cd  ΟΞΥΜΩΡΟ ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ;
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

       
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27  28  29  30 
31            

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΟΞΥΜΩΡΟ ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ;
Πέμπτη, 05 Ιούνιος 2008 18:32
   ΟΞΥΜΩΡΟ ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ; 

Η δύναμη της συνήθειας είναι πολύ μεγάλη. Ειδικά στην σημερινή εποχή με τους πυρετώδεις ρυθμούς ανάπτυξης η ζωή έχει γίνει ένας αδιάκοπος και ανηλεής αγώνας ενάντια στον χρόνο. Όσο περισσότερα μπορεί να καταφέρει κάποιος σε ένα χρονικό διάστημα τόσο το καλύτερο.
 Για παράδειγμα όσο περισσότερο έργο μπορεί να προσφέρει ένας υπάλληλος στον εργοδότη του στο ίδιο χρονικό διάστημα από κάποιον άλλο τόσο καλύτερα για τον εργοδότη αλλά περισσότερο  για τον υπάλληλο. Το ίδιο ισχύει και για κάποιον που ασκεί ελεύθερο επάγγελμα όπως εγώ (οδηγός ταξί) που προσπαθώ να κερδίσω όσο το δυνατόν περισσότερες «κούρσες» περισσότερα χρήματα όσες ώρες μπορώ να οδηγήσω.

Οι απαιτήσεις της ζωής είναι τόσες σήμερα που δύσκολα τα βγάζει κανείς πέρα. Δεν είναι διόλου κατακριτέο το να αγωνίζεται κανείς υπερβάλλοντας και τον εαυτόν του μερικές φορές για να συντηρήσει την οικογένειά του. Το αντίθετο μάλιστα, είναι αξιέπαινος σε αντίθεση με μία μερίδα ανθρώπων που είτε τεμπελιάζουν και ζουν σε βάρος άλλων ή αποκτούν χρήματα από άτιμα και άνομα μέσα.

Μπροστά σε όλα τα παραπάνω όμως ποίες είναι οι προτεραιότητες στην ζωή μας.
Αν την χωρίζαμε σε 24 κομμάτια όσα και τα γράμματα του αλφάβητου τι θα αντιπροσώπευε το Α τι το Β το Γ ... το Ω στην καθημερινότητά μας; Στο Α να βάλουμε την εργασία; Στο Β να βάλουμε την οικογένεια; Στο Γ να βάλουμε τις κοινωνικές υποχρεώσεις; Αυτόν που πέθανε για εμάς που θα τον βάλουμε; Σε ποία θέση;Ας μην ξεχνάμε πώς μας πήρε από τους δρόμους γυμνούς και τραυματισμένους θανάσιμα και μας φιλοξένησε. Μας έβαλε στην πρώτη θέση της καρδιάς του και μας προορίζει να μας κάνει υιούς και θυγατέρες του. Εμείς σε ποία θέση έχουμε τον Ιησού Χριστό;

 Αυτές τις σκέψεις έκανα βρισκόμενος στο κοιμητήριο Παπάγου στους πρόποδες του Υμηττού όπου είχα πάει “κούρσα” πελάτες και περίμενα να τους πάρω πάλι πίσω στην Μεσσήνη. Χωρίς να θέλω να σας “μαυρίσω” την καρδιά απλά ακούγοντας τον πένθιμο ήχο της καμπάνας από την μία και κάνοντας αυτές τις σκέψεις από την άλλη διαπίστωσα πώς ίσως ο καταλληλότερος τόπος περισυλλογής και αυτοκριτικής είναι το... νεκροταφείο!

  Επειδή το συγκεκριμένο κοιμητήριο είναι κάπως απόμερο έχει αρκετή ησυχία. Έφτασα μάλιστα από τούς πρώτους και διαπίστωσα πόσο όμορφο είναι το βουνό (Υμηττός) από κοντά αλλά ταυτόχρονα διαπίστωσα και κάτι οξύμωρο: Την ομορφιά της φύσης το κελάηδισμα των πουλιών τον όμορφο ήλιο το δροσερό και απαλό αεράκι αλλά όλα αυτά να τα απολαμβάνω με την παρέα μου και με μερικούς άλλους επισκέπτες παρ ότι βρισκόμασταν στον συγκεκριμένο χώρο πολλοί περισσότεροι. Ασφαλώς θα αντιλαμβάνεστε τι εννοώ.

Ο λαός λεει ένα σοφό γνωμικό: “Εάν χάσεις κάτι τότε εκτιμάς την αξία του”.
Η καλύτερη εκτίμηση της ζωής είναι να αγωνιστείς για να μην την χάσεις. Και είναι δυστυχώς εύκολο να χάσει κανείς την ζωή,
Ματθαίος 7:13 "Εισέλθετε διά της στενής πύλης· διότι πλατεία είναι η πύλη και ευρύχωρος η οδός η φέρουσα εις την απώλειαν, και πολλοί είναι οι εισερχόμενοι δι' αυτής" ενώ δύσκολα κερδίζεται η αιώνια ζωή. Ματθαίος 7:14 "Επειδή στενή είναι η πύλη και τεθλιμμένη η οδός η φέρουσα εις την ζωήν, και ολίγοι είναι οι ευρίσκοντες αυτήν."

Το να μεριμνάμε καλώς για τον οίκο μας είναι αναγκαίο αλλά να μην λαμβάνει αυτό την πρώτη θέση στην καρδιά μας.

Για την απόκτηση της αιώνιας ζωής χρειάζεται ένας άλλος αγώνας. Ένας αγώνας πνευματικός που δεν έχει σχέση με τον αγώνα της ζωής για επιβίωση. Αγώνας που πρέπει να κερδίσει ο άνθρωπος μια και φτιάχτηκε από τον Κύριο για να ζει και όχι να πεθαίνει. Όλη η φύση και όλα τα στοιχεία της φτιάχτηκαν από τον πατέρα Θεό για έναν μόνο σκοπό: Να υπηρετούν τον άνθρωπο!

Πόσο οξύμωρο φαντάζει τώρα ο κυρίαρχος άνθρωπος να κυριαρχείται από τον θάνατο και να μην μπορεί να απολαύσει όλα όσα φτιάχτηκαν και ετοιμάστηκαν για αυτόν! Μπορούμε να το αντιληφθούμε αυτό ή ο φρενήρης ρυθμός της ζωής μας από την μία και η τυπική συνήθεια από την άλλη να μην μας αφήνουν να σκεφτούμε πώς και εμείς θα φτάσουμε μία μέρα στο κοιμητήριο. Μα και αν το σκεφτούμε φροντίζουμε αμέσως να το αποβάλουμε από την σκέψη μας. Σημασία δεν έχει το πότε θα φύγουμε αλλά πώς θα φύγουμε. Γιατί όπως θα φύγουμε έτσι και θα εμφανιστούμε ενώπιον του Μεγάλου Κριτή πάντων.
Τιμόθεος Α' 5 24 "Τινών ανθρώπων αι αμαρτίαι είναι φανεραί, και προπορεύονται αυτών εις την κρίσιν, εις τινάς δε και επακολουθούσιν·  25 ωσαύτως και τα καλά έργα τινών είναι φανερά, και όσα είναι κατ' άλλον τρόπον δεν δύνανται να κρυφθώσι". Κορινθίους Β' 5:10 "Διότι πρέπει πάντες να εμφανισθώμεν έμπροσθεν του βήματος του Χριστού, διά να ανταμειφθή έκαστος κατά τα πεπραγμένα διά του σώματος καθ' α έπραξεν, είτε αγαθόν είτε κακόν "
 
Πόσο μεγαλύτερη δόξα και τιμή περιμένει τον άνθρωπο και πού υπόσχεται να του χαρίσει ο Κύριος σήμερα; Ασφαλώς πολύ μεγαλύτερη από την αιώνια ζωή στην γη πού έδωσε ο θεός στον Αδάμ στον κήπο της Εδέμ και που ο άνθρωπος δεν εκτίμησε.

Ο Κύριος καλεί σήμερα
  • ως νυμφίος που περιμένει την νύμφη.Ιωάννης 3:29 Όστις έχει την νύμφην είναι νυμφίος· ο δε φίλος του νυμφίου, ο ιστάμενος και ακούων αυτόν, χαίρει καθ' υπερβολήν διά την φωνήν του νυμφίου....
  • Ως αδελφός τον αδελφό του.Ματθαίος 12:50 Διότι όστις κάμη το θέλημα του Πατρός μου του εν ουρανοίς, αυτός μου είναι αδελφός και αδελφή και μήτηρ.
  • Ως κληρονόμος τους συγκληρονόμους του.Ρωμαίους 8:17 Εάν δε τέκνα και κληρονόμοι, κληρονόμοι μεν Θεού, συγκληρονόμοι δε Χριστού, εάν συμπάσχωμεν, διά να γείνωμεν και συμμέτοχοι της δόξης αυτού.
  • Ως βασιλιάς τους συμβασιλείς του για να βασιλεύσουν επάνω στην γη. Αποκάλυψις 5:10 και έκαμες ημάς εις τον Θεόν ημών βασιλείς και ιερείς, και θέλομεν βασιλεύσει επί της γης.Κορινθίους Α' 4:8 ...και είθε να εβασιλεύητε, διά να συμβασιλεύσωμεν και ημείς με σας.
Πόσο μεγαλύτερο το οξύμωρο σχήμα όταν ο άνθρωπος δεν σταθεί αντάξιος της κλήσεως του Θεού; Πόσο πιο τραγικό στην δεύτερη ευκαιρία για πολύ μεγαλύτερα και σπουδαιότερα αγαθά από την πρώτη -αγαθά που επιθυμούν και οι άγγελοι στον ουρανό . Πέτρου Α' 1:12-ο άνθρωπος να μην σταθεί άξιος και πλέον καταδικασμένος στον δεύτερο θάνατο μα μην μπορεί να δει, ακούσει, απολαύσει τα χαρίσματα του Θεού στην εκκλησία των αγίων.
 
 Με όλες αυτές τις σκέψεις ας αγωνιστούμε τον καλό αγώνα της πίστεως γνωρίζοντας πώς τίποτε εδώ στην γη δεν μπορεί να συγκριθεί με την αιωνιότητα που υπόσχεται να μας χαρίσει ο Κύριος. Ας προσπαθήσουμε με την χάρη του Θεού να είμαστε όλοι εκεί, παρόντες στην παρουσία του Χριστού για να την λάβουμε.
Αποκάλυψις 3:11 Ιδού, έρχομαι ταχέως· κράτει εκείνο το οποίον έχεις, διά να μη λάβη μηδείς τον στέφανόν σου. 

Παναγιώτης Κακούρης
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 24 Ιούνιος 2008 23:06
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB