cd  ΛΑΓΟΙ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

         ΑΠΡΙΛΙΟΣ 
 2023       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
 3  5  6 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΛΑΓΟΙ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

ΛΑΓΟΙ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ

Τούτος ο μήνας, ο φετινός Μάιος, είναι σημαντικός για την Γαλλία λόγω της διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών, της κορυφαίας στιγμής της Δημοκρατίας, όπως λέγεται. Ο Γαλλικός λαός καλείται να εκλέξει τους άρχοντές του για την επόμενη τετραετία. Η ποιότητα των υποψήφιων , διακρίνεται από τον προεκλογικό αγώνα που διεξάγουν και το ανάλογο κλίμα που καλλιεργούν. Οι κάθε μορφής ρύποι κατακλύζουν για άλλη μιά φορά το περιβάλλον , προσβάλουν την αισθητική , υποβιβάζουν τη νοημοσύνη και μολύνουν τις αισθήσεις.

Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι αποτελεί ύψιστο ανθρώπινο δικαίωμα. Είναι συστατικό στοιχείο της ελευθερίας μέσα στην οποία έχουμε κτισθεί. Εκλογή μπορούν να κάνουν μόνο οι ελεύθεροι άνθρωποι και για να πραγματοποιηθεί, είναι απαραίτητο να υπάρχουν τουλάχιστον δύο επιλογές, μία καλή και μία κακή. Η γνώση των συνεπειών για κάθε επιλογή είναι επίσης αναγκαία. Έτσι ο Θεός δημιούργησε το τελειότερο κτίσμα Του πάνω στη γη και του έδωσε το δικαίωμα να εκλέξει, αφού του εξασφάλισε όλες τις προϋποθέσεις ελεύθερης εκλογής.

Ο άνθρωπος έκλεξε, όμως το αποτέλεσμα της εκλογής του υπήρξε δυστυχώς γι' αυτόν αποτυχημένο και οι συνέπειες οδυνηρές. Η κατάπτωση που ακολούθησε την αστοχία του - αμαρτία την λέει η Αγία Γραφή - καταρράκωσε την έννοια κάθε αξίας και στο θέμα της εκλογής, ο άνθρωπος παγιδεύτηκε στη λογική της απολυταρχίας και του φασισμού, ακόμη και όταν έλεγε «δύο κακών προκειμένων, το μη χείρον βέλτιστον». Μία τέτοια λογική που εξακολουθεί να προβάλλεται, αποτελεί επίφαση της Δημοκρατίας και υποκρύπτει, ομολογουμένως εντυπωσιακά, ακραίο φασισμό, καθώς αποκαλεί όλο αυτό το κακό βέλτιστο, πολύ καλό.

Αυτές τις σκέψεις μου προκαλούν οι εκλογές που γίνονται κάθε τόσο και ο προεκλογικός αγώνας όλων αυτών που υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια προκειμένου να αποσπάσουν τις ψήφους των αφελών.

Ποιον να διαλέξω απ' όλους αυτούς τους «κακούς»; Ο άρχοντας αυτού του κόσμου προσφέρει πολλές επιλογές, μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, απόψεων, προγραμμάτων, πλήθος παραθύρων με αυτοαποκαλούμενους σωτήρες που θα… λύσουν όλα τα προβλήματα που βασανίζουν το κόσμο. Θα θεραπεύσουν τη φτώχια, τη ανεργία, την πείνα, τον πόλεμο, τη μόλυνση, τη δυστυχία, την αδικία κλπ, κλπ. Φάρμακα, φάρμακα για την Βαβυλώνα, η αρρώστια της όμως είναι ανίατη. Η πορεία της προς την καταστροφή δεν έχει γυρισμό και αλίμονο σε όσους έχουν ταυτίσει τη ζωή τους μ' αυτήν.

Μέσα στη δίνη των ψεμάτων που μας κατακλύζουν, ο μόνος που μπορεί να αντισταθεί και να αποδοκιμάσει με τη λευκή ψήφο του, τους ψευτοσωτήρες, είναι το παιδί του Θεού. Αυτός που ξέρει ότι δεν μπορεί να περιμένει αγαθό από το Θεό του κόσμου τούτου, τον πατέρα του ψέματος και τα ορατά όργανά του. Δεν φρονεί τα επί της γης και η πολιτική του θέση συνοψίζεται στη δήλωση του απ. Παύλου όπως διατυπώθηκε πολλά χρόνια πριν, στην επιστολή του προς τους πιστούς των Φιλίππων, «το πολίτευμα ημών είναι εν Ουρανοίς, οπόθεν και προσμένομεν Σωτήρα, τον Κύριον Ιησούν Χριστόν» (3/γ΄20).

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 24 Απρίλιος 2012 15:27
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB