cd  ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ ΑΛΑ ΠΑΠΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

         ΑΠΡΙΛΙΟΣ 
 2023       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
 3  5  6 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ ΑΛΑ ΠΑΠΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Οι λεγόμενοι Καπουτσίνοι ή ...Ελάσσονες Καπουτσίνοι πρόκειται για παλιό μοναχικό τάγμα της Καθολικής Εκκλησίας.

Οι καπουτσίνοι μοναχοί είπαν να αποδράσουν από τα εγκόσμια.Πως γίνεται όμως όλοι οι εγκόσμιοι να μιλούν για τον καπουτσίνο;Τι σχέση όμως μπορεί να έχει ένας καπουτσίνος με την υψηλή εγκοσμιότητα...Μάλλον πίνανε όχι κανονικό καπουτσίνο αλλά ελάσσονα, και γι αυτό πολύ πικρό,έτσι για παρηγοριά μετά την αυτομαστίγωση!... Ο πάπας ομως δεν τους πληροφόρησε ότι η πνευματική σκοτοδίνη δεν μπορεί να αποδράσει με καφέ και αφρόγαλο, αλλά αντιθέτως συντηρείται,επαυξάνεται και επεκτείνεται .Τελικά μοναχικοί μπον βιβάντ-καλοζωιστές οι καπουτσίνοι ήταν οι εσπρές παπιγέ ,τα παπικά παπαγαλάκια με ειδίκευση στο καθολικό all around εσ-πρέσσινγκ .

Τα σύμβολα πάντοτε έπαιζαν καταπιεστικό και αφοριστικό ρόλο έτσι μπορεί να θεωρηθεί σύμβολο ντιζαινάτο και το καπουτσίνο αλά πάπα. ένα ερώτημα ίσως ...Οι πάπες πίνουν τον καπουτσίνο τους σε ντιζαινάτα φλυτζάνια στην πιάτσα Πιάτσα Ναβόνα και το Palazzo Domus... όμως οι καπουτσίνοι που; μέσα στην κρύπτη με τα ντιζαινάτα οστά τους;Για όσους δεν το ξέρουν οι νεκροί καπουτσίνοι στολίζουν με τα οστά τους την κρύπτη τους στη Ρώμη και μάλιστα είναι must see ειδικά για τουρίστες που "πεθαίνουν" για ανατριχίλα βλέποντας τα κρανία σαν μπάλλες και τα κόκκαλα σαν κεριά ...δεν ξέρω τώρα τα Χριστούγεννα ίσως στολίζουν και το έλατό τους μιάς και στο στόλισμα και στο εσπρέσο οι Ιταλοί δεν έχουν περιοριστικά μέτρα.    

Τι να λέμε οι καπουτσίνοι ως μοναχοί εξοβελίστηκαν απο τους καπουτσίνους εσπρέσο γιατί αυτό τραβιέται γενικά ,αυτό συναιρείται,παραπέμπει και γενικά διαφημίζεται παγκοσμίως .Το παλεύουν πάντως και πιθανόν να χρωστάνε και ευγνωμοσύνη στον καπουτσίνο εσπρέσο επειδή συνέβαλε στον ευφημισμό τους... γιατί μόνο με τη στάθμη της πνευματικότητάς τους μάλλον θα έπιναν πεθαμενατζίδικο καφέ εν κοιμητηρίοις

Παλιότερα επί μεσαίωνα έγιναν γνωστοί όχι για τον καπουτσίνο αλλά επειδή υπήρξαν τα κυριότερα στελέχη της Καθολικής Αντιμεταρρύθμισης...όπου αντιμεταρρύθμιση σήμαινε Ιερά Εξέταση και είχαν και μενού το Index Librorum Prohibitorum, τον κατάλογο με τα απαγορευμένα βιβλία,που αν κάποιος συλλαμβανόταν να τα διαβάζει γινόταν ο ίδιος εσπρέσο,όχι εν πυρί αλλά σιγά-σιγά στη χόβολη .Και αυτό για το καλό τους ,να τιμωρηθεί η σάρκα τους η αμαρτωλή και να σωθεί η ψυχή τους... Κατά τα άλλα ήταν εργαζόμενοι συνεχώς υπέρ των φτωχών, κηρύσσοντας, κατηχώντας, εξομολογώντας... Καθολικά συνέτιζαν τους πάντες... ο Πάπας είχε τη παπική ράβδο και οι καπουτσίνοι το παπικό καμουτσίκι.

Τουλάχιστον σαν ελάσσονες που καυχιόνται έπρεπε να είχαν φροντίσει να κατοχυρώσουν τα πνευματικά δικαιώματα του καπουτσίνο ώστε ως λειτουργοί ιεροεξεταστές να συνεχίζουν να προσφέρουν καπουτσίνο επι τροχού στους αμετανόητους μεταρρυθμιστές...

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2016 23:55
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB