cd  ΜΑΛΑΤΕΙΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

       
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27  28  29  30 
31            

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΜΑΛΑΤΕΙΑ
Σάββατο, 02 Ιούνιος 2007 03:30

«Μην προσεύχεστε ενάντια στο διωγμό, προσευχηθείτε να μείνουμε πιστοί. Προσευχηθείτε για την Εκκλησία του Χριστού στην Τουρκία», είναι η έκκληση των πιστών από εκεί. Και συνεχίζουν με πνεύμα γεμάτο από τη δύναμη του Θεού: «Η Εκκλησία κερδίζει με τη θυσία των αδελφών μας, με τον καρπό στη ζωή μας, με την αναζωογόνηση της πίστης, με την επιθυμία να διαδώσουμε το Ευαγγέλιο που μόνο Αυτό μπορεί να διώξει το σκοτάδι από τη Μαλάτεια. Προσεύχεστε να σταθούμε δυνατοί στην επίθεση που προέρχεται είτε από εξωτερικούς είτε από εσωτερικούς παράγοντες, όπως είναι η αμαρτία, η αιτία που μας αδυνατίζει.»

malatya_map

Δεν ήταν μόνο ο Ουγκούρ Γιουκσέλ θύμα της τυφλής φανατικής βίας, τον περασμένο Απρίλιο. Το ίδιο δυστυχώς τέλος είχαν ο Νεκάτι Αϊντίν, 35 ετών εργάτης του Ευαγγελίου από την Σμύρνη, πατέρας δύο παιδιών και ο Τίλμαν Γκέσκε 46 ετών από την Γερμανία, ιεραπόστολος και πατέρας τριών παιδιών. Τα ονόματά τους τα μάθαμε λίγο αργότερα, όταν ήδη είχε κυκλοφορήσει το προηγούμενο τεύχος των Λ.Π.

Οι πληροφορίες που έφταναν από τους χριστιανούς της Τουρκίας σε μερικές περιπτώσεις περιείχαν κάποιες υπερβολές, προφανώς κάτω από το βάρος του συναισθήματος. Ωστόσο η πραγματικότητα εξακολουθεί να είναι φρικτή.

Θα πρέπει βέβαια να ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας, ότι το Ευαγγέλιο και οι αληθινοί ακόλουθοί του βρίσκονται διαρκώς στο στόχαστρο του θεού αυτού του κόσμου, του Διαβόλου, όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά σ’ όλη την επικράτειά του.

Οι μέθοδοί του αλλάζουν ανάλογα με την περιοχή και τις καρδιές των ανθρώπων. Αλλού χρησιμοποιεί τη βία, αλλού την πλάνη, τον εφησυχασμό, τον πνευματικό εγωισμό. Είναι ο «πλανών την οικουμένην όλην» (Αποκ. 12/ιβ΄ 9), με τελικό σκοπό το θάνατο, φυσικό ή πνευματικό, του κάθε ανθρώπου. «Εκείνος ήτο απ' αρχής ανθρωποκτόνος και δεν μένει εν τη αληθεία» Ιωάν. 8/η΄44.

Ο τρόπος με τον οποίο το Πνεύμα του Θεού, μας διδάσκει να αντισταθούμε αποτελεσματικά στην λυσσασμένη επίθεση του Διαβόλου είναι η Αλήθεια. Ο Λόγος του Θεού είναι Αλήθεια. Η Σουσάννα Τίλμαν μιλώντας στην τηλεόραση της Τουρκίας, δήλωσε με χριστιανική γενναιότητα ότι δεν θέλει εκδίκηση και συγχωρεί τους εγκληματίες του συζύγου της. Η λογική του Ευαγγελίου αντίθετη με την ανθρώπινη τακτική δεν μπορεί παρά να είναι καταλυτική και να συγκινεί τουλάχιστον κάποιες σκληρές καρδιές. Σε μια χώρα που η βεντέτα είναι τόσο αυτονόητη όσο και η αναπνοή, μια Τούρκικη εφημερίδα έγραψε για τη δήλωση της Τίλμαν: «Είπε σε μία φράση ό,τι 1000 ιεραπόστολοι δεν μπορούσαν σε 1000 χρόνια να κάνουν».

Η θυσία του Ουγκούρ, του Νεκάτι και του Τιλμαν είναι βέβαιο ότι δεν είναι μάταιη. Το Ευαγγέλιο πορεύτηκε και καρποφόρησε ποτισμένο με το αίμα του Χριστού και των πιστών Του «διότι εάν εις το υγρόν ξύλον πράττωσι ταύτα, τι θέλει γείνει εις το ξηρόν;» Λουκ.23/κγ΄ 31.

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 14 Σεπτέμβριος 2008 23:12
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB