cd  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΜΑΡΤΙΟΣ  2021   

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1 2 3  4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ
Τρίτη, 05 Μάιος 2009 22:29
Πειραιάς, 30 Aπριλίου 2009

  Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,

 Σας ευχαριστούμε για το χρόνο που θα διαθέσετε για να διαβάσετε αυτή την επιστολή, που αφορά ένα από τα πιο σοβαρά κοινωνικά θέματα της χώρας μας.

Η Εμπορία Γυναικών και Παιδιών, μεταξύ αυτών που τους εκμεταλλεύονται σεξουαλικά, είναι ένα από τα σκοτεινότερα εγκλήματα του 21ου αιώνα στον κόσμο μας. Σε όλο τον κόσμο, εκατομμύρια θύματα, χωρίς φωνή, υποφέρουν αφάνταστη βαρβαρότητα και εκμετάλλευση του σώματος και της ψυχής τους. Η Ελλάδα είναι δυστυχώς μία από τις χώρες όπου το έγκλημα αυτό έχει ήδη εξαπλώσει τα «πλοκάμια» του. Χιλιάδες νεαρές γυναίκες καθώς και ανήλικα παιδιά γίνονται καθημερινά θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης «κρυμμένα» δίπλα μας, κάτω από τη μύτη μας.

Τα θύματα που διασώζονται ή δραπετεύουν από τους εκμεταλλευτές τους είναι άνθρωποι συντετριμμένοι με βαθειά σωματικά, συναισθηματικά, ψυχολογικά και πνευματικά τραύματα. Η θεραπεία και πλήρης αποκατάστασή τους, απαιτεί μια ολιστική προσέγγιση για την αντιμετώπιση των τόσων πολλαπλών αναγκών τους. Όσο περισσότερο κατανοεί κάποιος αυτό το έγκλημα, τη βαρβαρότητα, τη βία, την εξαπάτηση και την εξαθλίωση που τα θύματα υφίστανται, τόσο περισσότερο αναρωτιέται: Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό; Τι μπορεί να γίνει; Πώς θα μπορούσα εγώ να βοηθήσω;   

Κατανοώντας την ανάγκη για την κινητοποίηση του Χριστιανικού κόσμου ενάντια  σε αυτό το απάνθρωπο έγκλημα η Faith Alliance Against Slavery and Trafficking (FAAST), (Salvation Army, World Hope International, World Relief and Project Rescue International) δημιούργησαν το «Χέρια που Θεραπεύουν». Πρόκειται για ένα οδηγό ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης για την Κοινότητα-Εκκλησία. Το υλικό αυτό συγκεντρώνει γνώσεις και εμπειρία 40 επαγγελματιών και ακαδημαϊκών. Προσφέρει βασικές γνώσεις στο θέμα της εμπορίας ανθρώπων, τις συνέπειες που αυτό έχει στην κοινωνία μας και στα θύματα, καθώς και μια βασική κατανόηση των αναγκών των θυμάτων στην πορεία προς θεραπεία και αποκατάστασή τους. 

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την πρόθεσή μας να προσφέρουμε από αρχές Μαΐου 2009, μία σειρά συναντήσεων-μαθημάτων διάρκειας 4-5 εβδομάδων με βάση το υλικό που περιλαμβάνεται στο «Χέρια που Θεραπεύουν». Απευθυνόμαστε αρχικά στις τοπικές Εκκλησίες και στην κοινότητα των πιστών γιατί πιστεύουμε ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να μείνει έξω από αυτό τον αγώνα κατά της εμπορίας και εκμετάλλευσης της ανθρώπινης ζωής.

Οι συναντήσεις-μαθήματα απευθύνονται σε άτομα που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το θέμα αυτό και να κατανοήσουν πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Μπορούμε να σας παρέχουμε ενημερωτικά φυλλάδια για το περιεχόμενο των μαθημάτων, ή να κάνουμε κάποια παρουσίαση στην εκκλησία σας και βεβαίως είμαστε διαθέσιμες να απαντήσουμε σε όποιες ερωτήσεις έχετε εσείς ή τα μέλη της Εκκλησίας /διακονίας σας.

 Την προσπάθεια αυτή στηρίζει η ομάδα μας που αποτελείται από την Kelsey Talbott, Καλλιόπη Παγώνη και Βούλα Χαμπερίδου- Αντουάν, πιστεύοντας πώς μόνο αν ενημερωθούμε και ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ανθρώπινες και θεϊκές, μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί σε αυτό τον αγώνα που αφορά όλους μας.

Η Kelsey Talbott είναι πτυχιούχος Κοινωνιολογίας, με Master στη Θεολογία και πολλά έτη εμπειρίας στην εκπαίδευση ατόμων σε σχέση με τη εμπορία ανθρώπων. Έχει επίσης εργαστεί με διασωθέντα θύματα κατά τη συνεργασία της με το Salvation Army στο Λος Άντζελες και το Orange County Human Trafficking Task Force, της Καλιφόρνια.

Η Καλλιόπη Παγώνη είναι δικηγόρος, ασκώντας επί δωδεκαετία μαχόμενη δικηγορία στην Αθήνα. Τα δύο τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με τη χριστιανική οργάνωση «Νέα Ζωή, Σωματείο Υποστήριξης & Αποκατάστασης εκδιδόμενων Ατόμων», ως συντονίστρια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «turnaround”, που επευθυνόταν σε θύματα σωματεμπορίας, ενώ συνεχίζει να ασχολείται με την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, και μέσα από εθελοντικές δράσεις.

Η Βούλα Χαμπερίδου-Αντουάν είναι κοινωνική λειτουργός με εμπειρία στη χριστιανική συμβουλευτική και σε σεμινάρια με θέμα την ενδοοικογενειακή βία. Έχει διδάξει «Χριστιανική Συμβουλευτική» στον Ελληνικό Θεολογικό Σύνδεσμο, όπου έχει εργαστεί και ως Συντονίστρια στον Τομέα Μετάφρασης & Σπουδών. 

 Ελπίζοντας ότι η επιστολή μας αυτή θα μας δώσει την ευκαιρία για περαιτέρω συνεργασία, θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας για περισσότερες πληροφορίες, ή άν θέλετε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας: 

Καλλιόπη Παγώνη, email: kalpagoni07@gmail.com ή στο τηλ. 6972-022-032.

Kelsey Talbott, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στο τηλ. 6947-458-676

 

      Στην υπηρεσία Του,

      Kelsey Talbott        

      Καλλιόπη Παγώνη  

      Βούλα Χαμπερίδου-Αντουάν            

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 16 Μάιος 2009 19:45
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB