cd  ΞΕΝΟΣ ΗΜΟΥΝ ...ΣΤΗ ΛΑΜΠΕΝΤΟΥΖΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

       
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27  28  29  30 
31            

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΞΕΝΟΣ ΗΜΟΥΝ ...ΣΤΗ ΛΑΜΠΕΝΤΟΥΖΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 03 Ιούλιος 2014 00:36
altΛαμπεντούζα ...κανένας δεν θα γνώριζε αυτό τον πέτρινο ύφαλο,καταμεσής στη θάλασσα...αν δεν ήταν ο τόπος μαρτυρίου κάποιων ανθρώπων... Περισσότεροι απο 270 οι νεκροί στα νερά εκεί έξω απο τη Λαμπεντούζα...Οι μαρτυρίες που έδιναν τα συνεργεία διάσωσης από το ναυάγιο ήταν σοκαριστικές: «Ξετυλίξαμε ένα τείχος σορών» στο πλοίο, ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας , εξηγώντας πως οι σοροί..."ήταν κολλημένες η μία πάνω στην άλλη,...ήταν απερίγραπτο το θέαμα των ενωμένων σωμάτων,ήταν αγκαλιασμένοι.."

Απόβλητοι οι άμοιροι ξένοι απο την εαυτουλίστικη  κοινωνία των ημετέρων οικείων... Εννοείται ότι για τους ιδικούς μας ενδιαφερόμαστε, δηλαδή για την προέκταση του κυρίαρχου εαυτούλη , ότι αυτός προστάζει,την πάρταόλα του κατά την προσφιλή ιδιοτέλειά του.Ιδιοτέλεια ,τι να είναι άραγε ,μήπως είναι νησί σαν τη Λαμπεντούζα και δεν την ξέραμε μέχρι τώρα...ακούγεται πάντως εύηχη και καμπανιζέ... Είχα ένα φίλο κάποτε συμφοιτητή που του άρεσαν οι περίεργες λέξεις,του άρεσε λοιπόν και έλεγε για κάποιον που ήταν κάπως διαφορετικός απο τους άλλους και ήθελε σκωπτικά να τον ονομάσει...τον έλεγε ότι είναι ανιδιοτελής....Κι όμως εξηγείται το φαινόμενο αφού η λέξη ανιδιοτέλεια ως άγνωστη και ξένη εις την Ελλαδική επικράτεια ήταν νοηματικά απωλεσθείσα και εκλαμβανόταν ως ένα φαιδρό ευφυολόγημα!

Ο ίδιος ο Χριστός ιδιοποιείται την ιδιότητα του ξένου λέγοντας " Ξένος ήμουν, και δεν με εφιλοξενήσατε, γυμνός, και δεν με ενεδύσατε, ασθενής και εν φυλακή, και δεν με επεσκέφθητε" δείχνοντας το κρίσιμο της αποριπτικής συμπεριφοράς μας ως δική μας πλέον απόρριψη απο την ερχομένη Βασιλεία του Θεού .Έτσι έγινε και με τον Χριστό ως ξένο τον απέριψαν,στην επίσκεψή Του του έκλεισαν την πόρτα,τον περιφρόνησαν,τον εξουθένωσαν,τον θανάτωσαν...Όπως δεν λογάριασαν ότι αυτός ο Ξένος ήταν ο αναμάρτητος Υιός του Θεού,ο Μεσσίας που περίμεναν οι αιώνες,έτσι δεν λογάριασαν και την ένδοξη ανάστασή Του και την συνέχιση του έργου της σωτηρίας των ανθρώπων εκείνων που τον δέχονται όχι ως ξένο αλλά ως φίλο και αδελφό τους!Σ'αυτους που ευδοκούν για Αυτόν,να εισέλθει μέσα στη καρδιά τους και να μείνει για πάντα ως ο γλυκύς ζωοδότης τους.

Στη Λαμπεντούζα ήταν πολύ δύσκολο να ξεχωριστούν οι σοροί των ξένων δούλων και μεις στην Αθήνα ,κυρίες και κύριοι  ευκόλως ξεχωριστοί στον Ιδιο-ψυχαναγκαστικό κόσμο μας...Θυμάμαι εκείνες τις ημέρες γινόταν ο χαμός με την δολοφονία ενός " ιδικού" μας ανθρώπου αλλά δεν έσπασε ρουθούνι με την δολοφονία των 270 "ξένων" στη Λαμπεντούζα. Δεν είναι απορίας άξιον  ποιά είναι άραγε η ειδοποιός διαφορά εαισθησίας...μήπως είναι στο ιδιοκτησιακό "μας" - ο δικός μας και απέναντι οι ξένοι, σκέτοι χωρίς βέβαια το "μας"!

"Έχω ξένους στο σπίτι" ...μιά αντήχηση έρχεται στα αυτιά μου,κάπου το άκουσα τελευταία και ήταν σαν να το άκουσα για πρώτη φορά...κάποτε ακουγόταν αυτή η φράση όταν η κυρία του σπιτιού αναδείκνυε την σημαντικότητα της φιλοξενίας ,ως δηλωτικό του κόπου της αγάπης για αυτούς που επισκέπτονταν το σπιτικό της. Άγχος να επιμεληθεί την υποδοχή,να φροντίσει,να παρασκευάσει,να δωθεί στην υπηρεσία των ξένων της.Δεν υπήρχε διαφορετική σκέψη παρά η φιλοξενία των ξένων της,των δικών της ξένων .
Προχθές πνίγηκαν οι ξένοι , κάποιοι ανώνυμοι ξένοι. Δεν ήταν οι "δικοί μας ξένοι " έξω εκεί στη Λαμπεντούζα και γιαυτό εμεις δεν ίδρωσε το αυτί μας σε αυτό το άκουσμα,ήταν μιά ξένη καταχώρηση στην ιδιοτελή εφημερία του νού μας.Αυτός ο κόσμος της ιδιοτέλειας είναι αυστηρά προσαρμοσμένος στο ιδικό του,στο δικό του σαπρό βιότοπο.Οτιδήποτε έξω απο αυτό χαρακτηρίζεται ανεπιθύμητο, persona non grata ... έξω της κοινής βούλησής του,ψιλά γράμματα στην επιφυλλίδα της επιφανούς προσωποληψίας του.

Μιάζουμε με μιά κατευθυνόμενη δέσμη ευαισθησίας κατα παραγγελία ενός ιδιοκτησιακού φεουδαρχισμού.Φέουδο η γη μας,η χώρα μας και εμείς κυρίες και κύριοι,οι ευηπόληπτοι τιτλούχοι κακής εποχής οι εγχώριοι δούλοι που σαν πράγματα πουλούμαστε και αγοραζόμαστε στο γιουσουρούμ της ματαιοδοξίας μας.Κάπου εκεί στην άβυσσο της αλλοτριωμένης ψυχούλας μας δεν υπάρχει ποτέ χώρος διαθέσιμος για κανένα ξένο παρά μόνο για ένα ασύνετο εγώ και τους πραιτωριανούς ημετέρους του.

Τι θυμάμαι και σας λέγω τώρα για ξένους ,δούλους ,αγκαλισμένους νεκρούς μακριά εκεί  στη Λαμπεντούζα... τώρα  υπάρχει μόνο η κοντινή μας Φορταλέζα της Βραζιλίας και εκεί όλοι οι ελεύθεροι και ζωντανοί και αγκαλιασμένοι "προσεύχονται" να μπεί ή να μη μπει το πέναλτυ στο πλεκτό της κλωνο-ιδιοτέλειάς μας ...
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Μάιος 2015 17:15
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB