τους μάθετε τα καθήκοντα του χρηστού πολίτου...εάν πλανάσθε,ως αγριάνθρωποι,ή μάλλον ως ανήμερα θηρία,εις τον σκοτεινότερον λαβύρινθον της ανομίας ".

Ποιά άραγε φόντα περί χρηστότητας έχουν οι εκλεγμένοι αυτοκαυχώμενοι άθεοι,αντίθεοι,ανάξιοι όντες ως μη σεβόμενοι την αξιότητα του Χριστού;Τελικά δεν είναι παράδοξον πως ένα κατά Χριστόδουλον 97% ελληνορθόδοξων ελλήνων αυτοονομαζομένων χριστιανών εξέλεξαν κυβέρνηση αθέων...Πρωθυπουργός άθεος,υπουργός εξωτερικών άθεος,υπουργός οικονομικών άθεος...και μάλιστα εν καυχήσει αθεράπευτα άθεος. Κατά τον λαό και οι άρχοντες του,δεν είναι παράδοξον αλλά απολύτως αναμενόμενο.!
Το ερώτημα είναι όμως, ότι πως αυτό το πολυαφρονεμένο συνονθύλευμα μπορεί να ψελλίσει την έννοια της χρηστότητας ,να νομοθετήσει χρηστούς νόμους και το κυριώτερο να ποιήσει το ίδιο χρηστότητα όντα το ίδιο εκ πεποιθήσεως απειθές και ασεβές εις τον Χριστόν,του της χρηστότητας τελείου παραδειγματικού και τελείου Διδασκάλου;

Άνθρωποι εθνικολαικιστές είναι κλειστοί στο πραγματικά νέο,στο πραγματικά ελεύθερο,στο πραγματικά αξιόπιστο,κλειστοί τελικά στην πραγματική μεταρρύθμιση του πνεύματος που έχουμε ανάγκη όλοι ,ώστε να αλλάξουμε ,να απελευθερωθούμε απο το σαρκικό καύκαλο που έχει καλύψει όλους τους πόρους αναπνοής της επιδερμικότητάς μας.Έτσι χάνεται η αίσθηση πραγματικότητας απο τους μαζανθρώπους εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού ....έτσι εύκολα καταντούν πατριδοθρησκόληπτοι,σκληροτράχηλοι αντί ευαίσθητούντες εις την διάκριση του αληθούς,του δίκαιου και κυρίως μη δεχόμενοι καν την υποψία αυτοκριτικής και αυτοελέγχου.
Δεν είναι τόσο αυθόρμητο όσο θέλουν να παρουσιάζουν τα μίντια...τα μιντια δε της Ελλάδος είναι υπερχρεωμένα και θέλουν να δείχνουν μιά εξόχως οσφυοκαμπτική διάθεση σε ότι κυβερνητικά ευάρεστο, θετικιστικό, ελπιδοκάπηλο.

Xειρότεροι απο τους άθεους τους υποκρινόμενους θρήσκους είναι οι άθεοι που δεν κρύπτουν την ανομία τους αλλά καυχώνται και περιφέρουν την αφρωσύνη τους σαν σημαία. Αυτοί αποτελούν το άκρον άωτον της αγένειας,ως αγενέστεροι .Τι το παράδοξον αν τα ανδράποδα ζούν ζωή ανδραπόδων.Όμοίως και οι άφρονες εκ των λόγων τους κρίνονται ως άφρονες .Ο απ.Παύλος λέγει χωρίς Θεό είμασταν πλανώντες και πλανώμενοι,μισητοί και μισούντες αλλήλους .
Όλα αυτά χωρίς Θεό τα πράττουν οι άφρωνες που διαλαλούν την αφροσύνη τους ,ούτε αυτό δεν αντιλαλμβάνονται να κρύψουν το αισχρόν εστί και λέγειν τους.
Καυχιώνται ως άθεοι δηλαδή ομολογούν ότι πάνε κατά Διαόλου και θέλουν να παρασύρουν τους αμαθείς αφελείς και αστήρικτους εις τον ίδιο με αυτούς υπόνομο...Πονηροί όντες και γόητες θέλουσι προκόψει επι τα χείρω .Επι τα χείρω είναι ίδιον των ζώντων μετα των χοίρων.

Ηφανίσθησαν..."επειδή η γλώσσα αυτών και τα έργα αυτών είναι ενάντια εις τον Κύριον...η όψις αυτών μαρτυρεί εναντίον αυτών,και κηρύττουν την αμαρτίαν αυτών,ως τα Σόδομα,δεν κρύπτουν αυτήν.Ουαί εις την ψυχήν αυτών" Ησαίας γ΄,8-9

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2015 20:40
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB