cd  ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

       
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27  28  29  30 
31            

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ
Τετάρτη, 08 Απρίλιος 2009 21:29

BARNABAS FUND: Απρίλης 2009 

ΠΑΚΙΣΤΑΝ  

Στις αρχές Μαρτίου 2009, η ειρήνη του μικρού χωριού Σανγκογουάλι στο Παντζάμπ διεκόπη από μια συμμορία Μουσουλμάνων που έπεσε στο χωριό. Ο όχλος δυνάμεως 25 ανθρώπων έβαλε στόχαστρο ιθαγενείς Χριστιανούς, σπάζοντας πόρτες, μπαίνοντας βίαια στα σπίτια τους και δέρνοντάς τους με ρόπαλα και λοστούς. Οι γυναίκες προσπαθούσαν να προστατέψουν τους γιους και τους άνδρες τους, αλλά ο όχλος μοίραζε χτυπήματα στα τυφλά. Αρκετοί Χριστιανοί τραυματίστηκαν, τρεις σοβαρά, και μια γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της. Οι τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν επειγόντως στο νοσοκομείο, αλλά τους καθυστέρησαν οι κακοποιοί που μπλοκάρισαν το δρόμο, ξερνώντας βρισιές και ρίχνοντας τουφεκιές.  

Φέρεται ότι η επίθεση είχε σκοπό να τιμωρήσει την χριστιανική κοινότητα στο χωριό εξαιτίας των δραστηριοτήτων ενός 16χρονου χριστιανού αγοριού. Πριν γίνει η επιδρομή, είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από ντόπιους Μουσουλάνους και είχε κάμει μήνυση κατά των κακοποιών στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.  

Οι οικογένειες των τραυματισμένων Χριστιανών αγωνίζονται να αποχτήσουν δικαιοσύνη για τους συγγενείες τους από την τοπική αστυνομία, επειδή οι κατηγορούμενοι έχουν μεγάλη επιρροή στην περιοχή. Μια κατηγορία δολοφονίας έχει καταγραφεί, και δέκα Μουσουλμάνοι έχουν αναγνωριστεί, αλλά μέχρι τώρα κανένας δεν έχει συλληφθεί.  
 

ΒΡΕΤΑΝΙΑ  

Ο αιδ. Νομπλ Σάμουελ, ένας Χριστιανός ποιμένας στο Δυτικό Λονδίνο, δέχθηκε επίθεση από τρεις άνδρες, καθώς πήγαινε στο στούντιο τηλεοράσεως όπου κινηματογραφεί ένα ευαγγελιστικό πρόγραμμα. Ο κ. Σάμουελ γεννήθηκε στο Πακιστάν και ήρθε στην Βρετανία πριν 15 χρόνια. Παρουσιάζει ένα 60λεπτο Ασιατικό ευαγγελιστικό πρόγραμμα στη δορυφορική τηλεόραση. Αν και δεν επιδιώκει να έρχεται σε αντιπαράθεση με τους Μουσουλμάνους, τις τελευταίες βδομάδες δέχθηκε αρκετές επιθετικές προκλήσεις στη ζωνανή εκπομπή του.  

Το περιστατικό που περιγράφθηκε από την αστυνομία ως "έγκλημα θρησκευτικού μίσους", έγινε όταν ένα αυτοκίνητο σταμάτησε μπροστά από τον αδ. Σάμουελ και ένας άνδρας ζήτησε οδηγίες. Ο επιτιθέμενος άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου, άρχισε να δίνει γροθιές στον αδ. Σάμουελ και προσπάθησε να χτυπήσει το κεφάλι του στο τιμόνι. Αρπαξε το σταυρό από το λαιμό του και το πέταξε κάτω. Δυο άλλοι άνδρες έκλεψαν το laptop και την Γραφή του. Οι κακοποιοί προειδοποίησαν τον αδ. Σάμουελ, �Αν γυρίσεις στο στούντιο, θα σου σπάσουμε τα πόδια". Μετά την επίθεση, ο αδ. Σάμουελ συνέχισε την εκπομπή του στο στούντιο που ανήκει σ’ένα Μουσουλμάνο επιχειρηματία, ο οποίος αργότερα μίλησε από την τηλεόραση, κατηγορώντας τις επιθέσεις.  

Πριν μερικές βδομάδες η δύσκολη κατάσταση Ασιατών Χριστιανών στην Βρετανία τονίστηκε στη διάρκεια συνέλευσης της Γενικού Συνόδου της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Ενα μέλος της Συνόδου, η κα Ζαχίντα Μάλλαρντ, παρατήρησε, "Ξέρουμε πολλά πράγματα για την διωκόμενη Εκκλησία στο Ιράκ, στη Παλαιστίνη, στο Πακιστάν και σ’άλλα μέρη όπου το να είσαι πιστός στον Χριστό σημαίνει διωγμό, στίγμα και κοινωνική απομόνωση, αλλά η διωκόμενη Εκκλησία είναι πραγματικότητα όχι μόνο σε ξένες χώρες αλλά και στις πόλεις μας στην Αγγλία". Οι πιο ευπρόσβλητοι είναι οι Ασιάτες που γεννήθηκαν στη Βρετανία και στράφηκαν στον Χριστό από άλλα πιστεύω. Συχνά θεωρούνται προδότες από τους φίλους και τους συγγενείς τους καθώς και από την κοινωνία.   
 

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΡΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ 

Μια καινούργια πρόταση του ΟΗΕ αποτελεί επικίνδυνη απειλή για την παγκόσμια θρησκευτική ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία του λόγου. Με τίτλο "Η Καταπολέμηση της Δυσφήμησης της Θρησκείας" Το ψήφισμα τονίζει την ανάγκη να "καταπολεμήσει αποτελεσματικά τη δυσφήμιση όλων των θρησκειών και την υποκίνηση θρησκευτικού μίσους γενικά, αλλά και εναντίον του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων ειδικά." Το ψήφισμα γράφηκε από το Πακιστάν και τέθηκε σε κυκλοφορία από τις Μουσουλμανικές χώρες που κυριαρχούν στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επιδιώκει να ποινικοποιήσει την <δυσφήμιση του Ισλάμ> και να προσδιορίσει οποιαδήποτε αμφοβολία ως προς τα ισλαμικά πιστεύω ως παράβαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Καμιά άλλη θρησκεία δεν αναφέρεται σαφώς.  

Και το πιο σημαντικο, αυτό το ψήφισμα προσβάλλει την πεμπτουσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς προσπαθεί να προφυλάξει το Ισλάμ, ως πίστη και ιδεολογία, από <αμφισβήτηση, συζήτηση ή κριτική έρευνα>, αντί να προστατεύει άτομα. Το ψήφισμα θα το έκανε δύσκολο να κριτικάρει το Ισλάμ για την αντίληψη και τις πράξεις του απέναντι στις γυναίκες, μη-Μουσουλμάνους και αποστάτες που εγκαταλείπουν το Ισλάμ. Δυστυχώς αναμένεται ότι αυτή η πρόταση θα ψηφιστεί, καθώς οι μουσουλμανικές χώρες αποτελούν τη πλειοψηφία στο Συμβούλιο.  
 

ΙΝΔΙΑ 

Ενας Χριστιανός εργάτης και αρκετοί πιστοί τραυματιστήκαν σ’ένα περιστατικό στις αρχές Μαρτίου. Ο κακοποιός εισόρμησε στην εκκλησία στη διάρκεια μιας σύναξης, κρατώντας ένα πιστόλι, πυρομαχικά και αντιχριστιανικά φυλλάδια, διαμαρτυρόμενος για δήθεν <βίαο προσηλυτισμό>. Ο 35χρονος εργάτης του Θεού, Βινόντ Μασκάρ, πυροβολήθηκε στο στήθος και μεταφέρθηκε επειγόντως σε ένα κοντινό νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Τουλάχιστον 4 άλλοι πιστοί, συμπεριλαμβανομένων και ενός 4χρονου παιδιού, μεταφέρθηκαν επίσης στο νοσοκομείο. Ο κακοποιός συγκρατήθηκε από μια ομάδα πιστών και συνελήφθη από την αστυνομία. Φέρεται ότι οι Χριστιανοί καθώς και ο ποιμένας έχουν δεχθεί απειλές θανάτου από εθνικόφρονες Ινδουϊστές.  

Η Ινδία είναι μια Ινδουϊστική χώρα με πληθυσμό 1143.040.000 κατοίκους. Τους τελευταίους μήνες, οι Χριστιανοί έχουν γίνει στόχαστρο απ’αυτούς που προσπαθούν να εμποδίσουν την εξάπλωση του Χριστιανισμού στην Ινδία. Στις αρχές Μαρτίου φανατικοί Ινδουϊστές προσπάθησαν να μπουν βίαια στο σπίτι ενός Χριστιανού εργάτη στο κρατίδιο Ουττάρ Πραντές που είδε μεγάλη αύξηση πιστών στην εκκλησία του.  

ΚΙΝΑ 

Το Συνταγματικό Συμβούλιο του Καζακιστάν ανήγγειλε στις 11 Φεβρουαρίου, ότι ένα νομοσχέδιο θα περιόριζε τη θρησκευτική ελευθερία και ότι η πίστη είναι αντισυνταγματική. Ο επικεφαλής των Αρχών στη μουσουλμανική περιοχή Σινκιάνγκ Ουγκούρ, εδώ και 14 μήνες κρατάει φυλακισμένο έναν Χριστιανό εργάτη. Δεν έπιτρέπεται στην οικογένειά του να τον επισκέπτεται και ο δικηγόρος του έχει μόνο περιορισμένη πρόσβαση. Ο Αλιμουτζιάνγκ Γιμίτι είναι ένας πρώην Μουσουλμάνος που γνώρισε τον Χριστό πριν 14 χρόνια. Σύμφωνα με τη γυναίκα του, "Η πίστη στον Ιησού έχει κάμει μεγάλες αλλαγές στη ζωή του Αλιμουτζιάνγκ. Τώρα είναι ένας καλός πολίτης που αγαπάει την πατρίδα και το λαό του."

Ο Αλιμουτζιάνγκ είχε ήδη εμποδιστεί να ασκεί το επάγγελμά του επειδή είχε κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιούσε την εργασία του σαν <πρόσχημα να κηρύττει τον Χριστό στον λαό του Ουγκούρ>. Τον Ιανουάριο του 2008, συνελήφθη με την κατηγορία ότι <εξέθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια του κράτους>. Η αστυνομία ερεύνησε το σπίτι του και πήρε το προσωπικό του υπολογιστή. Φέρεται ότι κακοποιήθηκε από την αστυνομία. Η οικογένειά του προσπάθησε αρκετές φορές να τον επισκεφθεί στη φυλακή, αλλά κάθε φορά διώχθηκαν. Εχουν 10 μήνες να μάθουν νέα του. Η υπόθεσή του εκδικάστηκε το Μάη του 2008, αλλά επιστράφηκε στον εισαγγελέα επειδή "οι αποδείξεις εναντίον του ήταν ανεπαρκείς". 


BARNABAS FUND PRAYER FOCUS: APRIL 2009 
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 08 Απρίλιος 2009 21:45
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB