cd  ΝΕΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗ, ΑΓΙΟ ΜΑΡΤΙΝΟ, ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΓΟΥΙΝΕΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

       
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27  28  29  30 
31            

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΝΕΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗ, ΑΓΙΟ ΜΑΡΤΙΝΟ, ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΓΟΥΙΝΕΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 02 Νοέμβριος 2009 00:26

Αϊτή

Το Ισλάμ αυξάνεται με γοργό ρυθμό στην Αϊτή. Τώρα φέρεται ότι υπάρχουν περίπου 40.000 Μουσουλμάνοι σ' αυτή τη Καραϊβική χώρα, 4.000 περισσότεροι από το 1993. Μουσουλμάνοι ιεραπόστολοι οργανώνουν προγράμματα σίτισης και καλύπτουν άλλες κοινωνικές ανάγκες. Επίσης προωθούν την λανθασμένη ιδέα ότι η βουντού, η παραδοσιακή θρησκεία της Αϊτής, είχε την προέλευσή της στο Ισλάμ. Λένε ότι ο “άνθρωπος του βιβλίου”, ένας ιερέας της Βουντού που ηγήθηκε του λαού σ' έναν αγώνα εναντίον της δουλείας, ήταν στην πραγματικότητα Μουσουλμάνος και το βιβλίο που διάβαζε ήταν το Κοράνι.
Προσευχηθείτε για τους Χριστιανούς στην Αϊτή.Αγιος Μαρτίνος (
St. Maarten)

 
H
κυβέρνηση του μικροσκοπικού νησιού στη Καραϊβική, Αγ. Μαρτίνου, πήρε επιστολή από Μουσουλμάνους ηγέτες που προσέφεραν 2,5 εκατ. δολάρια ΗΠΑ για να χτισθούν αθλητικά κέντρα, να διεκπεραιωθούν και άλλα κοινωνικά προγράμματα και να ανακαινισθούν χριστιανικές αίθουσες. Σε αντάλλαγμα, οι Μουσουλμάνοι ζήτησαν να έχουν 4 Μουσουλμάνους στην σχετική επιτροπή. Ενώ η κυβέρνηση εξέταζε το θέμα, ήρθε ένα δεύτερο γράμμα από τους Μουσουλμάνους, ζητώντας την άδεια να πουν μια ισλαμική προσευχή στα επίσημα εγκαίνια για την καινούργια κυβέρνηση. Όταν η κυβέρνηση απέρριψε ευγενικά αυτή την παράκληση, ανακάλυψε ότι οι Μουσουλμάνοι είχαν χάσει το ενδιαφέρον τους για την προσφορά $2,5 εκατ. δολαρίων. Μουσουλμανικά χρήματα που προσφέρονται “με όρους” αποτελούν μεγάλο πειρασμό για φτωχές χώρες και συνήθως οδηγούν σε μια διαδικασία ανοιχτής ισλαμοποίησης. Χριστιανοί ηγέτες στον Αγ. Μαρτίνο έχουν συμφωνήσει ότι δε θα δεχθούν τα χρήματα των Μουσουλμάνων.

Iράν

Δοξάστε τον Θεό που δώδεκα Ιρανοί ηγέτες κατ' οίκον εκκλησιών συγκεντρώθηκαν για 5 μέρες διακονικής εκπαίδευσης σε μια άλλη χώρα, με την υποστήριξη του Barnabas. Οι περισσότεροι ηγέτες ήταν Χριστιανοί μόνο 4 χρόνια, και μερικοί είχαν έρθει στον Χριστό από τα ναρκωτικά, τη μαύρη μαγεία ή τη πορνεία. Εξαιτίας της επικίνδυνης κατάστασης που αντιμετωπίζουν προσήλυτοι από το Ισλάμ στο Ιράν, μερικοί δεν είχαν την ευκαιρία να βαφτιστούν, και έγινε βάφτιση σ' ένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείο, χρησιμοποιώντας τη μπανιέρα. “Αυτό το μεγαλόπρεπο γεγονός ...έγινε με το έλεος του Θεού μας,” έγραψε ο αδελφός που το οργάνωσε.


Γουινέα 1

Αυτή η χώρα της Δυτικής Αφρικής είναι 85% μουσουλμανική. Οι Χριστιανοί αποτελούν περίπου το 5% του πληθυσμού και βρίσκονται κυρίως στα δάση στη νοτιοανατολική περιοχή ή στην πρωτεύουσα. Από τότε που η χώρα έγινε ανεξάρτητη το 1958, οι Χριστιανοί υποφέρουν κάτω από μαρξιστικές και ισλαμικές κυβερνήσεις, αλλά τα τελευταία χρόνια υπήρχε ελευθερία για χριστιανική μαρτυρία. Τώρα, όμως, έγινε μια Ισλαμική αναζωπύρωση, κατά την οποία οι Μουσουλμάνοι δέχονται ειδική εκπαίδευση για το πώς να ανθίστανται στον Χριστιανισμό. Η εκπαίδευση χρηματοδοτείται από Αραβικές πηγές.


Γουινέα 2
Ο “Κρίστοφερ” είναι ένας ευαγγελιστής της Γουινέας που υπηρετεί ανάμεσα σε Μουσουλμανικές εθνογραφικές ομάδες στην πατρίδα του. Έγινε Χριστιανός όταν ήταν στη Μέση Ανατολή και εκπαιδεύτηκε σαν ευαγγελιστής στη Ν. Αφρική. Ο Θεός έβαλε στην καρδιά του να γυρίσει στην πατρίδα του και να βοηθήσει να γνωρίσουν οι συμπατριώτες του την αγάπη του Θεού . Ο Κρίστοφερ εργάζεται με μια τοπική εκκλησία αλλά οι αδελφοί δεν έχουν τη δυνατότητα να τον υποστηρίζουν οικονομικά. Ετσι βοηθάει και το
Barnabas. Προσευχηθείτε η διακονία του να είναι καρποφόρα.


ΒARNABAS FUND

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 23 Νοέμβριος 2009 01:18
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB