cd  ΑΛΗΘΕΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΑΓΑΠΗ ΜΗ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΟΥΣ!
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

         ΑΠΡΙΛΙΟΣ 
 2023       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
 3  5  6 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΑΛΗΘΕΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΑΓΑΠΗ ΜΗ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΟΥΣ!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 29 Μάρτιος 2015 23:03
Τα τέκνα της Αγάπης ταυτίζονται με τα τέκνα της Αληθείας !

Με την θρησκευτική παραπληροφόρηση να βασιλεύει και να χειραγωγεί τα ευκόλως πειθήνια τέκνα της...παρακαλούνται οι ευκόλως διαγράφοντες εκ της ζωής (τους) για δογματικούς λόγους να σταματήσουν να πίνουν και να κερνούν το delete-rium...Και μη θεωρήσουν ότι η ψηφιακή τους ζωή δεν αντανακλά την πραγματική τους ζωή. Ότι πράττουμε φανερώνει ποιοί είμαστε ! Όσοι διαγράφουν αδελφούς του Χριστού κινδυνεύουν να αυτοδιαγραφούν εκ της Βίβλου της Ζωής Του,αν βεβαίως ήταν κάποτε αποδεδειγμένα εγγεγραμμένοι.Ας μη ξεχνάμε ότι μόνο ο Κύριος γνωρίζει τους όντας Αυτού! Και βέβαια απο την αγάπη μεταξύ μας γίνεται αποδείξιμο αν είμαστε όντως όντες Αυτού!

Ο Απ.Ιωάννης καθορίζει ότι η αγάπη έχει άμεση συσχέτιση με την αλήθεια..Λέγει στην Β επιστολή του"αύτη είναι η αγάπη, να περιπατώμεν κατά τας εντολάς του Θεού."
Πως γίνεται κανείς να δαγκώνει ή να διαγράφει τον εαυτό του; Ο λόγος του Θεού απαιτεί να είμαστε μέλη αλλήλων ως μέλη του Σώματος του Χριστού δηλαδή της Εκκλησίας Του.Όχι της εκκλησίας μας ή του εθελόθρησκου δογματικού οικοδομήματός μας, αλλά της Εκκλησίας Του...όσους δηλαδή συστήνει ο Χριστός ως αδελφούς Του και όχι όσους εμείς επιλέγουμε αυτοσυστήνοντες εαυτούς και αλλήλους!

“Αγαπητοί, ας αγαπώμεν αλλήλους, διότι η αγάπη είναι εκ του Θεού, και πας όστις αγαπά εκ του Θεού εγεννήθη και γνωρίζει τον Θεόν.Όστις δεν αγαπά δεν εγνώρισε τον Θεόν, διότι ο Θεός είναι αγάπη.”

"Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει"...μόνο απο τα τέκνα της! Και ποιά άραγε είναι τα τέκνα της Αγάπης; Eίναι μόνο τα τέκνα του Θεού γιατί ο Θεός είναι αγάπη. Μόνο όσοι εκ Θεού εγεννήθησαν αγαπούν ,μένουν πάντοτε εν τη αγάπη.Και ποιοί ακούουν;Mόνο όσοι είναι εκ της Αληθείας ακούν και υπακούουν στην Αλήθεια! Συνεπώς τα τέκνα της αγάπης ταυτίζονται με τα τέκνα της Αληθείας. Και ποιά είναι η Αλήθεια; O Χριστός είναι η Αλήθεια,η φανέρωση του θελήματος του Θεού στους πιστεύντες εις Αυτόν. Αν λοιπόν κάποιος δεν περιπατεί κατά τας εντολάς του Θεού,δεν υπακούει δηλαδή στον τύπο της διδαχής του Χριστού, τότε δεν είναι εκ της Αληθείας και δεν γνωρίζει τον Θεό για να μπορεί να ποιήσει αγάπη!

Ο βασικός λόγος συνύπαρξης των φίλων είναι η αλήθεια,αν αυτή δεν εξυπηρετείται απο την μεταξύ των συμπεριφορά τότε έχουμε προδοσία της φιλίας και λύεται ο δεσμός αυτοδίκαια. Αυτός είναι ο έντιμος λόγος διαγραφής μιας φιλίας.Άλλος λόγος δεν υπάρχει, ο αναίτιος λόγος διαγραφής είναι ο δωρεάν. Αν εγώ λέγω ψέματα ή ανακρίβειες που εξαπατούν τότε έπρεπε να διαγραφώ ,αν όμως είμαι εν αληθεία τότε αναπόδραστα ισχύει ότι διεγράφην δωρεάν. Κι αν αυτό δεν σημαίνει κάτι στον διαγράφοντα ,για τον κάθε διαγραφόμενο η διαγραφή σημαίνει σβήσιμο απο τον χάρτη, αποκλεισμό, εκδίωξη, περιθωριοποίηση,και όλα αυτά συνθέτουν βέβαια το αντίθετο της φιλίας,και δη το αντίθετο της αγάπης. Αν ο σπουδάζων "θεολογία" διαγράφει δωρεάν σκεφθείτε τι κάμει ο διδάσκων τέτοια θεολογία.

Ο μόνος λόγος που ήθελαν να σκοτώσουν τον Χριστό οι θρησκευτικοί ταγοί της εποχής ήταν ο δογματισμός τους- η θρησκευτική τους κλίκα δεν μπορούσε να ανεχθεί την ύπαρξη του Χριστού πόσο μάλλον την συνύπαρξή τους μαζί Του... Άδικα-χωρίς λόγο-χωρίς λογική -Τον εμίσησαν δωρεάν.Ο Χριστός τους έλεγε μόνο την αλήθεια ,δεν τους έλεγε ψέμματα,δεν τους έλεγε μισές αλήθειες που είναι το χειρότερο ψέμμα,δεν τους εξαπατούσε ...άδικα μίσησαν τον Χριστό γιατί ενοχλείτο και κινδύνευε η θρησκεία τους ,η θρησκευτική τους εξουσία, η εξουσιαστική θρησκευτική κλίκα τους. Έλεγε ο Χριστός στους φαρισαίους και τους γραμματείς“Θέλετε να Με σκοτώσετε γιατί σας λέγω την αλήθεια”!. Άδικη σκοπιμότητα ,αδικαιολόγητο μίσος εναντίον του Χριστού, εναντίον των λόγων Του που ήταν “η αλήθεια, την οποίαν ήκουσα παρά του Θεού”· Τον διέγραψαν διότι κινδύνευαν οι παρατράπεζες του ψεύδους ,τους εξέθετε ,ανέτρεπε την κομφορμιστική εξουσία τους . Δε μπορούσαν να ανεχθούν την συνύπαρξη του φωτός και του σκοταδιού τους.

Ποιός είναι αυτός ο Χριστός;...Eμείς είμαστε η άρχουσα θρησκευτική κλίκα!Γι αυτό και με στόμφο και περισσή υπερηφάνια , απο θέση εξουσίας Τον ρώταγαν “· Ειπέ προς ημάς εν ποία εξουσία πράττεις ταύτα, ή τις είναι όστις σοι έδωκε την εξουσίαν ταύτην;” Εμείς είμαστε η εξουσία ,ποιός είσαι εσύ που μας διδάσκεις; έχουμε ορίσει εμείς τους διδασκάλους μας ,έχουμε εξουσία εμείς να μιλούμε και κανένας άλλος,έχουμε το απόλυτο θρησκευτικό κατεστημένο...Ναί είχαν ισχυρό θρησκευτικό κατεστημένο... ένα κάπηλο σύστημα που μονοπωλούσε το “ιερό”,που εν απιστία ανελάμβανε την απευθείας ανάθεση θρησκευτικής ματαιολογίας...ένας χαφιές υπηρεσίας μιάς απολυταρχικής αθεόφοβης κοινωνίας... ο καταδυνάστης ιεροεξεταστής που τη"βοηθούσε" να ομολογήσει κάτι που δεν ήταν!

Ας είμαστε πάντοτε προσεκτικοί οι θρησκείες των ανθρώπων έχουν ποιμένες που ποιμαίνουν εαυτούς δηλαδή τη θρησκεία που τους αναδεικνύει και τους μισθώνει. Το προσωπικό πνευματικό χάρισμα του Θεού γενικώς εμποδίζεται και δεν είναι αρεστό απο τον θρησκευτικό κοινοβιότοπο...αντιθέτως αρεστό είναι το επιβαλλόμενο - κοινά αποδεκτό απρόσωπο θρησκευτικό χάρισμα.

Οι φίλοι της αληθείας δεν είναι ποτέ πλήκτες ,δεν πλήττουν την φιλία πατώντας διαγραφή φίλου.. και κάτι πολύ σημαντικό αν δεν μπορείς να διακρίνεις την αλήθεια απο το ψέμα ή αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος καλύτερα άπεχε απο οποιαδήποτε διαγραφή του πλησίον σου. Στο βιβλίο του “ο Θεός στη πόλη” ο Σταύρος Ζουμπουλάκης επισημαίνει κάτι που όλοι μας λίγο- πολύ έχουμε περάσει μπάι...γράφει λοιπόν το εξής” Όποιος πιστέψει βαθιά μέσα του-και ας μη καταφέρει να το κάμει πράξη-ότι ο μόνος,κατηγορηματικά,τόπος συνάντησης με το Θεό είναι το πρόσωπο του άλλου ανθρώπου,αυτός είναι ήδη αντίπαλος του φανατισμού,της βίας,της μισαλλοδοξίας.”
Αν ισχύει ότι ο Θεός θέλει να είμαστε εν αγάπη φίλοι για πάντα, τότε διαγράφοντας- αποκόπτοντας την συνάντηση με το άλλο πρόσωπο ,με τον πλησίον , αποκόπτουμε και τη συνάντησή μας με τον Θεό!
Όσοι βάζουν το χέρι τους εύκολα στο πλήκτρο του delete καλύτερα να το κόψουν για να μη γίνουν οι ίδιοι delete για πάντα καθόσον ισχύει απροσωπολήπτως το “όποιος δεν αγαπά τον αδελφό αυτού δεν εγνώρισε τον Θεό”.

Η θρησκεία των ανθρώπων δεν μπορεί να μας στεγάσει γιατί δια πυρός ανακαλύπτεται και ... κατακαίεται.Γι αυτό όσοι θέλουμε να μη κατακαούμε μαζί με την ανθρωποθρησκεία μας, ας κόψουμε και ας πετάξουμε όσο είναι καιρός απο πάνω μας, οτιδήποτε σαρκικό που μολύνει και σκανδαλίζει...είτε χέρι,είτε οφθαλμός ,είτε οτιδήποτε δικό μας.

Χρειάζονται τρία πράγματα για να μη συστήνουμε παραθρησκευτική οργάνωση αλλά θρησκεία κατά Θεό και όχι ανθρώπινη.Είναι το εξής ένα “ αγάπη εκ καθαράς καρδίας και συνειδήσεως αγαθής και πίστεως ανυποκρίτου” Α΄Τιμ.1, 1-7

Ο Θεός επενδύει στην ελευθερία του ανθρώπου ενώ οι θρησκείες στην αφέλεια και την υποδούλωση των ανθρώπων.
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 29 Μάρτιος 2015 23:59
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB