cd  ΚΕΝΥΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

         ΑΠΡΙΛΙΟΣ 
 2023       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
 3  5  6 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΚΕΝΥΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 28 Σεπτέμβριος 2010 11:23

ΒΑRNABAS FUND: 23.9.10

Κενυάτες Χριστιανοί απαγάγονται, βασανίζονται και βιάζονται

Εξι Χριστιανοί ιεραπόστολοι βρέθηκαν ζωντανοί, αλλά τραυματισμένοι ύστερα από τρεις μέρες αφάνταστων βασανιστηρίων στη Κένυα.

Τρεις άνδρες, ανάμεσά τους ο κ.Υ., επικεφαλής μιας ομάδας Κενυατών ιεραποστόλων που υποστηρίζονται από το Barnabas, είχαν ταξιδέψει προς το Ναϊρόμπι το πρωί της Τετάρτης 15 Σεπτεμβρίου για να βοηθήσουν τρεις Χριστιανές γυναίκες να μεταφερθούν από το διαμέρισμά τους σε μια ασφαλέστερη τοποθεσία. Οι τρεις άνδρες έφτασαν μ’ασφάλεια, αλλά όταν η γυναίκα του κ.Υ. τηλεφώνησε αργότερα, δεν έπαιρνε απάντηση. Μέχρι τις 9 μ.μ. άρχισε να καταλαβαίνει ότι κάτι σοβαρό πρέπει να είχε γίνει. Πήγε στο Ναϊρόμπι και βρήκε την πόρτα του διαμερίσματος ακλείδωτη αλλά κανένα ίχνος των ιεραποστόλων.

Η αστυνομία άρχισε μια έρευνα και στις 18 Σεπτεμβρίου στις 4 π.μ. η ομάδα βρέθηκε – κοντά σε ένα κεντρικό δρόμο. Τα μάτια και τα στόματά τους ήταν φιμωμένα με κολλητή ταινία και τα χέρια και τα πόδια τους ήταν δεμένα, αλλά όλοι τους ήταν ζωντανοί. Οι τρεις γυναικές είχαν υποστεί συστηματικούς βιασμούς και ήταν βαθειά τραυματισμένες. Ούτε καν μπορούσαν να μιλήσουν. Στο νοσοκομείο τους έδωσαν φάρμακα να μειωθεί ο κίνδυνος να πάθουν AIDS. Θα μείνουν για 2 βδομάδες στο νοσοκομείο για περιεκτική περίθαλψη.

Οι τρεις άνδρες είχαν υποστεί βασανιστήρια και τα σώματά τους ήταν γεμάτα μώλωπες. Ενας άνδρας πρέπει να κάμει θεραπεία για εξάρθρωση του ώμου του όταν τον πέταξαν «σαν αποσκευή» σ’ένα φορτηγό. Οι άνδρες θα μείνουν στο νοσοκομείο για 5 μέρες. Αλλά η γυναίκα του κ.Υ. είπε, «Παρόλη την αγωνία τους, δόξαζαν τον Κύριο.»

Στην αρχή της δοκιμασίας, οι Μουσουλμάνοι ρώτησαν μια από τις γυναίκες, «Ποιός είναι ο σωτήρας αυτού του κόσμου;» Οταν απάντησε με θάρρος, «Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Σωτήρας,» την χαστούκισαν και τη έφτυσαν και της είπαν, «Λάθος κάνεις, ο Οσάμα είναι ο σωτήρας». Οταν τελικά άφησαν την ομάδα ελεύθερη, τους είπαν, «Είσθε τυχεροί...μας έδωσαν εντολή να σας ελευθερώσουμε. Θα μπορούσαμε να σας σκοτώσουμε. Ισως ο Ιησούς σας σάς σώζει. Αλλά σας προειδοποιούμε...σταματήστε να παρασύρετε Μουσουλμάνους με την διεφθαρμένη σας Βίβλο. Κανένας δεν πρέπει να λατρεύεται παρά μόνο ο Αλλάχ και ο Μωάμεθ, ο προφήτης του.»

Η Κένυα έχει μια δυνατή εκκλησία, και όμως οι Χριστιανοί αντιμετωπίζουν πρόκληση και αντίσταση, και η κατάσταση προσηλύτων και γυναικών ενδέχεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Στις 18 Ιουλίου, 18 άνθρωποι που είχαν ασπασθεί το Χριστιανισμό από το Ισλάμ, συγκεντρώθηκαν σε μια απόμακρη παραλία για να βαφτιστούν από τον κ.Υ και την ομάδα του, όταν ξαφνικά δέχθηκαν επίθεση από ένα πλήθος περίπου 100 Μουσουλμάνων που τους ξυλοκόπησαν με ρόπαλα και σωλήνες. Πέντε απ’αυτούς έμειναν στο νοσοκομείο για αρκετές μέρες, ανάμεσά τους μια γυναίκα που την χτύπησαν μέχρι να χάσει τις αισθήσεις της και έναν άνδρα με σπασμένο χέρι.

Barnabas Fund: 23.9.10

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 22 Οκτώβριος 2010 12:03
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB