cd  ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΥΓΙΗΣ;
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

       
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27  28  29  30 
31            

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΥΓΙΗΣ;
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 26 Αύγουστος 2008 23:34

Μπροστά στο θέμα της υγείας κάθε ένας μας στέκεται σοβαρός και προσεκτικός όσο αφορά τις κινήσεις του. Βλέπετε η υγεία είναι κάτι που ο άνθρωπος δεν μπορεί να το παραβλέψει και σε κάθε περίσταση δύσκολη, σε κάθε περιπέτεια καθορίζει όσο μπορεί καλύτερα τις κινήσεις του έτσι ώστε να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα: Να μπορέσει να περάσει με την λιγότερη δυνατή ζημιά στην ανάρρωση και στην επιστροφή στην καθημερινή του ζωή. 

Λίγο ή πολύ όλοι έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο είτε εμείς είτε κάποιο οικείο ή συγγενικό μας πρόσωπο και έχουμε βιώσει πάνω από όλα την αγωνία καθ ότι πλέον βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή. Μπροστά λοιπόν σε αυτόν τον κίνδυνο και στην διαφορετικότερη πλέον ποιότητα ζωής ο άνθρωπος πασχίζει για να γίνει υγιής να γίνει καλά. Αδιάκοπος και ο αγώνας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανακούφιση από τον πόνο και για την παροχή καλύτερης ζωής σε αυτούς που είναι άρρωστοι και υποφέρουν. Δεν είναι και λίγοι άλλωστε αυτοί που πέφτουν θύματα κάποιων ασυνείδητων που εκμεταλλεύονται τον πόνο και την απόγνωση των ασθενούντων αλλά και τον συγγενών και θησαυρίζουν σε βάρος τους. Και μήπως δεν είναι έτσι;

Ο πόνος και οι αρρώστιες δεν είναι κάτι καινούργιο στον άνθρωπο. Τον ακολουθούν από τα πρώτα κιόλας βήματα της ζωής του. Βέβαια ο άνθρωπος δεν φτιάχτηκε από τον Θεό για να υποφέρει. Ούτε πλάστηκε για να αρρωσταίνει να βασανίζεται και στο τέλος από κάποια φυσική αιτία να φεύγει από την ζωή. Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της παρακοής του ανθρώπου και είναι η “αμοιβή” του για την μετέπειτα πορεία της ζωής του.

Ρωμαίους 6/ς΄:23: Διότι ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος, το δε χάρισμα του Θεού ζωή αιώνιος διά Ιησού Χριστού του Κυρίου ημών.

Γένεσις 3/γ΄, 17: Προς δε τον Αδάμ είπεν, Επειδή υπήκουσας εις τον λόγον της γυναικός σου, και έφαγες από του δένδρου, από του οποίου προσέταξα εις σε λέγων, Μη φάγης απ' αυτού, κατηραμένη να ήναι η γη εξ αιτίας σου, με λύπας θέλεις τρώγει τους καρπούς αυτής πάσας τας ημέρας της ζωής σου

18. και ακάνθας και τριβόλους θέλει βλαστάνει εις σέ, και θέλεις τρώγει τον χόρτον του αγρού

19. εν τω ιδρώτι του προσώπου σου θέλεις τρώγει τον άρτον σου, εωσού επιστρέψης εις την γην, εκ της οποίας ελήφθης, επειδή γη είσαι, και εις γην θέλεις επιστρέψει.

Σήμερα αν κάποιος γιατρός είναι καλός βλέπουμε το ιατρείο του γεμάτο, όλο τον κόσμο να τον ζητά να τον καλοπιάνει, να περιμένει με στωικότητα. Ο μεγαλύτερος όμως και ο καλύτερος γιατρός που εμφανίστηκε και τελείωσε το έργο του επάνω στην γη δεν είναι γνωστός στον πολύ κόσμο. Είναι ο γιατρός εκείνος που παρ ότι δεν βρίσκεται κοντά μας σωματικά βρίσκεται πνευματικά μέσα μας και φροντίζει για την υγεία μας. Ποίο όμως είναι το είδος της υγείας που μας ενδιαφέρει περισσότερο; Η σωματική υγεία του εξωτερικού ανθρώπου που νοιάζονται όλοι και που χαρίζει ζωή για 80 – 100 χρόνια ή η πνευματική υγεία του εσωτερικού –πνευματικού- ανθρώπου που χαρίζει την αιωνιότητα; Στον λόγο του Κυρίου έχουμε πολλές περιγραφές ανθρώπων που μπροστά στον πόνο και στην απόγνωση ζητούσαν έλεος και θεραπεία και ο Κύριος που είναι αγάπη τους ελευθέρωνε από τα δεσμά της αρρώστιας. Προσωπικά με συγκλονίζει η αφήγηση στο ευαγγέλιο του Ιωάννη.

Ιωάννης 5/ε΄:

1 Μετά ταύτα ήτο εορτήν των Ιουδαίων, και ανέβη ο Ιησούς εις Ιεροσόλυμα.

2 Είναι δε εν τοις Ιεροσολύμοις πλησίον της προβατικής πύλης κολυμβήθρα, η επονομαζομένη Εβραϊστί Βηθεσδά, έχουσα πέντε στοάς.

3 Εν ταύταις κατέκειτο πλήθος πολύ των ασθενούντων, τυφλών, χωλών, ξηρών, οίτινες περιέμενον την κίνησιν του ύδατος.

4 Διότι άγγελος κατέβαινε κατά καιρόν εις την κολυμβήθραν και ετάραττε το ύδωρ� όστις λοιπόν εισήρχετο πρώτος μετά την ταραχήν του ύδατος, εγίνετο υγιής από οποιανδήποτε νόσον έπασχεν.

5 Ήτο δε εκεί άνθρωπός τις τριάκοντα οκτώ έτη πάσχων ασθένειαν.

6 Τούτον ιδών ο Ιησούς κατακείμενον, και εξεύρων ότι πολύν ήδη καιρόν πάσχει, λέγει προς αυτόν: Θέλεις να γείνης υγιής;

7 Απεκρίθη προς αυτόν ο ασθενών: Κύριε, άνθρωπον δεν έχω, διά να με βάλη εις την κολυμβήθραν, όταν ταραχθή το ύδωρ, ενώ δε έρχομαι εγώ, άλλος προ εμού καταβαίνει.

8 Λέγει προς αυτόν ο Ιησούς: Εγέρθητι, σήκωσον τον κράββατόν σου και περιπάτει.

Φαντασθείτε τον άνθρωπο αυτό 38 χρόνια εκεί στην κολύμβήθρα να περιμένει την θεραπεία! Φανταστείτε την απογοήτευση που λόγω της ανικανότητάς του να κινηθεί γρήγορα για να μπει πρώτος στο νερό, αλλά το σπουδαιότερό την απουσία οποιουδήποτε συνοδού που θα μπορούσε να τον βοηθήσει να μπει πρώτος. Τώρα όμως είναι διαφορετικά τα πράγματα. Τώρα η θεραπεία δεν έρχεται από τον άγγελο που τάραζε το ύδωρ αλλά από Εκείνον πού έστελνε τον άγγελο. Θέλεις να γίνεις καλά άνθρωπε και όλα όσα πέρασες μέχρι τώρα να είναι μόνο μια ανάμνηση; Γνώριζε ο Κύριος την τραγική του κατάσταση όπως γνωρίζει την τραγική κατάσταση του κάθε ενός από εμάς άσχετα αν εμείς δεν θέλουμε μερικές φορές να το παραδεχτούμε. Η ερώτηση ίσως μοιάζει αστεία. Είναι όμως πέρα για πέρα αληθινή.

Και είναι αληθινή γιατί πραγματικά είμαστε άρρωστοι. Το βλέπουμε όμως; Ο παραλυτικός της Βηθεσδά το έβλεπε αλλά δεν μπορούσε να γίνει καλά γιατί ήταν μόνος. Δεν ήταν μόνος όμως, όπως κανένας δεν είναι μόνος. Πάντοτε υπάρχει ο Κύριος που βλέπει καλύτερα από εμάς την αμαρτωλοτητά μας και όπως ένας καλός γιατρός που γνωρίζει την πάθηση και κάνει σωστή διάγνωση, έτσι και ο ιατρός της ψυχής ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός γνωρίζει το πρόβλημά μας και περιμένει να ζητήσουμε να μας θεραπεύσει. Ο Κύριος μας προσφέρει ότι έχουμε πνευματικά αναγκαίο φτάνει να το ζητήσουμε με πίστη. Ας μην ξεχνάμε πώς ο Κύριος θέλει να μας χαρίσει την αιώνια ζωή γι αυτό το λόγο πέθανε για εμάς.


Μάρκος 10/ι΄,45  :διότι ο Υιός του ανθρώπου δεν ήλθε διά να υπηρετηθή, αλλά διά να υπηρετήση και να δώση την ζωήν αυτού λύτρον αντί πολλών."

Μπροστά στην αγάπη του και στο έλεος του ας ζητούμε και εμείς όπως ο τυφλός Βαρτίμαιος (Μαρκ 10/ι΄ 46-52) στην είσοδο της Ιεριχώ, όχι ελεημοσύνη αλλά έλεος από τον Κύριο, να βρούμε το φως, όπως εκείνος έτσι και εμείς, ώστε με την πνευματική υγεία να μπορούμε να διορθώνουμε τον εσωτερικό –πνευματικό- άνθρωπο και συνάμα να θανατώνουμε επί του σταυρού τον έξω τον παλαιό σαρκικό άνθρωπο της αμαρτίας και του θανάτου.

 

Π.Κακούρης

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 18 Νοέμβριος 2010 19:07
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB