cd  ΚΟΠΙΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ,ΤΗ ΦΟΥΣΚΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΜΑΡΤΙΟΣ  2021   

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1 2 3  4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΚΟΠΙΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ,ΤΗ ΦΟΥΣΚΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

Ένα επίκαιρο θέμα, ένα πρόβλημα που βλέπουμε σιγά-σιγά να μεγαλώνει και δεν ξέρουμε που θα φθάσει. Οικονομική κρίση . Για μιά κατάσταση που ακούμε γύρω μας,τα νέα, οι ειδήσεις όλα ακούγονται μαύρα.

Οι κυβερνήσεις προσπαθούν να βρουν λύσεις, προσπαθούν να ενισχύσουν το τραπεζικό-πιστωτικό σύστημα, αλλά φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα για να λυθούν έτσι.

Το φάσμα της ανεργίας, το φάσμα της πείνας, το φάσμα της δυστυχίας, το φάσμα της κατάρρευσης αυτού του οικοδομήματος της ελεύθερης οικονομίας στην οποία βασίσθηκε όλος ο τρέχων πολιτισμός. Το σύστημα φαίνεται σιγά-σιγά να καταρρέει και η ανησυχία αρχίζει να φωλιάζει στις καρδιές των ανθρώπων και σε λίγο θα δούμε πέρα από τις διαμαρτυρίες που ακούγονται τώρα, τα πράγματα να γίνονται πιο βίαια. Γιατί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού του κόσμος υποφέρει, πεινά και βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας. Κι' αυτό ήταν μέχρι τώρα, αν αυτή η κατάσταση συνεχισθεί , το πρόβλημα θα γίνει πολύ μεγαλύτερο και οι κοινωνικές εκρήξεις θα είναι οι άμεσες συνέπειες.

Όλα αυτά ,γιατί κτίσαμε ένα μεγάλο οικοδόμημα με ανθρώπινα μέσα, συστήματα οικονομικά. Δεν έχει σημασία πως λέγεται το καθένα απο αυτά, με τον α΄ η β΄ τρόπο. Ανθρώπινα  είναι τα  συστήματα που πάνω τους οι άνθρωποι βάσισαν τη ζωή τους, το μέλλον , την ευτυχία τους και ενώ πίστευαν ότι ποτέ κάτι δεν θα ταράξει την δύναμή τους , ότι το χρήμα είναι η μεγάλη δύναμη του ανθρώπου, ότι οι ισχυρές οικονομίες είναι εκείνες που θα επιβιώσουν . Αλλοίμονο όμως ουσιαστικά δεν υπάρχουν ισχυρές οικονομίες, και βλέπουμε  ότι εκείνοι που θεωρούνταν ότι είναι τα μεγαθήρια, οι κυρίαρχοι του κόσμου είναι οι πρώτοι που πέφτουν. Και κάθε μεγάλη αυτοκρατορία που πέρασε κοιτώντας πίσω στο παρελθόν, βλέπουμε τη κατάρρευσή τους

Πού είναι οι αυτοκρατορίες που πέρασαν, έφθασαν κάποια στιγμή στη κορύφωσή τους και ξαφνικά ήλθε η κατηφόρα.

Που είναι σήμερα οι πολιτισμοί των Αιγυπτίων, που είναι των Βαβυλωνίων, της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, και βέβαια της ευρωπαϊκής αυτοκρατορίας , με τους πολέμους των μεγάλων , Ναπολέοντος κλπ.

Που είναι τα οικονομικά θαύματα που γίνανε, που είναι η Αμερική; Τα πράγματα χάνουν την αξία τους, απαξιώνονται, ξεπέφτουν , γιατί στηριχθήκανε σε κάτι που είναι σαν τον άνεμο !

Σχετικά αναφέρεται στον Εκκλησιαστή 5:13-16 “Υπάρχει κακόν θλιβερόν, το οποίον είδον υπό τον ήλιον, πλούτος φυλαττόμενος υπό του έχοντος αυτόν προς βλάβην αυτού.Και ο πλούτος εκείνος χάνεται υπό συμφοράς κακής, αυτός δε γεννά υιόν και δεν έχει ουδέν εν τη χειρί αυτού. Καθώς εξήλθεν εκ της κοιλίας της μητρός αυτού, γυμνός θέλει επιστρέψει, υπάγων καθώς ήλθε, και δεν θέλει βαστάζει ουδέν εκ του κόπου αυτού, διά να έχη εν τη χειρί αυτού. Και τούτο έτι κακόν θλιβερόν, καθώς ήλθεν, ούτω να υπάγη, και τις ωφέλεια εις αυτόν ότι εκοπίασε διά τον άνεμον;

Εκοπίασεν για τον άνεμο; ένας αέρας έρχεται και φεύγει ,και πολλές φορές βλέπεις τον άνθρωπο ότι ξεκινάει τη ζωή του με όρεξη ,με διάθεση ,να εργαστώ,να παράγω όσο μπορώ .Παλιότερα δούλευαν από το πρωί μέχρι το βράδυ , ήλιο με ήλιο ,οι εργαζόμενοι με αγώνες περιόρισαν το ωράριο, και απο το ολοήμερο έγεινε οκτάωρο. Για αρκετά χρόνια ίσχυσε αλλά τα τελευταία  χρόνια  έπαξε να ισχύει και αυτό ,οι άνθρωποι δουλεύουν ήλιο  με ήλιο για να αυξήσουν τα εισοδήματά τους γιατί πίστεψαν ότι αν κάνουν το χρόνο χρυσάφι έτσι δεν λέει και το γνωστό ρητό  <ο χρόνος είναι χρήμα.> , όμως τι θλιβερή η εξέλιξη των πραγμάτων ... 

Έρχεται  μιά μαύρη Παρασκευή  ή μαύρη  Δευτέρα  ..και βλέπουμε τους δείκτες απο  πάνω που τους είχαμε συνηθίσει και τους χαιδεύαμε να παίρνουν απότομη στροφή , προς τα κάτω, μιά κατάρρευση με τον πάτο μάλλον να μη φαίνεται ξεκάθαρος . Όλα ήτανε μια μεγάλη φούσκα ! τι έχει μέσα η φούσκα; αέρα... Τι λέει η Γραφή: κοπιάζεις για τον άνεμο, για την φούσκα δηλαδή , που έρχεται η ώρα και μπαμ σκάει  και ψάχνεις να βρείς τι έχει μέσα, αλλά δεν βρίσκεις γιατί έχει μόνο αέρα και τίποτα άλλο. Αέρας τα όνειρα ,οι προβλέψεις ,οι μελέτες ,οι επενδύσεις ,οι περιουσίες ... ένα μεγάλο τίποτα!

 Έτσι πίστεαν οι άνθρωποι ότι ποντάροντας στο κυνήγι του χρήματος  θα μπορέσουν να φτιάξουν τη ζωή τους ,να ζήσουν χωρίς πποβλήματα,να γίνουν κυρίαρχοι των πάντων,να αγοράσουν τα πάντα..όμως τι τραγωδία όλα αυτά έρχονται και παρέρχονται ,τίποτ απο όλα αυτά δεν είναι  κάτι σταθερό και μόνιμο,

Είδαμε πόσο λάθος πήραμε τη ζωή , πόσα πράγματα τα έχουμε και ξαφνικά τα χάνουμε και ενώ νομίζαμε ότι κρατάμε τη τύχη μας στα χέρια μας ,ακλόνητοι και σίγουροι,τραγικά αποτυγχάνουμε  και χάνουμε αυτά που νομίζαμε ότι είχαμε αποκτήσει , αλλά αυτά μοιάζουν σαν τον άνεμο, σαν τον αέρα που φυσά και χάνεται .Στις παροιμίες διαβάζουμε 23:5 "Θέλεις επιστήσει τους οφθαλμούς σου εις το μη υπάρχον; διότι ο πλούτος κατασκευάζει βεβαίως εις εαυτόν πτέρυγας ως αετού και πετά προς τον ουρανόν." Ο πλούτος δηλαδή είναι πουλάκι που πετάει και  φεύγει  και δεν μπορείς να το κρατήσεις.

Υπάρχει διέξοδος στο σαθρό έδαφος που μας περιβάλλει .Ποιός θα μπορούσε να μας βρεί μια καλή και ασφαλή τράπεζα που δεν θα πέσει έξω.Που να έχει καλούς δείκτες ,ρευστότητας ,ένα καλό και  p/e δηλαδή όπως λένε οι ειδικοί μια καλή σχέση τιμής έναντι κερδών.

Ας βρούμε κάποιον που βρήκε μια καλή και ασφαλή Τράπεζα και είναι ο απ.Παύλος που γράφει προς τον Τιμόθεο  Β΄/α΄:12

 
"εξεύρω εις τίνα επίστευσα, και είμαι πεπεισμένος ότι είναι δυνατός να φυλάξη την παρακαταθήκην μου μέχρις εκείνης της ημέρας."
 

Παρακαταθήκη, στο μόνο βιβλίο της αγ. Γραφής  που υπάρχει η λέξη παρακαταθήκη είναι στον Τιμόθεο .Τι σημαίνει; Υπάρχει ξέρετε μια Τράπεζα που λέγεται Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων , εκεί τοποθετούν  οι άνθρωποι  την περιουσία τος για να μη την χάσουν, όπου βάζουμε την παρακαθήκη μας , τοποθετούμε την περιουσία μας , το κέρδος μας, Υπάρχει κάποιος που είναι δυνατός να φυλλάξει ,ότι του εμπιστευθώ,αυτές τις καταθέσεις δεν πρόκειται να τις χάσω,  και αυτός ειναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός που εξασφαλίζει απο οποιαδήποτε απειλή.

Όταν ανοίγουμε λογαρισμό στη Τράπεζα μας δίνουν να διαβάσουμε τις οδηγίες και υπογράφουμε μιά σύμβαση .Οι καταθέτες συνήθως δεν τις   δαβαζουν αλλά είναι τα  μικρά γραμματα που μπορεί να κρύβουν παγίδες και γι ' αυτό πρέπει να τις διαβάζουμε. 
Ο Κύριος ξέροντας πόσοι ανήμποροι είμαστε να διαφυλλάξουμε το παραμικρό, θέλει να του εμπιστευθούμε ότι πιό ακριβό έχουμε και αυτό δεν είναι άλλο απο την ίδια μας τη ζωή . Μας δίνει ο Κύριος τις δικές Του οδηγίες και είναι τα λόγια Του , που δεν υπάρχει περίπτωση να μη ισχύουν αύριο ,και να κρύβουν παγίδες και ανακρίβειες. Να δούμε τι λέει ο Χριστός κοιτάξτε  να δείτε "ο ουρανός θα παρέλθει, οι λόγοι μου όμως δεν θα παρέλθουν" . Όλα αλλάζουν ,όλα μπορούν να καταρρεύσουν ,τα πάντα,  αλλά τα λόγια του Θεού  μένουν στον αιώνα. Πρέπει όμως   να  υποσχεθούμε  στον Κύριο ότι θα τηρήσουμε τα λόγια Του για να έχουμε την απόλυτη  εξασφάλιση.

"Δύναται γυνή να λησμονήση το θηλάζον βρέφος αυτής, ώστε να μη ελεήση το τέκνον της κοιλίας αυτής; αλλά και αν αύται λησμονήσωσιν, εγώ όμως δεν θέλω σε λησμονήσε
ι" Η σχέση μητέρας και παιδιου έρχεται σαν παράδειγμα  αλλά δεν είναι και απο τα σίγουρα ,συμβαίνει δυστυχώς "μάνες" να πετάνε τα μωρά τους   που δυστυχώς γίνεται. Εγώ όμως λέει ο Θεός δεν θα σε λησμονήσω  , επι των παλαμών σε εζωγράφισα , στο αρχαίο  κείμενο λέγει σε χάραξα δηλαδή έχω στη παλάμη μου το αποτύπωμά σου , για να σε  βλέπω συνέχεια,  και δεν θα σε ξεχάσω.

Ας ακούσουμε την ωδή, το τραγούδι  του Μωυσή  στο τέλος της ζωής του , 120 χρόνων  ,όταν είναι κοντά  στη γη της επαγγελίας και έχει  φέρει το λαό στην υπεσημένη γη  και λέγει:

"Πρόσεχε, ουρανέ, και θέλω λαλήσει· και ας ακούη η γη τους λόγους του στόματός μου. Η διδασκαλία μου θέλει σταλάξει ως η βροχή, ο λόγος μου θέλει καταβή ως η δρόσος, ως η ψεκάς επί την χλόην και ως ο όμβρος επί τον χόρτον· διότι θέλω εξυμνήσει το όνομα του Κυρίου· απόδοτε μεγαλωσύνην εις τον Θεόν ημών.Αυτός είναι ο Βράχος, τα έργα αυτού είναι τέλεια· διότι πάσαι αι οδοί αυτού είναι κρίσις· Θεός πιστός, και δεν υπάρχει αδικία εν αυτώ· δίκαιος και ευθύς είναι αυτός. Δευτ¨. λβ΄

Τι όμορφο τραγούδι για τον Θεό, ότι  Αυτός είναι ο βράχος, τα έργα αυτού ειναι τέλεια , είναι δίκαιος και ευθύς , δεν υπάρχει αδικία, δεν αλλάζει , δεν λέει και ξελέει, είναι ο βράχος, το στερεό θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζουμε τη ζωή μας , για να μη φοβόμαστε , για να μη κλονισθούμε ποτέ.

Είναι πιστός στις υποσχέσεις Του ,συνεπής ,δεν υπάρχει σκιά μεταβολής ,δεν υπάρχει αλλοίωση. "Πάσα δόσις αγαθή και παν δώρημα τέλειον είναι άνωθεν καταβαίνον από του Πατρός των φώτων, εις τον οποίον δεν υπάρχει αλλοίωσις ή σκιά μεταβολής.¨Ιάκωβ 1:17
και ακόμα :" εάν εμείς απιστώμεν, εκείνος μένει πιστός· να αρνηθή εαυτόν δεν δύναται."

Ειναι ο Θεός και  ότι έχει πει είναι αλήθεια και είναι Εκείνος που μπορούμε να  στηρίξουμε τη παρακαθήκη της ζωής μας και να τη διαφυλλάξει μέχρι την ημέρα της Βασιλείας Του . Νοιώθουμε ασφάλεια σε ένα κόσμο πανικόβλητο, σ'ένα κόσμο που τρέμει ..Όλοι ρωτάνε με αγωνία τι θα γίνει και τι  θα γίνει ...και η απάντηση είναι : όπου εχει στηριχθει ο καθένας, θα πάρει και τα αντίστοιχα αποτελέσματα . 

Η ζωή του ανθρώπου δεν  εξαρτάται  απο τα υπάρχοντά του,  ο καθένας  ας επιλέξει  την πορεία του και ας μάθει που θα στηριχθεί.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 17 Απρίλιος 2010 22:01
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB