cd  ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

       
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27  28  29  30 
31            

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
altΑν θα χρειαζόταν να αξιολογήσουμε τις εποχές του χρόνου, είμαι βέβαιος ότι όχι μόνο συναισθηματικά αλλά και ουσιαστικά θα επιλέγαμε την Άνοιξη ως την σημαντικότερη.

Απ'αυτήν ξεκινούν τα πάντα. Κατ'αυτήν ανασταίνεται η ζωή. Αυτή η ζωή που είναι θαμμένη στο χώμα και την εποχή αυτή ξεχύνεται και κατακλύζει με λουλούδια την ύπαιθρο.

Μέσα στο απέραντο σύμπαν μόνο σε τούτο τον ανθισμένο πλανήτη υπάρχει άνοιξη γιατί μόνο η γη μας διαθέτει το προνόμιο της ζωής.

Αφορμή για αυτές τις σκέψεις αποτέλεσε η εποχή που διανύουμε, το άρωμα του αέρα, ο αθόρυβος ήχος της διεργασίας όλων των μορφών ζωής που συνεπαίρνουν τη φύση, τα φύτρα των σπόρων που σπάνε τα δεσμά της χειμωνιάτικης νάρκης τους, τα μπουμπούκια με το ελπιδοφόρο φούσκωμά τους, ερεθισμένα από τον οργασμό των χυμών μέσα τους, τα πολύχρωμα χαλιά κεντημένα στο παχύ πράσινο καμβά των πλαγιών και των πεδιάδων, τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών που μεθούν τον ήλιο και τις μέλισσες, Όλα είναι μια χαρά. Η Άνοιξη είναι χαρά. Η ζωή είναι χαρά. Μια χαρά που κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τον ερχομό της. Που κινείται με τους δικούς της νόμους, τους Θεϊκούς νόμους έξω από τα πλαίσια της ανθρώπινης σκοπιμότητας.

Η Ανοιξη δεν λογαριάζει ούτε πόλεμο ούτε καταστροφή ούτε πτώχευση, είναι η βασιλική έκφραση μιας Χάρης, της χάρης του Θεού στον αποτυχημένο άνθρωπο.

Χωρίς αυτήν θα βασίλευε εδώ και πολύ καιρό η ανυπαρξία μας.

Δεν Θα πρέπει να αποτελεί σύμπτωση ότι η Άνοιξη ήταν η εποχή της μεγάλης εξόδου του Ισραήλ από την Αίγυπτο. Τότε που ο αληθινός Θεός, με θαυμαστό τρόπο, ελευθέρωνε το λαό Του από τη σκλαβιά και καθιέρωνε τη μεγαλύτερη εορτή των Εβραίων, το Πάσχα.

Φυσική συνέπεια, η θυσία του πραγματικού Αμνού του Θεού στο σταυρό, που αποτελούσε την εκπλήρωση του Εβραϊκού Πάσχα και ο θρίαμβος της Ανάστασής Του που επακολούθησε, να είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την πανέμορφη εποχή.

Η ανάσταση του Χριστού από τον Θεό δείχνει τη νίκη της ζωής απέναντι στο θάνατο, όπως ακριβώς ο σπόρος του σταριού, όταν σαπίσει πολύ καρπό φέρνει [Ιωάν.12/ιβ'24).

Ο Θεός θέλησε μέσα από τις διεργασίες της Άνοιξης κάθε χρόνο, να δώσει το μήνυμα της ελπίδας στον νεκρό από την απελπισία άνθρωπο.

Ναι! "Ο Θεός και τον Κύριο ανέστησε και εμάς θα αναστήσει δια της δυνάμεώς Του" μας λέει ο Απ.Παύλος [Α'Κορ.6/ς'14).

Άνοιξη και Ανάσταση είναι έννοιες ταυτόσημες. Δεν μπορείς να δεχτείς τη μία και να απορρίψεις την άλλη. Δεν μπορείς ν'απολαμβάνεις την πρώτη και να αμφισβητείς τη δεύτερη.

Γράφει o απ.Παύλος: "Ανόητε, εκείνο που εσύ σπέρνεις, δεν παίρνει ζωή, εάν δεν πεθάνει πρώτα... Ετσι είναι και με την ανάσταση των νεκρών. Εκείνο που σπέρνεται είναι φθαρτό, εκείνο που ανασταίνεται άφθαρτο" [Α'Κορ.l5/ιε'36,42].

 

"Να, μάκρυνε ο χειμώνας, πέρασε η βροχή και πάει.  
Τα λούλουδα φανήκανε στη γή.
Κόντεψε ο καιρός για το τραγούδι κι ακούστηκε της τρυγόνας η φωνή.

Φουσκοδεντριά στη συκιά κι ανθευωδιά σ
r'αμπέλι
Σήκω ομορφιά κι έλα μου αγαπημένη."

Άσμα Ασμάτων

Παύλος Σωτηρόπουλος

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 10 Απρίλιος 2015 23:06
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB