cd  Δύο στρουθία
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

         ΑΠΡΙΛΙΟΣ 
 2023       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
 3  5  6 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Δύο στρουθία
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
 
 
alt
ΔΥΟ ΣΤΡΟΥΘΙΑ

Όλα είναι θέμα ευαισθησίας και προσοχής. Με πόσα μέσα, αλήθεια, μιλά σε μας συνεχώς ο Θεός; Τα πάντα τα έφτιαξε για τον άνθρωπο. Στόλισε τη ζωή μας με την μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων, σχημάτων, ήχων και φωτός.
Μιλά ο Θεός. Έτσι απλά και όμορφα. Μόνο που δεν υπάρχουν αυτιά. Αυτιά έτοιμα να ακούσουν τη φωνή Του. Βάρυναν οι ακοές και γαργαλίζονται σε άλλες φωνές, πάχυναν οι καρδιές και τα μάτια θάμπωσαν και έκλεισαν.  Παρ'όλα αυτά ο Θεός εξακολουθεί να μιλά. Ευτυχώς.

Άνοιξα τη Γραφή μου, κι εδώ η φωνή του Θεού μου, απλή και καθαρή, και καθώς την ξεφύλλισα δυο γραμμούλες τράβηξαν την προσοχή μου, όπως λίγο πιο πριν   κάποια  χελιδόνια τράβηξαν το βλέμμα μου κοντά τους: «Δύο στρουθία δεν πωλούνται δι’ εν ασσάριον; και εν εξ αυτών δεν θέλει πέσει επί την γην, άνευ του θελήματος του Πατρός σας» (Ματθ.10/ι’29).

Δυο στρουθιά, δυο σπουργίτια, που η αξία τους, σύμφωνα με τους ανθρώπους, ισοδυναμούσε όσο ένα ασσάριο, το μικρότερο Ρωμαϊκό χάλκινο νόμισμα, αποτελούσαν την προσφορά του φτωχού. Ο Θεός όμως την δεχόταν ισάξια με το αρνί ή το μοσχάρι του πλούσιου. Γιαυτό και ούτε ένα απ’ αυτά δεν πέφτει στη γη εάν δεν το επιτρέψει Εκείνος που τα έπλασε. Τι υπέροχο κι αυτό. Ο Θεός του απέραντου Σύμπαντος να ασχολείται με τα σπουργίτια, να ενδιαφέρεται για κάτι τόσο φτηνό για μας.

Μας είχαν πει και δυστυχώς έπεισαν πολλούς, ότι ο Θεός είναι πολύ ψηλά στον ουρανό και αδυνατεί ν’ ασχοληθεί με μας, δεν προλαβαίνει ν’ ασχοληθεί. Πώς ανατρέπονται, αλήθεια, όλα τα ψέματα και η κατασυκοφάντηση του Θεού. Κι αν ο Θεός νοιάζεται τα σπουργίτια δεν θα νοιαστεί κι εμένα; «Μη φοβηθήτε λοιπόν, πολλών στρουθίων διαφέρετε σεις» (31).

Καθώς το χείλι μου μειδιά σ’ αυτή τη σκέψη που καθησυχάζει και ο πνεύμα ηρεμεί πάνω στις υπέροχες υποσχέσεις Του, ένα ευχαριστώ βγαίνει από την καρδιά μου ακριβώς γι’ αυτήν την διαφορά μου. Τον ευχαριστώ γιατί είναι πιστός και δίκαιος. Τον ευχαριστώ γιατί τηρεί τις υποσχέσεις Του, γιατί με αγαπά και ακούει την προσευχή μου. Ακόμη Τον ευχαριστώ γιατί θυμάται την πλάση μου ότι είμαι χώμα. Τον ευχαριστώ γιατί με μαθαίνει να ζω δια πίστεως όπως και τα πουλιά.

Κύριέ μου κι εγώ, σπουργιτάκι μικρό,
στον πλατύ ουρανό ταξιδεύω,
κάθε σπόρο γλυκό,
απ’ τα χέρια της αγάπης Σου, τώρα μόνο γυρεύω.


 

στε παρηγορείτε ο ένας τον άλλον με τα λόγια αυτά." Α'Θεσ.4/δ'1

                                                                                                                                                                   Π.Σωτηρόπουλος


Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 06 Μάρτιος 2015 01:26
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB