cd  Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΕΥΚΟΛΟΝΟΗΤΗ ΔΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ!
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

       
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27  28  29  30 
31            

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΕΥΚΟΛΟΝΟΗΤΗ ΔΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 29 Μάρτιος 2015 13:10

"Πόσο εύκολο να ζω μαζί σου, Κύριε!Πόσο εύκολο να πιστεύω σε Σένα!Όταν ο νους μου ψάχνει απεγνωσμένα ή ατονεί μες την παραζάλη,όταν κι ο πιο έξυπνος ανάμεσά μας δεν μπορεί να δει πέρα απ’ αυτό το βράδυ, μη ξέροντας τι να κάνει αύριο –Συ μου στέλνεις τη φώτιση να γνωρίζω ότι υπάρχεις και ότι θα φροντίσεις να μη χαθούν όλα τα μονοπάτια της αγαθότητός Σου...κοιτάζω με δέος πίσω στις μέρες τις χωρίς ελπίδα – σ’ εκείνο το μέρος, απ’ όπου μπορούσα να στέλνω στην ανθρωπότητα ένα καθρέφτισμα των ακτίνων Σου.Κι όσο χρόνο χρειαστώ ακόμη θα μου τον δώσεις.Κι ό,τι δεν κατορθώσω σίγουρα θα το έχεις παραχωρήσει σε άλλους."(Μετάφραση: Δημήτρης Δημουλάς)

Το παραπάνω ποίημα "Μια προσευχή" είναι του Σολτζενίτσιν,του αδέσμευτου ιχνηλάτη της διανόησης.Μέσα απο την καρδιά του ή καλύτερα απο τον νου του διακηρύσσει κάτι που η παγκόσμια θρησκοληψία έχει αλλοιώσει και αποδιοργανώσει.

Η πίστη στον Θεό είναι ευκολονόητη,εύκολα προσεγγίζεται δια του υγιαίνοντος νοός.Δεν είναι δυσκολονόητη,ούτε δυσνόητη όπως η επίκτητη θρησκοληψία επιτάσσει.Λένε ότι με την λογική δεν μπορείς να προσεγγίσεις τον Θεό και την αληθινή πίστη. Ακόμη λενε ότι η πίστη αντιτίθεται στη λογική άρα τεχνηέντως εγκαθιστούν ένα ανάχωμα αγνωστικισμού και μυστικοπάθειας,το οποίο δεν είναι προσπελάσιμο στη κοινή λογική. Έτσι η θρησκοληψία αυτοπροσδιορίζεται ως μεσάζων, ότι μόνο αυτή έχει την μυστική πρόσβαση και εκείνη μπορεί να εξασφαλίσει την πίστη στον Θεό μέσω της μη λογικής λατρείας,δηλαδή μέσω της μη κατανόησης , της επιφανειακής αραχνωύφαντης ευσεβοφάνειας, χωρίς το απαραίτητο εννοιολογικό υπόβαθρο επίγνωσης.Αθεόφοβα επιτάσσουν μια τυπική υπακοή σε μη νοούμενα αξιώματα με αντίκρυσμα μιά υποσχετική άνετης εισόδου στην σώζουσα πίστη.Γι αυτό οι άνθρωποι αρέσκονται να παραδρομούν στον εύπλαστο χώρο της φαντασίας και των προακαταλήψεων,παραδόσεων και λοιπών ανεξήγητων προφάσεων.

Αντίθετα ο Λόγος του Θεού,είναι η σοφία του Θεού που αποκαλύφθηκε στους ανθρώπους μέσω των ποιημάτων,ώστε να διδασκόμαστε και να γνωρίζουμε τα αόρατα μέσω των ορατών! Ο νους του ανθρώπου είναι το μεγαλύτερο θαύμα που ο Θεός δώρισε,προίκισε το καθ' έικόνα και ομοίωσιν πλάσμα Του.Ο νους είναι το εν δυνάμει εφαλτήριο προσέγγισης της αληθείας του Θεού.
Η αλήθεια εξ ορισμού είναι κάτι που δεν είναι κρυμένο,τα πάντα έχει φανερώσει ο Θεός με σκοπό να τα εννοήσουμε και όχι μόνο να τα βλέπουμε.Έχουμε προς τούτο όλη τη δυνατότητα ,μέσω των αισθητηρίων να εισάγουμε τα αισθητά προς λογική επεξεργασία και έτσι να εννοούμε και νοούντες να ευχαριστούμε τον Θεό για την αγάπη Του προς εμάς.

Μπορούμε να αλλάζουμε,να μεταμορφονόμαστε δια της ανακαινήσεως του νοός μας ώστε να δοκιμάζουμε και να διακρίνουμε τι θέλει ο Θεός και τι όχι.Προέβλεψε για την ανακαίνηση του νοός μας τον Λόγο της Αληθείας ώστε να τελειοποιούμαστε δια της επιγνώσεως ,έχοντες πρότυπο και μόνο Διδάσκαλο τον αποσταλλέντα Υιό του Θεού. Αν δεν νοούμε τον λόγο του Θεού, δεν μπορούμε να παραστήσουμε τα σώματά μας θυσίαν ζώσαν ευάρεστη στον Θεό ,δεν μπορούμε να έχουμε τη λογική λατρεία,που θέλει ο Θεός απο μας. Αν δεν γευθούμε και τραφούμε με το λογικό άδολο γάλα,που είναι το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού,τότε μοιραίως θα καταναλωθούμε στο παράλογο,δόλιο υποκατάστατο της ανθρώπινης ματαιοδοξίας.

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 30 Μάρτιος 2015 22:40
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB