cd  ΘΕΟΦΡΟΥΡΗΤΟ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

       
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27  28  29  30 
31            

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΘΕΟΦΡΟΥΡΗΤΟ
Τρίτη, 03 Ιούνιος 2008 18:35

 

ΤΟ ΘΕΟΦΡΟΥΡΗΤΟ

Παρακολουθώντας την επικαιρότητα δεν μπορώ να μην σχολιάσω τα όσα είπε ο κ. Βαρθολομαίος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λάρισα και στην 1η Στρατιά, όπου του επιφυλάχθηκε επίσημη υποδοχή ως αρχηγού κράτους. Εκφράζω την απορία μου, ποιου κράτους αρχηγός είναι ο Βαρθολομαίος; Του Τουρκικού; Επειδή αν δεν κάνω λάθος, είναι Τούρκος υπήκοος. Αλλά τι λέω, εδώ υποδεχτήκαμε με τιμές αρχηγού κράτους τον περασμένο Απρίλιο, ένα πράγμα, το …"άγιο φως" από τα Ιεροσόλυμα και στον Βαρθολομαίο θα κάνουμε πίσω. Μ’ όλα αυτά αναλογίζομαι τι είδους κράτος   είναι η Ελλάδα και τι είναι αυτοί που μας κυβερνούν;


Σέρβος ορθόδοξος ιερέας ευλογεί οπλοφόρους λίγο πριν πάνε σε αποστολή στην Στρεμπρένιτσα το 1995, όπου σφαγιάστηκαν 8.000 άτομα απο Σερβοβόσνιους

                                                                  Μιλώντας λοιπόν στα στελέχη της 1ης Στρατιάς ο κ. Βαρθολομαίος σημείωσε μεταξύ άλλων, είναι αναγκαία η συγκρότησις και διατήρησις στρατευμάτων δια την διατήρησιν τιμαλφών και οσίων εκάστου έθνους και την διασφάλισιν της ισορροπίας εις τον κόσμον τούτον της πτώσεως και της αποστασίας, εις τον οποίον διατρίβομεν.

Σ’ ένα κόσμο λοιπόν πτώσεως και αποστασίας, όπως καλά το διαπιστώνει, η ισορροπία του διασφαλίζεται με τα στρατεύματα. Δεν βλέπει καμία άλλη λύση στο τεράστιο πρόβλημα του κόσμου, παρά μόνο την ισορροπία του τρόμου. Οπαδός του ψυχρού πολέμου ο κ. Βαρθολομαίος, της αύξησης των στρατευμάτων, των εξοπλισμών, της επιθετικότητας, των απειλών. Όλων αυτών που τρέφουν τον φαύλο κύκλο της βίας, της τρομοκρατίας, της αμαρτίας, του θανάτου. Φαίνεται πως δεν γνωρίζει ότι όλα αυτά είναι σημεία του τέλους αυτού του κόσμου, η αρχή των ωδίνων κατά τον Κύριο Ιησού Χριστό (Ματθ. 24/κδ΄ 6-8). Είναι απαράδεκτο σε χριστιανό να επικροτεί όλα αυτά και να τα υποθάλπει, με το να εμπλέκει τον Άγιο Θεό σε αυτές τις μικροεθνικιστικές ανοησίες και να χαρακτηρίζει το στράτευμα της Ελλάδος "θεοφρούρητο". Εκτός αν εννοεί ότι το φρουρεί ο θεός του κόσμου τούτου (Β΄ Κορ. 4/δ΄ 4), οπότε είμαστε … ασφαλείς!!!

Από την άλλη πλευρά κατανοώ ότι όλα αυτά τα είπε ο κ. Βαρθολομαίος για λόγους ευγένειας και σαν ανταπόδοση για το κόκκινο χαλί, το τιμητικό άγημα, τις υποκλίσεις, τα χειροφιλήματα και όλες τις τιμές που του επιφύλαξαν οι στρατιωτικοί και οι λοιπές αρχές. Θυμάμαι βέβαια τα λόγια του Κυρίου Ιησού "Πως δύνασθε σεις να πιστεύσητε, οίτινες λαμβάνετε δόξαν ο εις παρά του άλλου, και δεν ζητείτε την δόξαν την παρά του μόνου Θεού;" (Ιωάννης 5/ε΄ 44).

Λίγο αργότερα στην επιθυμία του να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα πρόσθεσε, "Μην εμπιστεύεσθε μόνο την δύναμιν των όπλων, αλλά η πεποίθησίς σας να εδράζεται εις τον Σταυρόν και εις τον επί του Σταυρού εργασθέντα την σωτηρίαν ημών Κύριον Ιησούν Χριστόν". Ο Ελληνικός στρατός κατά τον κ. Βαρθολομαίο, θα πρέπει να στηρίζεται κατά σειράν αξιοπιστίας α) στα όπλα, β) στο σταυρό, τον οποιοδήποτε σταυρό σαν φυλακτό και γ) τελευταίο, σαν δεκανίκι, το Χριστό. Τι σχέση μπορεί να έχει ο Άρχοντας της Ειρήνης, ο Κύριός μας με τον κάθε είδους στρατό και τις πρακτικές του, μόνο ο κατά τα άλλα πράσινος πατριάρχης κατανοεί.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 08 Ιανουάριος 2009 01:35
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB