cd  ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΑΛΛ' ΟΧΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΜΕΝΟΙ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

       
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27  28  29  30 
31            

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΑΛΛ' ΟΧΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΜΕΝΟΙ
Πέμπτη, 09 Οκτώβριος 2008 23:54

BARNABAS FUND Οκτώβρης 2008

 

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΗΡΙΟΥ

 

ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ

Σας ευχαριστούμε για τις προσευχές σας για τον Αιμουράτ Καϊμπουράχμανοβ, που φυλακίστηκε στο Ουζμπεκιστάν με την κατηγορία ότι δίδασκε θρησκευτικά χωρίς επίσημη έγκριση, και συμμετείχε σε εξτρεμιστική θρησκευτική οργώνωση. Δόξα στον Θεό, αποφυλακίστηκε στις 26 Σεπτεμβρίου.


ΙΝΔΙΑ

Mόλις οχτώ μήνες μετά τις επιθέσεις εναντίον της Χριστιανικής κοινότητας στην Ορίσα, βιαιότητες από φανατικούς Ινδουϊστές προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 37 Χριστιανών, πολλοί από τους οποίους κάηκαν ζωντανοί. Κατά επιθέσεις που συνεχίζονται εδώ και πολλές βδομάδες, πάνω από 4000 χριστιανικά σπίτια κάηκαν, και δεκάδες χιλιάδες Χριστιανοί αναγκάστηκαν να καταφύγουν στη ζούγκλα. Πολλοί Χριστιανοί τραυματίστηκαν σοβαρά κατά τις κτηνώδεις επιθέσεις, και αναφέρονται πολλές περιπτώσεις αναγκαστικής επιστροφής στον Ινδουϊσμό.


ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ


Τον Αύγουστο, ένας Σαουδάραβας έκοψε τη γλώσσα της κόρης του και την έκαψε ζωντανή αφού έμαθε ότι είχε γίνει Χριστιανή. Ο πάτερας της Φατιμά αλ Μουτάιρι εργαζόταν για το mutawaa, τη σαουδική θρησκευτική αστυνομία, η οποία επιβάλλει θρησκευτική αγνότητα. Τώρα είναι προφυλακισμένος και γίνονται ανακρίσεις για τη δολοφονία της κόρης του.

Η Φατιμά έμαθε για τον Ιησού Χριστό από το ίντερνετ και έγραφε κάτω από ψευδώνυμα. Η ζωή της έγινε δοκιμασία όταν η οικογένειά της άρχισε να υποπτεύεται και ο αδελφός της βρήκε μερικά χριστιανικά άρθρα που είχε γράψει η ίδια.

Το διαδίκτυο και η δορυφορική τηλεόραση είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι Σαυδάραβες Μουσουλμάνοι μπορούν να μάθουν για τον Χριστιανισμό.

 

 

ΤΟΥΡΚΙΑ

Κατά την ενδέκατη ακροαματική διαδικασία σχετικά με τη δολοφονία των τριών Χριστιανών στη Μαλάτια πέρυσι, η κατάθεση των τριών μαρτύρων απέδειξε ότι τουλάχιστον δυο των κατηγορημένων είχαν σχεδιάσει τις δολοφονίες. Προηγουμένως κι οι πέντε εναγόμενοι ισχυρίζονταν ότι σκοπός τους ήταν απλά να φοβερίσουν τους Χριστιανούς και να συγκεντρώσουν αποδείξεις για τις χριστιανικές τους δραστηριότητες.

Μια προηγούμενη ακροαματική διαδικασία αποκάλυψε επίσης ενδεχόμενη σχέση μεταξύ της δολοφονίας των τριών Χριστιανών και της υπερεθνιστικής ομάδας Ergenekon, η οποία ερευνάται για συμμετοχή σε πολιτική συνωμοσία. Οι ενάγοντες δικηγόροι έχουν παρακαλέσει ώστε η δίκη της Μαλάτια να συμπεριληφθεί στην ανάκριση Ergenekon. Η ενδεχόμενη σχέση μεταξύ των δυο υποθέσεων φαίνεται ότι είχε μια θετική επίδραση στη διαδικασία. Σύμφωνα με έναν από τους εναγόντες δικηγόρους, οι δικαστές είναι πολύ πιο συνεργάσιμοι απ’ότι ήταν στην αρχή της υπόθεσης.

 

ΡΩΣΙΑ

Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, αρκετές ρωσικές εκκλησίες έχουν αντιμετωπίσει παρενόχληση και πίεση από τοπικές Αρχές και κυβερνικούς αξιωματικούς. ...Στα τέλη Αυγούστου η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ένα πρόγραμμα που λέγεται «Εγκληματικές Ειδήσεις» το οποίο δημιουργεί μια διαστρεβλωμένη εντύπωση για την εκκλησία, χρησιμοποιώντας αποσπάσματα από ένα βίντεο που τραβήχτηκε κρυφά. Το πρόγραμμα ισχυρίζεται ότι τα παιδιά της εκκλησίας είναι «καθυστερημένα, καταπιεζόμενα...και συχνά αναγκάζονται να μένουν στην ίδια τάξη» κι ότι μέλη της εκκλησίας ζουν από παράνομες επιχειρήσεις.

Στο Μπολκόβ, τέσσερις Χριστιανοί κρατήθηκαν για 4 ώρες στις 13 Ιουλίου. Εψαλλαν ύμνους και διάβαζαν από το λόγο του Θεού κοντά στη πλατεία όταν τους πλησίασαν ο δήμαρχος και δυο αστυνομικοί, ζητώντας τα χαρτιά τους. Φέρεται ότι ο διευθυντής της αστυνομίας προειδοποίησε την ομάδα την ώρα της ανάκρισης: «Αν δε θέλετε προβλήματα, ξεχάστε το Μπολκόβ, και μη γυρίστε ποτέ. Ο Θεός θα μπορούσε να σας ξεχάσει για 20 λεπτά, πράγμα που αρκεί να σας συμβεί κάτι.»

Σε μια άλλη περίπτωση, οι τοπικές Αρχές προειδοποίησαν μια μικρή εκκλησία στην πόλη Νορίλσκ ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν τις κυριακάτικες συνάξεις τους στο διαμέρισμα ενός μέλους της εκκλησίας. Η αδελφότητα συναθροιζόταν εκεί δέκα χρόνια χωρίς κανένα παράπονο από τους γείτονες.

 

ΙΡΑΝ

Στις 9 Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση τoυ Ιράν έδωσε προσωρινή έγκριση με πλειοψηφία 196 X 7 σ’ένα νομοσχέδιο που εντέλλεται ποινή θανάτου για όποιο ανήλικο άνδρα ασπάζεται άλλη πίστη. Μέχρι τώρα οι Ιρανοί δικαστές μπορούσαν να επιβάλλουν τη θανατική ποινή σε τέτοιες περιπτώσεις μόνο βάσει του Ισλαμικού Νόμου και fatwas, όχι βάσει του Ιρανικού Νόμου. Το νομοσχέδιο ορίζει ισόβια για γυναίκες προσήλυτες από το Ισλάμ.

Το Νομοσχέδιο δίνει επίσης την εξουσία στα Ιρανικά κοσμικά δικαστήρια να καταδικάζουν Ιρανούς που μένουν στο εξωτερικό για εγκλήματα που συσχετίζονται με την Ιρανική εθνική ασφάλεια.

Υπάρχει ακόμα ευκαιρία να διορθωθεί το Νομοσχέδιο πριν γίνει Νόμος. Πρέπει επίσης να υποβληθεί σε έλεγχο από το Συμβούλιο Κηδεμόνων ώστε να συμμορφωθεί με τον Ισλαμικό Νόμο και το Σύνταγμα.

Η πρόοδος του Νομοσχεδίου συμπίπτει με την επίσημη ετυμηγορία της «αποστασίας» εναντίον δυο Χριστιανών προσηλύτων από το Ισλάμ, του Αράς Μπασιράτ και του Μαχμούντ Ματίν-Ασάντ. Μερικοί Ιρανοί Χριστιανοί φοβούνται ότι οι Αρχές θέλουν να τιμωρήσουν τους δυο Χριστιανούς προς παραδειγματισμό, σαν δοκιμή για το καινούργιο νόμο.

Ο Αράς και ο Μαχμούντ, που είχαν μόλις γίνει Χριστιανοί, συνελήφθησαν σ’ένα πάρκο στις 15 Μαίου και βρίσκονται στη φυλακή από τότε. Πέρασαν 2 μήνες σε απομόνωση και υποβλήθηκαν σε πολύωρες και άσπλαχνες ανακρίσεις. Οι συγγενείς του Αράς ανησυχούν ιδιαίτερα, επειδή υποφέρει από ζάχαρο.

 

ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Στις 3 Σεπτεμβρίου, 9 ηγέτες εκκλησιών στο χριστιανικό χωριο Σαντιναγκάρ, του Ν. Παντζάμπ, πήραν απειλητικά ανώνυμα γράμματα, προτρέποντάς τους να στραφούν στο Ισλάμ ή να φύγουν από την περιοχή. Ενα από τα γράμματα έλεγε: «Μη νομίσετε ότι σας ξεχάσαμε. Σας παρακολουθούμε και θα σας κάμουμε ένα μάθημα αν δεν υπακούσετε.

Πριν 15 μέρες, αρκετές χριστιανικές οικογένειες, που μένουν λίγο έξω από το χωριό, δέχθηκαν επίθεση τα μεσάνυχτα. Προσβλήθηκαν, κακοποιήθηκαν και ληστεύτηκαν. Οι άγνωστοι κακοποιοί τους προειδοποίησαν ότι, αν δεν έφευγαν από την περιχοή, οι επιθέσεις εναντίον τους θα συνεχιζόντουσαν.

Η χριστιανική κοινότητα του Σαντιναγκάρ αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια έντονους διωγμούς από φανατικούς Μουσουλμάνους. Ενα από τα χειρότερα επεισόδια έγινε το 1997 όταν το χωριό δέχθηκε επίθεση από έναν όχλο οργισμένων Μουσουλμάνων ενώ η αστυνομία παρακολουθούσε αδρανής.

 

BARNABAS FUND OCTOBER 2008

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 10 Οκτώβριος 2008 00:48
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB