cd  KENYATIKO TZIXANT;
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

         ΑΠΡΙΛΙΟΣ 
 2023       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
 3  5  6 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
KENYATIKO TZIXANT;
Τρίτη, 15 Απρίλιος 2008 03:53

 

kenya.png

                    Kενυάτικο Τζιχάντ;

 

Τα πρόσφατα προβλήματα στην Κένυα έχουν περιγραφεί σαν «φυλετική σύρραξη», αλλά όπως δείχνει το παρελθόν, τέτοιες διαταραχές μπορεί να έχουν σχέση με τον ισλαμικό εξτρεμισμό.

Για παράδειγμα, στις 13 Ιουνίου, Κενυάτες Μουσουλμάνοι έκαμαν οχλοκρατικές εκδηλώσεις, όταν ένας απ’τους κληρικούς τους συνελήφθη, με αποτέλεσμα να καούν πέντε εκκλησίες κοντά στη Μομπάσσα. Στην 1 Δεκεμβρίου, στο Ναϊρόμπι, ο Αγγλικανός επίσκοπος, Ντέιβιντ Γκιτάρι, με μια ομάδα συνεργατών, λιθοβολήθηκαν απο νεαρούς Μουσουλμάνους, αφού προσπάθησαν να τους ηρεμήσουν. Ευτυχώς, μετριοπαθείς Μουσουλμάνοι ηγέτες προάσπισαν τον Αρχιεπίσκοπο με τα σώματά τους και τον γλύτωσαν από πιο σοβαρά τραύματα. Μερικοί θεωρούν ότι αυτά τα περιστατικά είναι έκφραση μιας αυξανόμενης τάσης στη χώρα, καθώς οπαδοί της σκληρής γραμμής επιχειρούν να προηθήσουν τον ισλαμισμό της χώρας.

Ακόμα και από το 2003, δημοσιεύτηκε ένα άρθρο στο «The Christian Post», στο όποιο έγραφε ότι Ο Ραίλα Οντίνγκα, ο τότε ευνοούμενος υποφήφιος πρόεδρος, ήθελε να περάσει ένα δυνατό ισλαμικό πρόγραμμα, αν γινόταν Πρόεδρος. Εφερετο ότι είχε υπογράψει μια μυστική συμφωνία με τον Σείχη Αμπντουλλάχι Αμπντί, πρόεδρο του Φόρουμ των Εθνικών Ηγετών, με την οποία δήλωνε την πρόθεσή του «μέσα σε 6 μήνες να ξαναγράψει το καθεστώς της Κένυας ώστε να αναγνωριστεί η Σαρία σαν ο μόνος αληθινός νόμος, καθιερωμένος από το Αγιο Κοράνι για μουσουλμανικές περιοχές».

Σύμφωνα με αντιτρομακρατικούς εμπειρογνώμονες, ένας κυρίως φτωχός μουσουλμανικος πληθυσμός, συγκεντρωμένος στις ακτές της Κένυας, που βρίσκεται κοντά σε άστατα κράτη όπως η Σομαλία και το Σουδάν, έκαμε τη χώρα ευπρόσβλητη στο κάλεσμα για το τζιχάντ. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, τα τζαμιά της Μομπάσσα και άλλων πόλεων αντηχούν από μαχητική ισλαμική ρητορική. Μερικοί φανατικοί ιμάμηδες έχουν προηθήσει την ιδέα ότι η Κενυάτικη κυβέρνηση είναι ο λακές των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Μήπως «οι φυλετικές συρράξεις» που περιγράφονται στα δυτικά ΜΜΕ να χαρακτηρίζονταν καλύτερα σαν «Κενυάτικο τζιχάντ»;

 

EVANGELICALS NOW: MARCH 2008 (βασιμένο σε ένα άρθρο της Μέλανη Φίλιπς στο “The Spectator

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 Απρίλιος 2008 02:38
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB