cd  Η ΣΚΑΛΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΜΑΪΟΣ  2021   

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27  28  29  30 
31            

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Η ΣΚΑΛΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Σάββατο, 19 Ιούλιος 2014 22:02

 "Και ιδού, κλίμαξ εστηριγμένη εις την γην, της οποίας η κορυφή έφθανεν εις τον ουρανόν· και ιδού, οι άγγελοι του Θεού ανέβαινον και κατέβαινον επ' αυτής.Και ιδού, ο Κύριος ίστατο επάνωθεν αυτής". Γεν.28:12-13

Ο ουρανός είναι για μας τους ανθρώπους. Το ξέρουμε εμπειρικά σαν μιά ομπρέλλα θαυμαστή που μας περιβάλλει , που δεν μας πλακώνει,που μας επιτρέπει να αναπνέουμε και να έχουμε την αίσθηση του πιο υψηλού απο μας αλλά και ταυτόχρονα όμορφου και μοναδικού.Ότι υπάρχει κάτι πιο υψηλό απο μας, όταν βέβαια ευκαιρήσουμε να σηκώσουμε τα μάτια προς τον ουρανό.

Το θέλουν οι άνθρωποι, απλά δε γνωρίζουν τρόπο προσέγγισης του ουρανού. Αγωνιούν βάζοντας σκάλες και στήνοντας σκάλες, άλλοι επινοούν ασανσέρ και αναβατόρια. Στήνουν ανεμόσκαλες που όμως στηρίζονται μόνο στη γη και δεν έχουν να ακουμπήσουν στο υψηλότερο σημείο σταθεροποίησης και έτσι δημιουργούνται ελλιπείς σκάλες από ελλιπείς ανθρώπους, αίολη ανεπάρκεια που μετεωρίζεται.

Έτσι κυρίευαν οι παλιότεροι τα κάστρα στήνοντας σκάλες ,και σκαρφάλωναν για να κα-ταλάβουν τις καστροπολιτείες. Όμως ποιές είναι οι σκάλες μας για να προσεγγίσουμε την ουράνια πολιτεία; Κάθε άνθρωπος επινοεί μια σκάλα,αρέσκεται σε κατασκευές.

Στα αρχαία χρόνια φτιάξανε ένα πύργο για να προσεγγίσουν το θεό, να φτάσουν στον ουρανό του. Ματαιώθηκαν στους διαλογισμούς τους, ο ουρανός δεν προσεγγίζεται με την ανθρώπινη σοφία, με ανθρώπινα εργαλεία, με κατασκευές ανθρώπινης επινόησης, με ευρεσιτεχνίες και υπερηφάνειες…

Συνεργούν οι άνθρωποι, συνευδοκούν σε θρησκευτικές εργολαβικές ομαδοποιήσεις. Συστρατεύονται, συμπράττουν, συναγελάζονται ...πάντα η ποσότητα εκλαμβάνεται ως αξιακό κριτήριο στους απανταχού ρηχούς της ανασφάλειας. Κομπάζουν στην θρησκευτική έπαρση και προς διαφύλλαξη του βασιλικού τους στέμματος εξειδικεύονται σε εκτελεστικού τύπου ιερά εξέταση ποιμαντικής δεοντολογίας.Όλα μπορούν να συμβούν στην κατασκευαστική θρησκοληψία με ανέγερση ειδικών σκαλοπατιών για χρήση ικριωμάτων εκτέλεσης των ανυποψίαστων μαζών.

Όσο πιο πολλές τόσο πιο δυνατές οι σκάλες μας και οι σκαλωσιές μας. Οι εργολαβίες των θρησκειών , τα ικριώματα της ανθρώπινης ματαιοδοξίας, της ανθρώπινης επένδυσης και της ανθρώπινης χρεωκοπίας.Εργοδιώκτες της αιγύπτου ,οι έγκριτοι επιστάτες της καταδυναστευόμενης θρησκειοκρατίας χρησιμοποιούν σκάλες εύχρηστες και βολικές των σκαλωμάτων τους όχι για να ανέβουν αλλά για να κατακρημνισθούν στη εγωιστική τους ματαιοδοξία.

Στο όραμα του Ιακώβ στη Βαιθήλ φάνηκε μια σκάλα ουράνια που άγγελοι του θεού ανέβαιναν. Στη Βηθλεέμ εκείνο το βράδυ εφάνη πλήθος στρατιάς ουρανίου στους αγρυπνούντες βοσκούς... Η ουράνια σκάλα έχει στήριγμα ουράνιο, δεν έχει ανθρώπινο σχεδιασμό ούτε υλικά φθαρτά και απατηλά. Η σκάλα του ουρανού, ο δρόμος του ουρανού είναι ο Χριστός, ο ζωοποιός λόγος του, το σωτήριο έργο του Χριστού.

Ευδόκησε ο θεός να ανοίξει δρόμο σωτηρίας, οδό απογείωσης, απεξάρτησης και απελευθέρωσης. Αυτή τη σκάλα πρέπει να ανέβουμε όλοι για να ξεφύγουμε από το θανάσιμο εναγκαλισμό του εαυτού μας και της ανθρώπινης Βαβέλ. Μια είναι η σκάλα του ουρανού, δεν είναι πολλές. Όλες οι άλλες είναι γήινες και ετοιμόρροπες. Κάθε σκαλοπάτι το ανεβαίνουμε έχοντας το βλέμα ψηλά στο ουράνιο κεφαλόσκαλο, δεν κοιτάμε κάτω στη θάλασσα του χάους των ανθρώπινων δοξασιών...Επιμηκύνεται η πίστη μας αποβλέποντες στον μεγάλο μας αρχιερέα,τον Ιησού Χριστό τον Δίκαιο, ανεβαίνοντας τους αναβαθμούς του αγιαστηρίου Του.

Είναι ανάγκη να πατάμε γερά πάνω στην ουράνια κλίμακα,κλιμακωτά και σταθερά και δεν θα καταισχυνθούμε,ούτε θα πέσουμε γιατί είναι Εκείνος που μας κρατά και πορεύεται μαζί μας. Αυτός είναι πρώτος ο αναβάς αρχηγός και οδηγός της ζωής μας, Αυτός ήταν και ο καταβάς για μας , που μπόρεσε και αιχμαλώτισε την αιχμαλωσία μας, αφόπλισε τον δυνάστη, τουτέστιν τον διάβολο και μας χάρισε ελευθερία να ανέβουμε και μεις μαζί Του στο ουράνιο θόλο της δόξας του Πατέρα Θεού .

Στηριζόμαστε στη δύναμη του αναστημένου Χριστού εντός μας και βασιζόμαστε μόνο σ'Αυτόν. Ο Χριστός είναι αναστημένος Κύριος και ότι είναι ο μεγάλος κι μόνος αρχιερέας που μας φέρνει ενώπιον του Θεού ελεημένους και λυτρωμένους. Αυτή είναι η πίστη στο εφαρμοσμένο θέλημα του θεού, εμπιστευόμαστε και στηριζόμαστε πάνω στο ακλόνητο θεικό στερέωμα που είναι το ζωοποιό Πνεύμα Του Χριστού,όχι σε αυτοσχέδιες αιώρες της ματαιοδοξίας του σαρκίου μας.

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 22 Αύγουστος 2014 00:47
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB