cd  ΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΝΩΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

       
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27  28  29  30 
31            

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΝΩΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Ο Χριστός αποιεροποίησε τον τόπο αλλά και τον τρόπο της θρησκείας. Στην ουσία κατήργησε τη θρησκευτική λειτουργία.
Ο Θεός πλέον απο της ελεύσεως του Χριστού λατρεύεται εν πνεύματι και αληθεία. Δεν λατρεύετε με θρησκευτικότητα αλλά με πνευματικότητα.
Για να έχουμε την πνευματικότητα ,την εκ Θεού πρέπει να έχουμε νουν Χριστού. Τούτο σημαίνει ότι νέο πνεύμα άγιο εκ Θεού χορηγούμενο αντικαθιστά το παλαιό πλησίον αφανισμού πνεύμα του ανθρώπου.Τούτο μπορεί να γίνει μόνο στους πειθαρχούντας εις τον Θεό,δηλαδή τους υπακούοντες στον Λόγο Του που εκφράσθηκε δια του Ιησού Χριστού.

Ο εκλεγμένος πρωθυπουργός δεν θέλησε να συμετέχει στη θρησκευτική τελετουργία δια την ορκωμοσία θεωρώντας ότι η αθεία δεν συνάδει με την θρησκευτικότητα...,Δεν έχουν καταλάβει όμως οι άνθρωποι ότι όλα τα δηλωτικά περι αυτών διαπιστευτήρια αποτελούν εξ ορισμού θρησκευτικά έγγραφα της πιστευτικής τους ταυτότητας ...
Θρησκείες τελικά είναι όλες μας οι κοινωνικοποιήσεις,οι πολιτικοποιήσεις και οι ιεροποιήσεις-όλες κατασκευές έσωθεν ,εξ ιδίων ημών ικανοτήτων και εξ ιδίων ημών κατασκευαστικών δεξιοτήτων.Όλες οι καθεστηκυίες χριστεπώνυμες ή μη θρησκείες είναι συνιστώσες των αλλοτριωμένων κοινωνιών...

Oλος ο κόσμος θρησκεύεται ,μη σας φανεί παράξενο ,κάθε τι που έχουμε κάνει είδωλο αποτελεί θρησκευτική πρακτική. Δηλαδή θρησκεία είναι ο κομουνισμός,θρησκεία είναι καπιταλισμός,θρησκεία το ποδόσφαιρο,θρησκεία η κάθε πολιτική μας πεποίθηση,εφόσον ελπίζουμε σαυτήν.Θρησκεία είναι οποιοδήποτε οπαδισμός και όλα τα -ισμός,είτε πολιτικός,είτε ιερατικός,είτε οτιδήποτε έχει επινοήσει ο άνθρωπος για να κατασκευαζει τον εαυτό του ως θεό και όχι τον αληθινό Θεό του ουρανού.
Γενική λοιπόν και ολιστική θρησκεία όσων δεν γνωρίζουν τον Θεό είναι ο αθεισμός και όλα τα προαναφερθέντα είναι υπομερίδες του.

Αυτή ταύτη η τελετή ορκωμοσίας,αποτελεί αυθαίρετη επινόηση ανθρώπινης θρησκευτικής τέχνης -θρησκευτικότητας, σε καμία περίπτωση δεν είναι πνευματικό έργο υπακοής στον Θεό αλλά είναι πολιτική εξουσιαστική εφεύρεση μεταξύ ανθρώπων και όχι μεταξύ Θεού και ανθρώπων!
Αυτή η διαδικασία της ορκωμοσίας,ο λεγόμενος θρησκευτικός όρκος είναι μεταξύ θρησκευομένων και κανονικά έπρεπε να συμετέχει ο πρωθυπουργός αφού και η αθεία είναι η κορωνίδα της ανθρώπινης θρησκευτικής πιστευτικής. Είναι όντως θρησκεία, η κάθε πολιτική ή κληρικαλιστική επιλογή του ανθρώπου διότι σ'αυτήν ελπίζει ,σ'αυτήν πιστεύει και αυτή προσκυνεί.
Στην διαδικαστική τελετή της πολιτείας δεν παρίσταται ο Θεός αλλά παρίστανται τα εντεταλμένα εξουσιαστικά θεσμικά άτομα της πολιτείας . 
Όλη η διαδικασία είναι ερήμην του Θεού καθόσον οι διαδικαστικοί θρησκεύομενοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν καμία σχέση με τον Θεό και ας κόπτονται περι του αντιθέτου καθόσον δεν υπακούουν και δεν πειθαρχούν στις εντολές του Υψίστου αλλά στις δικές τους θρησκευτικές επινοήσεις. Αυτενεργούν ως σφετεριστές της πνευματικότητας ενώ οι ίδιοι είναι πλήρεις σαρκικότητας και υποκριτικά παρασταίνουν τους δήθεν αντιπροσώπους του Θεού και του Χριστού Αυτού.Ενώ ο Θεός ούτε καν τους γνωρίζει,ούτε τους αναγνωρίζει,αλλά είναι ξένοι αυτόκλητοι θρησκευτικοί εξουσιαστές,γένημα και θρέμα της κοινωνίας των ανθρώπων. 
Ο Θεός δεν έχει καμία σχέση με αυτοαναφορικές αντιπροσωπείες θρησκευτικότητας... παραπέμπει μάλλον σε εμπορική επιχειρηματικότητα παρά σε οτιδήποτε άλλο...

Κατηργήθηκε απο τον ίδιο τον Χριστό η κάθε θρησκευτική επετηρίδα , κατηργήθη ο χώρος λειτουργίας οποιασδήποτε θρησκευτικής κατασκευής. 
Ο Χριστός τους μαθητές Του τους έκαμε αλιείς ανθρώπων. Διαλέγει Εκείνος ψαράδες ανθρώπων και καταργεί τους παπάδες των ανθρώπων.Πρέπει να ποιείς την αλήθεια του Θεού για να είσαι πραγματικός ιερέας του Υψίστου.Ο απ.Παύλος λέγει στην προς Ρωμαίους επιστολή του ότι έγεινα υπηρέτης του Ιησού Χριστού προς τα έθνη ,ιερουργών το ευαγγέλιο του Θεού!Ιερουργός σημαίνει ο θυσιάζων ιερεύς,και μάλιστα ο ίδιος θυσιαζόμενος στο βωμό της Αληθείας. Χωρίς την αλήθεια του Θεού,εκφρασμένη έργω και λόγω δεν υπάρχει ιερείς του Θεού,παραμόνο διακοναρέοι δοκησίσοφης θρησκευτικής συνείδησης. Ο Θεός λατρεύεται εν πνεύματι και αληθεία ,όχι εν θρησκευτικότητι . Η βουλή του Θεού απέχει απο την βουλή πασών των θρησκευτανθρώπων όσο ο ουρανός απο τη γη.

Υπόσχεση θέλουν να δώσει ο Αλέξης για να σέβεται τους νόμους και τα συμφέροντα της κοινωνίας,ως υπηρέτης όχι του Θεού αλλά υπηρέτης του κοινωνικού συμφέροντος. Και τούτο-μη τσακώνεστε- γίνεται είτε με θρησκευτική-κληρικαλιστική τελετή ,είτε μη θρησκευτική αντικληρικαλιστική τοιαύτη.

Για να προσδώσουν στην υποσχετική δήλωση τα απαραίτητα εχέγγυα επινόησαν την ορκομωσία στην τιμή και τη συνείδηση... Ποιά συνείδηση όμως; την αριστερόστροφη ή τη δεξιόστροφη; είναι θέμα στροφαλοφόρου , γιατί η μηχανή είναι ίδια ,μεταχειρισμένη με ελαστικό ιμάντα ,που την βρίσκει κανείς εύκολα στις αντιπροσωπείες που είπαμε προηγουμένως ,τις θρησκευτικές και όχι βέβαια τις πνευματικές...

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2015 23:53
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB