cd  ΙΝΔΙΑ: Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΒΙΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

       
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27  28  29  30 
31            

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΙΝΔΙΑ: Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΒΙΑ
Τρίτη, 22 Ιανουάριος 2008 23:35

 
Ινδία: Η χειρότερη αντιχριστιανική βία εδώ και πολλά χρόνια

Φανατικοί Ινδουϊστές εξαπέλυσαν ένα κύμα βίαιων και συστηματικά οργανωμένων επιθέσεων εναντίον Χριστιανών στο Κρατίδιο Ορίσσα, στις 24 και 25 Δεκεμβρίου 2007. Συνολικά, 95 εκκλησίες κάηκαν εντελώς, καθώς και 730 χριστιανικά σπίτια. Ο αριθμός των θυμάτων είναι άγνωστος ακόμα, αλλά λαμβάνοντας υπόψη όλα τα γνωστά περιστατικά «εμπρησμού, δολοφονίας και επίθεσης» η βία ήταν, σύμφωνα με το Πανινδικό Χριστιανικό Συμβούλιο, «η μεγαλύτερη επίθεση εναντίον της Χριστιανικής κοινότητας στην ιστορία της δημοκρατικής Ινδίας

india_map.gif
Ινδία: H Χειρότερη αντιχριστιανική βία εδώ και πολλά χρόνια

 

Φανατικοί Ινδουϊστές εξαπέλυσαν ένα κύμα βίαιων αλλά και συστηματικά οργανωμένων επιθέσεων εναντίον Χριστιανών στο Κρατίδιο Ορίσσα, στις 24 και 25 Δεκεμβρίου 2007. Συνολικά, 95 εκκλησίες κάηκαν εντελώς, καθώς και 730 χριστιανικά σπίτια. Στις περιπτώσεις που κάποια χριστιανική διακονία εκτελείτο σε χώρο ενοικιασμένο από Ινδουϊστή, οι επιτιθέμενοι φρόντιζαν να μην καταστρέψουν το χτίριο, αλλά έβγαζαν έξω το περιεχόμενο και του έβαζαν φωτιά. Ο αριθμός των θυμάτων είναι άγνωστος ακόμα, αλλά λαμβάνοντας υπόψη όλα τα γνωστά περιστατικά εμπρησμού, δολοφονίας και επίθεσης η βία ήταν, σύμφωνα με το Πανινδικό Χριστιανικό Συμβούλιο, η μεγαλύτερη επίθεση εναντίον της Χριστιανικής κοινότητας στην ιστορία της δημοκρατικής Ινδίας.


Oι επιτιθέμενοι – μέλη του Vishwa Hindu Panishad – ήταν οπλισμένοι με πυροβόλα, μαχαίρια, trishul (είδος τρίαινας), αυτοσχέδιες βόμβες και άλλα όπλα. Φώναζαν συνθήματα όπως, Μόνο Ινδουϊστές εδώ, Οι Χριστιανοί να γίνουν Ινδουϊστές ή να πεθάνουν, και Σκοτώστε τους Χριστιανούς. Τουλάχιστον εννιά Χριστιανοί σκοτώθηκαν. Είναι δύσκολο να εξακριβώσουν το φόρο αίματος επειδή οι Ινδουϊστές κρύβουν ή καταστρέφουν τα πτώματα των θυμάτων τους. Επίσης, πολλοί Χριστιανοί κατέφυγαν στο δάσος ή σε άλλα χωριά, και πολλοί αγνοούμενοι μπορεί να είναι ακόμα ζωντανοί. Οσοι βγήκαν από το δάσος έχουν ήδη μιλήσει για τις ταλαιπωρίες που υφίσταντο εκεί, όπως το κρύο (5 βαθμούς τη νύχτα), την έλλειψη τροφίμων και ιδιαίτερα νερού, και τον κίνδυνο από τίγρεις και αρκούδες.


Πολλοί Χριστιανοί ανέφεραν ότι η αστυνομία παρακολουθούσε το μακελλειό, χωρίς να προσπαθήσει να παρεμβεί. Η μόνη εξαίρεση ήταν ένας Χριστιανός αξιωματικός στην πόλη Μπαλλιγκουντα που προειδοποίησε τους ηγέτες στο χωριό Μπαρκάμα να τρέξουν να γλυτώσουν. Την άλλη μέρα μεταφέρθηκε αλλού.


Σε αρκετά μέρη οι επιτιθέμενοι κατέβαλλον προσπάθεια όχι μόνο να καταστρέψουν, αλλά και να βεβηλώσουν. Σε μια εκκλησία έβγαλαν έξω τα ποτηράκια του Δείπνου και τα άλλα στοιχεία και τα έκαμαν σκόνη κάτω από τα πόδια τους. Στη Μπαρκάμα όπου εφτά εκκλησίες είχαν μαζευτεί για μια ενωμένη υπαίθρια σύναξη την παραμονή των Χριστουγέννων, οι εξτρεμιστές έκαψαν το πτώμα ενός ηλικιωμένου Ινδουϊστή που είχε πεθάνει από φυσικό θάνατο, μπροστά από τον άμβωνα.


Στα Κουτίκια μια μικρή εκκλησία δέχθηκε επίθεση και ο εργάτης της και 12 μέλη οδηγήθηκαν σ’ένα χωράφι όπου ξυρίστηκαν τα κεφάλια τους και αναγκάστηκαν να φάνε ωμό ρύζι ανακατεμένο με το αίμα τράγων για να γίνουν Ινδουϊστές.


info " Barnabas
Fund "
http://www.barnabasfund.org/

Το Barnabas Fund βοηθάει τα θύματα των επιθέσεων στην Ορίσσα με τρόφιμα, ρουχισμό και προσωρινό καταφύγιο. Πρόκειται για μια άμεση, επείγουσα ανάγκη για χιλιάδες Χριστιανούς που έμειναν άστεγοι ή έχασαν τα προς το ζην.


Αργότερα θα πρέπει να ανοικοδομηθούν σπίτια και εκκλησίες και να δημιουργηθούν μικρές επιχειρήσεις για όσους έχασαν τους πόρους της ζωής. Το μέσο κόστος ανέργεσης μιας χωριατικής εκκλησίας είναι περίπου 4.200 ευρώ, και το μέσο κόστος ανέργερσης ένος σπιτιού περίπου 1,960 ευρώ.

Χρειαζόμαστε τις προσευχές σας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 06 Φεβρουάριος 2008 02:50
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB