cd  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

       
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27  28  29  30 
31            

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 19 Οκτώβριος 2009 23:53

Σύντομες ειδήσεις 

Μπάνγκλαντές

Αναφέρθηκε τον Αύγουστο ότι, με την υποκίνηση ιθαγενών Μουσουλμάνων ηγετών, η αστυνομία βάσανισε έναν εργάτη του Θεού και δυο άλλους Χριστιανούς.

Ο Χαμπιμπούρ Ραχμάν, 45 χρ., που διακονεί μια εκκλησία δυτικά της Ντάκα προετοιμαζόταν για μια συνέλευση με 11 αδελφούς με θέμα το ευαγγελισμό, όταν η τοπική αστυνομία μπήκε μ’ έφοδο και τον άρπαξε μαζί με δυο συντρόφους του. Οι αξιωματικοί τους έδεσαν τα μάτια και τους πήγαν σ’ ένα αστυνομικό στρατόπεδο όπου ξυλοκοπήθηκαν και βασανίστηκαν.

Κίνα

Στις 29 Ιουνίου, κινεζικές Αρχές κατάργησαν την Χριστιανική Εκκλησία του Huaguan Town, στην απόμακρη επαρχία του Σιτσουάν.

Τρία μέλη της εκκλησίας συνελήφθησαν. Από τότε, οι αδελφοί υφίστανται έντονους διωγμούς. Η Εκκλησία ξεκίνησε το 2002 στο σπίτι ενός αδελφού, και συγκεντρώνεται σε μια αίθουσα που χτίστηκε με τη βοήθεια αδελφών απ΄ την επαρχία Ζεζιάνγκ από τον Αύγουστο του 2006.

Ινδία
Στις 19 Ιουλίου, μια Χριστιανή γυναίκα, Χεμαβάθυ, συνελήφθη
στο Τιρουπάτι, με την κατηγορία του «προσηλυτισμού».

Είχε κατηγορηθεί απ΄ έναν ιατρικό αξιωματούχο για τη διανομή φυλλαδίων στο χώρο του νοσοκομείου. Δυο μέρες αργότερα αποφυλακίστηκε με εγγύηση.

Τον Ιούλιο, ηγέτες στο Χουικάπ προσπάθησαν να εμποδίσουν την ταφή Χριστιανών στο χωριό τους.

Η εντολή δόθηκε όταν ένα 2χρονο παιδί απο χριστιανική οικογένεια πνίγηκε στις 19 Ιουλίου. Το πτώμα του αγοριού θάφτηκε στο οικόπεδο της εκκλησίας, αλλά την επόμενη μέρα, αντιχριστιανικοί χωρικοί ανάγκασαν τον πατέρα και τον εργάτη μιας εκκλησίας να το ξεθάψουν. Οι Αρχές του χωριού αργότερα επέτρεψαν να μείνει το πτώμα του παιδιού στο νεκροταφείο υπό τον όρο ότι τα πτώματα ανήλικων παιδιών να θάβονται σύμφωνα με τα ινδουιστικά έθιμα.

 

Υεμένη
Ακόμα αγνοούνται οι έξι ξένοι Χριστιανοί που απήχθησαν τον Ιούνιο.
Ενας Γερμανός αδελφός, η γυναίκα και τα τρια παιδιά τους και ένας Βρετανός μηχναικός απήχθησαν στα μέσα Ιουνίου. Ηταν μαζί με δυο Γερμανούς φοιτητές Βιβλικού Σχολείου και μια Κορεάτισσα δασκάλα, που τα πτώματά τους βρέθηκαν στις 12 Ιουνίου. Η φιλανθρωπική οργάνωση με την οποία εργαζόταν η ομάδα, έχει τη βάση της στην Ολλανδία και έχει αποσύρει όλο το προσωπικό της από τη χώρα.

 

Νιγηρία
Η Μαίρη, μια 13χρονη Νιγηριανή Χριστιανή, αναγκάστηκε να παρακολουθεί τη δολοφονία του εργάτη της εκκλησίας της, στις 26 Ιουλίου.
Μια ομάδα αποτελούμενη από περίπου 50 φανατικούς μπήκε σε μια εκκλησία και σκότωσε τον πνευματικό εργάτη, κατακρεουργώντας τον με μάχαιρες. Μετά τον έκαψαν. Η Μαίρη αναγκάστηκε να πλύνει τα ματωμένα ρούχα των δολοφόνων, αλλά αργότερα κατόρθωσε να το σκάσει με μερικούς άλλους.

 

Ιράκ

Τον Ιούλιο, αρκετές βόμβες εκπυρσοκρότησαν έξω από χριστιανικούς χώρους στη Βαγδάτη και τη Μοσούλη.
Εφτά εκκλησίες έπαθαν σοβαρές ζημιές, και ένα χτίριο πυρπολήθηκε. Στη Βαγδάτη, μια βόμβα αυτοκινήτου ρυθμίστηκε να εκραγεί την ώρα που οι πιστοί έφευγαν από τη βραδινή σύναξη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις Χριστιανοί και δεκάδες να τραυματισθούν.

 

EVANGELICALS NOW: WORLD IN BRIEF 9.2009

 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB