cd  ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

       
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27  28  29  30 
31            

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ
Παρασκευή, 26 Δεκέμβριος 2008 16:45
Ευρετήριο Άρθρου
ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ
ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ
Όλες οι Σελίδες

 
                                                                            
ταξιδιωτικά

Από ένα ταξίδι στις ΗΠΑ

 

Ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση πολύ αγαπητού αδελφού μας, βρεθήκαμε το Νοέμβριο, με τη χάρη του Κυρίου, για είκοσι τρεις μέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ήταν η πρώτη φορά που επισκεφτήκαμε τη μεγάλη αυτή χώρα και οι εμπειρίες που αποκομίσαμε εκπληκτικές.

Οφείλω εδώ να ομολογήσω, ότι εκείνο που μας οδήγησε στην απόφαση να ταξιδέψουμε στην Αμερική υπήρξε η βαθιά μας επιθυμία να επισκεφθούμε αδελφούς με τους οποίους νιώθουμε ότι μας συνδέει το ίδιο πνεύμα, η κοινή αγάπη για το πρόσωπο του Κυρίου μας και η ίδια προσμονή για τις ευλογημένες υποσχέσεις του Θεού. Μερικούς από αυτούς τους είχαμε γνωρίσει από παλαιότερες επισκέψεις τους στην Ελλάδα. Πολλούς όμως τους γνωρίσαμε εκεί. Πιστεύαμε ότι θα δώσουμε χαρά, αλλά και θα νιώσουμε χαρά όταν βλεπόμασταν πρόσωπο προς πρόσωπο.

Αυτό που συναντήσαμε ξεπέρασε το όνειρό μας. Όλοι τους, με φροντίδα που μπορεί να χαρακτηριστεί έως υπερβολική, προσφέρονταν να καλύψουν κάθε μας ανάγκη. Στα αεροδρόμια, στις μετακινήσεις, στα σπίτια, στο φαγητό, στις μελέτες, στη μετάφραση, στα αξιοθέατα. Μετά από τις πρώτες ώρες ακόμη και η γλώσσα έπαψε να είναι εμπόδιο στην επικοινωνία. Η αγάπη εφευρίσκει τρόπους να ξεπερνά τα εμπόδια. Η αδελφή Μαίρη Κλώναρ έκανε αεροπορικό ταξίδι οκτώ και πλέον ωρών από το Dover NH για να έλθει να μας συναντήσει Λος Άντζελες. Το ίδιο και η Χαρά Δρακοπούλου από το Μαϊάμι στο Σικάγο. Όσο κι αν ψάξω δεν μπορώ να βρω κάτι για παράπονο. Στο μυαλό μου έρχονται τα λόγια του Σολομώντα, «Πολλαί θυγατέρες εφέρθησαν αξίως, αλλά συ υπερέβης πάσας» (Παροιμίαι 31:29).

Το Φθινοπωρινό Βιβλικό Σεμινάριο έλαβε χώρα στο Scottsdale, προάστιο της πρωτεύουσας Φοίνιξ της Αριζόνα, στις 8-9 Νοεμβρίου 2008, στο σπίτι του αδελφού Doug Famous. Το περιβάλλον στην έρημο της Αριζόνα ήταν εκπληκτικό, κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που ξέρουμε στην Ελλάδα. Όλα τα είδη των κάκτων, η μηδενική υγρασία και η απεραντοσύνη του τοπίου έδιναν άλλη αίσθηση. Ο καιρός υπήρξε θαυμάσιος αυτήν την εποχή, αλλά ακόμη περισσότερο θαυμαστή υπήρξε η συμμετοχή των αδελφών, η πνευματική συναναστροφή, η υμνωδία, μια αληθινή πνευματική γιορτή.

Ήταν για μας εντυπωσιακό και άξιο κάθε μίμησης, το γεγονός ότι οι περισσότεροι αδελφοί ταξίδεψαν πολλές ώρες με το αεροπλάνο προκειμένου να παρευρεθούν στις συνάξεις του Σεμιναρίου. Πιστεύουμε ότι είναι δείγμα της αγάπης τους για τους αδελφούς, της πνευματικής δίψας που μόνο η συναναστροφή των αδελφών μπορεί να καλύψει.

Ίσως θεωρηθεί υπερβολικό να επαναλάβω το πόσο όμορφα, άνετα κι ευλογημένα νιώσαμε. Σαν μια οικογένεια, μοιραστήκαμε σκέψεις, απόψεις, εμπειρίες, προβλήματα, ευλογίες, θέματα που αντιμετωπίζει ο Λαός του Θεού, ίδια παντού και πάντοτε.

  • Η ανάγκη να ασκηθούμε στο αυτοέλεγχο με βάση το Λόγο του Θεού.

  • Να περιορίσουμε τις μέριμνες αυτού του κόσμου.

  • Να μάθουμε την υπακοή και να περιπατήσουμε στην Αλήθεια εντοπίζοντας τις αιτίες της ολιγοπιστίας μας.

  • Να προβληματιστούμε για την πορεία μας και να μετανοήσουμε

Μετά το Σεμινάριο είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το πιο εντυπωσιακό πραγματικά αξιοθέατο της Αμερικής, το τεράστιο φαράγγι του Γκραντ Κάνυον. Το μεγαλείο του φυσικού αυτού μνημείου, τα καταπληκτικά χρώματα, το δύσκολα να περιγραφεί ανάγλυφο του εδάφους μαρτυρούν τον έξοχο Δημιουργό. Οι αδελφοί που είχαμε το προνόμιο να δούμε το καταπληκτικό αυτό θέαμα μαζευτήκαμε στο χείλος του φαραγγιού και προσευχηθήκαμε ευχαριστώντας το Κύριο για τη μεγαλοπρέπεια των έργων Του.

Το ίδιο ακριβώς πνεύμα που υπήρχε στο Φοίνιξ, υπήρξε και στην κατ’ οίκον εκκλησία στο σπίτι του αδ. John Karavas στην Temecula της Καλιφόρνια την επόμενη Κυριακή 16/11. Αρκετοί αδελφοί καθώς και ο David Karavas, από την περιοχή της Νότιας Καλιφόρνιας συγκεντρώθηκαν για ολοήμερη συμμελέτη, υμνωδία και συναναστροφή. Ευχαριστήσαμε το Θεό για την προσφορά των αδελφών και τις ευλογίες που πήραμε συνομιλώντας μαζί τους. Χαρήκαμε επίσης το περιβάλλον της Καλιφόρνιας που ομοιάζει με το Ελληνικό. Επισκεφτήκαμε την κατά πολλούς ομορφότερη πόλη της Αμερικής, το Σαν Ντιέγκο και προσπαθήσαμε να κολυμπήσουμε στα νερά του εντυπωσιακού Ειρηνικού ωκεανού.

Η επόμενη στάση μας υπήρξε το Σικάγο, όπου φιλοξενηθήκαμε στο σπίτι του αδ. Γιάννη και Γιούλας Δρακόπουλου, που έδειξε σε εμάς «ου την τυχούσαν φιλοξενείαν». Αφήσαμε την ζεστή Καλιφόρνια και νιώσαμε για τα καλά το ψύχος του Σικάγου. Περιηγηθήκαμε το κέντρο της μεγαλούπολης με τη βοήθεια του Άγγελου και της Χαράς Δρακοπούλου, ανεβήκαμε στους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες, από το ύψος των οποίων θαυμάσαμε την πόλη και τη τεράστια λίμνη Μίσιγκαν που την βρέχει. Επίσης σε ημερήσιο ταξίδι μας επισκεφτήκαμε το άλλο εντυπωσιακό φαινόμενο της Αμερικής, τους περίφημους καταρράκτες του Νιαγάρα. Αν και δεν ήταν κατάλληλη εποχή, υπήρχε χιόνι αρκετό, μπορέσαμε να δούμε από κοντά τους τεράστιους όγκους νερού που κατακρημνίζονται αιώνες τώρα χωρίς τέλος. Ένα ακόμη πανέμορφο θέαμα που μας χαρίζει η δημιουργία του Θεού.

Την Κυριακή 23/11 παραβρεθήκαμε στην όμορφη εκκλησία όπου διακονεί ο αδ. Joe Knapp και τα παιδιά του, την The Berean Bible Students Church στο Lombard έξω από το Σικάγο. Εκεί είχαμε την τιμή να μοιραστούμε λίγες σκέψεις με του αδελφούς και στη συνέχεια να καθίσουμε μαζί στο κοινό μεσημεριανό τραπέζι της αγάπης. Το υπόλοιπο της ημέρας βρεθήκαμε για πνευματική συναναστροφή στο φιλόξενο σπίτι του αδελφού Joe και της συζύγου του αδ.Pat. H χαρά και η αγάπη με την οποία μας περιέβαλαν ήταν συγκινητική.

Επιστρέψαμε με τη χάρη του Θεού, στις 27/11, γεμάτοι κυριολεκτικά από δώρα αγάπης, εικόνες και εμπειρίες πανέμορφες. Είμαστε ευγνώμονες στον Κύριο για όλους τους αδελφούς μας εκεί. Ο Κύριος να ευλογεί το Λαό Του.

 
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 06 Ιανουάριος 2009 22:28
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB