cd  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

       
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27  28  29  30 
31            

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Κυριακή, 28 Δεκέμβριος 2008 15:12

Έφτασαν ήδη τα Χριστούγεννα και μαζί με αυτά το νέο έτος είναι επί θύρας. Όλοι παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες ετοιμάζονται με τον καλύτερο τρόπο όσο γίνεται πιο ευχάριστα να γιορτάσουν την έλευση του νέου χρόνου. Λίγες ημέρες νωρίτερα γιόρτασαν την γέννηση του Μεσσία και δεν μένει πλέον η καινούργια χρονιά για να ευχηθεί ο κάθε ένας καλή χρονιά στον συνάνθρωπο του. Τα χιλιάδες λαμπιόνια που φωτίζουν τα μπαλκόνια επιμηκύνουν την εορταστικότητα όλων αυτών των ημερών, λες και δεν θέλουν να τελειώσουν, και κάνουν όλο αυτό το εικοσαήμερο να μοιάζει σαν μία συνεχόμενη γιορτή. Υπάρχει όμως χαρά ευτυχία πνευματική ζεστασιά και ψυχική ανάταση πίσω από όλα αυτά τα φωτεινά και φανταχτερά στολίδια;

Από μικρός μου άρεσε αυτή την εποχή όπως και σε όλα τα παιδιά άλλωστε μια και αυτά λόγω της παιδικής τους αθωότητας και ηλικίας δεν μπορούν να αντιληφθούν την ωμή πραγματικότητα, την δυσκολία στο να ανταποκριθεί κανείς στις απαιτήσεις της ζωής. Είναι μία περίοδος χαράς για αυτά, μια και είναι η ευκαιρία να τους κάνουν δώρα οι γονείς -και όχι μόνο- αλλά και περίοδος ξεγνοιασιάς , μια και τα σχολεία είναι κλειστά.

Στην παραπάνω διαπίστωση συνηγορούμε και εμείς οι μεγαλύτεροι επιβεβαιώνοντας με τα λόγια μας πώς αυτές οι ημέρες είναι για τα παιδιά. Για τους μεγαλύτερους μένει μία ψεύτικη χαρά , λες και θέλουμε να κλέψουμε λίγη από τα παιδιά, αλλά δεν έχουμε την αθωότητα της παιδικής ψυχής για να αισθανθούμε αυτή την χαρά έστω και για λίγο. Σε εμάς μένουν οι εκδηλώσεις χαράς με άλλους τρόπους όπως παραδείγματος χάρι με τις ευχές και τις κοινωνικές εκδηλώσεις τα λεγόμενα ρεβεγιόν που λαμβάνουν χώρα. Όλα να σχετίζονται με την σαρκική απόλαυση δηλαδή την διασκέδαση , την οινοποσία και σε γενικές γραμμές το ξεφάντωμα, η εκδήλωση χαράς τόσο για την γέννηση του Χριστού, αλλά ακόμα περισσότερο για τον ερχομό του νέου έτους.

Χρόνια πολλά! καλή χρονιά! αντηχούν σε κάθε πλευρά της πόλης και κάθε πόλης ή χωριού αυτές τις ημέρες. Αλίμονο όμως. Όλες αυτές οι ευχές όσο καλή πρόθεση και να έχουν δεν μπορούν να έχουν απήχηση. Είναι δυστυχώς κενές περιεχομένου γιατί εκτός από την τυπική συνήθεια , δεν βλέπουμε κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα.

Δεν χρειάζεται να πούμε πώς αυτές οι ευχές αν είχαν αποτέλεσμα θα ήταν ο κόσμος μας πολύ καλύτερος. Όλοι ευχόμαστε στην αρχή της χρονιάς τα καλύτερα αλλά στο τέλος αυτής κάνοντας έναν απολογισμό – ανασκόπηση- διαπιστώνουμε πώς τελικά δεν έπιασαν οι ευχές μας και πώς πέρσι ήταν καλύτερα από φέτος κ.λ.π. Φοβάμαι –όχι μόνο εγώ- πως σε λίγο θα λέμε μη χειρότερα.

Μπροστά στην κατηφόρα που έχει πάρει η κοινωνία μας σε όλους προβάλει το ερώτημα άρα θα μπορέσει να επανακάμψει ο κόσμος και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα; Προσωπικά θα έλεγα όχι. Και αυτό γιατί γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα χωρίς Χριστό. Και όχι μόνο τα Χριστούγεννα αλλά και όλο τον χρόνο είμαστε χωρίς Χριστό! Δεν θα πούμε αν γεννήθηκε τώρα αυτή την εποχή ή όχι, αλλά το μήνυμα και τον σκοπό του ερχομού του εδώ στην γη το γνωρίζουμε;

Εκτός από τον φωτισμό των μπαλκονιών μας και τον στολισμό των δέντρων στα σπίτια μας, τον εαυτόν του ο καθένας με τι τον φωτίζει και με τι τον στολίζει; Το φως που είναι ο Χριστός στο ευαγγέλιο της δόξας Του, μας έχει αγγίξει , έτσι ώστε να γνωρίζουμε πώς μόνο η πίστη στο όνομά Του το άγιο , οδηγεί στην χαρά και στην πνευματική ανάταση και ευημερία;

Τα μηνύματα του κόσμου δεν φέρνουν ούτε την ευτυχία ούτε την πρόοδο, παρά μόνο η πίστη στο ευαγγέλιο στον γραπτό λόγο του Θεού. Ο Κύριος μας προτρέπει να μην αγαπάμε τον κόσμο , ούτε ότι προέρχεται από αυτόν και καλό θα ήταν να ακούσουμε την προτροπή Του. Δεν μπορούμε από την μία να παρακαλούμε τον Κύριο στην προσευχή του “πάτερ ημών” να έλθει η βασιλεία του και από την άλλη να ευχόμαστε χρόνια πολλά , δηλαδή να παραταθεί η εδώ διακυβέρνηση του άρχοντα του κόσμου τούτου του διαβόλου και των υπηρετών του , αυτών όλων των ανθρώπων που είναι υποταγμένοι στον διάβολο, εργαζόμενοι την αμαρτία. Πολλές φορές με τα ευχολόγια ο άνθρωπος μη αντιλαμβανόμενος το νόημα των ευχών –μηνυμάτων- φάσκει και αντιφάσκει.

Το πιο σωστό θα ήταν να ευχόμαστε χρόνια -όσα επιτρέψει ο Κύριος και ζήσουμε- αλλά χρόνια ευλογημένα από τον Κύριο! Χρόνια κατά τα οποία θα μπορέσουμε να τελειοποιήσουμε τους εαυτούς μας έτσι ώστε την ημέρα που θα εμφανιστούμε μπροστά στο βήμα του Θεού για να κριθούμε, να μην ντρεπόμαστε για τα έργα της ζωής μας. Ας μην μένουμε στις ευχές και στις χειραψίες, ούτε στα γλέντια και στις οινοποσίες, διότι δεν διορθώνονται με αυτά οι κακές χρονιές πού πέρασαν , αλλά ούτε και οι καινούργιες που έρχονται.

Ας δεχτούμε τον Κύριο που με πολλούς τρόπους χτυπά την πόρτα της καρδιάς μας, ζητά να κατοικήσει μαζί μας και στο χέρι μας είναι να τον δεχτούμε, ώστε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, μία και σε Αυτόν ανήκει το μέλλον, ένα μέλλον με πραγματικά χρόνια πολλά, με χρόνια ευλογημένα, με χρόνια αιώνια, χωρίς πόνο, δάκρυ, αδικία και τον εχθρό πάντων των ανθρώπων, τον θάνατο.

Μέχρι τότε ας παρακαλούμε τον Κύριο να μας φροντίζει, να μας προσέχει , έχοντας παραδώσει την ζωή μας στα χέρια του , αγρυπνώντας και προσμένοντας την παρουσία του.

Ψαλμοί 90:12 “Δίδαξον ημάς να μετρώμεν ούτω τας ημέρας ημών, ώστε να προσκολλώμεν τας καρδίας ημών εις την σοφίαν.”

Εύχομαι η καινούργια χρονιά να είναι γεμάτη ευλογία από τον Κύριο ώστε να φρονούμε από τον Κύριο τα επουράνια μια και έρχεται ταχέως.

Αποκάλυψις 22:20 “Λέγει ο μαρτυρών ταύτα· Ναι, έρχομαι ταχέως. Αμήν, ναι, έρχου, Κύριε Ιησού”

Ευλογημένο το νέο έτος με άφθονες ευλογίες πνευματικές.

Παναγιώτης  Κακούρης 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 03 Ιανουάριος 2011 18:44
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB